slaaproutine kindjes 2 jr.

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Sila24, 4 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    Mijn zoontje maakt er dagelijks een strijd van, als ie opbed moet, hij wilt niet slapen. Wat ik ook probeer, hij wilt smiddags niet slapen, en savonds niet, , hij slaapt rond 23uur savonds, ik wil graag tips van jullie.
     
  2. XmoniqueX

    XmoniqueX Bekend lid

    1 jan 2011
    945
    0
    0
    Uden
    Pff ik denk dat het per kind verschillend is. Hier kan het per dag verschillend zijn. In principe gaat hij elke avond in bad. Soms wilde hij echt niet. Meestal op dagen dat hij naar kdv gaat. Sinds kort wil hij helemaal niet in bad en moet hij even onder de douche. Dan pyjama aan en tanden poetsen. Nog een klein verhaaltje voorlezen en naar bed. Hij ligt tussen half 7 en half 8 bed. Vaak slaapt hij zo. Soms hoor je hem nog een uur kletsen. Soms moet je nog 3 keer naar boven. Maar rond 8 uur is het altijd stil.
    Tussen de middag is het ook wisselvallig. Vrijdag sliep hij 2,5 uur. Gister nog geen 3 kwartier. En vandaag nog geen 1,5 uur. Heel wisselvallig dus. Hoe harder hij tussen de middag gilt dat hij niet wil. Hoe moeier hij is en eerder en langer slaapt.
     
  3. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    Maar slaapt hij in zijn eigen kamer en eigen bed? Want mijn zoon slaapt nog steeds bij mij :) Ik heb tig keer geprobeerd om hem in zijn eigen peuterbedje te laten slapen maar nee hij wilt niet
     
  4. Daisybunk1

    Daisybunk1 Actief lid

    10 nov 2008
    270
    0
    0
    Achterhoek
    En in het ledikant? Sommige kinderen vinden dat wel fijn. En in je eigen bed is niet slim. Je moet echt volhouden dat kan best een paar dagen kosten maar uiteindelijk ben jij de gene die hier aan toe geeft. Die van mij heeft nog nooit in ons bed geslapen omdat ik dat niet wilde en dus heeft dat bij ons betekent dat ik een paar nachten flink heb moeten afzien met gevolg hij slaapt perfect erna. Zelfs bij andere en op andere locaties. Succes en de aanhouder wint!
     
  5. Antares

    Antares VIP lid

    17 nov 2008
    19.894
    3
    38
    Had mijn dochter ook rond die leeftijd...heb de strijd op gegeven...doordat ze overdag niet meer ging viel ze in de avond eerder in slaap....;)

    Soms al onder het eten....

    oh en weet niet of die nog in zijn ledikantje ligt..maar dat was hier het probleem ook, want toen ze over ging naar haar grote bed ineens weer middag slaapjes van 1 uur en netjes in de avond naar haar bed...want ikke goot!
     
  6. Antares

    Antares VIP lid

    17 nov 2008
    19.894
    3
    38
    Idd, de aanhouder wint...en jij bent mama dus de baas! In je eigen be d is leuk...maar hij moet toch ook leren dat hij een eigen bedje heeft.....
     
  7. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    Nee zijn ledikantje hebben we vorige maand uitelkaar gehaald en opgebergt. Hij heeff nu een peuterbedje van ikea, maar hij gilt het uit of hij gaat spelen in zijn kamer, ik heb alle speelgoed uit zijn kamer gedaan want teveel prikkels, behalve zijn knuffels. Maar nee echt niet dat hij gaat slapen :) Leuk vind ik het niet meer , ik kom amper aan slaap toe, als hij bij mij op bed ligt, bang dat ik hem plet tijdens mijn slaap.
     
  8. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    Nee ledikant klimt hij steeds uit helaas
     
  9. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    Wij hebben het na 1 jaar en 9 maanden opgegeven. Klopt niet altijd dus, de aanhouder wint. Of je moet 1 jaar en 9 mnd geen aanhouder vinden ;)
    Sinds hij bij ons slaapt, is hij veel relaxter en komt iedereen in het gezin aan zijn slaap toe.
     
  10. Antares

    Antares VIP lid

    17 nov 2008
    19.894
    3
    38
    hij gaat spelen dus, niet gillen of huilen? Wat als je hem laat spelen? Klinkt vreemd, maar dochter heeft ook een tijd gehad dat ze dat deed....zolang ze rustig was vond ik het goed...en dan viel ze soms op de grond in slaap....na verloop van tijd ging ze dan in bed spelen, want de grond is toch niet lekker ;) En opeens hield dat ook op, ging ze gewoon slapen.

    Zolang wij maar een enorm strak schema aan hielden, dus ook vaste tijden opstaan....en dus tanden poetsen, water drinken, douchen indien het de dag was....(vanwege exzeem maar 1x pw) en dan verhaaltje lezen (nu luisterd ze, toen was het ik wou lezen zei deed bladeren en kaaar!hihi) en even knuffelen op bed (ik of papa er langs liggen) en dan was het echt slapen hoor.....

    en er ook niet meer naartoe gaan, behalve als ze heel hard huilde.....dan even gaan, goed leggen kijken wat er was. (niet praten) en bij alles goed en goed gelegd enz, welterusten ik ga nu weer naar beneden en jij gaat slapen in jouw eigen bed. (duidelijk zijn) vaak moesten we nog wel een keer of 30....(overdreven hoor, maar soms ook niet) naar boven en dat werd per nacht minder!

    mijn motto..zolang ze niet huilt is er ook niets aan de hand en ga ik niet kijken of aandacht eraan geven.....in slaap vallen doen ze toch wel....maar dan ook in de ochtend vroeg op! (vast ritme..) dan zijn ze een paar dagen sjacherijnig..maar ik wil wedden dat het slapen daarna in de avond heel wat sneller zal gaan gebeuren! (moe!!)

    het is moeilijk, en ik snap heel goed dat je hem uit je eigen bed wilt!!! Voor jouw ook beter natuurlijk om alleen in je eigen bed te liggen (zonder je kind op, onder, naast, tegen je aan...:p)
     
  11. Antares

    Antares VIP lid

    17 nov 2008
    19.894
    3
    38
    tsjah...mijn therapeut zegt dat je kunt vol houden en kunt vol houden...het ligt vaak aan hoe je vol houdt en wat je precies doet.... Maar ik geloof meteen dat je alles geprobeerd hebt! Als jij en hij nu lekker slapen, dan is dat jullie manier!! gewoon doen dus :p
     
  12. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    Hahah same problem bij jullie dus :)
     
  13. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    @Antaras bedankt voor je tips, ik ga het morgen zo proberen
     
  14. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    Klinkt niet alsof je gelooft dat we doorgezet hebben.
    Maar wat je zegt, voor ons werkt het zo beter dan er aan onderdoor gaan door slaapgebrek. Het was niet alleen 's avonds moeilijk, ook elke nacht een paar keer. Toen regelmatig 's nachts een keer of vaker een uur wakker en vanaf 4:30 a 5 u klaar met slapen. Nu is hij zo relaxed geworden dat hij vaak doorslaapt en anders kruipt hij uit zijn ledikant bij ons en slaapt dan meteen door.
     
  15. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    Mijn dochter liet ik trouwens vanaf dat ze een peuterbed had (ca 2 jaar en 7 maanden) ook gewoon spelen op haar kamer. Ze hoeft niet te slapen, maar moet wel op haar kamer blijven. Kruipt vanzelf in bed als ze moe is. Daarvoor puzzelt ze vaak nog.
     
  16. Antares

    Antares VIP lid

    17 nov 2008
    19.894
    3
    38
    ik geloof het wel hoor! sommige kinderen zijn gewoon slechte slapers....

    Wat ik bedoel eigenlijk (voorbeeldje van hier thuis oke?)

    Ik hield heel stug vol dat dochter eerst een stukje van haar brood moest eten en dan een slokje van haar melk moest drinken. Gevolg iedere ochtend strijd bij het ontbijt...een overstuur kind wat soms zelfs de melk over tafel smeet (wat weer resulteerde dat ik die beker bijna in haar mond duwde en haar vast hield in de houtgreep...ja dan was bij mij de druppel gevallen he...) En uiteindelijk als de bus kwam er nog niets gegeten was en gedronken....als ze dan op school kwam werd er geroepen tegen de juf....ik heb zo een honger en dorst!! Kwam die juf weer bij mij, krijgt ze geen ontbijt... Jawel, en ze moet eten en drinken maar het lukt niet!! Ze weigert te eten!!

    Dat heb ik zeker wel 1,5 jaar vol gehouden...totdat we dus die hulp thuis kregen en die legde me iets uit. Wat wil je nu? Dat ze die boterham eet en die melk drinkt? Of dat ze gezellig aan tafel zit en gezellig naar school gaat...nou eigenlijk het laatste en dan wat eten en drinken erbij.....

    Oke zei ze, laat me je iets uit leggen. Je hebt rijlessen nu he? Ja klopt...wat als je instructeur zonder uit te leggen aan jouw waarom je 100 moet rijden op de snelweg (even ter voorbeeld je weet natuurlijk waarom) tegen jouw zegt en nu die snelweg op en harder..harder...harder!!! Zelfs dat hij op het gas trapt om jouw harder te laten rijden...... Heb jij dan nog zin om te rijden? Of ben je doodsbang dat je iets verkeerd doet en dat alles fout gaat....

    Nu zo lijkt het voor je dochter nu ook, het is zulk een big issue geworden dat ze uit gewoonte nu al zegt ik wil niet! En het dus ook echt niet doet, hoe boos je ook word..hoe erg je haar ook omkoopt...

    En toen ik het dus los liet en gewoon zei, ook al eet of drink je niets je blijft gewoon even bij mama en papa aan tafel zitten totdat we klaar zijn of als de bus al komt tot dan....en voila na 5 weken ineens ging ze uit zichzelf eten, en na 10 weken ging ze ook uit zichzelf drinken. Nu is het eerste wat ze zegt als ze haar ogen open doet in de ochtend, wat heb ik op brood? En is de melk nu wel warm mama?

    hallo...goede morgen....;)

    weet dat het niet helemaal hetzelfde is, maar wat ik bedoel te zeggen, je kunt het los laten (wat jij dus nu gedaan hebt met hem in je eigen bed leggen, hij slaapt als ik het begrijp zelfs soms in zijn eigen bed even!) Of heel hard vast houden aan wat jij wilt, hij moet slapen in dat bed!

    Daarom zei ik ook, laat maar spelen...laat het bed leuk worden ipv dat het een dwang word. Nu is het bed niet leuk, maar dat mama elke keer komt wel...en dat hij daarna mee mag naar haar bed dat is enorm leuk! Daarom blijft hij door gaan...snap je?

    Het is moeilijk zo te zeggen in tekst, zonder emoties erbij, wilde je niet beledigen!
     
  17. Antares

    Antares VIP lid

    17 nov 2008
    19.894
    3
    38
    ja zolang ze stil is....:cool:
     
  18. XmoniqueX

    XmoniqueX Bekend lid

    1 jan 2011
    945
    0
    0
    Uden
    Hij heeft vanaf dag 1 in zijn eigen kamer geslapen. Ik heb hem nog nooit in mijn bed laten slapen. Ik doe anders geen oog dicht :). Hij ligt nog in zijn ledikantje. Zolang hij er goed in slaapt en er niet uit klimt laat ik hem daar lekker in liggen.
     
  19. yossie

    yossie Fanatiek lid

    4 jan 2011
    1.784
    0
    36
    Hier momenteel ook n slecht slapen fase. De dr. Estevill methode lijkt effect te hebben. Maar wel echt al weken bezig. Die methode schijnt ook te helpen als je ze in hun eigen bed wil laten slapen. Misschien kun je t proberen.

    @antares. Wat een goed voorbeeld over "volhouden". Ik snap het helemaal, en ga het onthouden. Maar het is lastig toepassen.
     
  20. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    Antaras echt mooi uitleg thnx daarvoor
     

Deel Deze Pagina