Maart 2007 mama's - deel 6

Discussie in 'De mama's' gestart door Marian, 28 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Slechte nacht gehad. C aldoor wakker en jammeren. D gelukkig wel goed geslapen. Ben vandaag thuis gebleven met hoofdpijn en slaaptekort. Kids zijn evengoed naar opa en oma. Even rust.
     
  2. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    28 apr 2007
    4.862
    0
    0
    Roosendaal
    yep, dubbele oorontsteking en nu een kuur mee. hopen dat ie gauw zn werk gaat doen! hij ligt nu eventjes te slapen maar wordt steeds au-schreeuwend wakker.

    jucade heerlijk dat je even bij kunt slapen (stiekem een beetje jaloers zeg ik zachtjes)

    hedwig niet te druk hoor, met dat huishouden..
    en wel shit dat je je zo;n zorgen maakt om owen.
     
  3. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Wat een zieken zeg! Beterschap!!

    Hier moet ik echt afkloppen... Buiten een lichte verkoudheid zijn wij de winter toch goed doorgekomen zonder echt ziek te zijn geweest! HEEL HARD AFKLOPPEN!!

    @ Marijke -> oh wat een heerlijk vooruitzicht, Italië volgende maand. Heerlijk!

    Hier weinig te melden. Wel vandaag op controle geweest bij de kinderpsychiater. Het gaat echt super met Joris, ja hij heeft nog wel zijn 'buien', maar niet meer zo extreem. Dus nu willen ze hem voor de zomer nog opnieuw testen. Waarschijnlijk is hij al ver over de ODD heen gegroeid (beter gezegd; er mee kan omgaan) door de medicatie en begeleiding!! Hoe ongelofelijk is dat?? Wij kregen echt heel veel complimentjes hoe wij alles opgepakt hebben, hoe wij de begeleiding toe passen en daardoor al zo ver zijn gekomen met Joris!! Maar het wil nu niet zeggen dat hij geen begeleiding meer nodig heeft. Maar het zal na de testen, als blijft dat ODD echt niet meer van toepassing is, een stuk minder intensief zijn. Hij zal tenslotte altijd vatbaar zijn voor een terugval (want echt weg zal het nooit gaan). Maar als wij zo doorgaan en bij vragen aan de bel trekken voor hulp, zal dit heel goed kunnen aflopen voor onze grote bink! Wat een super nieuws hé?

    Eerst al de school (dit ging ook ineens stukken beter sinds de start van de begeleiding/medicatie), dus na de zomer de overstap naar regulier, met waarschijnlijk weinig tot geen begeleiding voor het ODD verhaal! Blij :):)
     
  4. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Dag dames,

    Daar was ik weer even!

    De uitslag van de mammografie was goed, over een half jaar voor de zekerheid een mri omdat ze wel veel dicht klierweefsel zagen, maar dat is wel normaal voor mijn leeftijd. Toch willen ze alles uitsluiten vandaar de mri. Mijn nichtje heeft bloed afgestaan voor gen onderzoek, het is nog onduidelijk hoe lang het duurt voordat daar uitslag over is, maar ik reken op een half jaar minimaal. Ze heeft ondertussen beide borsten laten amputeren en krijgt binnenkort chemo.

    Marijke, ik las op fb dat je een of andere therapie had gedaan? Ik was benieuwd welke vorm van therapie dat is. Ik zit een beetje met mezelf en wil graag eens praten met iemand, maar ik zit eigenlijk niet te wachten op zo'n psycholoog die serieus tegenover me op een stoel gaat zitten knikken snap je? Dat van jou klonk goed....
     
  5. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Wat een opluchting Marian!

    Hier c 40,3 koorts en wil niks. Net maar weer eens de ha gebeld, zo terug bellen.
     
  6. o Marian, Laura is een vriendin van mij. Zij is Nei-therpeut en deed een nieuwe cursus en zocht nu testpersonen om haar nieuw geleerde stof toe te passen. Voor mij is het heel verhelderend. Het is zeker geen praatsessie en je gaat gelijk heel diep " naar binnen", waardoor al snel de kern van een probleem bloot komt te liggen. Het werkt op spiertesten, en hoe dat werkt kan ik niet uitleggen, omdat alles dan heel raar klinkt. Maar ik heb al heel lang een vriendin, die ook NEI therapie geeft in Amsterdam en Laura dan ook, dus ik weet hoe het werkt en ook dat het voor mij heel effectief is. Natuurlijk is iedere therapie heel persoonlijk.
     
  7. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Ik heb het even opgezocht via google en het klinkt best interessant. Zou je je vriendin kunnen vragen of ze weet of er in (de buurt van) Kampen ook een nei therapeut zit? Ik kan zo gauw niets vinden...
     
  8. lidia

    lidia Fanatiek lid

    Hoi dames..
    Ben ik ook weer even.. vandaag gewerkt.. zo elise halen van kdv voor de laatste keer.. weer een andere fase.. en dan fijne rustige paasdagen..

    Juut,, hoe gaat het met seth,, ?

    Marian,, wat fijn dat de mammografie goed was.. en ik hoop voor je nichtje dat ze snel uitslag heeft.. hoe gaat het met de kids?

    Jucade,, beterschap met C en D.
     
  9. Ik ga het navragen voor je, Marian. Marjolein, een andere vriendin van mij, die al heel lang nei-therapeut is woont in Amsterdam. Maar heb geen idde hoever dat vanuit jouw woonplaats is. Maar ik ga ze het vragen, je hoort van mij
     
  10. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Dank je Marijke! Amsterdam is een uur, dus eigenlijk iets te ver...
     
  11. Dat snap ik Marian! Als ik iets van ze hoor, bericht ik je!
     
  12. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    28 apr 2007
    4.862
    0
    0
    Roosendaal
    Hoi meiden
    Seth heeft vanmorgen een recordtijd uitslapen gevestigd..hij werd om half 10 wakker!
    Mag ook wel na 4 dramatische nachten..
    Hij is gelukkig al goed opgeknapt. Fijn als je hem weer ziet rondrennen en grapjes maken. Hij heeft helemaal een smal toetje gekregen van het weinige eten. En een hele week niet naar school geweest natuurlijk.
    Ben zo blij dat het achter de rug is...

    lidia lief dat je het vraagt meid. en bij jou ook de mega verandering, twee kinderen op de basisschool! wat vonden de juffen van de popcakes? ik vond ze prachtig!

    marian pfjieuw wel een opluchting dat de mammo goed was, en dat ze je nu goed in de gaten houden.
    goede beslissing om alvast eens met iemand te praten, zoiets is goed voor iedereen!

    miranda jullie kunnen zeker heel trots zijn! petje af voor jullie! niet makkelijk om altijd consequent te zijn en anderen ook te wijzen op de juiste manier van omgang, maar het levert dus zeker wat op! ben blij voor jullie!
     
  13. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    Fijn dat het zoveel beter gaat met Seth!! Nu lekker weer aansterken :)


    @Miranda : Wauw wat gaat Joris als een speer ja!! Echt super!!
    Ik wist trouwens niet dat je odd zo goed onder controle kan krijgen........ Maar geeft het dan geen vertekend beeld nou ie medicatie gebruikt als ze hem gaan testen? En betekend het nou dat ie eigenlijk zn hele leven lang medicatie moet slikken?

    En zijn jullie er al uit welke school het word??


    @Marian : goed nieuws dus voor je! Ben blij voor je! Al zal het altijd wel spannend blijven he...elke mammogram en mri enzo.
    Idd is een goed idee om er met iemand over te gaan praten. Is toch niet niks.


    @Hier
    Owen is gelukkig weer wat opgeknapt. Hij eet weer goed. Vandaag had ie paasbrunch op het kdc. Maar hij wilde alleen maar 2 bruine boterhammen. Dat wat ie daar altijd eet. Wilde geen paasbrood, geen ei, geen vla. Is natuurlijk anders dan anders. En daar kan ie niet zo goed tegen ;)

    Vandaag met Erik boodschappen gedaan. Een aantal oudklasgenootjes gezien. Maar Erik vond het maar niks en ging ze uit de weg. Maar goed, de kindjes wisten ook niet precies meer wie hij was geloof ik.
    Wel appart om te zien dat zelfs de meisjes die even oud zijn als Erik een kop en schouder groter zijn dan Erik.

    Vandaag belde mn moeder op dat ze niet kan komen met zn verjaardag vanwege werk aan het spoor. Dan zou ze meer dan 5 uur moeten reizen. is niet te doen.
    Ik vertelde dat tegen Erik. Hij zo van : ow, maar ik krijg toch nog wel steeds mn Mario? Ja tuurlijk zei ik. Ow, oke dan is het goed ze ie. hahaha dus zo erg vond ie het gelukkig niet ;)


    Nu zijn we nog druk op zoek naar een goede tweedehandse ds voor Owen. Want Owen is al een tijdje helemaal geobsedeerd door de DS. Maar die is van Erik. Erik doet er niet veel mee maar straks wel als ie zn nieuwe mario spelletje krijgt. En we kunnen Owen niet uitleggen dat Erik dan met zn ds wil spelen en hij dus niet. Dat gaat een groot drama worden. Dus vandaar dat we naarstig op zoek zijn naar een ds ;)
    Zal blij zijn als we straks de TOG krijgen. dan kunnen we dit soort dingen financieel wat beter opvangen.
     
  14. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    @ Marian -> wat een goed nieuws dat het voor nu goed uitzag! En zo te lezen houden ze je echt goed in de gaten. Ook nu dan met de MRI wat ze extra plannen. Blijft toch spannend allemaal.

    @ Judith -> wauw, tot half 10! Hoe is het mogelijk!! Maar hij is duidelijk dus even wat slaap aan het inhalen. Arm kereltje. Gelukkig al wat aan de betere hand.

    @ Lidia -> hoe voelde je zelf erbij dat het KDV nu echt afgesloten is? En Elise een leuk afscheid gehad?

    @ Hedwig -> fijn om te lezen dat Owen weer aan de betere hand is en weer goed eet. En Erik, zolang hij zijn kado maar krijgt hihi. Succes met je DS tocht! Is vooral met jouw jongens natuurlijk moeilijk om uit te leggen. Dus heel slim om nog 1 aan te schaffen. En met Joris? Geen idee! Met die vragen zaten wij daarna ook. Binnenkort weer een afspraak met de begeleidster en zal haar ook dat allemaal vragen. Snap het ook niet helemaal om eerlijk te zijn. En met de scholen? Ook daar zijn wij nog niet uit haha.
     
  15. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Tnx dames! En dat praten gaat daar eigenlijk helemaal niet over.. Maar zal uiteindelijk misschien wel ter sprake komen. Ik loop al een hele poos met afgevlakte gevoelens. Kan maar moeilijk meer genieten enzo. Weet niet zo goed wat me dwars zit, kan me ergeren aan dingen waar ik me normaal nooit aan zou ergeren, ben snel aangebrand.. Voel me gewoon al met al niet helemaal happy.
     
  16. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Gelukkig een vrij aardige nacht gehad. Lopen weer wat rond, ten en drinken weer. Snap ook niet goed waarom t hier nooit 'normaal' kan. Maja, hopelijk zijn ze morgen in staat om. Middags even over de kermis te kunnen want wil de deur wel s uit.
     
  17. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Nou, dat kan ik me goed voorstellen, dat je er weer eens uit wilt. Wat ellendig ook, al die zieke kindjes.. De winter duurt echt te lang.. Vanmorgen hier nog sneeuw, nu schijnt de zon gelukkig, maakt het gelijk een stuk minder depri buiten...!
     
  18. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    hier ook sneeuw. Pffff om moedeloos van te worden :(

    net een spiksplinter nieuwe 3ds xl gekocht bij mediamarkt voor maar 109 euro!!
    Tip van de buuf :)
     
  19. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Wauw Hedwig! Dat is een koopje!!
     
  20. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Dat is heel goedkoop!! Goed gescoord Hedwig!

    @ Jucade -> ik duim met je mee. Snap heel goed dat je even eruit wilt.

    @ Marian -> wel goed van je dat je er hulp voor aan het zoeken bent. Dat is al een grote stap! Hopelijk snel duidelijkheid dan voor je!!

    Hier vanochtend nog kraamvisite gehad (Ruben al bijna 5 maanden, dus vind het geen kraamvisite meer). Was gezellig. Nu lekker niks meer, misschien zo nog even met Joris wat wandelen, maar verder een rustig dagje voor de boeg. Heerlijk!
     

Deel Deze Pagina