nog niet stevig zitten (8 mnd)

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door missX, 17 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. missX

    missX Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    1.226
    0
    36
    indy blijft nog steeds niet uit zichzelf goed zitten.. op zich kan ze wel zitten maar ze tuimeld zo weer om..ze is ook onwijs bewegelijk dat wel moet ik zeggen. Verder tijgert ze wel al heel goed en gaat ze vaak al bijna echt kruipen dan zit ze ineens op haar knietjes en handen. Ook rolt ze onwijs goed, maar dat zitten lukt dus nog niet echt ui thaar zelf. Is dit niet een beetje laat?
     
  2. Natascha30

    Natascha30 Fanatiek lid

    4 okt 2006
    2.157
    0
    0
    Twente
    mijn eerste zoontje was met alles op tijd behalve het echte goede zitten
    kon soms zo omtuimelen
    pas met 9 maand kon hij echt goed zitten terwijl hij indd al maanden kon tijgeren en kruipen
     
  3. Setteke

    Setteke Niet meer actief

    Hier ook met 9 maanden zelf zitten, hoor! Zou me geen zorgen maken, ze heeft nog wel even de tijd. En het ene kind is nu eenmaal sneller dan het andere!
     
  4. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Volgens mij is voor niks echte richtlijnen hoor! Elk kindje ontwikkeld zich anders. De een begint met tijgeren en kruipen, terwijl de ander begint met zitten! Volgens mij als ze dik een jaar zijn geweest en dan nog niet zouden kunnen zitten dat ze dan pas komen met " hij/zij is er laat mee "
     
  5. mandy1

    mandy1 VIP lid

    31 jan 2007
    6.881
    1
    0
    restaurantmedewerkster
    baarn
    het ene kind is anders als het andere hoor, het is toch niet erg dat hij nog niet goed kan zitten. op het cb zeiden ze tegen mij dat ze pas vanaf 9 maanden gaan zitten.
     
  6. alkievalkie

    alkievalkie Fanatiek lid

    23 jul 2006
    1.705
    0
    36
    groepsleidster
    in zuid-holland
    ehm , geen zorgen hoor. Fenja is bijna 8 maanden en zit ook nog niet stevig, tijgert nog niet en kruipt al helemaal niet. Dus.......geen zorgen(doe ik ook niet) komt vanzelf!
     
  7. bive

    bive Actief lid

    26 apr 2007
    177
    0
    0
    Hier ook, Kim gaat niet uitzichzelf zitten (tijgert wel) en blijft ook niet zo lang zelf zitten. Levensgevaarlijk, want als ze het zat is gooit ze zich gewoon naar achteren.
    Ik houd het er maar op dat ze gewoon niet zo vlot is die dingen.
    groetjes bianca
     
  8. Loewiese

    Loewiese Actief lid

    15 okt 2006
    124
    4
    18
    Hier (met 8 maanden en 6 dagen) exact hetzelfde: wel tijgeren en bijna kruipen maar nog niet zitten. In de kinderstoel (tripp trapp) zit ze eigenlijlk best netjes, niet scheef of onderuitgezakt ofzo, maar los valt ze meteen weer om (vooral omdat ze iets wil pakken;)) We zetten haar nog niet vaak in de kinderstoel, pas als ze echt kan zitten gaan we dat doen. Lijkt me wel veeel handiger!
     
  9. Bab28

    Bab28 Fanatiek lid

    5 sep 2006
    1.120
    0
    36
    Secretaresse
    Maas en Waal
    Hoi,

    Ik zou me ook geen zorgen maken hoor! Ons zoontje is nu 8,5 maand en blijft alleen zitten als wij hem neerzetten en dan moet wel alles meezitten en anders valt hij zo om. Ook onderneemt hij nog geen enkele poging tot kruipen of tijgeren...Ach hij kan wel heel veel andere dingen (geweldige fijne motoriek) dus maken we ons daar maar geen zorgen over! De fysiotherapeut houdt hem ook nauwlettend in de gaten en zij vindt ook dat elk kindje zich op zijn/haar manier ontwikkelt.
     
  10. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Nou daar zou ik mij dus echt geen zorgen over maken. Alles komt met zn tijd hoor. Ondanks dat Jaime in mijn buik altijd in stuit heeft 'gezeten' kon ze pas zelf zitten eind juli 2007. Wel kon ze daarvoor tijgeren, kruipen etc.
    Maar zitten was constant vallen. Nu moet ik zeggen dat wij ook altijd in de buurt waren en zodra ze om leek te vallen wij daar stonden. Mijn man dacht op een gegeven moment ik zet haar neer en valt ze dan valt ze. Ze viel dus best hard, maar vanaf dat moment zat ze en is ze nooit meer gevallen terwijl ze zat. :) .

    Komt echt vanzelf.

    Lfs Sens
     
  11. missmariska01

    missmariska01 Fanatiek lid

    maak je niet druk! ;)
    civan ging ook pas met 9 maanden uitzichzelf zitten! :)
     
  12. chantalk

    chantalk Fanatiek lid

    Mijn nichtje wordt volgende maand een jaar. Ze kan ook nog niet zitten.
    Ze komt al sinds ze een paar maanden is bij de osteopaat. Deze kwam er achter dat tussen haar schouders de spieren vast zitten. Ze krijgt er nu fysio voor.
     

Deel Deze Pagina