Als drie stoeltjes niet passen op de achterbank...

Discussie in 'Verzorging' gestart door Storm, 26 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Storm

    Storm Niet meer actief

    Dan mag je je kind vanaf drie jaar dus gewoon in de gordel vervoeren op de overgebleven plek :$. (Dat is dan vaak in het midden)
    Te weinig plaats op achterbank voor kinderzitje

    Zijn er op de achterbank van een auto 2 autostoeltjes in gebruik, dan is er vaak geen plaats voor een 3e. In dat geval mag een kind van 3 jaar of ouder op de overgebleven zitplaats de autogordel (heupgordel) gebruiken.

    En dan zitten ze zich druk te maken over het veiliger maken van de stoeltjes en het langer achterwaarts vervoeren en dan schijnt dit dus gewoon te mogen. Heel apart.
    Is voor ons trouwens wel een probleem opgelost. Niet meer sparen voor een andere auto, maar gewoon de oudste niet meer in een zitje en ik weer voorin ;).
     
  2. Kusjesmama

    Kusjesmama Fanatiek lid

    12 dec 2011
    2.662
    1
    36
    NULL
    NULL
    Ja dat is alles behalve veilig ;)
     
  3. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Wij hebben op het punt gestaan om een andere auto te kopen, toen ik in verwachting was van een tweeling. Helaas was het niet meer nodig. ** Maar echt no way dat ik onze oudste (was pas 2,5 geweest dan!) in de gewone autogordel vervoerd zou hebben! Levensgevaarlijk.

    Als noodoplossing hadden we bedacht eventueel één maxicosi op de voorstoel te zetten (airbag natuurlijk uit) en dan één volwassene achterin bij de andere twee.
    Zou jullie oudste ook niet in een kinderstoel voorin kunnen eventueel, als een andere auto niet haalbaar is?
     
  4. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Wij hadden dit probleem ook. We hadden een citroen c3 maar 3 stoeltjes pasten echt niet. Dus een grotere auto gekocht (vw Touran) en da's handig, de tweelingwagen paste er ook goed in!
     
  5. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    ja ik vind deze regel ook haaks staan op het advies over de achterwaartse autostoeltjes enz...
     
  6. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.063
    10.330
    113
    Wij hebben ons nichtje van 4 te logeren gehad. Zij, in haar stoel, ik in het midden en baby in maxi cosi achterin. Onze oudste zat voorin met de stoel helemaal naar achteren. Dat vond ik de beste optie. Tevens voor de zekerheid de deuren op slot gedaan. Als we een derde zouden krijgen zouden we dat standaard doen. Liever ik met een heupgordel dan een van de kinderen.
     
  7. Storm

    Storm Niet meer actief

    Zo doen wij het ook hoor. Ik zit midden achterin, de boys aan weerszijden en de maxicosi voorin, airbag uit. Las dit in een link in een ander onderwerp. Heel vreemd. Uberhaupt al vanaf 3 jaar. Als ik mijn oudste muppet bekijk van vier, geen haar op m'n hoofd dat die alleen in de gordel zit!
     
  8. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    Dat het mag betekent alleen dat je er geen boete voor kan krijgen. Als je een ongeluk krijgt en er gebeurt wat met je kind dan is het je eigen verantwoording, dus je moet dan zelf die keuze maken.

    Ook bij andere personen dan de ouder/verzorger mag een kind vanaf 3 jaar zonder autostoel op de achterbank. Of je dat doet is aan jezelf om te bepalen.
     
  9. Storm

    Storm Niet meer actief

    En ook dat vind ik raar. Waarom bij jezelf in een stoeltje en het liefst achterwaarts en bij een ander gewoon op de achterbank in de gordel? Hier zie ik geen logica in. Eigen verantwoording of niet, het is raar dat het in je eigen auto beboet wordt en in die van een ander dus niet. Dan kan er toch net zoveel gebeuren?
     
  10. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.063
    10.330
    113
    Niet kritisch bedoeld, maar uit interesse. Waarom de maxi cosi voorin. Bij ons kan dat niet omdat de airbag niet uitkan, maar ik hoorde dat autofabrikanten het ook afraden als de airbag uit staat. Ze zijn bang dat deze toch ontvouwt, ook als deze uitgeschakeld staat.
     
  11. Storm

    Storm Niet meer actief

    Omdat de frontale airbag sowieso uit moet als je een kind voor in de auto vervoerd. Tot 12 jaar wordt dat aangeraden. Dus maakt niet uit of je nou de groep 0 voorin hebt, of een ander stoeltje daar hebt staan.
    Maar wij gebruiken de auto niet elke dag en zitten er maar weinig met z'n allen in. Dan is de groep 0 het makkelijkst op de voorbank, die nemen we toch altijd mee in huis. Hoeven we niet steeds een stoeltjes te verplaatsen als er iemand anders mee gaat.
     
  12. lievemommy10

    lievemommy10 Fanatiek lid

    13 mei 2013
    1.009
    1
    0
    NULL
    NULL
    Tevens is voorin achterwaarts dan weer de veiligste oplossing (airbag uit offcourse) omdat je voorin meeste brokstukken en glas etc hebt, kinderen die achterwaarts geplaatst zijn krijgen dit dus niet direct in gezicht/schoot geworden maar worden nog beschermd door de achterzijde van de autostoel.
     

Deel Deze Pagina