Vanaf wanneer 2 keer borstvoeding op een dag?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Nescio, 3 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Dag dames,

    Even een vraag, ik hoor vaak dat na het eerste jaar borstvoeding 2 keer op de dag ('s morgens en 's avonds en evt. nog in de nacht) gegeven wordt, omdat het kind dan goed eet van vaste voeding en het zo'n rustmoment wordt voor 2 keer op de dag.

    Mijn dochter is nu 12 maanden maar drinkt nog veel vaker (6 keer). Ik heb hier geen problemen mee want ben toch thuis, maar wil misschien binnenkort gaan werken. Om dan nog te gaan kolven, terwijl ze altijd live gedronken heeft, vind ik een beetje teveel van het goede.

    Mijn vraag is, zou ze genoeg aan zuivel hebben met 2 keer borstvoeding (en evt een nachtvoeding) en dan nog een schaaltje volle yoghurt?
    Of zou ik nog melk bij moeten geven? Bij koemelk heb ik geen goed gevoel, ik zou liever sojamelk geven.
     
  2. Capricehoi

    3 mei 2013
    11
    0
    0
    NULL
    NULL
    Zo doe ik het ook. Plakje kaas, schaaltje yoghurt.
    En vaak komt ze 's nachts toch nog wel een keer.

    Ze krijgt zo meer dan genoeg binnen. :)
     
  3. denice

    denice Actief lid

    13 jul 2010
    423
    0
    16
    Hier vanaf 20 maanden echt 2 voedingen. Met 1,5 wou hij niet meer overdag, wat hij snachts weer inhaalde;)
     
  4. denice

    denice Actief lid

    13 jul 2010
    423
    0
    16
    O ja je vraag wij geven smiddags ook sojamelk. En savonds kwark. Ik heb zelf het gevoel dat hij met 2x borstvoeding niet genoeg zuivel binnen krijgt. Had laatst eens gekolfd en toen kreeg ik 100cc uit beide borsten.
     
  5. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Oudste dronk tot 1 jaar 5/6 keer. Daarna 5 dagen geweigerd en toen 3/4x daags.
    Vanaf 13 maanden gestopt met kolven en vroeg ze er overdag ook niet meer om. Gaf toen s morgens, s avonds, s avonds laat en s nachts.

    Jongste drinkt nu al weinig afgekolfde melk tijdens werktijd dus ik denk dat als ze straks 1 is, ik geen afgekolfde melk meer meegeef. Koemelk krijgt ze denk ik niet. Overdag zal ze dan bij de gastouder yoghurt krijgen.
     
  6. Nightelf79

    Nightelf79 Fanatiek lid

    31 dec 2008
    2.346
    0
    0
    Radiologisch laborant
    Ik ben vanaf dat mn dochter 1 jaar is gestopt met kolven op het werk. Op die dagen drinkt ze alleen 's avonds, 's nachts en 's ochtends vroeg. Overdag verder water of thee. Op de dagen dat ik vrij ben drinkt ze overdag nog wel, meestal 2 keer. Op deze leeftijd is je productie vaak wel zo goed dat je heel flexibel bent in het voeden, zodat je op je werkdagen niet meer hoeft te kolven en op je vrije dagen overdag ook nog kunt geven (werkt bij mij prima en ik werk 32 uur).
    Mijn dochter krijgt dus verder geen melk erbij, alleen yoghurt als toetje.
     
  7. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik vind 2x borstvoeding voor een uk van 1 jaar erg weinig hoor, hier zaten ze toen of 5-6x, 2x kwam denkik toen ze 3,5-4 of zo waren.

    Vaak is tot een maand of 18 3x geven per 24 uur het beste om een goede productie te houden. Als je werkt hoeft kolven niet, dan kun je gewoon wat yoghurt of kwark geven. Op thuisdagen kun je gewoon op verzoek blijven voeden.

    Sojamelk is minder geslaagd voor jonge kinderen i.v.m. de fytoestrogenen in soja. Die reuzegoed voor vrouwen in de overgang, maar minder voor groeiende kinderen. Koemelk is in dat opzicht veiliger, net als geitenmelk.
     
  8. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Wij zitten pas sinds kort op 2x borstvoeding per dag en Isabelle is al ruim 2,5. Ik heb eigenlijk gewoon m'n gevoel gevolgd en tot nu toe pakt dat goed uit.
     
  9. Ster27

    Ster27 Fanatiek lid

    14 jan 2010
    2.904
    254
    83
    Wij zitten nu op 2-3 keer borstvoeding per dag (etmaal) afhankelijk van of mijn zoontje 's nachts ook nog komt. Dit niet op mijn verzoek, maar op zijn verzoek. Hij is zelf sinds een paar weken gestopt met de middagvoeding. De laatste nachten gaat het eigenlijk heel goed en slaapt hij door. Hij zit de laatste dagen dus eerder op 2 dan op 3 voedingen.
    Naast de borstvoeding krijgt hij 's avonds na het eten een schaaltje yoghurt. Ik geef verder geen zuivel extra bij. Hij drinkt bij mij naar schatting gemiddeld 250-350 ml per dag en krijgt daarnaast 100-150 ml yoghurt. Wat ik me nog kan herinneren van mijn oudste was dat ze rond een jaar op 300 ml zuivel 'moeten' zitten.
     

Deel Deze Pagina