twijfel tussen borstvoeding en flesvoeding

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door dorisn, 8 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. dorisn

    dorisn Fanatiek lid

    2 jun 2007
    4.319
    37
    48
    ede
    tis misschien wat aan de vroege kant, maar ik heb altijd geroepen dat als het kan ik bv wil gaan geven. nu ben ik van het weekend ineens gaan twijfelen. zomaar zonder reden eigenlijk. ik heb denk ik te veel negatieve verhalen gelezen in die leuke tijdschriften die je allemaal krijgt. nu wil ik eigenlijk weten hoe jullie erover denken en (als jullie al een kindje hebben) hoe het met bv en flesvoeding gegaan is. ik heb gelukkig nog ff de tijd om erover na te denken, maar ik was er eerst zo zeker over en nu begin ik te twijfelen.
    liefs doris
     
  2. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    Hoi,

    Ik heb nog geen ervaring, maar ik ben wel van plan om borstvoeding te gaan geven.

    Voordelen borstvoeding:
    - bevat alle belangrijke stoffen die je kindje nodig heeft, ook antistoffen!
    - je melkproductie (samenstelling en hoeveelheid) past zich aan je kindje aan
    - altijd binnen handbereik
    Nadelen borstvoeding:
    - de eerste 6 weken ben je een melkfabriek en zul je altijd in de buurt van je kindje moeten zijn

    Voordelen kunstvoeding:
    - ook papa (en opa's/oma's) kunnen meehelpen met de voeding
    Nadelen kunstvoeding:
    - je kindje kan reacties krijgen op kunstvoeding
    - kunstvoeding moet klaargemaakt en opgewarmd worden

    Ik weet niet hoe het me gaat bevallen, maar ik wil het in ieder geval proberen!

    Groetjes Saskia
     
  3. Samama

    Samama Niet meer actief

    Ik ben vanaf dag 1 al heel zeker ervan geweest dat ik geen borstvoeding wil geven. Het is dan wellicht wat beter voor je kindje dan flesvoeding, maar ik voel me er al niet bij op mn gemak als ik eraan denk, dus laat staan dat ik het ook moet gaan doen. Ik vind dat je je er toch prettig bij moet voelen en daarom kiezen wij bewust voor de fles. En nee, ik ga het ook niet even proberen.

    Het is echt wat je zelf wilt meis, volg je gevoel! :)
     
  4. Mirelle

    Mirelle Actief lid

    11 dec 2006
    469
    0
    0
    Oss
    Of je BV of FV gaat geven is echt aan je zelf.
    Veel meiden vertellen veel verschillende dingen en dat komt omdat iedere sitatie en ieder mens anders is.

    Ondanks dat ik FV geeft ben ik erg voor BV en dat zal altijd zo blijven.
    Bij mij ging BV helaas niet meer door de situatie maar is mis het nog elke dag!

    Groetjes, Mirelle.
     
  5. dorisn

    dorisn Fanatiek lid

    2 jun 2007
    4.319
    37
    48
    ede
    ik heb het op dit moment ook wel dat ik me er niet prettig bij voel. tuurlijk, bv is beter, maar ik vind idd dat je je er wel prettig bij moet voelen. ik denk ook dat als bv een strijd voor jezelf wordt je kindje dat ook voelt, dus dat is dan ook weer niet goed lijkt me. ik ga nog even fijn verder twijfelen en het nog eens ff goed bespreken met mn vriend.
    liefs doris
     
  6. Boontje24

    Boontje24 Lid

    15 aug 2007
    56
    0
    0
    Hoi,

    Toevalling ben ik momenteel erg mee bezig. Bij mij is het eigenlijk nooit opgekomen om flesvoeding te geven, en dat heb ik nog steeds niet.
    Wel lijkt het me behoorlijk pittig borstvoeding en heb ik mijn vragen over hoe het allemaal in zijn werk gaat en gaat het wel allemaal lukken?
    Ik denk dat het voor ieder stel een persoonlijke keuze is, en dat je kleintje er het meest aan heeft als jij iets doet waar jij je goed bij voelt.
    Maak een keuze die bij jullie past!

    Liefs Boontje

    Misschien anders een idee, om is naar een borstvoedingsavond te gaan?
     
  7. knor2007

    knor2007 Actief lid

    12 jul 2007
    130
    0
    0
    voedings ass
    groenlo
    hoi,

    daar heb ik ook al aan zitten denken.
    ik ben er nu zeker uit dat ik borstvoeding ga geven.
    ik sluit me aan bij sassie1980.
    en het is gewoon veel goedkoper.
    ik probeer het gewoon en als het niet gaat,kun je altijd over stappen.
    succes
     
  8. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Wij (ja, ik eigenlijk natuurlijk) gaan voor borstvoeding. Het lijkt me heel handig (altijd bij je, altijd op temp.) maar vooral omdat het in mijn ogen de meest gezonden voeding is.
    Mocht het niet bevallen of het lukt niet...dan over op de fles. Heb ik het wel geprobeerd.
    Sommige mensen doen hysterisch over flesvoeding....je moet en zal borstvoeding geven....
    Ik vind dat flauwekul. Je moet vooral doen wat voor JOU het beste is.
    Je kindje voelt echt wel aan als je iets zit te doen waar je helemaal niet achter staat.
    Borstvoeding geven lijkt mij zeker wel de moeite waard....in mijn ogen is er bijna niks mooiers!
    Succes met het nemen van een beslissing.
    Elmo
     
  9. Angelina

    Angelina Niet meer actief

    Als blijkt dat BV écht niks voor je is, kan je altijd nog overstappen op KV,
    andersom daarintegen is wat lastiger ;)

    Succes met je keuze
     
  10. Writer

    Writer Niet meer actief

    hier ook twijfel , heb bij eerste 2 maanden borstvoeding gegeven , het ging niet , baby viel steeds af en dag en nacht huilen ,ze bleef honger hebben terwijl ze heel vaak borst kreeg ,dat ik zelf dood moe van werd ,uiteindelijk zei arts dat zo niet door kan gaan omdat baby veel afvalt dus maar fles voeding gegeven , ging gelijk beter ,mij dochter sliep ineens voor eerste met volle mag zonder ieder half uur huilen

    nu vind ik bv heel blangerijk zoals je vaak hoort , alle best wat je kind krijgt enzo ,dus ga me ook schuldig voelen als geen borstvoeding probeer , dus ga eerst proberen , lukt het niet ga ik niet lang meer zitten deze keer gelijk de fles halen
     
  11. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.591
    3.483
    113
    Net zoals Boontje zou ik je adviseren eens naar zo'n borstvoedingsinfo avond te gaan, dat heb ik ook gedaan en vond het best leerzaam.
    Ik heb tot 6 weken volledige borstvoeding gegeven na de nodige opstartproblemen ging dat uiteindelijk goed. Helaas spuugt mijn dochtertje enorm veel. Ze hield niet veel binnen. Sindsdien moet ik haar voeding mengen met Nutriton om het dikker te maken, zodat het in haar maag blijft. Gevolg: ik kon gerust 9 x op een dag kolven om aan de voedingen te komen. Hier werd ik helemaal gek van, dus ben naast de BV ook flesvoeding gaan geven en dat doe ik tot nu toe nog steeds.
    Tja, borstvoeding is het beste voor je kindje, maar het moet ook nog wel een beetje te doen zijn. Denk dat als ze dat spuugprobleem niet had gehad ik nog steeds volledige BV gegeven zou hebben, want als je eenmaal de slag te pakken hebt, is het supermakkelijk.
     
  12. evelien69

    evelien69 VIP lid

    16 sep 2007
    5.531
    3
    38
    verzorgende
    Hoi,

    Ik heb 2 meiden de eerste wilde ik graag BV geven maar lukte niet omdat ze te vroeg geboren was. Bij de tweede heb ik Bv gegeven, zelfs een half jaar. Het ging heel goed en ik heb er erg van genoten. In het begin geloofde ik er zelf niet zo in omdat ik heel moeilijke tepels heb om goed aan te leggen, maar de Vk zei, probeer het nu even leg haar steeds even aan en geef het een kans desnoods geefj FV bij, maar zo heb je altijd wat bij je als je meisje honger heeft of troost als ze huilt. Het idee dat ik haar aan kon leggen maar ook wat FV kon bijgeven gaf mij heel veel rust, en toen lukte het! Ben mijn VK nog altijd dankbaar.

    Bij mijn derde ga ik weer voor BV, Maar bij mijn eerste heb ik heel lang gekolfd om toch nog BV te kunnen geven, en zij dronk heel moeilijk door vroeg geboorte en zodoende was ik soms 2 uur bezig met kolven, Kim voeden en een uurtje later kon ik opnieuw beginnen, dat ga ik dus niet weer doen dan FV, daar worden ook een heleboel kinderen mee groot.

    Wat bij mij nog een voordeel is, bij ons in de familie komt heel veel obesitas voor, en borstvoeding zorgt ervoor dat dat minder gauw gebeurt, ik merk het verschil duidelijk. Mijn eerste was met 2 jaar 16,7 kilo en de jongste 12,5!

    Groetjes Evelien
     
  13. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    ik wilde eerst flesvoeding geven maar uiteindelijk toch borstvoeding gekozen. ik vind dat je het minimaal kunt proberen en als het dan niet lukt tja kindjes worden ook wel groot met flevoeding.

    ik had het geluk dat me meisje de borst meteen heel goed pakte en ik heel veel melk produceerde. ik heb er absoluut geen spijt van en het verloopt prima. vorige week heb ik voor het eerst gekolft en drinken uit een flesje gaat ook goed. in de eerste week vond ik het erg zwaar en pijnlijk en heb op het punt gestaan om toen te stoppen maar door hulp van een helle lieve kraamhulp werd de pijn snel minder en kon ik ook echt genieten van de borstvoeding
     
  14. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.809
    32.714
    113
    Je moet doen waar jij je goed bij voelt hoor!

    Ik wilde zelf graag borstvoeding geven, dit is helaas niet gelukt en ik vind het erg jammer, maar flesvoeding is tegenwoordig ook erg goed, dus jammer, maar helaas.
     
  15. Anique

    Anique Niet meer actief

    Is niet zo gek dat je erover nadenkt hoor, ik denk er ook over na, maar ik denk dat je moet doen waar jij je het beste bij voelt.
    Ikzelf ben zeker van plan om borstvoeding te gaan geven, en ik wil ook niet zomaar opgeven als het tegenzit maar als dat om de een of andere reden niet goed gaat, of niet kan? :( dan zal ik ook flesvoeding gaan geven.
     
  16. Wij gaan ook voor bv. Flesvoeding kan altijd nog. Ik zeg express we. Ik denk dat het heel erg belangrijk is dat je partner achter je staat als je kiest voor bv. Het lijkt me soms ontzettend zwaar, zo zwaar dat je het soms wil opgeven. Het lijkt me dat het dan helpt als je een partner hebt die je stimuleert om door te gaan.

    Dit adviseerde ze trouwens ook bij de bv avond. Vond 'm zoiezo nuttig. Heb je in ieder geval al een idee waar je aan begint. Hoe het voelt zie ik wel als het zover is. Ga er in ieder geval van uit dat ik het op momenten wel lastig zal hebben, dan kan het alleen maar meevallen.
     
  17. Mili

    Mili VIP lid

    23 feb 2007
    6.199
    0
    0
    Ik ga zeker weten voor borstvoeding. Lijkt me heel fijn om te kunnen doen en is goed voor kindje.

    Ga naar voorlichtingsavond en heb borstvoedingsgarantiepakket aangevraagd. http://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/?pag_id=8868&site_id=55

    Mocht het onverhoopt niet lukken dan kan ik altijd nog overstappen op FV,maar weet ik voor mezelf dat ik er 100% voor gegaan ben alles gedaan heb om het te laten slagen.

    En dat de partner eerste tijd niet kan voeden...tsja dat is zo maar als ik ga kolven wel weer en tot die tijd kan hij natuurlijk ook andere fijne dingen doen die een band creert met ukkie, zoals wassen/badderen etc.

    groetjes en succes,
    Mili
     
  18. Kimos

    Kimos Actief lid

    13 aug 2007
    475
    0
    0
    Groningen
    Nou ik kan je de hand schudden. Ik heb altijd gezegd dat ik geen BV wil geven. Wordt al niet goed als ik er aan denk. Eerst je baby eraan en dan je man? Gatver,ik word er echt onpasselijk van,maar voordat ik allerlei mensen tegen het hoofd stoot,dit zit echt tussen mijn oren want ik weet ook ergens wel dat het het meest natuurlijke is wat er bestaat.
    Maar nu het dichterbij kom begin ik ook te twijfelen. BV is en blijft natuurlijk het beste voor je kindje.Misschien dat als het babytje bij me op de buik ligt dat ik wel heel anders denk. Maar ik hou dat beeld in mijn hoofd van eerst mijn kind en dan mijn man.
     
  19. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik ga ook zeker proberen borstvoeding te geven, de fles kan altijd nog, andersom lukt meestal niet meer. En borstvoeding is toch het beste voor moeder en kind (als het lukt dus).

    Mijn vriend hoeft nu ook al niet aan mijn borsten te zitten (ok, heel soms mag het ;)) en ook dan heeft hij wat dat betreft even pech. Dat komt wel weer goed. Kindje is dan even wat belangrijker dan sex.

    En over dat de man het kindje geen fles kan geven als je borstvoeding geeft, dat kan na een tijdje inderdaad wel als je afkolft. En mijn vriend gaat de (twijfelachtige) eer krijgen de kleine bij mij te brengen als hij/zij honger heeft ;)
     
  20. sweetdushi

    sweetdushi Bekend lid

    24 jun 2007
    685
    0
    0
    Het is maar net wat je fijn vind he. Ik ga geen borstvoeding geven. Puur om de reden dat ik het gewoon niet zie zitten. En waarom geen idee maar het voelt niet goed.
     

Deel Deze Pagina