maandag bevallen; stuitbevalling of keizersnede? HELP!

Discussie in 'De bevalling' gestart door nenny, 16 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nenny

    nenny Actief lid

    9 jan 2008
    215
    0
    16
    student
    enkhuizen
    afgelopen zaterdag ben ik opgenomen in het ziekenhuis met een bloeddruk van 166/105 en gisteren mocht ik naar huis maar met de mededeling dat ik maandag 22 april ga bevallen.

    nu kreeg ik zelf de keuze of ik nou stuitbevalling of keizersnede wou doen en had gister de voorkeur voor een stuitbevalling gewoon puur omdat voor mij het herstel dan makkelijker verloopt. maar nu ik me steeds meer begin te verdiepen in stuitbevalling hoe meer ik begin na te denken over een keizersnede ivm risico's voor mn kleine meid.

    daarom vroeg ik me af zijn er vrouwen met ervaring met stuitbevallingen en hoe is het jullie bevallen en hebben jullie uiteindelijk toch nog een KS gekregen?
     
  2. Blub69

    Blub69 Fanatiek lid

    1 mrt 2012
    2.177
    0
    0
    Ik heb niet een 'echte' stuitbevalling gehad, maar mijn zoontje was een sterrenkijkertje. Ik moest en zou van de vk natuurlijk bevallen (ik was in het ziekenhuis en zou bevallen onder de vk van het ziekenhuis/gyn). Dat is me gelukt, maar met de nodige schade van onderen. Op zich niet zo erg, ware het niet dat ik achteraf gezien nooit vaginaal had mogen bevallen. Achteraf kijk je een koe in zijn kont.
    Ik zelf zou het nooit meer durven, ik mag nu dus nooit meer vaginaal bevallen. Afgelopen november is dochterlief met een spoedkeizersnede geboren omdat de bevalling eerder begon dan de geplande datum.
    Ik zou liever 10x nog een ks moeten ondergaan dan een vaginale bevalling. Mijn ervaring van natuurlijk bevallen is dan ook niet zo positief. Het herstel is, ondanks mijn snee van navel tot schaambeen, vele malen sneller geweest dan van mijn totaalruptuur.
    Iedere bevalling is natuurlijk anders, maar doe wat je hart je ingeeft. Voor mijn gevoel had ik toen ook een ks moeten krijgen, maar werd voor gek verklaard door de vk.
    Denk er goed over na wat je wil. Als je natuurlijk wil bevallen, en het moet toch een spoedks worden, heb je kans op algehele narcose. Spreek het goed door met je gyn, hij/zij kan je daarin goed adviseren en evt afspraken maken. Succes met je keuze!
     
  3. Daisybunk1

    Daisybunk1 Actief lid

    10 nov 2008
    270
    0
    0
    Achterhoek
    Ik heb een natuurlijke stuitbevalling gehad zonder pijnstillers enz. Alleen weeopwekkers ivm het risico van wegvallen van weeen na bevalling van zijn lichaam. Ik zou het zelf denk ik zo weer doen alhoewel het niet helemaal goed ging maar dat had niks met de bevalling te maken maar met het afscheuren van de navelstreng waardoor hij geen zuurstof kreeg. Dus is hij met behoorlijk wat duw werk in mijn buik geboren. Dat deed goed pijn en mijn zoon heeft er gelukkig niks aan over gehouden had ff de tijd nodig om bij te komen door de zuurstof gebrek. Maar dat was waarschijnlijk ook bij een gewone bevalling zo gegaan ivm vastzitten van de placenta dus moest ik als nog naar de ok. Succes met de keuze maken. Mijn herstel ging vlot g e lukkig.
     
  4. lolsmurf

    lolsmurf Actief lid

    5 jun 2012
    404
    35
    28
    NULL
    NULL
    Hier ook een stuitligging. Ik heb geen ervaring met een stuitbevalling maar de kans dat je alsnog een (spoed)keizersnede krijgt is 50%. Dit en de risico's van een stuitbevalling voor het kindje heeft mij doen besluiten om gelijk voor een keizersnede te gaan.
     
  5. zustertje12345

    zustertje12345 Bekend lid

    12 jul 2012
    851
    0
    0
    verpleegkundige
    Zaandam
    Nenny wauw! Weet nog dat we 8 maanden geleden zaten met zelfde uitgerekende datum en leeftijd en nu ga je maandag al bevallen!!

    Mijn zus heeft een vaginale stuitbevling gehad zonder problemen en zonder pijnstilling! Het kan dus ook goed gaan;) zelf zou ik denk ik ook kiezen voor normaal...

    Hoe dan ook heeeel veel succes en geniet van je kleintje straks!!
     
  6. Vera79

    Vera79 Actief lid

    23 dec 2008
    118
    0
    0
    Mijn moeder is verpleegkundige en die heeft me bijna gesmeekt om als het zover zou komen niet voor een stuit te gaan en dan maar een keuzersnee te doen omdat er wat je zelf al zegt toch risico's aan zitten! Ik heb de keuze gelukkig niet hoeven maken maar ik zou zeker voor een keizersnee gaan, dan maar meer hestellen zelf. SUCCES maandag, je gaat het vast super doen wat de keus ook wordt!!
     
  7. PluizigSpook

    PluizigSpook Actief lid

    28 jan 2012
    450
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn zoontje lag ook in stuit en inheb voor een keizersnede gekozen. Ik liep liever zelf meer risico dan dat hij dat zou doen. Ik was zo bang dat hij zou blijven steken. Overigens is het herstel mij 100% meegevallen, na twee weken voelde ik me eigenlijk weer prima (al heb ik met tillen e.d. wel netjes gewacht tot de eerste zes weken voorbij waren). Succes met je keuze!
     
  8. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Mocht ons tweede zoontje weer in stuit liggen (dat lag Aiden wel en toen na een mislukte draaipoging een keizersnee gehad), dan wordt het bij mij sowieso weer een keizersnee. Die mij de vorige keer erg meeviel, ook qua herstel. Ik vind alleen die ruggenprik helemaal niks (het gevoel verlamde benen te hebben vind ik vreselijk), maar alles beter dan algehele narcose.

    Ik ben nogal klein van stuk + een smal bekken en een stuitbevalling durft de gynaecoloog absoluut niet aan bij mij. En ikzelf ook niet trouwens.

    Woensdag de liggingsecho. Twee weken geleden lag ons eigenwijsje wel in stuit, maar hij kan inmiddels weer gedraaid zijn. Spannend dus!
     
  9. missymaaike

    missymaaike Fanatiek lid

    8 feb 2011
    3.738
    8
    38
    Vrouw
    flevoland
    ik zou voor een keizersneden gaan , bij een vriendin van mijn is een stuit bevalling uitgelopen op een drama waarbij het kindje 2 weken op de baby ic heeft gelegen !
    kindje had de navelstreng om ze nek en zijn bloed was bij de geboorte al voledig verzuurt !

    gelukkig gaat het nu goed met het mannetje maar ik zou dus never nooit kiezen voor ene stuit bevalling!
     
  10. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Als je gyn geen belemmeringen of mogelijk problemen ziet bij een stuitbevalling zou ik daarvoor kiezen ivm sneller herstel, kindje bij je houden en niet jij nog op de operatiekamer en kindje al weg, en de risico's van een keizersnede. Uiteraard bestaat de kans dat je alsnog een keizersnede zou kunnen moeten krijgen, maar ik zou er dus zelf niet meteen voor kiezen.
     
  11. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.500
    5.591
    113
    Vrouw
    Dit...

    Daarbij is mijn moeder natuurlijk van mij bevallen in 5 uurtjes tijd :)
    (Ik lag in stuit)
    Dus het kan ook heeel goed gaan
     
  12. masami

    masami Fanatiek lid

    27 jul 2011
    4.213
    769
    113
    Vrouw
    Mijn eerste baby lag in stuit, ik heb er niet eens over nagedacht om een ks te doen.
    Ze hebben mij van te voren een knip gegeven, omdat ze niet konden zien hoe groot haar hoofdje was.
    Ik ben bevallen in twee en half uur, ik raad je wel aan om niet in de spiegel te kijken als ze het aanbieden. Dat was het enige moment dat ik even schrok zag er namelijk heel apart uit zo'n voetje/beentje eruit.

    Ik zal nooit voor een ks kiezen als ik natuurlijk kan en mag bevallen.
     
  13. Lady7

    Lady7 Niet meer actief

    Een 6tal ziekenhuizen in Nl doene tegenwoordig een natuurlijke keizersnee, hoe ze dat dan noemen. DAn blijft je kindje bij je. Zoek er eens op, het had voor mij enorm gescheeld als ik dit had kunnen krijgen. Laatst was hier al een topic over.
     
  14. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Ben ik me bewust van, maar je moet dan wel in de gelegenheid zijn om naar zo'n ziekenhuis te kunnen en willen gaan. Maar ook dan zou ik er in eerste instantie nog steeds niet voor kiezen als er geen belemmeringen zijn om natuurlijk te bevallen.
     
  15. Lady7

    Lady7 Niet meer actief


    Ik heb ook voor een keizersnede gekozen. Bij mij bleek achteraf dat wanneer ik voor een stuitbevalling was gegaan, het een spoedkeizersnee was geworden. Voor mij dus een goede keus geweest om voor de keizersnee te kiezen. Maar je weet het niet van te voren. Overigens moet ik eerlijk zeggen dat ik niet tegen het herstel van de operatie opzag, maar dat ik hier op terug gekomen ben. Nu 9,5 maand later nog steeds niet volledig hersteld. Moeite met bukken en tillen, en dit hoor ik vaker na een keizersnee. Dit hoor ook overigens ook soms over de hechtingen na een knip ;)

    Zou van te voren even checken of het ziekenhuis/gyns veel ervaring hebben met stuitbevallingen, want dit is echt niet altijd het geval.
     
  16. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.463
    1.637
    113
    Brabant
    Ik zou nu voor een natuurlijke poging gaan. Maar ik heb al 2 flinke kids eruit gekregeb waarvan de 2e 10 pond was en in aangezichtsligging lag.
    Was het mn eerste dan zou ik naar een ks neigen.
     
  17. VanEke

    VanEke Bekend lid

    3 feb 2011
    937
    0
    16
    mijn vorige lag in stuit, ik wilde proberen om natuurlijk te bevallen maar kon uiteindelijk niet omdat bij het toucheren toch een voetje in de weg bleek te liggen, mocht toen ook niet meer van de gyn waardoor het een KS werd.
    Achteraf wel last gehad van de KS, niet zozeer van het herstel maar voornamelijk van de hormonen wat me overspoelde in combi met het zelf weinig kunnen. Bijvoorbeeld een kindje wat in het bedje naast u ligt te huilen maar 15 minuten tijd nodig hebben om uit uw bed te geraken en er te komen...
    Verder ook erg veel moeite gehad met het "niet kunnen meemaken van de geboorte" door het doek wat voor u hangt en inderdaad het feit dat ge der heelmaal verlamd ligt en wel erg de drang voelt om naar uw kind te gaan kijken maar dat dus niet kan...
    Zou dat soort dingetjes ook zeker voorbespreken met de gyn, stel dat het een KS wordt, in hoeverre kunt ge zoveel mogelijk betrokken worden erbij, bij ons doen ze ook geen natuurlijke KS, maar zou het bijvoorbeeld wel leuk vinden als het bij de volgende weer op een KS uitdraait dan ze dan tenminste of het doek naar beneden doen, of het kindje even boven het doek houden of iets dergelijks...zijn wel dingetjes om mee te pakken in beslissing om wel/niet voor KS te gaan...het heeft mij echt een gevoel opgeleverd dat ik "wat gemist heb", het fysieke herstel ging verder wel redelijk vlot...
     
  18. Spikkel19

    Spikkel19 VIP lid

    18 okt 2011
    8.460
    361
    83
    ik heb een natuurlijke stuitbevalling gehad, (dan welonverwacht) maar behalve een knip verder geen problemen, wel weeenopwekkers gehad maargeen pijnstilling.

    ikl zou kijken waar je je prettig bij voelt..
     
  19. pookie66

    pookie66 Fanatiek lid

    9 mrt 2008
    4.888
    1
    38
    Zaanstreek
    En Nenny wat is het geworden??
     

Deel Deze Pagina