blowen..

Discussie in 'De lounge' gestart door imjustmyself, 21 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Ik heb er niets op tegen. Of je nou een drankje teveel neemt of high wordt... Wel ben ik zelf van mening dat je best dronken/high mag worden maar als dat in het bijzijn van de kids is (liggen in bed) dan moet er ook iemand zijn die nuchter is. Iemand moet tenslotte kunnen handelen bij problemen.

    Ik vind teveel drinken in dezelfde categorie vallen als blowen (ook niet medicinaal)
     
  2. Kruiwagen

    Kruiwagen Lid

    27 apr 2013
    71
    0
    0
    Nederland
    Mijn vriend en ik roken in het weekend een blowtje.
    We gaan nu voor ons 1ste kindje en hebben afgesproken dat ik uiteraard stop zodra ik zwanger ben en er na de geboorte niet in dezelfde ruimte gerookt en geblowt word als waar het kindje ligt.
    Misschien ben ik er na die 9 maanden wel helemaal klaar mee, wie weet :)
     
  3. imjustmyself

    imjustmyself Niet meer actief

    ik vind coceine mdma en de overige hard drugs wel een ander verhaal als wiet roken om medische redenen.
    de laatste paar dagen na het openen van dit topic enorm gaan twijfelen of ik ermee moet stoppen of niet.
    maar ik kan het prima onder controle houden en mijn vriend en ik praten ook goed met elkaar erover.
    hij is helemaal anti drugs maar om de pijn enz. die ik nu heb ik hij er wel van terug gekomen.
     
  4. star2

    star2 Fanatiek lid

    16 jul 2010
    1.641
    1
    38
    Mama ;)
    Leiden
    Vroeger voor de kids er waren ook veel geblowd, toen we aan kids gingen beginnen gestopt en het nooit meer aangeraakt.
    Zou er ook niet meer aan moeten denken.

    Maar als je veel pijn hebt door 1 of andere reden/ziekte en medi-wiet een optie zou zijn (als andere meds niet helpen) zou ik het misschien ook nog wel overwegen.

    Zolang je kids er niet bij zijn lijkt het me geen probleem toch.
     
  5. Avsuma

    Avsuma Niet meer actief

    Ik heb liever iemand die af en toe blowt zodat ze minder pijn heeft (buurvrouw) en dan nog steeds sociaal is en zich normaal kan gedragen, dan mensen die zich helemaal lam zuipen (overburen) en ruzie gaan zoeken met de buren en vervolgens probeert overbuurman iemand over het balkon te gooien, de hele straat bij elkaar schreeuwen, en voor je het weet staan er 5 politieauto's en 20 agenten in de straat om 01.15 uur.
     
  6. Vechtertje

    25 aug 2013
    47
    0
    0
    levenscoach
    Limburg
    Ik moet ook zeggen dat ik er geen moeite mee heb. Zolang je je verantwoordelijk blijft voelen voor de hoeveelheid en daar heel goed mee bezig bent mbt hoeveelheid etc. Denk ik echt dat er geen probleem is. Ik heb het ook jaren gedaan moet zeggen dat ik het niet meer doe omdat ik het niet meer kan. Maar ik werd er heel rustig van en daarnaast heeft het ervoor gezorgd dat ik in de tijd dat er helemaal niemand was (ook geen ouders vrienden etc) ik iets had wat me rustig maakte. Ook dat was een verzachtend midden, ook een vorm dus van medicatie in mijn geval. Ik heb het als heel fijn ervaren zodat ik uit mijn trauma's kon ontsnappen en de rust kon ervaren in mijn hoofd en zo de moed weer kreeg en de kracht om weer even door te zetten. Ik ben heel dankbaar geweest dat het er was. Ik kan er nu niet tegen, zelfs al niet tegen de geur.. maar zal never nooit zeggen dat het slecht is.. en in mijn beleving vind ik het ook geen drugs.. ik heb liever dat iemand een stickie rookt dan dat iemand anti-depressiva slikt want dat is VELE MALEN agressiever.. en daarnaast heeft ieder zijn eigen verantwoordelijkheid te dragen, dus is het niet aan mij (of iemand anders) om wat van de ander zijn leven en handelen te vinden...........

    Jij weet heel goed wat je doet..
     
  7. imjustmyself

    imjustmyself Niet meer actief

    pff dat meen je niet belachelijk gewoon :x
     
  8. La Palma

    La Palma Fanatiek lid

    24 mei 2010
    2.721
    0
    0
    NULL
    NULL
    Op pagina 1 las ik een opmerking over dat blowen raar wordt geacht met kids en fles wijn na net eten niet... Daar ben ik het mee eens.
    On topic: ik ben liever gewoon nuchter dus geen alcohol / drugs voor mij
     
  9. EdelHertje

    EdelHertje Niet meer actief

    Ik vind het gevaarlijk aangezien je toch al verslavingsgevoelig bent.

    Persoonlijk moet ik er (nu) niet aan denken dat ik ga blowen of mijn man, ik ben hier echt op tegen en zeker met kinderen (in huis).

    Ik weet niet hoe ik er in zou staan als ik veel pijn heb die op een andere manier niet bestreden kan worden.
     
  10. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    realiseer je wel dat je niet handelingsbekwaam bent als je geblowd hebt (je mag geen autorijden bijvoorbeeld). Als er iets met je kindje is dan heb je wel een probleem. Vandaar dat ik zeg.. altijd iemand thuis die wel nuchter is.
     
  11. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113

    Ik zou wel stoppen VOOR je zwanger bent. Want meestal weet je niet meteen dat je zwanger bent, maar dan heb je wel geblowd.
     
  12. kwebbel86

    kwebbel86 Niet meer actief

    Mijn man kon vroeger aardig tanken maar heeft geen druppel meer aangeraakt de laatste jaren. En puur om het feit dat hij zijn eigen oom zag dooddrinken (letterlijk).
    Hij heeft ook als een ketter gerookt, ook nooit meer gedaan. Eenmaal gestopt = altijd gestopt bij hem.

    Ikzelf vind blowen absoluut niet kunnen, en ook niet als je kids op bed liggen. Sowieso vind ik het een slecht voorbeeld voor je kinderen en het is bewezen dat je hersencellen afbreken en dus ook niet meer herstellen. Idem dito met drank.
     
  13. Bri

    Bri Niet meer actief

    Helemaal mee eens. Van alle soorten drugs blijft cannabis het langst in je lichaam aanwezig (halfwaardetijd bij afgifte vanuit je lichaamsvet naar je bloed is zo'n 2 tot 7 dagen, volgens Trimbos). Ik kan mij niet voorstellen dat je wilt dat het bij een prille zwangerschap nog steeds in je bloed zit. Nog los van de nadelige gevolgen voor de vruchtbaarheid van jezelf en van je man.
     
  14. beauty2012

    beauty2012 Fanatiek lid

    4 mei 2012
    3.174
    16
    38
    Weet je wat mij opvalt.. mensen zitten zich hier te verdedigen (en ts te verdedigen) dat een jointje roken hetzelfde is als een drankje drinken blablabla.. maar zoals ik het lees vind bijna iedereen in dit topic het niet erg wat ts doet en keurt het zelfs goed. Dus vanwaar die verdedigingen de hele tijd?:D

    Volgens mij weet iedereen (ondanks al die verdedigingen) heel goed dat het niet verstandig is voor ts om te doen omdat ze een verleden heeft met verslaving. ts zegt zelf dat ze na 3-4 hijsen al high is... wat nou als die 3-4 hijsen straks niet meer helpen? dan iets meer doen? ;)

    Maar zo kan je er idd ook over denken m.b.t. mensen die verslaafd zijn geweest aan drank.
    Er is vast wel andere pijnbestrijding te krijgen die je ook gewoon kan innemen waar je kids bij zijn.
    Als moeder zijnde vind ik dat je ten allen tijde nuchter moet zijn voor je kinderen. Wat als er iets gebeurd en kind moet met spoed naar het ziekenhuis? mama is high (of dronken in geval van drank gebruik) dus papa gaat met kind naar het ziekenhuis maar mama kan niet mee. :(
    Misschien een extreem voorbeeld maar je weet maar nooit.
     
  15. Bri

    Bri Niet meer actief

    Het hele punt is dat je van een echte verslaving niet geneest. Verslaafd geweest, dat bestaat dus eigenlijk niet.

    Een alcoholist die stopt met drinken blijft een alcoholist. Eén glaasje nemen is voor zo iemand een extreem slecht idee. Dat geldt ook voor één snuif voor iemand met cocaïneverslaving. En hoogstwaarschijnlijk ook voor één hijs voor iemand met een cannabisverslaving. Ook al hebben ze al jaren niks gebruikt. Om het nog moeilijker te maken zijn mensen met een bepaalde verslaving ook gevoeliger voor andere verslavingen - als ze stoppen met het ene, raken ze eerder verslaafd aan iets anders dan iemand die niet zo gevoelig zijn om verslaafd te raken.

    Chronische pijn is problematisch voor mensen met verslavingsproblematiek. De meest effectieve pijnstillers staan allemaal bekend om hun verslavende werking en zijn dus niet per se een goed idee. Des te belangrijker om niet zelf te gaan uitproberen wat werkt of niet werkt, maar om met deskundige begeleiding op zoek te gaan naar iets wat helpt de pijn beheersbaar te maken.

    Maar goed. Ik verdedig dus ook niet dat TS wel zelf joints als pijnstiller gaat gebruiken, maar raad haar aan naar een pijnpoli te gaan als er echt niets te doen is aan de oorzaak van de pijn. En om aan haar zorgverlener volledig open kaart te geven over haar verslavingsverleden, inclusief die van haar familie.
     
  16. Chantalleke1985

    Chantalleke1985 Actief lid

    10 apr 2009
    316
    0
    16
    Ik vind het niet kunnen maar dit komt vooral door mijn ex (vader van mijn dochter) Dochterlief wist mij een paar weken geleden precies te vertellen wat een "rara sigaretjes papa maakt" inclusief "de gekke dingetjes die papa erop legt". Kleine meid is 3 jaar en nu al in "aanraking" met drugs.
     
  17. MissyZuilen

    MissyZuilen VIP lid

    14 mei 2007
    9.519
    1
    36
    Vrouw
    Office Manager
    Nieuw-Engeland, Utrecht
    Mijn man rookt af&toe eens een blowtje.. Wanneer de kleine op bed ligt en ik dus gewoon nuchter blijf voor het geval er iets aan de hand is met de kleine.
    Hij gebruikt het vanwege de enorme hoofdpijn die hij heeft over gehouden aan zijn hersenvliesontsteking.

    Ik vind het geen ramp, het zijn maar een paar trekjes en het veranderd hem als persoon niet.
     
  18. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ben je niet veel beter af met een aantal consulten bij een pijnbestrijdingskliniek? Dan kan je medicatie zo afgesteld worden dat de kans op gewenning/verslaving kleiner is, en heel belangrijk, je kind krijgt niet te maken met een moeder die high is.
     
  19. moonymuppet

    moonymuppet Niet meer actief

    iets chemisch (tabletten) is altijd slechter dan iets natuurlijks (wiet) maar ja iedereen ziet het anders.

    Ik vind dat het moet kunnen mits er altijd iemand is om voor het kind te zorgen.

    een biertje kan toch ook? ben je ook onder invloed...
     
  20. Paige

    Paige Niet meer actief

    Ik, zeer persoonlijk dus, vind het onverantwoord om te blowen of té veel te drinken als er jonge zieltjes in de buurt zijn.

    Dat komt voornamelijk door mijn eigen ervaringen van blowers in mijn omgeving. Dat werden heel vervelende opgejaagde paranoïde mensen óf ze vielen als een blok in slaap. Nee, in de buurt van kinderen vind ik geen goed idee...
     

Deel Deze Pagina