Nikolaj is geboren!

Discussie in 'Geboren' gestart door Winter, 23 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Winter

    Winter Actief lid

    5 dec 2006
    307
    0
    0
    Psychologie, Filmmuziek, Rusland
    Hey,
    Ik heb eventjes tijd nu dus zet ik het bevallingsverhaal van onze Nikolaj hier even neer.
    Ik ben dus op maandag 8 oktober om 9 uur binnengegaan. Ik heb een uurtje aan de monitor gelegen en toen kwam de gyn langs. Hij voelde hoe het zat daarvanbinnen maar helaas, ik had nog niet echt opening. Alles voelde redelijk week aan maar dat was het. In principe mocht ik dus terug naar huis. Maar mijn man en ik keken erg vreemd op en toen zei de gyn dat ie eventueel een pilleke kon opsteken (prostin) dat zou de baarmoederhals enorm week maken en zo beetje bij beetje opening crieëren. Hij wou er gerust eentje opsteken en dan 's avonds rond 17 uur nog eentje, dat 2e pilleke zou zijn werk wel gaan doen en ten laatste dinsdag 9 oktober in de avond zou ons spruitje er wel zijn.

    Zo gezegd zo gedaan rond 10.30 stak de assistent het pilleke op. dit moest enkel in het begin van de vagina opgestoken worden, dus niet in de baarmoedermond. Ik moest een klein uurtje blijven liggen en toen mocht ik wat rondlopen, iets gaan eten, me ondertussen gaan inschrijven aan de balie,...
    Rond 12 uur zijn mijn man en ik iets gaan eten in het restaurant. Enkel een broodje en een cola want veel honger had ik niet. Rond 12.30 zijn we ons dan gaan inschrijven en ik kreeg... jawel plots pijn en ik was erg misselijk. We zijn na het inschrijven terug naar de verloskamer gegaan want ik wou even liggen. Toen heb ik het broodje en de cola overgegeven in de bedpan, ik was vreselijk misselijk en had pijn, pijn pijn.
    Rond 13.30 is de assistent nog es komen kijken en es komen voelen...
    "Mevrouw u hebt 2 cm opening! waaaw zeg, wie had dat gedacht, meer en meer kwamen de pijnen de weeën waren serieus begonnen. Rond 15.30 had ik iets meer dan 3 cm en vroeg de assistent of ik epidurale wou. Tuurlijk wou ik dat, mijn man zijn handen waren bijna gebroken van mijn genijp erin. Voor de rest hield ik me sterk. De annestisist werd verwittigd. Voor die man er was kreeg ik een lavement op gestoken, als ik voelde dat ik naar het toilet moest, mocht ik gaan en toen heb ik ne keer goed kunnen gaan. Alles vloog eruit. Voelde wel goed moet ik zeggen. Toen ging ik weer op het bed liggen en voor de epidurale werd gestoken controleerde de assisten me nog eventjes. Mijn vliezen waren blijkbaar spontaan van het groot toilet gebroken. En toen hij gevoeld had, brak mijn water. Even later kwam de annestisist, een jonge gast die heel kalm en bekwaam overkwam. Ik mocht op de rand van het bed gaan zitten en de verpleegster hield mij vast. Ik moest zeggen wanneer ik een wee kreeg. We puften die samen weg. Mijn rug werd verdoofd en toen er een goeie wee weg was. voelde ik de prik van de epidurale. Het was een scherp prikje maar goed te doen. Toen zei ik: ik voel iets lopen. De annestisist zei: ja dat is de draad, daarna voelde ik de plakkers die erop gelegd werden en dat was het. Daarna had ik nog 3 serieuze weeën en toen, hup geen gevoel meer. En ik voelde me erg rustig toen.
    Tegen 16.30 ongeveer had ik al een goeie 5 cm opening dus alles ging vlot vooruit. De assistent begreep er eigenlijk niets van. Zo'n klein pilleke en ik reageer meteen met weeën en opening. Mijn man zei: ja mijn vrouw weegt ook niet veel (52 kg) dus als dat een standaard pilleke is dat bij iedereen gebruikt wordt dan heeft dat op iedereen ook een andere werking.
    Rond 17.00 veranderde de situatie echter. Op de monitor waar ik nog aan lag gingen de harttonen van Nikolaj enorm naar beneden van een goeie 140 in het begin van de middag ging het nu van 60, 50, 30 soms naar 0 kortom pieken, dalen, pieken, dalen. Er was iets aan de hand. Toen besloot de assistent om een inwendige monitor te steken. Dat gaat via je vagina maar door de epidurale voel je daar uiteraard niets van. Maar helaas ook op die (heel erg gevoelige en meer gesofisticeerde monitor) was de hartslag van Nikolaj alles behalve goed.
    De assistent besloot om naar de gyn te bellen. En even later kwam hij terug met de melding dat er best keizersnee zou gedaan worden.
    Shit zeg, da was even slikken, mijn man en ik keken naar elkaar en vroegen zich beiden af of ons zoontje mss toch geen hartpatiëntje (zoals ik) was en dat ze op de echo's mss iets over het hoofd hadden gezien.
    In elk geval. Het O.K. werd verwittigd en ik ging naar beneden. Een vlugge zoen nog van mijn man (hij mocht niet mee) en ik werd het O.K ingereden. Ze hebben me nog een beetje extra epidurale gegeven (gewoon wat extra op het knopje gedrukt) En toen voelden ze op mijn buik en ik moest zeggen of ik nog iets voelde. Al heel vlug was dat niet meer het geval.
    Er werd een groene doek voor me geplaats(want het is niet de bedoeling dat je alles ziet) een maskertje met zuurstof en twee verplegers achter mij die mocht er wat zijn, me ter hulp konden schieten.
    Ik keek omhoog en zuchtte diep, ik was er eigenlijk wel gerust in mijn baby zou er weldra zijn. de gyn kwam binnen samen met de assistent, hij nam me es goed vast aan mijn hoofd en zei: "Meisje toch dat het nu toch nog zo moet lopen." Ik zei enkel: " Da geeft niet als mijn zoontje er maar goed uitkomt" en hij zei:" we zullen er voor zorgen."
    Toen kreeg ik in de gaten dat als je in de lamp die boven je hangt kijkt, je eigenlijk alles kunt volgen. Dus deed ik dat. Ik zag dus de voorbereiding, het sneetje dat ze maakten, kortom heel den boel. En toen werd ik echter een beetje misselijk, ik verwittigde de verpleger achter mij en die gaf wat in mijn bakster tegen misselijkheid. (die ik aanhad omdat ik medicatie moet nemen voor mijn hart, voor iedere operatie die ik onderga) de verpleger vroeg: "Mevrouw, bent u aan het volgen mss?" en ik zei: "Ja" "Als u dat geruststelt mag u dat zeker doen, je bent blijkbaar een beetje misselijk van de geur van het bloed maar het zal wel vlug overgaan"
    In elk geval plots zag ik het hoofdje van mijn zoontje eruit komen en hoorde ik iemand zeggen: "18.08" Hij huilde eventjes en toen kwam de rest van het lichaampje. Ze gingen toen eventjes met hem weg. En kwamen hem even later tonen. Toen hebben ze de boel dichtgenaaid. (Heb ik ook liggen meevolgen) Uiterst interessant moet ik zeggen.
    Toen alles dicht was, genaaid en geniet werd ik naar intensieve gebracht waar ik nog een goed uurtje lag. Daarna mocht ik eindelijk naar de kamer. Toen we bijna aan de kamer waren, stond mijn man me al op te wachten met jawel ons zoontje in zijn armen. Ze hebben Nikolaj op de eenheid waar ik zou liggen gewassen en mijn man heeft dit allemaal gefilmd. Rond 19.45 waren we dus eindelijk met 3 en heb ik samen met mijn man enkele traantjes gelaten.
    Nikolaj hebben ze dan direct aan de borst gelegd en dat ging prima.
    Rond 20.15 hebben we de grootouders verwittigd!

    Ps: De reden van de daling van de hartslag van Nikolaj kwam doordat mijn baarmoeder dus te klein is. Ze is (na grondiger onderzoek) pinda vormig en telkens er een wee kwam, kreeg Nikolaj bijna geen zuurstof meer, daarbij kwam nog dat de navelstreng tegen zijn hoofdje gedrukt zat.
    Dus een andere vorm van baarmoeder hebben betekend niet altijd dat de baby vroeger zal geboren worden, maar dus wel dat normaal bevallen een enorme bijna dodelijke inspanning is voor je baby. De reden waarom hij maar 2k700g woog is omdat hij de laatste maand niet echt meer is bijgekomen vanwege de vorm van de baarmoeder.

    Voila da was het.
    Groetjes Winter
     
  2. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Mooi verhaal (belgisch?) ;) en mooie naam voor jullie jochie. Geniet er nu maar lekker van.
     
  3. hardloper

    hardloper Niet meer actief

    Gefeliciteerd met Nicolaj! aparte naam! :D
     
  4. Winter

    Winter Actief lid

    5 dec 2006
    307
    0
    0
    Psychologie, Filmmuziek, Rusland
    hey,

    Ja ik ben Belgische.
    En idd Nikolaj is eens een iets apartere naam.
    Groetjes Winter
     
  5. Cars

    Cars Fanatiek lid

    1 dec 2006
    3.207
    0
    0
    Juffie
    Friesland
    Super. Gefeliciteerd
     
  6. unner

    unner Bekend lid

    17 dec 2006
    663
    0
    0
    juffrouw
    Zuid-Limburg
    Van harte gefeliciteerd en geniet ervan!
     
  7. Balou

    Balou Fanatiek lid

    27 mrt 2007
    2.320
    4
    0
    verzorgende IG
    prov Groningen
    Gefeliciteerd en geniet ervan!
     
  8. Racebabe

    Racebabe Fanatiek lid

    16 mrt 2007
    3.491
    0
    0
    administratief mdw
    in Twente
    Gefeliciteerd :)
     
  9. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Gefeliciteerd :D
     
  10. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    gefeliciteerd!
     
  11. Daisy1975

    Daisy1975 Fanatiek lid

    20 aug 2007
    4.495
    0
    0
    Verkoopster
    brabant
    Van harte gefeliciteerd!
    Geniet van elkaar!

    Liefs Dais..
    -x-
     
  12. talia

    talia Fanatiek lid

    27 nov 2005
    2.561
    0
    0
    kapster
    belgie
    gefeliciteerd
     
  13. Cindy1975

    Cindy1975 Bekend lid

    8 okt 2006
    551
    0
    0
    Gefeliciteerd!
     
  14. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje! Geniet ervan!
     
  15. Winter

    Winter Actief lid

    5 dec 2006
    307
    0
    0
    Psychologie, Filmmuziek, Rusland
    Dank voor de felicitatie's!

    Wij stellen het supergoed!

    Liefs Winter
     
  16. Niet meer actief

    nog gefeliciteerd :D
     
  17. babsie

    babsie Fanatiek lid

    10 sep 2006
    1.432
    0
    0
    GEFELICITEERD
     

Deel Deze Pagina