bevallen en 4de verjaardag zoon

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Daisybunk1, 4 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Daisybunk1

    Daisybunk1 Actief lid

    10 nov 2008
    270
    0
    0
    Achterhoek
    Ik ben nu 37 weekjes zwanger en 13 augustus 2009 is mijn eerste zoon geboren. Nu ben ik erg gespannen omdat ik toen 27 augustus uitgerekend en hij dus al 2 weken vroeger is gekomen. Nu ben ik 24 augustus uitgerekend en 12 augustus gaat hij voor het eerst naar school hij moet meteen meedraaien. En ik ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat lopen omdat hij ook een hartafwijking heeft. Dat is niet heel ernstig maar voldoende om hem snel moe te maken. En dan nog de komst van van zijn broertje is het allemaal best druk en veel veranderd voor hem. Ook is hij niet altijd even makkelijk in grote groepen oudere kinderen. Hij is klein voor zijn leeftijd dus hoop dat hij zijn draai snel gaat vinden. Iemand hier ervaring mee? ??? Vooral zoveel verandering in korte tijd? ??
     
  2. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Hij moet niets he! Alshij h et niet trekt laat je hem gewoon een dagje of middagje thuis. Op hun vierde zijn ze nog niet leerplichtig.
    Kan me wel voorstellen dat je het heel spannend vind allemaal. Voor hem grote veranderingen.
    Overigens heb ik zelf ook een echt ukkie in lengte dat vorig schooljaar meteen volledig is begonnen met schoolgaan, tegelijk met nog drie anderen. Allemaal zijn ze wel ergens een dagje/middagje thuis geweest om de indrukken te verwerken en tot rust te komen.
     
  3. Daisybunk1

    Daisybunk1 Actief lid

    10 nov 2008
    270
    0
    0
    Achterhoek
    Dat dacht ik ook al. En straks als ik weer werken moet dan heeft hij zelfs 2 hele lange dagen. Dinsdag en donderdag met overblijven en buitenschoolse opvang. Gelukkig zijn de andere 3 dagen 1 van ons thuis. Dus mocht hij het zwaar hebben dan kan hij ook gewoon thuis blijven. En het zal ook best wennen zijn na 4 jaar alleen met ons als ouders geweest te zijn om dat de aandacht te moeten delen. Vind het gewoon erg spannend en hoop niet dat we zijn verjaardag die we volgend weekend vieren moeten verzetten maar heb er bewust nog ff niks over gezegt vanwege dat de plannen zomaar kunne veranderen.
     
  4. Kolibrie

    Kolibrie VIP lid

    29 jun 2008
    5.732
    410
    83
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Doen ze op die school niet aan wennen? Mijn dochter mocht 6 weken voor ze 4 jaar werd 2x per week een ochtend gaan wennen. Vanaf dat ze 4 werd mocht ze de hele week, maar omdat het vlak voor de zomervakantie was en wij ons rooster niet direct konden aanpassen, is ze toen 2 hele dagen en 1 ochtend gegaan.

    Na de vakantie gaat ze voor het eerst volledig. Ik zou met school overleggen of het niet mogelijk is dat hij begint met bijv. 2 dagen en een ochtend. Of eerst alleen de ochtenden? Hij is nog niet leerplichtig, dus hij is nog niet verplicht om hele dagen te gaan. Hoe dan ook, overleg gewoon even met de leerkracht waar hij bij in de klas komt.
     
  5. mamaSylvia1975

    mamaSylvia1975 Fanatiek lid

    25 apr 2012
    1.106
    0
    0
    huismama
    ergens in overijssel
    Hier waren de tweeling nog net geen 4 toen S kwam en het ging heel goed op school. Twin is van 31-1-2009 en S is geboren op 20-1-13
    Wel heb ik ze de 1e weken op de vrijdag thuis gelaten omdat het wel eens te veel voor ze was...........
     
  6. adi

    adi Niet meer actief

    Kinderen die starten na de zomervakantie hebben geen wendagen. Op de meeste scholen iig.
    onze kinderen starten volgende week en gaan ook meteen mee draaien.
     
  7. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.413
    5.508
    113
    Vrouw
    Hier op school de eerste maand naar eigen invulling de dagen, in ieder geval de ochtend en als het goed gaat ook de middag.

    Bedenk ook dat de leerplicht geld vanaf 5 jaar. Dus bespreek het met school. Het kan zijn dat zij niet aan wennen doen, maar dat maakt niet uit. Jij mag het zelf bepalen.
    Maak een plan waar jij en je zoontje mee aan de slag kunnen. Als het zover is wil ie misschien wel meteen hele dagen. En als dat niet zo is, ook goed! Dan gaat ie halve dagen en komt het vanzelf wel. Succes!
     
  8. Storm

    Storm Niet meer actief

    Je kunt ervoor kiezen om je kind meteen volledig mee te laten draaien, maar mag er ook voor kiezen om je kind na de vakantie alsnog die wendagen te gunnen die andere kinderen krijgen die midden in het schooljaar vier worden.
    Ik zou mijn kinderen niet laten starten op school zonder hem/haar de kans te geven te verkennen waar hij/zij terrecht komt, kennis te maken met de juf en met zijn/haar klas. Ik zou gaan voor iets meer voorbereiding.
     
  9. adi

    adi Niet meer actief

    Je onderste alinea heeft niks te maken met het aantal uur dat het kind in de klas zit. De eerste dagen zijn voor alle kinderen een kennismakingsperiode, onafhankelijk of ze nou daar 2 uur zitten of 2X 3 uur. Echt kennismaken doet deze groep vaak voor de vakantie, even een uurtje met de juf doorbrengen in de nieuwe klas en een rondleiding krijgen.
    Alleen kunnen sommige kinderen de volle schoolweek niet meteen aan. Anderen hebben daar geen moeite mee. Dat is erg verschillend per kind.

    Ts: als je tegen die tijd merkt dat ze moeite heeft met alle veranderingen kun je altijd overleggen met de leerkracht.
     
  10. Danabelle

    Danabelle Fanatiek lid

    3 jan 2008
    2.495
    0
    0
    Mijn dochter mag 2 september beginnen op school. Ik ben 12 september uitgerekend. Overigens is dochter gewoon zes ochtenden wezen wennen voor de zomervakantie hoor, wij hebben daar juist bewust voor gekozen. Dochter kan niet altijd goed tegen veranderingen, en zo is ze vast gewend.
    Ben benieuwd hoe het gaat straks.
     
  11. misa

    misa Niet meer actief

    Precies, je kunt ook nog even wachten of af en toe een wendagje op school doen. Met 4 zijn ze nog niet verplicht!
    Ik snap dat je het spannend en te veel vind. Probeer het op je af te laten komen en te kijken hoe hij het ermee doet. Succes met de laatste spannende loodjes!
     

Deel Deze Pagina