Weight Watchers versus Sonja Bakker

Discussie in 'De lounge' gestart door onzewonders, 11 mrt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
?

Weight Watchers versus Sonja Bakker

  1. Weight Watchers

  2. Sonja Bakker

Meerdere stemmen zijn toegestaan.
De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
  1. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    15 aug 2011
    4.055
    4
    38
    Ok, wat werkt volgens jullie het beste om af te vallen na de bevalling?
     
  2. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Hier gewoon weer op gewicht gekomen nadat de ontzwangerperiode voorbij was. Heb in die 9 maanden eigenlijk niets speciaals gedaan. Gaf daarnaast borstvoeding en dan is het niet echt aan te raden om te gaan lijnen.
     
  3. Esmaralda

    Esmaralda Fanatiek lid

    8 nov 2009
    4.023
    10
    38
    Vrouw
    Somewhere
    Weight Watchers! Ik heb ook Sonja Bakker gedaan, maar vind dat echt een crashdieet. Ja je valt af, en ja het is snel, maar je leert er niet bewuster van eten en het zit er zo weer aan als je normaal eet. Daarnaast moet je allemaal van die konijnenzooi eten die je normaal nooit eet. Vond het ook erg irritant dat je op bijvoorbeeld maandag optimel moest drinken en dan de hele week niet meer.

    Weight Watchers daarintegen mag je alles eten wat je wilt, met mate. Dit werkt (voor mij) beter omdat je mag eten waar je zin in hebt, dus niet alleen maar 1 speculaasje of een eierkoek. Ook word je bewuster van wat je eet door dat dagboek, je ziet wat goed is en wat niet.

    Maar misschien is dit persoonlijk, geen idee, de 1 zweert bij het ene de andere weer bij het andere. Ieder zijn meug :D
     
  4. Tannie

    Tannie Bekend lid

    16 nov 2011
    552
    60
    28
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Weight watchers! Ben nu 3 weken bezig en al bijna 4 kilo kwijt! Ik vind het ideaal!
     
  5. Tines mam van 2

    Tines mam van 2 Bekend lid

    11 feb 2013
    973
    0
    0
    ik ben bij beide zwangerschappen zo'n 30 kilo aangekomen.
    heb niet aan een dieet gedaan en al helemaal niet gesport.

    de kilo's zijn er vanzelf weer afgegaan. (gelukkig)

    sonja heb ik wel geprobeerd maar idd dat optimel verhaal ik blijf dan met allemaal spul zitten.

    ik zou gewoon even kijken hoe je 2 maanden na de bevalling ervoor staat. misschien valt het allemaal wel wat mee.

    je kan denk ik nog beter na gaan denken over hoe je je buik weer strak krijgt dat is hier nooit gelukt en zal ook nooit lukken de huis is helemaal uitgerekt ik zal nooit meer een bikini aan kunnen. tenzij ik wil dat iedereen me aanstaart
     
  6. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.556
    3.458
    113
    Helemaal mee eens, heb ook beiden gedaan (nou ja, drie jaar geleden Sonja Bakker en nu WW). Dat Hollandse eten van Sonja kwam me ook zo de neus uit, groente, vlees en aardappelen, zowat dag in dag uit en daar houd ik helemaal niet van. At ook wel meer dan op het dagmenu stond, anders ging ik van mijn stokkie.
    Bij WW ben je wat bewuster bezig met wat je allemaal naar binnen werkt, je mag wat meer, maar kunt zelf ook beter wat schuiven, bijv. wat extra eten in het weekend met een etentje of feestje.
     
  7. Username

    Username Niet meer actief

    Absoluut WW. Veel gevarieerder en gezonder dan de eierkoeken van Sonja. En ook meer ruimte voor eigen wensen. Bij Sonja volg je een simpel menu (waar de meeste mensen die ik ken gewoonweg honger bij hebben) en bij WW leer je om keuzes te maken en gezonder te eten. Daar heb je op langere termijn veel meer aan. Je wilt immers ook op gewicht blijven na dat je de kilo's kwijt bent ;)
     
  8. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Ik heb beide gedaan en vond Sonja Bakker het beste, bij Sonja Bakker word je een levenstijl aangeleerd ( is mijn ervaring ) ik vind het absoluut geen crash dieet, na ieder '' dieet '' moet je gewoon zelf zo sterk in je schoenen staan om niet terug te vallen in je oude patroon.

    Aangezien je bij de WW alles mag eten is dat voor mij persoonlijk te moeilijk, ik kan mezelf namelijk niet stoppen, als ik 1 koekje eet wil ik die tweede ook en die derde ook etc etc.

    Als ik gewoon een week menu heb met dingen die ik '' moet '' eten dan werkt dat bij mij beter dan als ik zelf mag beslissen.

    Denk dus dat het gewoon persoons gebonden is, bij de ene werkt WW het beste en bij de ander SB
     
  9. Ana leigh

    Ana leigh Fanatiek lid

    11 feb 2013
    1.753
    9
    38
    Vrouw
    x
    Ik zou heel graag WW willen proberen, maar vind het zo duur! :(

    SB heb ik gedaan, snap alleen echt niet meer hoe... je mag er werkelijk niets! Ik kan het ook niet meer... :(

    Liefs,
     
  10. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ik heb de WW gedaan en vond dat beter bij me passen als Sonja Bakker.
    Ik hou absoluut niet van aardappels en groente etc en dat was bij sonja het enige wat je mocht eten.

    WW kun je zelf kiezen wat je eet.
     
  11. Leliana

    Leliana Niet meer actief

    Dit. :)
     
  12. Momisake

    Momisake Fanatiek lid

    27 jul 2010
    1.623
    166
    63
    Vrouw
    WW absoluut.

    Ik heb alle Sonja Bakker boeken in huis, maar ik vind het echt veel te weinig wat je overdag mag eten. En ik wil gewoon zelf kiezen wat ik wil eten.
    Bij WW leer je juist welke keuzes je moet maken. Wil je een extra koekje bij de koffie, dan moet je ergens anders weer op minderen. Bijv minder aardappels of een kleiner stukje vlees.
    Je hebt een bepaald aantal punten die op mag (eigen moet) per dag, en dan nog sportpunten en weekextra's.
    Ik viel er goed mee af, maar ik vond het te duur, en de app werkte niet goed op mijn telefoon. Liep steeds vast en daardoor kon ik de punten overdag niet goed bijhouden (we hadden toen even geen computer meer, dus de app moest wel werken).

    Dus ik zou zeker voor WW gaan, je hoeft geen speciale weekmenu's voor te bereiden, maar je kan gewoon met mate mee eten met de rest van het gezin.
     
  13. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    Ik heb vorig jaar en dit jaar weer het South Beach dieet gevolgd. Dat houd in dat je geen koolhydraten mag eten, dus geen brood, pasta of rijst enzo. Ik ben er vorig jaar in 4 mnd 12 kg kwijt geraakt, dat hoop ik nu ook weer te bereiken. Tot nu toe ben ik er 5 kwijt in ruim een maand.
     
  14. Salsera

    Salsera Fanatiek lid

    25 jan 2012
    1.156
    160
    63
    NULL
    NULL
    Ik heb sinds kort WW weer opgepakt en vind het erg fijn werken. Jaren geleden al eens 16 kilo mee afgevallen, helaas door slechte eetgewoontes is dat er in de loop der jaren weer bijgekomen. Vorig jaar zelf 10 kilo afgevallen en nu wil ik er nog zo'n 10 kilo af. Maar ik vind WW fijn, omdat je zelf mag kiezen wat je eet. Je moet het alleen wel met mate eten.

    Het lijkt me juist dat je met WW een nieuwe levensstijl aanleert, maar wel eentje waarbij je zelf leert nadenken om juiste keuzes te maken. Bij Sonja Bakker heb ik het idee dat je gewoon een programma volgt, maar er niks van leert. Heb het zelf echter nooit gedaan, dus geen ervaring mee, maar dat gevoel heb ik erbij.
     
  15. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Hier 20 kilo in 3 maanden met sonja bakker afgevallen en 9 kilo in 6 weken. Ik volgde dan zo goed als haar menu. Ik at wel me eigen vlees die ik gewoon wou hebben alleen dan een kleiner stukje. 1 dag in de week at ik gewoon patat met t gezin en 1x in de week mocht ik s'avonds bij de tv een chocolade reep van mezelf. EN ik bleef gewoon afvallen. Wel moet ik zeggen dat het best weinig is, ik had dagen er tussen dat ik stond te shaken op me benen omdat me lichaam te weinig kreeg. Dan pakte ik wat extra's...ik heb ook alle boeken incl de nieuwste hier liggen maar ik krijg het maar niet meer voorelkaar met haar. Ik ben zo uitgegeten op die menu's van haar.

    Ww heb ik ook gedaan alleen ik vind het lastig steeds om me aan die punten te houden of alles af te wegen. Vooral als ik onderweg ben of een dagje weg ben ging ik altijd in de fout. Nu heb ik een telefoon waar die app volgens mij op kan maar goed. Zolang ik het op deze manier kan doen, laat ik ww nog even lekker achterwege. Scheelt weer 48,-!!
     
  16. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    29 aug 2010
    12.876
    25
    38
    Rotterdam
    Zeker WW! Ik doe het zelf ook :)
    SB is gewoon een crashdieet en je leert er niks van.
    Ik moet wel zeggen dat ik in de periode van ontzwangeren wel lijnpogingen gedaan heb maar eigenlijk ging dat helemaal niet zo goed... Pas daarna is het lijnen wel goed gegaan. Ik vond het heel frustrerend, deed enorm mijn best en viel niet/nauwelijks af.
    Veel vrouwen hebben hier last van dus hou daar rekening mee!

    Ik doe nu trouwens online WW en betaal 15,- per maand. Vind dat niet zo duur maar elk budget is anders natuurlijk :)
     
  17. Wallie1978

    Wallie1978 Actief lid

    27 okt 2009
    292
    0
    0
    Gelderland
    Weight Watchers werkt voor mij beter. Lekker zelf kunnen kiezen wat je eet i.p.v. een menu volgen. Sonja Bakker heb ik altijd een hongergevoel terwijl ik dat met weight watchers niet heb. Doe het nog wel met de oude methode. Daar had ik alle boekjes nog van in huis liggen.
     
  18. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    15 aug 2011
    4.055
    4
    38
    Ik krijg hartkloppingen van het niet eten van koolhydraten... Echt heel vervelend! Ik heb eens het GOK dieet gevolgd, dat ging super!! Maar na een paar weken ging het niet zo goed met mijn hart en heb ik op last van de dokter ermee moeten stoppen.
     
  19. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    15 aug 2011
    4.055
    4
    38
    Ik heb beide al eens gevolgd. SB voor jaren terug en toen er 12 kilo mee afgevallen. Langzaam kwamen de kilo's er weer aan en toen wij voor een kleine wilde gaan ben ik bij een diëtiste terecht gekomen. Niet zo zeer omdat ik nou heel veel te zwaar ben, maar meer om weer een gezonde levensstijl aan te leren. Dus een menu leren eten waar wel alle voedingsstoffen e.d. in terug komen. Ik at al jaren SB stijl en viel er niets meer mee af en begon meer te snaaien.

    Door de diëtiste in gaan zien dat je ook met een boterham meer af kon vallen. Zelfs mijn favoriete eten andijviestamppot mocht!:) Op die manier heb ik samen met haar weer een "gezonde" levensstijl aangeleerd. Toen ging de diëtist uit het verzekeringspakket en heb ik een ander dieet gezocht.

    Uiteindelijk kwam ik op WW. Ik heb het startpakket via de site besteld zodat ik het gewoon thuis kon gaan volgen. Wat ik echt ideaal vind aan WW is dat je punten moet tellen ( ik gebruik het dagboekje daarvoor) en dat je zo bewust met eten bezig bent. Je leert wat je wel/ niet kan eten door op deze wijze te werken.Daarbij at ik voor mijn gevoel ontzettend veel. En wonder boven wonder viel ik nog af ook! En in 2 weken zelfs 3 kilo!! Ik vond/ vind het een super fijne methode om te lijnen omdat je niet het gevoel hebt te diëten.

    Nu is mijn schoonmoeder onlangs weer aan het SB'en gegaan. Ze vind het prettig met de voorgeschreven menu's te werken en ze valt lekker af. Bij WW vind ik het enige nadeel dat je geen menu's hebt en dat je vrijer bent in je keuze en soms dus de verkeerde keuzes kunt maken. Dan spreek ik over mijzelf... Het snaaien sluipt er dan soms in. Als je een strak menu volgt dan gaat het wel beter en snaai je minder ( ikke dan). Maar goed, aan de andere kant is dat voor jaren terug ook niet gelukt. Want na lang SB ging ik ook meer snaaien...:) Spreek ik mijzelf hier ff tegen....:)

    Nou goed, ik heb dit topic dus geopend omdat ik door mijn schoonmoeder weer ging twijfelen of ik nu aan de SB of de WW zou gaan na de bevalling. Maar al schrijvende in deze reactie merk ik dat WW voor mij de beste oplossing zal zijn. Ook vele van jullie reageren positief op WW en daardoor is mijn twijfel weer stukken minder.

    Ik heb vorige week al weer twee nieuwe dagboekjes en het 365 dagen kookboek van WW besteld, dus een paar weken na de bevalling zal ik weer eens een poging gaan wagen.

    Bedankt voor jullie reacties en inzichten meiden!
     
  20. mw21

    mw21 VIP lid

    24 okt 2010
    5.168
    158
    63
    Zorg
    't Westen
    SOUTH BEACH!!!!

    Ben echt voorstander van levensstijl aanpassen
     

Deel Deze Pagina