Help! Wie heeft er informatie over wonen in Bussum?

Discussie in 'De lounge' gestart door vanesje, 5 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. vanesje

    vanesje Fanatiek lid

    17 jul 2006
    1.395
    0
    0
    Ons huis in de buurt van Amsterdam staat te koop en we denken er sterk over na om naar Bussum te verhuizen. We hebben 3 kleine kindjes van 6,4 en 2 jaar.

    Wat zijn de leukste wijken (voor kinderen) met scholen in de wijk? Is dat het Spiegel en Brediuskwartier? We kijken naar een vrijstaand huis.

    Is Bussum een leuke gemeente om in te wonen of toch nog teveel een "reservaat" waar je niet tussen komt?

    Alvast bedankt!!
     
  2. Mauw

    Mauw Fanatiek lid

    4 sep 2012
    1.626
    0
    0
    Amsterdam
    Bussum en Naarden zijn beide leuk en kindvriendelijk. Daarnaast lekker centraal - Amsterdam, Utrecht, Amersfoort zijn dichtbij en goed te bereiken. Ik ben opgegroeid in t Gooi, woon nu zelf in Amsterdam, maar als we straks kindjes hebben, wil ik het liefst naar Naarden toe.
    Ik vind de omgeving rondom het Jan Tabak hotel een fijne omgeving (Amersfoortsestraatweg) volgens mij is dat net Naarden, paar meter terug is al Bussum.
     
  3. vanesje

    vanesje Fanatiek lid

    17 jul 2006
    1.395
    0
    0
    Dank je voor de info!
     
  4. sylvia90

    sylvia90 Bekend lid

    23 jan 2012
    634
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik woon in A .nkeveen een (heel!) klein dorpje vlakbij naarden / bussum dat is 5 min met de auto. Ben zelf in naarden geboren alleen heb daar maar heel kort gewoond. Maar ben sinds ik hier woon wel nog bekend aangezien we daar altijd gaan shoppen ( tarief in hilversum vind ik veel te duur om te shoppen betaal daar voor een dagje zo 10 euro en bussum ben ik vaak maar 3 euro kwijt.. ) Vind bussum een mooie stad met redelijk veel groen en opzich is het ook wel sociaal volk. Idd rond het Jan Tabak hotel is erg mooi om te wonen ( dichtbij het centrum, leuk zwembad in de buurt ) Familie van mijn vaders kant woont er ook leuk ook toen hun nog kleine kinderen hadden en heb zelf eigenlijk niet echt negatieve dingen over bussum maar dat kan ook komen omdat ik het zelf er altijd fijn heb gehad.
     
  5. Yesera

    Yesera Fanatiek lid

    18 jan 2012
    3.916
    2.293
    113
    Hoi! Ik heb een tijdje op de Kamerlingh Onnesweg in Bussum gewoond. Weet niet hoe die wijk heet, maar het was er erg fijn en rustig wonen. Heel kindvriendelijk en toch alles dichtbij. Goed gelegen van het centrum, maar ook dichtbij de oprit naar de A1, dus je bent zo op de snelweg naar bijvoorbeeld Utrecht. Zit tussen 2 treinstations in. Zelf reisde ik veel naar Utrecht, dus dan ging ik naar het station Bussum zuid, stoppen iets minder treinen, maar was net wat dichterbij en sloot goed aan op mijn busverbinding. Ook een buurtsuper in de straat en een basisschool. Was toen alleen nog niet bezig met kinderen, dus geen idee of het wat is. Moet wel zeggen dat het overkwam als een hele nette school, nooit last van gehad. Ik kwam totaal niet uit Bussum, maar heb me er zeker heel erg thuis gevoeld. Veel plezier met de zoektocht!
     
  6. marb

    marb VIP lid

    21 okt 2007
    11.070
    4.729
    113
    Een vriendin van mij woont sinds 2 jaar in Bussum. Ze heeft helemaal niet het idee dat ze niet geaccepteerd wordt!
     

Deel Deze Pagina