help mijn man is een klusser

Discussie in 'De lounge' gestart door sydneys, 23 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    hebben jullie ook zulke klussers in huis?

    de achterdeur kreeg ik nooit op slot, 3 jaar lang niet (gelukkig is er ook een rolluik voor al ik het huis uit ging) mijn vader is hier gekomen, ik liet het hem zien en binnen een kwartier werkte het slot weer probleemloos.
    mn vriend kwam thuis, ik liet hem dat zien, zegt hij "ja dat is toch niet moeilijk om te maken"
    3 jaar lang klaagde ik er over, soms stond de sleutelafdruk in mn hand en lukte het me nog niet en dan maakt mn vader het en zegt mn vriend dat het niet moeilijk was om te maken

    de poorten buiten zijn hetzelfde, gingen heel erg moeilijk open of dicht, mn vader heeft het gemaakt en mn vriend heeft een beetje geholpen.
    ik weer heel blij
    zegt mn vriend alweer "ja dat had ik ook gekund, ik had alleen iemand nodig om de poort een beetje omhoog te houden"
    dan zeg ik hem van "waarom heb je dat nooit aan mij gevraagd of aan zijn beste vriend " en dan kijkt hij me raar aan

    nu doet het lichtknopje in de keuken al 3 weken moeilijk dus als mn vader hier is ga ik hem daar maar eens naar laten kijken :p

    ook ivm rommel! de zolder is 1 grote rommel, mn vriend zou het opruimen, ik mag er niet aankomen want hij heeft schrik dat ik alles weg gooi, hij is er al mee bezig van halverwege de zwangerschap :)
    misschien ook een beetje mijn fout dat ik er niet aan mag komen, ik heb al vaker gezegd dat ik die zolder in 10min leeg heb, gewoon een container huren en voor het huis laten plaatsen:p
     
  2. Blub69

    Blub69 Fanatiek lid

    1 mrt 2012
    2.177
    0
    0
    Herkenbaar! Behalve als er iets voor hem gemaakt moet worden.... Een kinderkapstok ophangen heeft zeker een paar maanden geduurd maar toen hij een afdak wilde stond het in twee dagen 😎
     
  3. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    oo dat ding wat normaal boven de commode hangt, dat plankje, dat hangt er nog steeds niet, gelukkig gebruik ik dat nooit of heb ik het niet nodig en ik mag dat niet doen want dat is een veldsteen muur of weet ik veel hoe hij dat noemt,...

    vorige week was zijn speelgoedje kapot, een mp3 achtig ding wat via de stereo werkt en waar je ook internetradio mee hebt, dat moest wel onmiddelijk gemaakt worden
     
  4. maffedoo

    maffedoo Actief lid

    6 dec 2011
    301
    0
    16
    ergens
    mijn man is goed met potten en pannen!!
     
  5. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    329
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Haha ik ben er bang voor in onze nieuwe woning haha.
     
  6. Antares

    Antares VIP lid

    17 nov 2008
    19.894
    3
    38
    Wat hier helpt. Vragen of hinten werkt niet. Heb nu notitie bord op gehangen ivm dochter enz. En daar schrijf ik nu op wat ik wil dat er gebeurd. En dan zeg ik, je hebt twee weken. ...Als het niet gedaan is, doe ik het of regel iemand. Werkt goed ;) wel einddatum erbij zetten!
     
  7. Nora1983

    Nora1983 Fanatiek lid

    21 dec 2011
    2.624
    4
    38
    NULL
    NULL
    Hier gelukkig wel een handige man, hoewel mijn vader meestal komt voor allerlei klussen, haha! Vaak zijn het dan wel grotere klussen of meerdere. Mijn man heeft het namelijk razend druk met ons bedrijf(boerderij). Klussen zoals nu in de babykamer(dingen ophangen)doet mijn vader dus(met hulp van mij, want ik heb een hekel aan toekijken!). Man heeft echter wel alle meubels in elkaar gezet, maar dan wel nog na 22u savonds! terwijl die eigenlijk bekaf was(begint elke ochtend om 7u).
    Gelukkig vind mijn vader het leuk om te doen, hij zit in een uitkering en wacht tot ie eindelijk met pensioen mag, door hartproblemen en zijn leeftijd komt hij niet meer aan de bak, maar mag dus niet vervroegd met pensioen! Hij is dus veel thuis, en hoewel hij zich daar ook wel vermaakt, vind hij het prettig om zich nog nuttig te maken buiten de deur. Als ie dan komt klussen eet hij ook vaak gezellig mee smiddags. Wij zijn erg blij met onze klus(schoon)vader!
     
  8. Marijke1985

    Marijke1985 Fanatiek lid

    11 jan 2006
    2.505
    1
    0
    serveerster
    Hier ook een handige man, hij is echt een topper! Voordeel is ook dat ie eigenlijk nooit stil kan zitten, echt nooit. Soms denk ik van mezelf; ben ik nou echt zo lui..??:(:$:)
     
  9. Wen1975

    Wen1975 Fanatiek lid

    21 nov 2009
    3.619
    0
    36
    .
    Nederland
    Heel herkenbaar... Toen ik nog zwanger was, een paar keer gevraagd of hij mijn standaard van mijn fiets wilde smeren. Kreeg hem bijna niet meer omhoog of omlaag. Na een paar weken zelf maar op de grond gaan liggen met de spray... Om vervolgens te horen te krijgen dat ik het aan hem toch had kunnen vragen. Uhm, hoe vaak dan? ;) Tja en zo gaat dat met de meeste dingen wel... :D
     
  10. Sannebc

    Sannebc Niet meer actief

    Ik heb een heeeele handige man:..... voor zijn eigen bouwbedrijf!
    Hier wacht ik al jaren op een afgetimmerde zolder.
    'k Denk dat ik maar een offerte laat maken bij een ander bouwbedrijf, misschien helpt dat.. ;)
     
  11. Elleke

    Elleke Fanatiek lid

    1 mrt 2011
    1.796
    156
    63
    Herkenbaar! :D
     
  12. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.591
    3.483
    113
    Nee, mijn man heeft graag het huis op orde, alles moet wel werken en goed zitten, anders repareert hij het. Hoef ik zelden nog een keer te zeggen.
    Daarnaast ben ik zelf ook aardig handig, dus ik doe zelf ook veel. Alleen zijn sommige dingen voor mij te zwaar en ik snap niet zo veel van elektriciteit, dus daar blijf ik wel vanaf, is zijn pakkie an.
    Het enige is dat mijn man soms eerst doet en dan denkt, heeft hij dingen weer verkeerd uitgemeten, haha, dan zit ik wel eens de schelden hoor, eerst denken dan doen :D.
     
  13. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Ja hier nog zo 1.... Al zijn klanten jubelen over zijn schilderwerk (hij heeft een scheepstimmerbedrijf, en hij is echt goed in aflakken en precisie werk) en ik zit nog steeds met kozijnen die aan de binnenkant alleen grondverf hebben. (ze zitten al anderhalf jaar... ) En ok, ik kan het ook wel zelf, maar ik kan niet zo mooi schilderen als mijn man.

    En eerlijk gezegd, heb ik daar ook geen zin in. Ik doe al alles thuis (wat ik ook helemaal geen probleem vind, laat dat voorop staan) maar dan ga ik mijn spaarzame vrije tijd niet besteden aan dat soort klusjes.

    Misschien moet ik ook maar eens een andere schilder vragen... ;) Alhoewel, waarschijnlijk zegt hij dan dat het goed is, want over het algemeen is voor ons iemand inhuren voordeliger dan het zelf doen...
     
  14. Smnee

    Smnee Niet meer actief

    Breek me de bek niet los! Ik had zo'n mand op m'n fiets, en die wilde ik op m'n nieuwe fiets. Kon volgens meneer niet want het stuur was te klein. Na een halfjaar dacht ik, dát kan toch niet kloppen? En inderdaad, meneer had geen zin.
    Zo verzint hij overal smoezen voor en moet ik hem regelmatig van de bank af schoppen ;)

    Zo heeft een nieuwe wc hier ook ander half jaar geduurd ... Breken, tegelen e.d.
     
  15. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    JAAAAAA ik kan me ook aanmelden! En het ergste is..... Hij heeft zijn eigen afbouw en timmerbedrijf!!!!

    Ik ben zelf ook wel handig en doe wat ik kan maar met 2 kids en de jongste die max 30 minuten achter elkaar slaapt kan ik ook niet alles:(




    Wij hebben een hus van de woningbouw gekocht..... Een voormalige wietplantage:) er is al veel gedaan maar er moet ook nog heel veel.... Al 1,5 jaar!

    Het weekend gaat oudste oma en ik ga de kozijnen schilderen, tja als ik het niet doe doet hij het ook niet.
     
  16. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Ik had niet zo lang gewacht voordat ik een ander ingehuurd had, of het zelf gedaan heb. ;) ;)
     
  17. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief

    Ik had m eens een trap onder z'n hol gegeven TS

    2 opties:

    1) Of hij hangt DIT weekend het plankje op of na zijn werk (10 minuten werk)
    2) of ik hang het op, en als de muur dan gesloopt word dikke vette pech, heeft ie dan aan zijn eigen te danken omdat hij te laks is om het op te hangen.

    Zo ook met de zolder.. Hij is daar dus al meer dan 8 maanden over aan het doen? (Zoontje is 4 maanden en halverwege de zwangerschap begonnen??) zeggen dat als hij het niet doet jij het doet en dan idd een container huurt en het meent..

    Heb het gevoel dat hij denkt " ze doet het toch niet en meent het niet dus laat ik het maar lekker op z'n beloop".

    Nee, vooral die kleine klusjes zoals een wandplankje en deur wat binnen 10 minuten gefikst is vind ik echt laks gedrag en ging er bij mij niet in..
     
  18. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief

    Dan had ik dus serieus een kwast gepakt en maar lukraak wat gaan lakken, (gewoon lekker snel en zonder af te plakken ofzo) en als hij dan klaagt over dat je het lelijk en afschuwelijk hebt gedaan hem de kwast in z'n handen geduwd en gezegd dat hij het dan NU maar moet doen als hij het beter kan ;) brrr
     
  19. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    :D LOL! Kan ik doen, ja... Maar daar heb ik alleen mezelf maar mee, ik zit er de meeste tijd tegenaan te kijken... Hij werkt zich op het moment 3 slagen in de rondte om alles af te krijgen... Ondanks het slechte weer wil toch iedereen zijn boot in het water hebben, àls het weer omslaat kunnen ze meteen weg... (geef ze eens ongelijk... ;)

    Nee, weet je... Ik mopper af en toe een keer en dan word er weer wat gedaan. Het is geen groot issue, ook al is het lekker om af en toe een keer je hart te luchten tegen iemand... Ook al is het dan virtueel... ;)
     

Deel Deze Pagina