Juli mama's 2008, deel 19!

Discussie in 'De mama's' gestart door Knuffelkonijn, 3 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Van harte gefeliciteerd Karsten met je 5e verjaardag! Hopelijk heb je een hele fijne dag gehad!
     
  2. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Vandaag het laatste onderzoek van Joost gehad, logopedie. Alles bij elkaar duurde het weer ruim 2 uur...:(, maar hij heeft zich goed gehouden. Qua spraak scoort hij iets lager dan zou moeten...hij scoort 4 jr 4mnd ipv van de 4 jr 11mnd die hij is. Viel bij nog best mee of iig niet tegen. Volgende week krijgen we de uitslag, maar ik was nog niet goed enwel thuis of ik had de kinderarts van het centrum al aan de telefoon. De diagnose is iig een vorm van autisme (weet nog niet welke/hoe zwaar), maar met de vakantie voor de deur wilde ze morgen nog alles in het werk stellen om per 1 september begeleiding op school geregeld te krijgen. (En daar had ze mijn toestemming natuurlijk voor nodig) Hopen dat het lukt en op naar volgende week!
     
  3. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Fijn dat er schot in de zaak zit en dat je gevoel altijd de juiste is geweest.
     
  4. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Eindelijk bevestiging! (hoe moeilijk ook!)

    Als iemand nog DE gouden tip heeft t.a.v. dagritmekaartjes.....ik hou me aanbevolen!
     
  5. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Bedoel je pictogrammen?
     
  6. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Zoiets ja....op school gebruiken ze volgens mij die van Diddl maar die zijn veel te druk (zeker voor Joost).... Ik vind er een hele boel op het internet maar zo veel verschillende. Ik denk dat Joost meer behoefte heeft aan simpele duidelijke plaatjes (zoals bijv. met plaatjes van Dick Bruna of zo)....
     
  7. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Ik zou deze doen. Op het bureau waar wij begeleiding hebben werken ze ook vanuit de methode Geef me de 5.

    Picto's Dagritme
     
  8. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    Ramon, fijn dat er al iets bekend is. Dan weet je al een beetje waar je af of aan bent. Morgen gaan we op vakantie!! Vandaag alle spulletjes zover al klaar leggen en inpakken, en morgen de dingetjes die we morgenvroeg nog nodig hebben..
     
  9. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Fijn zeg morgen op vakantie!
    Ik mag nog 5 weken voordat we op vakantie gaan.:p

    Waar gaan jullie heen?
    Heb het even niet onthouden.:)
     
  10. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    Wij gaan naar de eifel, de vulkaan eifel om precies te zijn.
    Heb er erg zin in.:)
     
  11. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Lekker hoor, hoe lang gaan jullie?:)
     
  12. linnielin

    linnielin VIP lid

    2 sep 2009
    6.635
    0
    0
    NULL
    NULL
    Senn: nog gefeliciteerd met Karsten! Ik dacht gisteren nog: volgens mij is hij een deze dagen jarig, maar ik wist niet precies wanneer. Is hij lekker verwend?
    Ramoontje: fijn dat er wat uit is gekomen, dan kunnen jullie toch wat gerichter gaan werken. Wat dagritmekaarten betreft: wij gebruiken op school deze Bas-taal (dagritmekaarten) die zijn niet heel druk, maar wel duidelijk. Als je echt iets wilt wat je ook voor thuis kan gebruiken, dan zou ik idd zoiets als Senn doen want dat is veel uitgebreider.
    Daantje: lekker hoor, nu al op vakantie! Wij hebben nog 3 weken school en gaan pas over 6 weken weg;)

    Hoe doen jullie dat trouwens met feestjes? Hier heeft Arinde volgende week haar 4e feestje en ik verwacht dat er zeker nog wel 2-3 aankomen. Maar ik vind 7 kinderen op haar feestje best veel eigenlijk. Is het raar om kinderen niet uit te nodigen, terwijl ze wel op hun feestje geweest is? Lastig hoor....;)
     
  13. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Karsten heeft van ons een radio cd speleer gekregen en een tekening van Maarit. Zijn grote mensen feestje is pas zondag en dan krijgt hij iig twee nieuwe spellen voor zijn Storio. Verder zullen het Bart Smit bonnen worden omdat hij zelf niet weet wat hij wilt hebben.
    Volgende week zaterdag is zijn kinderfeestje. Hier komen wel 7 kindjes maar wij gaan iets doen waarbij we veel overzicht hebben dus het kan ook.
    Karsten heeft zelf maar 2 feestjes gehad dit jaar en er komen ook kinderen waar hij niet voor was uitgenodigd. Ik laat het aan Karsten over wie hij wilt uitnodigen. Contacten wisselen nog wel eens van week tot week. En je bent toch niet verplicht om alle kinderen waar Arinde is geweest uit te nodigen voor Arindes feestje?;) Het is haar feestje en daar horen kindjes bij die zij er graag bij wilt hebben en jij bepaald het aantal (voor de hele klas is uitgenodigd :p).
     
  14. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    Senn, wij gaan 1 week. Komen volgende week zaterdag weer terug. Wel grappig.. volgend weekend is het kermis in het dorp verderop, mika heeft voor een paar weken geleden een tekening gemaakt voor de meester waarbij mika achtbanen heeft getekend waar hij samen met de meester in zou gaan.. met het afscheid gister op school moest mika erg huilen omdat hij het jammer vond dat hij de meester niet meer heeft waarop de meester zei dat als het kermis was hij zeker met mika in de achtbaan zou gaan :). Hopen dat hij jet ook waar maakt, anders is mika weer verdrietig..

    Oh en vandaag is het 3 weken geleden dat essie en b.as op vakantie zijn gegaan en wij op hun hond hebben gepast. Ze komen later op de middag terug en dan moeten wij afscheid nemen van storm. Het is een heerlijke hond, heel erg knuffelig en luistert heel erg goed! En de kids vonden het ook erg leuk!
     
  15. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Leuk dat jullie op hun hond hebben gepast. Storm is idd een lieverd.:)
     
  16. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Ik sluit me qua feestjes aan bij Senn. Joost geeft dit jaar voor het eerst een feestje (lees: we hebben wat kindjes uitgenodigd om te komen spelen, we doen verder niets bijzonders omdat dat voor hem te onoverzichtelijk is) en hij heeft mogen zeggen wie hij graag op zijn feestje wilde hebben waarbij wij hebben aangegeven hoeveel kindjes er mochten komen. (lastige is alleen dat andere kinderen dan gaan vragen of ze ook mogen komen, en Joost dan dus gewoon ''ja'' zegt...;))
     
  17. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    @Linnielin: de serie waar Senn naar verwijst is idd heel uitgebreid, maar de vraag is of we het zo uitgebreid moeten aanpakken. Ik vind de kaarten van het Bas-project wel veel meer aanspreken. In de klas gebruiken ze idd die van Diddle (heb ik vanochtend gezien) en die vind ik dan weer erg druk....de juf geeft aan dat hij er op school wel goed gebruik van maakt en ook precies weet wat ze betekenen. Misschien is het dan voor Joost gemakkelijk om daar bij aan te sluiten....dat moet ik eens even bekijken. (al heeft zijn juf ook aangegeven open te staan om het dus eventueel andersom te doen, dus dat zij in de klas gaat gebruiken waar wij thuis voor zouden kiezen)
     
  18. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36

    Het pakket is idd erg uitgebreid, maar waar je rekening mee moet houden is dat Joost ook ouder gaat worden en steeds meer verantwoordelijkheid gaat krijgen en dingen moet gaan doen en dus onthouden. Misschien heb je uit dat pakket nu niet zo heel veel nodig maar dan ben je wel compleet en de komende jaren pak je erbij wat hij nodig heeft. Anders blijf je iedere keer sets aanschaffen.;)
     
  19. kwebbels

    kwebbels Niet meer actief

    Senn gefeliciteerd nog met Karsten!!!

    Ramoontje fijn dat het laatste onderzoek nu klaar is...afwachten op de uitslag en hopen dat er goede begeleiding ingezet kan gaan worden op school.

    Daantje..lekker hoor vakantie! Veel plezier...Enne, had Essie geen 2 hondjes of vergis ik me nu? :)

    Kinderfeestjes: Hier mag ze 5 kindjes uitnodigen, en dan neefje erbij. We gaan bij mijn vriendin, die taartenbakster is, volgende week zondag taarten versieren...:) Ze is nog voor geen een feestje uitgenodigd maar ik ben bang doordat het ook komt dat ze in het beging van het jaar 4 dagen naar opvang ging. Nu nog maar 2 en de mogelijkheid om af te spreken is natuurlijk veel meer nu.
     
  20. Sann

    Sann VIP lid

    27 jan 2007
    16.307
    1
    38
    Brabant
    @Daantje: mooi gebied de eifel. Fijn vooruitzicht.
    @Senn: hoe was Karsten zijn feestje?
    @Ramoontje: Gelukkig dat de onderzoeken nu klaar zijn. Lijkt me heel vermoeiend. Voor Ivy wil ik het feestje ook rustig en klein houden want die is ook niet zo goed in drukke anders dan anders dingen.
    @Kwebbels: alles goed daar? Ivy is ook nog nooit op een feestje geweest. Alk komt dat meer omdat alle kindjes net instromen als ze jarig zijn of pas in of na de zopmervakantie jarig zijn net als zijzelf.

    Hier alles oke. Kids lekker vakantie. Ivy heeft de avond van dr laatste schooldag tranen met tuiten gehuild omdat ze niet bij juf Hillie weg wilde. Zo sneu. Ze komt volgend jaar met de helft bekend en de helft onbekende kinderen te zitten. Alhoewel, ze kennen elkaar vaak al wel van de pauzes. Wat wel super is is dat ze weer bij haar vriendinnetje van de psz in de klas komt:)
    Zen is dit keer 3 weken weg en zou woensdag thuis komen alleen is de kans klein dat dit gaat lukken omdat zijn aflosser door zn rug is gegaan. Er moet dus naar een vervanger gezocht gaan worden en dat kan nog wel s lastig worden in de zomer. Balen we echt goed van!
    Verder ben ik vol voorpret omdat ik een supercadeau voor zn verjaardag heb. Heb me rot gespaard en een laptop voor hem gekocht. Geen hele dure maar wel een normale maat met voldoende snelheid zodat hij lekker aan boord kan internetten en films kijken. Ben zo benieuwd naar zijn reactie:):):):)
     

Deel Deze Pagina