Fluconazol

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door Ireen79, 16 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ireen79

    Ireen79 Actief lid

    4 jun 2007
    109
    0
    0
    Beste verloskundige,

    Op dit moment ben ik bezig met een antibioticakuur i.v.m. een blaasontsteking, ik ben 39wk1d zwanger.

    Nu weet ik dat ik van dergelijke kuren altijd een schimmelinfectie krijg, en sinds vandaag heb ik het gevoel dat die aan het opkomen is (moet nog 1 dag van de antibioticakuur doen).

    Vorige week heb ik hierover overlegd met mijn huisarts, ik wilde erg graag proberen te voorkomen dat ik beval met een schimmelinfectie en heb dus gevraagd of ik niet vast een recept kon meekrijgen.

    Omdat ik eerder heel heftige reacties heb gehad op vaginale capsules, kreeg ik voor mijn zwangerschap altijd een dosis fluconazol voorgeschreven. Dit wordt afgeraden als je zwanger bent, maar omdat de huisarts vermoedt dat ik gewoon niet tegen miconazol kan heeft ze me toch een recept voor fluconazol gegeven. Zij denkt dat het weinig kwaad kan omdat ik al zo ver gevorderd ben in mijn zwangerschap.

    Nu heb ik de fluconazol al in huis, maar ik twijfel echt enorm of ik hem (morgen) wel moet nemen. Wat is uw ervaring met fluconazol, wordt dit wel vaker toch voorgeschreven aan zwangere vrouwen?

    Alvast bedankt!

    Irene
     
  2. Ireen79

    Ireen79 Actief lid

    4 jun 2007
    109
    0
    0
    PS: ik heb het vandaag overlegd met mijn eigen verloskundige, en heb op haar advies de fluconazol gewoon geslikt.
     
  3. Mirjam

    Mirjam Verloskundige

    2 dec 2005
    11.590
    2
    0
    verloskundige en lactatiekundige IBCLC
    hoi Irene,

    het wordt niet vaak voorgeschreven, miconazol is het middel van eerste keus. Maar het kan ook weer niet zoveel kwaad, het is belangrijker nu om te behandelen. Het wordt soms ook bij borstvoedende moeders gegeven. Flucanozol is trouwens geen antibiotica maar een antimycoticum, oftewel een antischimmelmiddel. Hopelijk ben je snel van de schimmel af.

    Mirjam
     

Deel Deze Pagina