Juli mama's 2008, deel 19!

Discussie in 'De mama's' gestart door Knuffelkonijn, 3 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Gefeliciteerd!:D


    Waar gaan jullie heen in Turkije.:)
     
  2. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
  3. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    Nog 2 daagjes en dan wordt finn geholpen aan zijn amandelen. Vind het wel erg spannend..

    Onze vakantie was heerlijk, veel gewandeld en geklommen in de bergen. Mooi park, alleen als we volgend jaar terug willen gaan we wel als er animatie is, dan hebben de kids toch net iets meer op het park. Maar verder geen klagen. Nu nog 2 weetjes thuis.

    Alle jarige kindjes nog proficiat!
     
  4. kwebbels

    kwebbels Niet meer actief

    Daantje fijn dat je het naar je zin hebt gehad!!
    Senn: Zou natuurlijk mooi zijn als het scheelt qua stroom :D


    Hier gisteren kinderfeestje gehad...Was errug geslaagd! We gingen naar vriendin die taartenbakster is om cupcakes te versieren. Ze appte mij 's morgens dat ze het grote zwembad op had gezet dus gelijk alle ouders gebeld om te vragen of de kinderen zwemkleding mee namen :D Ook dat was een succes natuurlijk!! Had er alleen nooit aan gedacht dat er op de achterbank (ik reed en mijn zus reed) geen 3 zitjes naast elkaar passen..:)Nou is het maar vijf minuutjes rijden maar toch..moest er 1 in het midden zonder zitje ;)

    Ik was wel echt gebroken toen alle kinderen wegwaren..Had ook niet veel geslapen omdat ik zaterdag avond een bbq had en we pas 3 uur thuis waren :) Na het kinder feestje dus maar even lekker naar de mac gereden en vroeg naar bed..Nu zaterdag het feest voor familie nog, komt ong 30 man dus hopen op goed weer want dat kan het lekker in de tuin...En dan is het weer klaar.

    Nog maar 2 weekjes en dan is het schoolvakantie. Ik heb zelf over 3 weken vakantie..Heerlijk
     
  5. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Zo....ben ik ook weer eens even. Ben erg druk nu de jongens vakantie hebben en we daarnaast -zoals de meesten van jullie wel weten- een puppy van inmiddels 10 weken in huis hebben. Vlak voor de vakantie moesten we helaas onze Cairn in laten slapen, maar we hebben vrijwel meteen besloten om er weer eentje te nemen en we hadden geluk. Hier in de buurt was een nest (bij een erkend fokker) met nog beschikbare pupjes die bijna weg mochten. Inmiddels maakt Billie alweer een dikke week deel uit van ons gezin, maar man-man-man heb er m'n handen aan vol. En dan niet zozeer het zindelijk maken, want dat valt reuze mee....hij doet vrijwel alles buiten gelukkig. Maar een puppy en kinderspeelgoed gaan dus niet samen....alles, en dan ook echt alles is leuk, interessant en dan vooral alles wat van Bas is en wat in Bas zijn box ligt. Nu hebben we de onderrand van de box al gebarricadeerd, want meneer jatte gewoonweg alles uit de box *zucht*, maar nog probeert 'ie of 'ie erbij kan.... En die fiep van Bas....'t is maar goed dat die tegenwoordig aan een koordje aan zijn shirt vastzit, want anders hadden we een hond met fiep in de mond en een baby met duim in de mond. Kortom....veel gemopper en gestraf op het moment, behalve als de kinderen 's avonds naar bed zijn, dan ligt 'ie heerlijk bij je voeten te slapen, hahaha.

    Daarnaast hebben we vorige week de definitieve uitslag gekregen van Joost zijn onderzoeken, en mijn/onze vermoedens waren juist....Joost heeft de officiële diagnose "AustismeSpectrumStoornis" gekregen. Meteen (of eigenlijk al voor het gesprek met de uitslag) is alles in het werk gesteld om in ieder geval voor school extra begeleiding te krijgen met ingang van het nieuwe schooljaar en zoals het er nu naar uit ziet, is dat in ieder geval gelukt, dus dat is fijn. Verder heeft hij op nog een aantal vlakken meer recht op extra ondersteuning (oa logopedie en fysiotherapie, al dan niet gecombineerd bij een revalidatiecentrum), maar voor dit moment hebben we besloten om het eerst maar eens een poosje aan te zien. Er verandert natuurlijk eea op school dalijk en daarnaast krijgt hij nu ook privé zwemles (bij een zweminstructeur gespecialiseerd in zwemles met gehandicapte/autistische kinderen) wat natuurlijk ook voor zijn grove motoriek weer gunstig is. Wij en de artsen van het centrum ontwikkelingsstoornis zijn bang als we daar nu nog meer begeleiding op gaan zetten, dat we hem gaan overvragen en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.
    Ben me ook erg aan het verdiepen in hoe we er thuis nu het beste mee om kunnen gaan en welke aanpassingen we in onze dagelijkse routine zouden kunnen aanbrengen om het voor Joost gemakkelijker te maken.... En tussendoor hebben we dan ook nog vakantie ;) :D.
     
  6. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Het begin is gemaakt... (wel effe je beeldscherm draaien *zucht*)
     

    Bijgevoegde bestanden:

  7. linnielin

    linnielin VIP lid

    2 sep 2009
    6.635
    0
    0
    NULL
    NULL
    Senn: leuk dat jullie weer naar het zelfde plekje gaan. Doen jullie dat ook bewust voor Sven of vinden jullie dat zelf ook gewoon prima? Ben je trouwens al met je nieuwe baan begonnen of is dat later pas?
    KK: nog gefeliciteerd met je nichtje, inmiddels al bewonderd zeker ;) Ziet er mooi uit jullie hotel. Wanneer ga je?
    Ramoontje: die picto's gebruiken wij ook voor 2 jongens uit mn klas om hun dagritme nog iets specifieker te visualiseren en om hun speel/werkmomenten te plannen! Leuk zeg, een pup in huis, maar kan me voorstellen dat dat je vrije momenten wel een hoop in beslag neemt. Hebben jullie ook nog vakantieplannen?
    Daantje: fijn dat je vakantie goed bevallen is!!! Geniet nog maar even van de resterende weken!

    Wat een heerlijk weer is het nu toch....van mij mag het de komende 8 weken zo blijven.....genieten!!!!
     
  8. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Wij hebben verder geen vakantieplannen, vandaar dat nu ook voor ons het uitgelezen moment was om voor een pup te gaan (al vraag ik me stiekem wel eens af of het niet handiger was geweest als de jongens gewoon naar school waren overdag:)). Maar goed, even een tijdje doorbijten, komt goed.;)

    Van mij mag het qua temperatuur wel wat minder, alhoewel het nu 's avonds heerlijk is in de tuin.....maar het is overdag eigenlijk te heet om buiten te zitten of buiten te spelen. En had ik van de week met veel pijn en moeite eindelijk het grote zwembad opgepompt en gevuld, is na 2 dagen de bovenste band lek....hebben we nog niks :x;). En arme Bas weet gewoon van de warmte niet wat hij moet doen, slapen, niet slapen, spelen, jengelen, niet eten, wel eten....arm manneke zweet zich ook nog eens een ongeluk (ziet er constant uit alsof hij net uit bad komt)....;) Dus nee, het mag van mij mooi weer blijven, dat zeker, maar een tikkie minder warm graag!
     
  9. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    Hier is het vandaag ook erg warm geweest, en ook wat verbrand.. maar goed zolang het bruin wordt...

    Mika mag met de kermis het dorp hier verderop met zijn meester van groep 1 in de achtbaan! De meester had dat aan mika beloofd toen mika zo verdrietig was na zijn laatste dagje school. Ben benieuwd, ik denk dat de meester zijn borst nat kan maken want mika is een echte durfal :)
     
  10. Daantje succes vandaag met Finn. Komt vast allemaal goed.

    Ramoontje schattig hoor die pup :) maar wat een werk he?
    Fijn dat jullie nu duidelijkheid hebben over je kleine man. Je bent heel goed bezig, je mag trots zijn op jezelf hoe je dit allemaal aanpakt. :)

    KK gefeliciteerd met je nichtje en je vakantie ziet er heerlijk uit. :D Doen jullie all-inclusive?

    Linnielin heb jij nu al een vakantie of moeten jullie nog een weekje?

    Mijn laatste ochtend werken en dan zo vakantie....joepie :D De vakantie is geboekt en we gaan naar Noord-Frankrijk, net onder de grens met Belgie. Huisje geboekt op een park voor 8 dagen en daarna nog 3 dagen naar Oosterhout (ook een huisje), beetje twee dagen daar rondstruinen, hopelijk nog een dag zee in Zeeland en dan als allerlaatste, op de laatste dag rijden we naar de Efteling. dat weten de jongens nog niet. Is een verrassing. ;)

    Maandag een heel goed gesprek gehad in het ziekenhuis. Ik heb een nieuwe gyn, een vrouw deze keer en in week 30 krijg ik met haar een gesprek om te praten over de bevalling. Zoals het er nu naar uitziet krijg ik een geplande ks.
    Ook nog over de migraine aanvallen gehad. Ze heeft direct mijn bloedwaardes bekeken en suiker was helemaal prima, nierfuncties waren wel te laag, dus ik moet meer drinken. Als de migraine blijft, dan houden ze mijn suiker etc meer in de gaten. Bloeddruk was ook goed. de baby wordt ook in de gaten gehouden qua groei, omdat Mees 9 pond was tijdens de bevalling. Dus de kans op een groot kindje is nu ook weer aanwezig. We gaan het zien :)
     
  11. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Heel veel succes vandaag!

    Ik hoop dat het je meevalt.
     
  12. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Hier was ik ook blij hoor toen alle kinderen van Karstens feestje weer naar huis waren. Het is voor ons als ouders net zo vermoeiend als voor de kinderen.:p
     
  13. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Ziet er goed uit. En picto's zijn echt heilig voor de kinderen.
    Wat hier goed helpt is kinderen niet te lang van te voren vertellen hoe ene planning eruit ziet. Een middagje naar opa en oma of een uitje ergens heen wordt vaak pas op de dag zelf verteld want als er dingen wijzigen heb ik gelijk 3 boze kinderen in huis die van slag zijn omdat ze in hun hoofd helemaal moeten schakelen.
    Voor vaste zaken die dagelijks terugkomen zijn de picto's heel handig want dat is hun ritme.

    Op dit moment doen wij geen picto's voor Karsten. Hij is zo rigide met bepaalde zaken dat als er zelfs daarin maar iets verandert hij verhaal komt halen omdat de picto's dan niet kloppen.:cool:
     
  14. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Hier is het opzich met de warmte nog wel te doen. Maar warmer hoeft voor mij ook niet hoor en als we dit weer op de camping hebben, een graad op 23/24 met een zonnetje en een briesje dan teken ik ervoor.:p
     
  15. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Leuk zeg voor Mika, hij vindt het vast super!:D
     
  16. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Het is gewoon een heerlijke camping wat alles heeft om de kinderen te vermaken. Een bevriend stel van ons staat er ook weer en we staan naast elkaar dus we zullen veel avonden met elkaar doorbrengen met spelletjes en lekker kletsen.:D

    Komende dinsdag heb ik mijn rechtspositioneel gesprek en ik ga er vanuit dat ik op 1 november met mijn nieuwe baan ga beginnen.
    Op dit moment ben ik bezig om die ene opleiding af te maken. Heb een leuke fraudezaak toegewezen gekregen en nu we de financiële stroming in beeld hebben kunnen we verhoorplannen gaan maken en verdachten gaan horen. Als dat klaar is sturen we de zaak in naar het OM en gaat de rechter zich erover buigen.:) Na deze zaak moet ik nog 2 opdrachten doen en dan ben ik echt klaar.:D
     
  17. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Ik vind het idd best veel werk....kan me ook niet herinneren dat ik dat bij de vorige ook had....maar toen had ik natuurlijk ook nog geen kinderen die hun speelgoed enzo laten slingeren. ;):D Nou ja komt wel goed (ik had nu genoeg van het gemopper, dus ik heb 'm even in zijn bench gestopt in de hoop dat 'ie gaat slapen, al denkt hij daar tot nog toe anders over ;)).
    Dankjewel voor je compliment :)....ook doe mijn best, maar realiseer me ook heel goed dat ik ook maar een mens ben, dus ik ga ook heus wel eens de mist in. Maar goed.....als ik dan nu achter me hoor hoe ze heerlijk met zijn 2 zitten te spelen....:)

    Fijn dat je zo'n goed gesprek hebt gehad! Da's toch heel belangrijk. En een geplande keizersnee....tja....ik weet er alles van ;). En tuurlijk is het herstel daarna langer, maar Steijn en Mees zijn al zo groot dat ze een hoop zelf kunnen, dat scheelt echt heel veel. Tuurlijk is het een fikse buikoperatie, maar het is mij echt 100% meegevallen! Wel heel fijn dat je in ieder geval een goed meedenkende gyneacoloog hebt, die voor alles open staat!
     
  18. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Ik moet ook echt kijken of het gaat werken hoor en dat hij zich er idd niet te veel op focust. Daarom heb ik nu de dagelijkse gang van zaken gepakt en de uitzonderingen nog even niet (zoals bezoek opa en oma, zwemmen, turnen etc.) Ben ook bang dat Joost idd té veel waarde gaat hechten aan de picto's als ik te veel specificeer. Maar van die wat er nu hangen weet hij iig al wat ze allemaal betekenen.;)
     
  19. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Gisteravond was het buiten zalig....maar in huis gewoon 28,5 graad :x;). Bas slaapt noodgedwongen ook al de hele week in Patrick zijn kantoor....op zijn kamertje is het veel te warm.;)
     

Deel Deze Pagina