Center Parcs Meerdal - wat doen met baby 3 maandjes

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door petra2707, 7 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. petra2707

    petra2707 Lid

    8 sep 2012
    51
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo allemaal,

    over een weekje gaan we een midweekje naar Center Parcs Meerdal in America - Limburg. We gaan sowieso een keer babyzwemmen. Dit is alleen volgens mij niet op alle dagen, maar alleen op de woensdag. Wie weet of dat klopt?
    Wie heeft er verder nog tips voor ons? Zijn er wat leuke dingen in de omgeving? Het moet niet al te ver rijden zijn en het moet geschikt zijn voor een kinderwagen. Zijn er leuke gezellige plaatsjes in de buurt waar we lekker kunnen wandelen? En zijn er bijvoorbeeld ook leuke wandelroutes door de natuur die ook geschikt zijn voor met een wandelwagen? Nog andere leuke activiteiten?

    Ik hoor graag jullie tips! Bedankt!

    Petra
     
  2. 24Mandy24

    24Mandy24 Fanatiek lid

    23 jul 2012
    3.499
    0
    36
    Oh lekker! Ben al vaak geweest, gezellig park! Gen tips eigelijk.. Wel een lekker kruiden zwembad, ideaal voor babys! Veel plezier!
     
  3. Miek74

    Miek74 Fanatiek lid

    3 nov 2007
    1.968
    1
    0
    NH
    het kruidenbad en bubbelbad is lekker warm voor baby's. Wij zijn het park amper afgeweest. Op het park kan je ook heerlijk wandelen en er loopt een groep witte herten rond, erg leuk om te zien!

    We zijn wezen winkelen in Venray en uit eten geweest in Venlo. Er zit een soort pretparkje in de buurt,maar niet echt voor babys.

    Veel plezier!!
    X Miek
     
  4. petra2707

    petra2707 Lid

    8 sep 2012
    51
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt! Wij kijken ook erg naar deze minivakantie uit!!!
    Het is ons 1e kindje en ook de 1e keer zwemmen met ons kleine meisje. Kan een bubbelbad en kruidenbad ook als ze pas 13 weken is? En kunnen we buiten het babyzwemmen ook zelf met haar daar gaan zwemmen? Ik heb van een vriendin een wetsuit en een speciale zwembad te leen gekregen. Is het tijdens de normale uren niet te koud en
    te druk voor haar?
    Is het verstandig te wachten tot woensdag en haar tijdens het babyzwemmen voor het eerst te laten zwemmen? Of kunnen we zelf ook eerder? We willen het niet verkeerd doen en dat ze er dan een slechte ervaring mee krijgt.
     
  5. Vera

    Vera Fanatiek lid

    17 apr 2006
    2.604
    1
    0
    Met een baby gaan zwemmen kan je gewoon lekker zelf al gaan doen hoor. Gewoon handdoeken en voeding e.d. mee naar het zwembad. Die kleintjes koelen snel af, dus een half uurtje aanhouden en dan lekker even afdrogen. Dan later nog weer een keertje.
    Ik zou juist zelf een keertje eerst gaan. Dan is ze al iets gewend. Anders heb je meteen het babyzwemmen en dan doe je allerlei oefeningen met een badmeester en andere ouders en kids erbij. Dat is veel drukker natuurlijk. Dus een keertje al oefenen is juist goed.
     
  6. Miek74

    Miek74 Fanatiek lid

    3 nov 2007
    1.968
    1
    0
    NH
    ik zou ook eerst van te voren gaan, en het kruidenbad en zeker het bubbelbad is warm genoeg. De andere baden zou ik niet proberen, veel te koud.
    We hebben ook een band maar pas gebruikt toen ze ouder waren, zeker de eerste keren willen ze graag dicht bij je blijven. De jongste was in het begin een beetje angstig, maar met de bykay aquacarrier (zwem-draagdoek) was dat snel over, en toen vond hij de band ook erg leuk.

    En inderdaad alles meenemen aan speentjes eten, luiers enzo. Bij de badmeesterpost staan platic maxicosis die je mag lenen, er liggen ook dekjes. Handdoek eroverheen en er kan een tukje worden gedaan, ook staan er boxen om te gebruiken. Want tuurlijk zal het druk zijn en zal ze veel indrukken krijgen, gewoon kijken hoe ze erop reageert.

    Neem ook een hangslot mee, dan kan je je wagen buiten vast zetten, die mag niet mee naar binnen. Ik knoopte in het huisje al de aqua carrier over mijn badpak, baby erin en daar dan alleen maar uitkleden en snel zwemmen. Er zijn ook hokjes met plank en verschoningskussen, staat een plaatje met baby op de deur, daar kan je makkelijk met z'n 4en in :)

    veel plezier, en als je meer vragen hebt, kom maar op!

    X Miek
     
  7. petra2707

    petra2707 Lid

    8 sep 2012
    51
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hmmmm, het kruidenbad en bubbelbad met haar klinkt ons als muziek in de oren!!! Daar hoeven we haar dan geen wetsuit voor aan te trekken toch? Ik neem aan dat dat water warm genoeg is....
    Weet iemand hoe we haar dan het beste vast kunnen houden in het water? Op dezelfde manier als in het badje? Laten 'dobberen' met het hoofdje op je pols / onderarm en haar armpje onder okseltje vasthouden tussen duim en wijsvinger. Of helemaal tegen je borst aan met het hoofdje op je schouder zodat ze over je schouder heen kan kijken? Dan heb ik geen oogcontact met haar... Wat is het beste?
    Ik hoorde idd al dat je kinderwagen niet mee naar binnen mag. Mag je wel de reiswieg van de wagen afhalen en mee naar binnen nemen? Dan kan ze na het zwemmen tussentijds een dutje doen. Ik las ook van iemand dat die watjes meenam voor in de oortjes, zodat de baby niet zoveel herrie hoort. Is dat aan te raden?
    Wie heeft er trouwens ervaring met de VIP huisjes? Ik had al begrepen dat wij zelf geen beddengoed mee hoeven te nemen behalve voor het kinderbedje. Is er ook een verschoningskussen aanwezig? En is het slim om zelf een speelkleed mee te nemen die ook in de box gelegd kan worden? Of is er al een kleed aanwezig? En wat moeten we nog meer absoluut niet vergeten? Normaal gesproken is m'n tas inpakken voor een vakantie geen enkel probleem, maar nu moet ik er natuurlijk wel op letten dat ik geen dingen vergeet / over het hoofd zie....

    Bedankt!!!!!

    Petra
     
  8. Vera

    Vera Fanatiek lid

    17 apr 2006
    2.604
    1
    0
    Bij de beschrijving van het huisje staat allemaal wat er is. Een VIPhuisje heeft normaal geen verschoningskussen. Maar je kan gewoon je bed of de bank gebruiken hoor. Handdoek eronder en klaar.
    Speelkleed is wel een idee. Vooral omdat die vaak in de box/het bedje liggen niet zo heel fris zijn en vaak met plastic erom. Dus dat ligt dan wat harder.
    Voor met zwemmen gewoon een zwemluier aan doen en klaar.
    Je draagt haar gewoon het water in zoals je normaal in huis haar ook draagt, En dan in het water eerst tegen je aan en dan kijk je hoe ze reageert en kan je haar ook "losser" vasthouden.
    Het spreekt allemaal vanzelf hoor als je er bent. Niet te druk om maken.
    De reiswieg kan best mee naar binnen. Alleen wel lastig even met omkleden, waar je dat ding laat, maar goed. Binnen zet je het gewoon bij de stoelen neer. Net als je andere spullen.
     
  9. Miek74

    Miek74 Fanatiek lid

    3 nov 2007
    1.968
    1
    0
    NH
    verschoonkussen is er niet, maar die neem ik zelf mee of ik leg handoeken op de bank/bed.
    In het zwemdab zou ik haar eerst lekker tegen je aan houden en kijken hoe ze reageert. Ik kon mijn kereltjes al snel lekker laten dobberen op mijn handen, vonden ze heerlijk. Ik heb nooit watjes in oren gedaan.

    Ik zou zelf een boxkleed meenemen, wipper had ik mee en zeker een slot om je kinderwagen ergens te kunnen parkeren. En zwemluiers, zijn daar ook te koop maar altijd wat duurder.

    X Miek
     
  10. petra2707

    petra2707 Lid

    8 sep 2012
    51
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt voor jullie tips! Ben erg benieuwd volgende week. We hebben er in ieder geval super veel zin in....
     
  11. Miek74

    Miek74 Fanatiek lid

    3 nov 2007
    1.968
    1
    0
    NH
    heel veel plezier! ook met het spotten van de witte hertjes, erg leuk!
    De pannenkoeken zijn trouwens erg aan te raden, wel reserveren, waren wij vergeten en toen moesten we wachten...
     
  12. petra2707

    petra2707 Lid

    8 sep 2012
    51
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt!
     

Deel Deze Pagina