verstandskiezen-ibuprofen-borstvoeding

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Emma2, 9 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Emma2

    Emma2 Fanatiek lid

    22 jun 2006
    1.305
    0
    0
    Dierenarts, Acupuncturist
    Amsterdam
    Hoi allemaal,

    Voel me echt belabberd :cry: Gister zijn alle 4 mijn verstandskiezen getrokken en 1 kies uitgeboord. Ik voel me echt slecht, heb een vreselijk opgezwollen hoofd, kan niet eten en heb echt pijn pijn pijn.

    Gister ben ik begonnen met paracetamol, maar dat hielp echt vrijwel niet. Ben toen toch maar ibuprofen 600 mg gaan slikken en had voor mijn behandeling bij de tandarts even flink leeggekolfd. Maar sinds gisterochtend 11.00 geef ik dus al geen bv meer en gooi ik alle afgekolfde bv zo door de gootsteen heen. Mijn hele voorraad in de vriezer wordt geplunderd. Ik moet zo snel mogelijk van die ibuprofen af, maar dat lukt absoluut nog niet, zo enorm pijnlijk is het.

    Iemand ervaring hiermee? Hoe lang hou je ongeveer last na verwijderen van je verstandskiezen? Wanneer zou je weer over kunnen gaan op paracetamol en kan ik weer gaan voeden? Zo zonde om al die voedingen weg te moeten gooien...... En Mick wil zoooooooooo graag aan de borst. hij hapt steeds als hij op schoot zit bij me en raakt helemaal overstuur omdat hij de borst niet krijgt. Zo zielig!

    Groetjes Emma,
    :cry: :cry: :cry:
     
  2. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Kan varieren van 1 dag tot een week.
    Ik snap dat het pijn doet, maar je mag 3x daags 2 paracetamol tegelijk innemen. En dan kan Mick gewoon bij je drinken.
     
  3. Emma2

    Emma2 Fanatiek lid

    22 jun 2006
    1.305
    0
    0
    Dierenarts, Acupuncturist
    Amsterdam
    Bedankt, ik hoop dat ik daar snel op over kan gaan. Gister werkte die dosis niet, maar misschien vanaf morgen? Ik ga het gewoon uitproberen.

    Groetjes, Emma
     
  4. geke

    geke Fanatiek lid

    10 mei 2006
    3.155
    0
    0
    sterkte Emma! hoop voor je dat t gaat met de paracetamol. Denk wel dat de eerste dagen de pijn het ergst is. Hou het goed schoon allemaal zodat je geen ontstekingen krijgt want dan krijg je weer pijn. Ik heb ooit 2 verstandskiezen laten trekken en daar zoveel last van gehad dat ik nu de andere 2 nog heb ;) Dus... je hebt het in ieder geval in 1 keer gehad nu!
     
  5. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Ibuprofen mag je ook gewoon nemen bij bv !

    Als je wel perse alleen paracetamol wilt nemen 4 x 2 maal daags 500 mg mag ook hoor. Alleen niet heeel lang doen.

    Je schrijft dat je veel pijn hebt. Ruik je ook uit je mond of proef je een vieze smaak ? Dikke kans dan dat je er een ontsteking bij hebt. Gelijk de tandarts bellen dan.

    Beterschap !
     
  6. Bumbaloe

    Bumbaloe Actief lid

    1 jun 2007
    372
    0
    0
    Jehoeft je melk niet weg te doen hoor.
    Bij inbuprofen kun je gewoon blijven voeden!
    Fijn bericht in deze pijnlijke tijd he.

    Gelukkig hier geen ervring met tandentrekken en zo, maar ik wil je veel beterschap wensen en hopelijk ben je snel van de pijn af :S
     
  7. Emma2

    Emma2 Fanatiek lid

    22 jun 2006
    1.305
    0
    0
    Dierenarts, Acupuncturist
    Amsterdam
    Ook met 3x daags 600 mg ibuprofen? Mijn tandarts zei namelijk dat ik moest kolven. En de apotheek zei dat ik 12 uren na de laatste ibuprofen pas weer mag voeden.

    Nu weet ik het niet meer zo goed.

    Heb trouwens ook vandaag ontdekt dat Mick 1 tandje heeft! Bij mama 4 eruit en Mick krijgt er juist een. Da's dan wel weer lollig.
    Maar echt lachen kan ik niet. De pijn is echt vreselijk, en ik ben echt behoorlijk wat pijn gewend. Morgen toch maar even bellen of dit normaal is. Ik heb echt een vreselijk opgezwollen hoofd...

    Groetjes Emma
     
  8. Emmetje75

    Emmetje75 Fanatiek lid

    26 aug 2006
    1.383
    0
    0
    Ibuprofen gaat wel in geringe hoeveelheden over in de moedermelk, maar mag wel gebruikt worden tijdens bv. Er is veel ervaring mee en nooit schadelijk gebleken. Over de dosering: dat is een normale dosering, maar als je met minder ook je pijn aan kan, hoef je natuurlijk niet meer te nemen. Je kan ook afwisselen met 2x500 paracetamol om de pijn te bestrijden, maar het is wel belangrijk dat je ook ibupr gebruikt, omdat dat een ontstekingsremmer is en paracetamol niet.
     
  9. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    @Emmetje: is het wel nuttig om ibuprofen te nemen om een tandontsteking te voorkomen ? Ibuprofen is immers een NSAID. Geen antibiotica.
    Snap je wat ik bedoel ?

    Ik bedoel dus bij een tandontsteking is het een ontsteking door een bacterie, daar helpt een NSAID niet voor (toch?)
     
  10. Angelina

    Angelina Niet meer actief

    Ik heb ervaring 8)

    In juli mijn kiezen laten vullen ( 5 stuks :confused: ), ik heb daarna 4 weken pijn gehad. Volgens de apotheek hier mocht ik gewoon ibuprofen slikken en BV geven. Dat heb ik ook gedaan, in combinatie met paracetamol. Als ik dat niet gedaan had was ik uit het dakraam gesprongen van de pijn :rolleyes:

    Ik heb dus gewoon door gevoed, en niks aan de hand.

    Succes, en sterkte, ik hoop dat je je snel beter voelt
     
  11. Mriek

    Mriek Actief lid

    1 dec 2005
    344
    1
    0
  12. Emmetje75

    Emmetje75 Fanatiek lid

    26 aug 2006
    1.383
    0
    0
    nemo: een infectie wordt veroorzaakt door een bacterie, een ontsteking is de reactie van je lichaam op bijv een infectie of weefselbeschadiging veroorzaakt door verschillende factoren (ontstekingsremmers vgl met ibuprofen worden bv ook veel gebruikt bij reuma)
    Kaakchirurgen schrijven altijd 3 middelen voor na een ingreep: mondspoeling (ontsmetting), kuurtje (preventie van infectie) en een ontstekingsremmer (ook voor pijnbestrijding)
     
  13. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Gekkie, Ibuprofen kan gewoon samen met borstvoeding. Zelfs het veel sterkere broertje Diclofenac mag. Zeker als het maar om zo'n korte periode na de tandarts is.

    Gewoon slikken en aanleggen hoor!
     
  14. Emma2

    Emma2 Fanatiek lid

    22 jun 2006
    1.305
    0
    0
    Dierenarts, Acupuncturist
    Amsterdam
    Omdat het toch (al is het gering) via de moedermelk naar de baby gaat, had ik het toch maar niet gedaan. Maar ik had wel verwacht veel eerder van de ibuprofen af te zijn!
    Vooral 's avonds en 's nachts lukt dat echt nog niet.
    Dus ik wissel het steeds af: overdag om de 8 uren paracetamol, 's avonds en 's nachts om de 8 uren ibuprofen. Zo kan ik sinds gister in elk geval overdag voeden...

    Maar heb ook nu sinds 2 dagen een hele vieze smaak in mijn mond (echt HEEL vies) en mijn wang is nu keihard links, alsof er een schijf in zit. Ben nu erg bang dat er toch een infectie bij is gekomen. Toch voel ik me niet (meer) koortsig. Maar ja, ik sta natuurlijk stijf van de ibu/paracetamol
    Morgen misschien toch maar even naar de huisarts..... :( Als er maar geen antibiotica aan te pas komt.

    Bedankt voor alle adviezen!

    Gr. Emma
     
  15. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    @Emma2: ik weet eigenlijk wel zeker dat je een infectie hebt nu. Wat je nu moet doen is naar de apotheek (er is er altijd wel een open) en waterstofperoxide halen met een spuit. Dit half om half doen met water en je gat waar je kies gezeten heeft uitspoelen.
    Antibiotica geven ze bij mijn weten niet bij deze infectie. Tenminste ik kreeg het niet van mijn tandarts en mijn man ook niet van zijn tandarts. Wij moesten alleen spoelen.
    Dus hup nu naar de apotheek.

    En anders je tandarts bellen er is altijd wel een die er dienst heeft.

    Beterschap ik weet hoeveel pijn het kan doen :pale:
     
  16. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Ik weet niet hoeveel pijn het kan doen maar hopelijk heb je wat aan Nemo's tip. Sterkte!
     
  17. geke

    geke Fanatiek lid

    10 mei 2006
    3.155
    0
    0
    Sterkte Emma! Klinkt idd als een ontsteking. Gauw hulp inroepen en als ik zo de adviezen hierboven lees kan die ibuprofen echt geen kwaad in de bv... misschien maakt dat het toch wat dragelijker voor je? Beterschap!
     
  18. Emma2

    Emma2 Fanatiek lid

    22 jun 2006
    1.305
    0
    0
    Dierenarts, Acupuncturist
    Amsterdam
    Dank jullie wel voor jullie lieve woorden en adviezen!
    Mijn man heeft net de dienstdoend tandarts gebeld (ikzelf kan nog steeds nauwelijks mijn mond opendoen :( ..) en van hem moeten we inderdaad Corsodyl (waterstofperoxide) halen om te spoelen. Wordt nu gehaald!

    Ik had dit al eerder moeten doen (#-o stomstom). Gister en vandaag heb ik echt om het kwartier gespoeld vanwege die smerige smaak. Echt ondraaglijk vies blehhhhh! En er komt ook gewoon rotzooi uit, dus tsja, toch een infectie denk ik. Ik ga nog maar even door met de ibuprofen dan maar. Had toch stiekem wel koorts ondanks 1000 mg paracetamol :(

    Nogmaals bedankt!

    Gr. Emma :-&
     
  19. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Hopelijk knap je snel weer op !
     
  20. Emmetje75

    Emmetje75 Fanatiek lid

    26 aug 2006
    1.383
    0
    0
    Emma2: corsodyl is geen waterstofperoxide, maar chloorhexidine. Heeft hetzelfde effect als de waterstofperoxide alleen is al startklaar, hoef je niet eerst te verdunnen. Ik hoop dat je je snel beter voelt!
     

Deel Deze Pagina