Maart 2007 mama's - deel 6

Discussie in 'De mama's' gestart door Marian, 28 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    28 apr 2007
    4.862
    0
    0
    Roosendaal
    hoi meiden
    nou morgen laatste dagje school! gek hoor, heerlijk dat het dan echt vakantie is! hier ook de rapporten mee, van groep 1 krijgen ze een geschreven A4tje en groep 2 ook met bolletjes net als bij kyra (alleen dan 3 bolletjes van goed naar minder goed)
    en de plakboeken mee, en de werkboeken mee, dus ik ging weer met volgeladen fietstassen naar huis :)

    net het cadeautje voor de juffen af, rol heeft nog bbq van zn werk.

    jucade wat zijn jullie plannen dan voor t weekend?
    en hoop ook echt dat de psych j kan helpen..is sneu. ik herken sommige stukjes wel. yara is nu ook helemaal op, en bleef gister maar huilen dat ze nu echt vakantie wilde en niet meer kon.

    carla moet je morgen nog terug nr school of ben je al vrij? de laatste hectische week een beetje doorgekomen? goed verwend nog door je klas?

    hedwig zonde dat de gebarencursus niet doorgaat! is heel fijn om als ondersteuning te gebruiken.
    en toch wel heel jammer hoor, dat ze niks prikkelarms in de aanbieding hebben. kindjes zoals owen hebben dat zo nodig, zo komen ze even tot rust en dat is hard nodig!

    lidia hoe gaat ie daar?
     
  2. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    alle kindjes toe aan vakantie lees ik. Hier ook hoor! Vooral Owen. Die loopt al weken rond met wallen onder zn ogen. Zo sneu.
    Vanmorgen sliep ie zelfs uit tot half 8!

    Gisteren ouderavond gehad op het kdc. Ben blij dat ik gegaan ben. Na het formele gedeelte was er nog op elke groep appart de gelegenheid om bij elkaar te komen en er werden dan filmpjes getoond van de kids en de activiteiten die ze doen. Enorm leuk om te zien!!!!
    Toch zie je ook dat Owen heel goed in de groep past. Maar omdat ie dus veel interesse heeft in gebaren en getallen en kleuren gaat ie naar de andere groep omdat ze daar meer aan doen.
    Heb ook gepraat met een aantal ouders van Owens nieuwe groep. Blijkt ook dat die nieuwe groep eigenlijk helemaal niet zo anders is dan Owens oude groep. Alleen dus dat al die kindjes ( velen Owens leeftijd ) naast autisme ook veel geinteresseerd zijn in gebaren en getallen ed. Dus hij zal er zeker wel tussen passen :)


    Ik zag wel op de dvd dat Owen toch heel vaak zit te gapen bij activiteiten.... Toch een teken dat ie giga moe is van alle indrukken. Best jammer dat ie geen kans krijgt om te ontprikkelen. Zal er dinsdag eens over hebben. Dan heb ik overleg met de logopediste en ga ik kijken op Owens nieuwe groep.
     
  3. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Hier val ik ook weer eens binnen!

    @ Jucade -> dat is ook heel frustrerend. Je wilt je kind helpen, maar je weet niet hoe. Dat gevoel herken ik maar al te goed!

    @ Sandra -> hoe is het daar? En wat super dat Indy nog voor de vakantie haar A diploma behaalt heeft!

    @ Hedwig -> leuk dat je in beeld kon zien hoe Owen het doet op de groep. Ik veel fijner dan alleen met woorden. En heel goed dat je hebt gesproken met andere ouders van de nieuwe groep. Dat geeft je zo te lezen al een geruststellend gevoel. Behalve dan nu nog even dat struikelblok om even te ontspannen voor Owen. Vind dat dat toch wel overal moet zijn, dat ze even uit de situatie in een rustige, prikkelvrije omgeving gezet kunnen worden.

    @ Marian -> jeetje, daar zijn jullie dus zoet mee nu! Succes met de parasiet.

    @ Judith -> goed van Rol hoor. Jammer van jouw late onderbroek :D Vind het wel stom om te lezen dat de juf van Yara nu zo chagrijnig is. Hoort niet. Laatste dagen moeten juist hartstikke leuk en gezellig zijn!!

    @ Carla -> eindelijk, je welverdiende vakantie is begonnen!!

    Hier helaas geen rapport. Wel een heel boekwerk met alle punten. Echt zeker 10 pagina's. En ook met dat systeem met bolletjes. Ook de letters, schrijven, rekenen scoorde hij hoog in. Wel verdraait hij nog sommige letters, dat hij ze verkeerd om schrijft. Ja en zijn aandacht, concentratie, aandacht opeisen van volwassenen. Maar dat hoort weer bij zijn diagnose. Maar ook daarin was hij echt vooruit gegaan. Nu hopen dat de nieuwe school het ook goed oppakt!

    Vandaag is zijn laatste ochtend op de oude school. Vanochtend om half 8 stond hij echt zo hard te snikken, de arme schat! Hij vind het afscheid nemen echt niet leuk. Hij realiseert zich ook heel goed dat hij de klasgenootjes nooit meer gaat zien. Niemand woont hier in de buurt. Zo jammer! En dan is dat wel heel zwaar voor zo'n gevoelig ventje als Joris. Om half 12 gaan wij erheen om hem op te vangen. Hij deelt nog wat uit en om half 1 is de school klaar. Maar dan staat hij het laatste uur er niet alleen voor. Vind het zoooo sneu voor hem...

    En dan Ruben... Onze kleine dondersteen! Hij kruipt rond, tijgert rond, trekt zich op, gaat staan, gaat zelf zitten... Probeerde vanochtend zelfs te stappen langs de bank af. De grapjas! Maar wat is het een zoet mannetje. Hij kan makkelijk een half uur met een speeltje bezig zijn op de grond. Met Ruben gaat het dus heel goed :)
     
  4. Carla1980

    Carla1980 VIP lid

    16 jul 2006
    5.833
    1
    0
    Lerares basisonderwijs
    Noord-Brabant
    Ja VAKANTIE!!!Gisteravond om 23.00 begon mijn vakantie! Toen was de afscheidsavond van groep 8 afgelopen!
    Dadelijk gezellig met collega's de stad in om de vakantie in te luiden! Is hier echt een traditie; het hele Haveplein(uitgaansgebied hier) staat bomvol onderwijspersoneel om de vakantie in te drinken!!
     
  5. sandra1979

    sandra1979 Fanatiek lid

    Hoi allemaal.

    Hier ook lekker vakantie.
    Ik nog 2 wkn therapie en dan een week vakantie. Lekker!
    Nu het weer nog!!!!

    Indy heeft idd haar zwemdiploma vorige week gehaald. Echt super blij mee, kan ze lekker op vakantie zelf zwemmen. Na de vakantie gaat ze ook B nog halen, maar wel lekker dat er nu een paar weken tussen zit. Was die zwemles zo beu.

    Indy had ook een heel goed rapport. Ze was zo goed gegroeid. Waar ze vorige rapport nog heel fladderig was, en moeilijk kon concentreren, was ze nu echt toe aan groep 3. Zo fijn om te zien.

    gr. sandra
     
  6. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    28 apr 2007
    4.862
    0
    0
    Roosendaal
    hier ook al lekker vakantie aan het vieren.
    kids mochten gister een vakantiecadeautje uitkiezen voor een jaar hard werken. yara koos losse lego en is daar al sinds gistermiddag full time mee aan het bouwen, zo leuk! en seth een nieuw treintje en iets extra's voor zn chuggington baan.
    vanmiddag even langsgeweest bij mn ouders, was gezellig.

    sandra fijn dat indy zo vooruit is gegaan joh! be je ook zo benieuwd hoe het straks in 3 zal gaan?

    carla was het gezellig gister?

    miran hoe is het laatste ochtendje van joris verlopen? wat sneu dat hij zo verdrietig was! en die ruben die gaat echt megasnel zeg.
    hoe gaat het nu eigenlijk met je nichtje?
     
  7. Carla1980

    Carla1980 VIP lid

    16 jul 2006
    5.833
    1
    0
    Lerares basisonderwijs
    Noord-Brabant
    Sandra wat fijn dat Indy haar diploma heeft en dat haar rapport zo goed was!

    Juut ik heb een gezellige avond gehad!

    Echt heerlijk dat de vakantie begonnen is! En het weer wordt ook beter!
     
  8. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    28 apr 2007
    4.862
    0
    0
    Roosendaal
    ja, fijn vooruitzicht! hier vanmiddag al lekker buiten gezeten.
    je zult idd wel genieten van al die vrijheid ineens..
    leuk hoor

    miran hoe zuid in limburg woon jij ook alweer (haha rare vraag)
    wij gaan naar hoog vaals, en ben me aan het verdiepen in uitjes in de omgeving. heb jij nog tips? gaiapark/mondo verde/de valkenier?
     
  9. Carla1980

    Carla1980 VIP lid

    16 jul 2006
    5.833
    1
    0
    Lerares basisonderwijs
    Noord-Brabant
    Pfff Bedenk me net dat Dinja over 1,5 week jarig is....door alle drukte niet helemaal bij stil gestaan! Nu op zoek naar een cadeau....pfff heb werkelijk geen idee...

    Leuk Juut wanneer gaan jullie?
     
  10. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    28 apr 2007
    4.862
    0
    0
    Roosendaal
    oe ja carla..je kleintje gewoon echt al vier jaar! wat vliegt de tijd! en ojee, moeilijk ja, een cadeau verzinnen..weet ze zelf niks wat ze graag wil?

    carla wij gaan 15 juli! dus dat is al best snel, heb er zo'n zin in joh! lekker een weekje geen strijk, wasjes draaien, opruimen :)!
     
  11. Carla1980

    Carla1980 VIP lid

    16 jul 2006
    5.833
    1
    0
    Lerares basisonderwijs
    Noord-Brabant
    Heerlijk Juut een weekje eruit. Hoop dat wij ook nog een weekje weg kunnen...Jac heeft pas de laatste 3 weken vrij, hoop dan een weekje naar zee te gaan als het weer mooi is. Als er ten minste iets leuks betaalbaars is dan. Hebben hier het hele huis laten schilderen van binnen en buiten en ze komen de muren en het plafond ook nog witten. Kost ook aardig wat allemaal!
     
  12. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    Juut, miran woont dicht in de buurt van de valkenier!
    Vanuit hier is de valkenier ook niet ver.

    Valkenier is erg leuk! Voor een prikkie zit je hier dus echt geweldig.
    Gaiapark is een prachtige dierentiun {helemaal dichtbij miran!} geweldige vogelshow en ook leuk speelspul voor de kids.
    De grotten in valkenburg zijn ook aan te raden als het niet het beste weer is. En zowiezo is valkenburg erg leuk om eens doorheen te wandelen.
    Mondo verde ben ik zelf nog nooit geweest.
    Mocht het een dagje slecht weer zijn is kinderstad heerlen wel aan te raden.
    Steiner bos is ook leuk, bij goed weer maar wel weer een stukje verder.

    verder kan ik me eigenlijk even niets bedenken.
     
  13. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    hier gaat alles goed.
    Ben wel echt aan het aftellen tot ik vakantie heb. Heb het erg druk op het werk pff
    Maargoed, nog 11 dagen.... en dan heb ik vakantie en over 14dgn om deze tijd zitten we al heerlijk aan de rosé in frankrijk! Dit jaar gaan we 18 daagjes naar het juragebergte. Heerlijk
     
  14. lidia

    lidia Fanatiek lid

    Hoi meiden,,

    Spring hier weer even in.. hier nog 1 weekje naar school en dan lekker vakantie,, Damian gaat met een A score van de cito taal en rekenen naar groep 3.. juf was erg lof over hem.. vooral de rekencito was heel goed. 1 fout maar.:D
    Na deze week Nog 3 weken werken en dan naar de camping.. heerlijk 3 weken met de tent.. hopelijk mooi weer..

    Ook nog druk met de taart voor schoonzus haar bruiloft en cupcakes..
    Fijne avond nog dames
     
  15. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Gaiapark lag heel dichtbij onze oude woning ;) Maar is nog niet ver hier vandaan!

    Tips verder; mondo verde is heel mooi! Maar is hoofdzakelijk wandelen door de verschillende tuinen. Maar het is echt de moeite waard. Een tropisch paradijs met loslopende/vliegende vogels. Buiten ook een hele grote soort kooi met verschillende vogels. Speelgelegenheden, botsauto's, 2 kleine attracties, springkussens, gedeelte met loslopende aapjes.

    Steinerbos is ook echt ontzettend leuk! Grote speeltuin verdeelt in een groot bos. Ook zit hier een buitenzwembad bij, dus ideaal met warm weer.

    Drielandenpunt zelf is ook leuk, doolhof, speeltuin, wandelen, zo'n grote toren waar je in kan om de 3 landen te kunnen bekijken.

    Valkenburg is ook echt de moeite waard om gezellig doorheen te wandelen en een terrasje te pikken, zo gezellig!! En dan heb je de valkenier, is op loopafstand van de stad. Is een niet al te groot attractiepark. Heel leuk! Ook hier heb je een binnen speelgedeelte.

    Binnen? In Heerlen ligt avonturenland. Is een kleinere met hoofdzakelijk klimmen en klauteren (Joris kan zich daar de hele dag vermaken). Ook belangrijk; deze kost 6 euro per kind.

    Kinderstad; grote indoorspeeltuin met ook carrousels, wildwaterbaan, etc. Maar; 9 euro per persoon!! Vind dat wel een groot verschil. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen mening erover. Wij zijn er 1 keer geweest, was hartstikke leuk hoor, maar wij vonden het niet waard om ook voor ons zoveel geld ervoor te moeten betalen.

    Verder hier in zuid-limburg? Wandelen. Zuid-Limburg heeft zo'n mooie wandelgebieden. Maar ook fietsroutes. Zo mooi. Maar hou er rekening mee dat hier alles bergop en bergaf gaat :D

    ------

    Met mijn nichtje? Elke dag beter! Ze moet nog steeds heel rustig aan doen, maar de wonden zien er op 1 na heel mooi uit. Waar 1 drain heeft gezeten (net op de rand van haar beginnende tietje) is echt heel erg ingevallen. Volgens de plastische chirurg groeit dit mooi, maar wij vinden het allemaal zo sneu voor haar. Net op die plaats! Verder voelt ze zich ook steeds beter :)

    Gauw verder hier. Later meer!
     
  16. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    28 apr 2007
    4.862
    0
    0
    Roosendaal
    miran en anniek, thankyou thankyou voor het uitgebreide advies..miran is een baantje bij het vvv niks voor jou ;)?
    ben blij met alle tips! gaiazoo gaan we zeker doen en die mondo verde ook denk ik! en dan verder even kijken, op het park zal ook genoeg te doen zijn en hangt ook een beetje van het weer af natuurlijk!
    maar ben erg blij met jullie tips!

    hier alles goed, heerlijk die vakantie joh!
    gister lekker fimavondje gehad met yara en seth, we hebben brammetje baas gezien, echt een lieve film, gaat over een jongetje dat naar groep 3 gaat, dus wel erg actueel voor onze kinders :)!
    vandaag een dagje gewerkt, liep allemaal lekker.
    kindjes zijn lekker naar de speeltuin geweest met papa (oe en een wafel op de markt gegeten..wat een verwennerij) dus die hadden ook weer een superdag.

    miran fijn dat het met je nichtje ook weer de goede kant op gaat! wel sneu, hoop dat het goedkomt met die plek..

    lidia knap hoor van damian, wat heeft hij het ook goed gedaan! en ik ga duimen voor gewoon zes weken mooi weer :)

    anniek oe heerlijk vooruitzicht meid! en wat lang, 18 dagen weg! dan ben je er echt even helemaal uit he! sterkte met de laatste loodjes

    carla ja kost wel wat maar wel heerlijk dat je het zelf niet hoeft te doen..rotklussen zijn het.
    en er is vast nog wel iets lastminute te krijgen joh! komt goed!

    hedwig hoe is het daar?
     
  17. Carla1980

    Carla1980 VIP lid

    16 jul 2006
    5.833
    1
    0
    Lerares basisonderwijs
    Noord-Brabant
    Dinja fietst zonder zijwielen!!!
    Ze heeft het zichzelf even geleerd!
     
  18. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    komt vast goed hier in het mooie limburgse land :)

    En wbt 18 dagen, ik vind het zelf ook wel lang hoor. John wil dat altijd graag ik ben meestal meer van de max 14 nachtjes :) maarr van de andere kant ben ik wel blij hoor. Ga me dan ook echt helemaal niet bezig houden met mijn werk, gooi me dan ook uit de 'groepsapp' enz
    nu nog ff doorbikkelen

    woehoeee wat knap van Dinja, wat een snel mupke is het toch!
     
  19. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    ..en hier kan c op een fiets met zijwieltjes fietsen ;)

    ..en d flinke koorts ineens vanmiddag. Was al gaperig vanmorgen en hij viel bijna in slaap aan de salontafel, at niks dus toen begon er een lampje te branden dat ie misschien niet lekker is.
     
  20. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    ..en een vrije dag moeten opnemen omdat d nog ziek is.
     

Deel Deze Pagina