Grrr!! Zoon in de keuken!

Discussie in 'De lounge' gestart door SYRV, 23 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Help!!

    Ik ben zo langzamerhand echt hopeloos. Mijn zoon ambieert sinds kort een carrière als chefkok ofzo, want elke ochtend sneakt hij naar de keuken om daar van alles uit te spoken. Ik ben al een paar keer lege danoontjes tegen gekomen, hapje uit een komkommer, papier wat versnipperd was op de vloer maar het toppunt was toch wel dat hij afwasmiddel over de grond heen heeft gespoten (krijg dat maar eens schoon:().
    Heel eerlijk, het probleem ligt ook bij mij. Want ik slaap zo diep dat ik dus helemaal niet merk dat hij naar de keuken gaat! Je kan echt een bom naast me afsteken, ik slaap gewoon door. Naast dat ik het vervelend vind dat hij in de keuken van alles doet is het natuurlijk ook gevaarlijk, ookal heb ik alles zo goed mogelijk opgeborgen. Maar goed, nu straf geven en afspraken maken niet helpt (want vanmorgen vond ik hem weer in de keuken :() wil ik toch wat anders proberen.

    Dus wie heeft de tip? Ik zat zelf te denken aan een soort schuifje op de deur zodat hij gewoonweg de keuken niet in komt. Maar eigenlijk is dat ook te zot voor woorden, hij is 3 jaar en moet natuurlijk gewoon luisteren want hij weet prima dat hij niet in de keuken mag komen!
     
  2. baby2011

    baby2011 Fanatiek lid

    15 aug 2010
    1.832
    371
    83
    tja zou toch voor schuifje gaan. Wij hebben boven traphekje dus naar beneden kan hij niet

    of als je weet hoelaat hij wakker wordt je wekker zetten want eigenlijk vind ik t heel eng dat hij zelf het huis door gaat!!!
     
  3. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    slot op de keukendeur.
     
  4. tjessia

    tjessia Fanatiek lid

    1 feb 2009
    2.889
    0
    0
    Ik vind het helemaal niet eng dat een zoon van 3,4 jaar zelf het huis doorloopt, kan prima.
    Goed dat je niet wil dat een bende van je keuken maakt snap ik. Dus misschien z'n boterhammen vast gesmeerd en al in de koelkast zetten? Waarschijnlijk heeft ie gewoon honger??
     
  5. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Was nog even vergeten erbij te zeggen dat wij in een kleine portiek woning wonen. Het is dus niet zo dat hij alleen de trap af gaat o.i.d.
     
  6. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Eten/drinken/fruit of iets lekkers klaarzetten en dan mag hij wat tv kijken/spelen terwijl hij wacht tot jij wakker bent...?
     
  7. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Idd, ik vind het zelf ook eng! En ook erg vervelend dat ik zo diep slaap:(
    Ik hoor hem wel hoor als hij wakker wordt, vaak rond en uur of 6 komt hij dan bij me liggen en gaat dan rustig even tv kijken. Maar op de een of andere manier krijgt hij het gewoon voor elkaar om net zo lang te wachten dat ik weer in dommel en dan grijpt hij z'n kans!
     
  8. LiveLaughLove

    LiveLaughLove Niet meer actief

    Ik zou iig even een kinderslot op het keukenkastje met schoonmaakmiddelen zetten. Als hij bij de afwasmiddel kan, nu gooit hij het over de grond mss de volgende keer proeft hij er even van.
     
  9. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Ik betwijfel of het gaat om het eten. Want als hij honger heeft en een broodje wil dan geeft hij dat duidelijk aan, en maak ik uiteraard een broodje voor hem. Het is meer dat de keuken blijkbaar erg interessant is. Zo heeft hij van de week alvast de poes eten gegeven en lagen de brokjes overal behalve in het bakje van de poes.
     
  10. baby2011

    baby2011 Fanatiek lid

    15 aug 2010
    1.832
    371
    83

    misschien als hij bij je komt liggen vragen of je iets voor hem klaar kan zetten. en op dat moment nogmaals duidelijk aangeven dat hij als hij weg gaat jou wakker moet maken
     
  11. Ellenore

    Ellenore Fanatiek lid

    13 mei 2008
    2.035
    0
    0
    Is dit niet een gevalletje aandacht vragen?
    Stevig aanpakken denk ik en inderdaad, een slotje op de kast met schoonmaakmiddelen.
     
  12. Adorable

    Adorable Fanatiek lid

    20 dec 2008
    2.601
    0
    0
    Huisvrouw
    Brussel, Belgie
    Hier nog 2 kereltjes van 2 en 4 die graag de keuken in sluipen. Danoontjes en papiertjes van koekjes kom ik regelmatig tegen. Mijn schoonmaakspul staat gelukkig allemaal in een aparte berging op de hoogste plank waar ze niet bij kunnen
     
  13. dekilene

    dekilene Niet meer actief

    Wij hebben een traphekje in de keuken
    Maar ook boven en beneden.. moet er niet aan denken dat me kids beneden zijn en ik slaap
     
  14. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    Ik heb een traphekje voor de keuken en een haakje op de kelderkastdeur. Probleem hier opgelost. Idee?
     
  15. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Hij heeft natuurlijk wel door dat de lekkere dingen in de keuken staan en ziet zijn kans schoon misschien. Ik was vroeger ook zo'n boefje. Ging ik. S morgens stiekem snoepen uit de chocoladepastapot.

    Misschien heeft hij toch wel al zin in eten dat je de spullen klaarzet dat hij zelf een broodje kan maken?
    Emma die doet dat nu soms ook. Vind ze zo leuk. Pakt zelf het brood en gaat dan smeren. Niet heel netjes smeert ze maar dat geeft niet. Ze voelt zich zo groot ze wil het allemaal zelf doen!
     
  16. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.489
    5.572
    113
    Vrouw
    Tsjaa eigenlijk zou hij idd gewoon moeten luisteren...
    Maar schijnbaar is t gewoon heeeeel aantrekkelijk...

    Pick your battles dus...
    Zorg dat hij de keuken niet in kan...
    Of sta samen om 6 uur op(is wel errug vroeg haha)
    Of je laat het zo
     
  17. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Ik zou eerst mijn keuken veilig maken (dus de dingen die echt gevaarlijk voor hem zijn zoals messen en schoonmaakmiddelen wegleggen achter slot en grendel), wasmiddel ergens zetten waar hij er niet bij kan etc.

    De rest zou ik lekker laten staan en hem elke dag de regels vertellen. b.v als ik nog slaap mag je niet in de keuken komen, of als ik nog slaap mag je je boterham en drinken pakken en opeten (of voor de tv gaan zitten). Dit zijn de regels als je je niet aan de regels houdt en dan een concequentie eraan vast.
    Dit ook elke dag uitleggen en vooral ook elke dag doen.

    En slot op de keuken kan natuurlijk ook maar in mijn ogen leren ze daar niet zo veel van, hooguit een uitdaging om het slot open te krijgen (lees stoelen pakken en klimmen)
     
  18. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Als je het al heel erg vaak gezegd hebt en hij blijft het doen dan kun je hem misschien toch strenger straffen?
    Nu is hij 3 jaar maar wat als hij 10 jaar is en nog niet naar je wilt luisteren, dat gaat van kwaad tot erger lijkt me zo?
    Ik zou sowieso ook een slot op de keukendeur maken om ongelukken te voorkomen.
     
  19. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Er uit gaan dan, als hij om 6 uur wakker is. Niet blijven liggen met het risico op weer in slaap vallen en alle ellende van dien.
    Een kind van 3 zal nu eenmaal z'n kans grijpen, als die zich voordoet en heel eerlijk zou ik dit zelf interpreteren als: mama, ik verveel me, dus ik doe nu even bizarre dingen om je aandacht te trekken...
    Zorgen dus dat hij niet die kans kan pakken en dan vind ik een schuifje op de deur echt symptoombestrijding. Zelf op tijd opstaan dus en de dag normaal met hem starten.
     
  20. mamavanY

    mamavanY Actief lid

    7 aug 2012
    288
    0
    0
    Onderin nederland
    wij hebben een haakje met een oogje aan haar deur hangen. Bij brand is die met 1 tikje open maar dochterlief kan niet meer spoken.in de keuken. hij zit er al 2 jaar op en ze vraagt er 's avonds ook om, dat we hem niet vergeten. het geefthaar op de 1 of andere manier een veilig gevoel..
     

Deel Deze Pagina