Februari mama's 2008

Discussie in 'De mama's' gestart door Luckymom, 3 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Luckymom

    Luckymom Fanatiek lid

    21 apr 2007
    3.869
    0
    0
    Groepleidster Jeugdhulpverlening
    Zwolle
    Krijg nou wat.. de vorige is gesloten, waren we al zover? Of te lang niet gereageerd? I.i.g. tadaaaa een nieuwe ronde!
     
  2. Luckymom

    Luckymom Fanatiek lid

    21 apr 2007
    3.869
    0
    0
    Groepleidster Jeugdhulpverlening
    Zwolle
    Zo, hier de zomer update. De eerste 2 wkn dat de kids vrij waren en ik nog niet vond ik niet zo heel relaxed. Daarna een super vakantie gehad met vouwwaren in Frankrijk. Lekker weer. Op de 1e camping geen leeftijdsgenootjes voor de kids. 2e camping hadden we de vouwwagen aan een speeltuin gezet, kids konden zich goed redden en wij zowaar boekjes lezen! Er waren veel kids, maar... die bleven steeds maar 1 of 2 nachtjes. We bleken op een doortrek camping te staan. Prima om te kamperen, maar wel veel mensen uitgezwaait die week. Inmiddels al weer een paar weekjes aan het werk. Tjonge die eerste week was ff flink omschakelen hoor, ik had ZO geen zin in werken. Toen had ik het qua werk rustig, dus kwam er niet echt lekker in. Op kantoor zitten is echt niets voor mij. Nu zit ik in ander vaarwater: lekker.
    Ondertussen weer genoeg andere dingen opgestart ook, dus weer lekker druk hier.
    Elena is druk aan het wisselen van tanden. Helaas is ze weer terug bij af met duimen. Voor de vakantie was naar school gaan nog lastig voor haar en hebben we dat op een gegeven moment laten varen, ze kon erg slecht tegen stress. Nu maar een geschikt moment vinden om er weer vanaf te komen. Dat is eigenlijk ook de reden waarom Suzanne nog een speen heeft. Als die moet stoppen en ze ziet Elena duimen gaat ze ook duimen. Dus maar samen een traject in.
    Elena heeft afgelopen jaar gedanst, wat haar zelfvertrouwen erg goed deed. En nu gaat ze een jaartje zwemmen. In de plaats van Ichtus (en aangezien daar alles vlakbij is, is ichtus ook vlakbij: lees koffie drinken samen). We zijn zelf al even wezen kijken afgelopen weekend. Het is lekker gemoedelijk allemaal en ook wel professioneel, nu maar hopen dat we een zwemtalent hebben die ook in een jaar of anderhalf er klaar mee is.
    Suzanne mag in dec naar school. Ze vertelde mij:
    maar mam, ik wou nu helemaal niet naar de speelzaal, ik wil naar school!' ook ging ze bidden: 'God mag ik alsjeblieft snel 4 jaar worden dat ik snel naar school kan?' Best schattig.
    We hebben verhuisplannen gehad, maar nu zijn de regels dusdanig aangescherpt dat we een heeeeeele grote zak geld moeten hebben. We hebben wel wat, maar niet zoveel. Dus dan maar sparen. Wat nog niet echt lukt: auto kapot, droger kapot, wasmachine half kapot, fiets kapot.. ach ja..
    Ok. En dan nu tijd voor nieuws. Na lang volhouden dat er een 3e er echt niet in zat is mn kerel omgeturnt! YEUH! Das vrij recent dus: ssssst. En nu maar afwachten!

    Hoest met jou dan? En je gezin?
     
  3. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
    Hier maar 2 weken vakantie gehad deze zomer en laten dat nu net de tropen weken geweest zijn dus vooral door gebracht achter in de tuin unhet zwembad je en we zijn dagje naar het strand geweest de kids genoten volop
    Verder veel gezeul met de kinderen evi sukkelt nog heel veel met har oortjes we moeten donderdg terug nar de kon dus ben benieuwd,
    Bryan loopt bij logopedist en ergomtherapeut en heeft heel veel last van driftbuien dus ff heftig, maar op school zien ze vooruitgang egenover vorig schooljaar das heel goed om te horen
     
  4. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
    Luckymm jeee toch misschien een 3e
     
  5. Luckymom

    Luckymom Fanatiek lid

    21 apr 2007
    3.869
    0
    0
    Groepleidster Jeugdhulpverlening
    Zwolle
    Klinkt als een fijne zomervakantie. Met mooi weer hoef je eigenlijk ook nergens heen he.
    Oorpijn, vind ik zo zielig, sterkte!
    Lastig driftbuien e.d. heb je het idee dat je goede hulp hebt? Fijn om te horen dat ze op school verschil zien!
     
  6. debie

    debie VIP lid

    5 jun 2007
    8.533
    0
    0
    oei wat spannend mom en leuk.

    Ga morgen ff tijd maken voor een update ben ik vrij
     
  7. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
    De ergo therapeut laat ons kanten zien die we niet kenden en nu duidelijker worden hoop zo dat dit gaat helpen hij kan op moment thuis heel weinignhebben maar heb goede hoop
     
  8. ichtus

    ichtus VIP lid

    5 mrt 2007
    14.841
    1
    38
    gelderland(noord)
    Jeeeeeeej...

    Wat leuk mom.. succes. ... spannend. ..maal Ik dat ff mooi van dichtbij mee..haha

    Hier een heerlijke vakantie gehad. En week glamping in NH... boerencamping. Kinderen hebben een week lang genoten van weinig. .. echt heerlijk. .

    Daarna nog twee tropen weken thuis. .ook heerlijk. . Het verplichtte Tot niets doen. .echt vakantie.

    Met mij gaat het goed. In juli nog een punctie gehad maar gelukkig geen foute cellen gevonden. Voorlopig even klaar. Voel me goed!

    Jurian is gestart met de plusgroep voor hoogbegaafde kinderen. Hij vindt het geweldig. Nu nog goede gesprekken op school en ik ben blij. Zit nu in gr 7 en is 10

    Lisa (bijna 8) doet het goed op school. Zit in gr 5 maar sukkelt wat met gezondheid. morgen bloedprikken.

    Marijn zit in gr 2/3. Mocht eigenlijk al naar gr 3 maar omdat wij dat niet zo zagen zitten ivm het sociale aspect kijken we nu eerst of er aansluiting is bij de kinderen in gr 3. Dan kan hij na de kerst Door naar gr3.
    Daarnaast zijn we er achter gekomen dat zijn zicht erg achteruit gaat. Hij heeft nu 35/40% zicht. Daar zijn wij erg van geschrokken. Hij moet nu eerst naar de oogarts om te kijken of het gewoon slechte ogen zijn of dat er evt meer aan de hand is.

    Anna is bijna4... rijp voor school. .bijdehand als een malle en een zonnige dramakoningin. Weigert om een broek aan te trekken. Want daar kan ze niet in dansen..haha..

    Ed raket gaat als een speer..

    Liefs
     
  9. sm1

    sm1 Fanatiek lid

    17 dec 2011
    1.859
    106
    63
    Leuk morgen schrijf ik mee!
     
  10. Luckymom

    Luckymom Fanatiek lid

    21 apr 2007
    3.869
    0
    0
    Groepleidster Jeugdhulpverlening
    Zwolle
    @ichtus..Nou wil je zeker echt iedere week koffie drinken ichtus :p.
    Zo das best schrikken van Marijn. Viel dat 'ineens' op? Niet eerder bij CB met ogentest?
    Glamping klinkt heerlijk! Dat adresje is wellicht wat voor ons voor volgend jaar :)
    Gelukkig heb je goede punctie gehad, fijn!
    En met Lisa een beetje afwachten dus. Waar heeft ze last van dan?

    @vivi, nieuwsgierig vraagje: wat leer je zoal van de ergotherapeut?

    @debie/sm/de rest: ja! leuk! ff old fashion kletsen hier (wat vanzelf weer op houdt ivm onze drukke levens natuurlijk).
     
  11. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Hoiii!

    Jeetje, spannend Mom! Leuk hoor! Ben heel benieuwd of het snel 'raak' is:)

    SM heeft toch ook weer babyplannen? Kom gauw even updaten joh SM:p

    Hier alles behalve babyplannen:) Ik vind het vreselijk dat hele kleine kinderengedoe. Lune gaat super, kan je op een redelijk normale manier mee communiceren en ze is gewoon heerlijk 5,5.
    Timme daarentegen.... Ik snap niet waar mijn lieve, kleine mannetje gebleven is. Waar hij ook is, hij is nu omgetoverd tot een terrorkind wat de hele dag boos en driftig is en ook nog eens veeeel te veel energie heeft dus de hele dag stuitert. Hij trekt zich niks van ons aan, lijkt ongevoelig voor 'straf' en gaat zijn eigen gang.
    Gisteren was hij het niet eens met iets en gaat vervolgens mijn mooie sprookjesboek van vroeger volledig aan flarden scheuren. Of hij gooit met spullen, gaat klieren, op de bank springen, de hond pesten etc. Echt doodvermoeiend.
    De psz vindt hij helemaal fantastisch. Vorige week nog met de juf over gehad en ze zei dat hij zoveel kan voor een jongetje van net 3. Dat is waarschijnlijk ook de oorzaak van zijn moeilijke gedrag, hij verveelt zich dood thuis. Hij vraagt ook elke dag of hij naar school mag en hij baalde als een stekker dat hij 3 was geworden ipv 4 want dan mag hij ook naar school en op voetbal.. Aaaah, ik word echt gillend gek. Nog een jaar jongens, dan mag hij ook naar school en dan gaat hier de vlag uit.
    En tot die tijd probeer ik zoveel mogelijk met hem te ondernemen en het gezellig te houden hier in huis. Tot zover ook mijn klaagzang anders blijft het zo negatief en dat is het echt niet. Alleen maar elke dag:D

    Verder prima hier. Ik heb het onderzoek afgerond en ga dit over 2 weken presenteren aan alle betrokken organisaties en wethouders etc. Doodeng maar ook heel leuk. Hoop dat het allemaal doorgaat en ik er een baan aan over hou.
    Verder is jeroen gevraagd door zijn baas of hij over een jaar of wat de boel daar over wil nemen samen met een collega. Zijn baas gaat over een paar jaar met pensioen namelijk. Jeroen is daar nu hard over aan het nadenken want het is best een grote stap, van werknemer naar directeur.

    Wie weet kunnen we het even een paar weekjes volhouden, hier kletsen:D
     
  12. sm1

    sm1 Fanatiek lid

    17 dec 2011
    1.859
    106
    63
    Leuk zeg om jullie updates te lezen!
    Luckymom, heel leuk dat jullie voor een derde gaan ! :D

    Hier een hele leuke (en lange) vakantie gehad. De meiden zijn al van 21 juni thuis en beginnen op 12 september weer.
    Wij zijn 1 week naar een villa geweest in Alicante met privé zwembad om weer op krachten te komen :p en voor de rest moesten wij gewoon werken.

    S gaat in de 3e kleuterklas beginnen en N in de 2e kleuterklas.
    Ze hebben er zin in.

    Wij wilden ook voor een 3e gaan al sinds een paar maanden. Maar op de een of andere manier houdt ons steeds iets tegen en doen we het nog steeds veilig, dus hier duurt het proces wat langer ;)
     
  13. debie

    debie VIP lid

    5 jun 2007
    8.533
    0
    0
    Mom spannend dus, ben benieuwd hoe snel je leuk nieuws hebt voor ons.

    Sm komt vanzelf een moment als jullie echt een derde willen en zo niet dan niet toch???? Wat hebben jullie toch een ontzettend lange vakantie , zou gillend gek worden :)

    Vivi druk in de onderzoeken dus nog. Hopelijk snel een beetje duidelijkheid. Wel fijn dat Brayn vooruit gaat.

    Maja wat herkenbaar. Niels sinds drie/ vier weken echt zo ongelooflijk driftig, ook niet te stoppen. Alles moet op zijn manier en zo niet dan is het drama. Je begrijpt het is hier bijna heel de dag drama:$. Hoop dat het maar een fase is.

    Esmee is heel erg toe aan school maar moet nog tot half november wachten. Ze gaat vandaag samen met Ilse met turnen starten, ben benieuwd of ze dat wat vindt.

    Ilse is een lieve meid, een echte fladder en een grote dierenvriend. School gaat ze met plezier heen, veel vriendjes, judo en zwemmen vindt ze super en nu dan naar turnen erbij.

    Mama heeft het druk;). Ben deze week weer begonnen met werken en ga nu drie dagen werken ipv 2,5. De ma, di, do. Zo ben ik thuis voor de kids op woensdag en hoeven ze nog maar 2 uurtjes per week naar de bso. Tussen manlief en mij gaat het lekker, volgende week ons weekendje samen (kijk er zo naar uit). Wel weer wat gezeur, komen nooit van dat mokkel af maar goed probeer het naast me neer te leggen voor zover mogelijk.

    xxx
     
  14. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
    @luckymom ja wat leer ik daar, waar we momenteel mee bezig zijn is bryan zijn sensorische integratie in kaart te zetten de ergo therapeut gaat dan kijken wat zijn sterke en wat zijn zwakke punten zijn en dan gaan we kijken hoe verder is er therapie nodig of kunnen we het met oefeningen af. Wat ik momenteel vooral leer is mijn zoon opnieuw kennen je ziet nu dingen die opeens in elkaar vallen ik kijk nu op een heel andere manier naar bryan en denk ook dat ik daardoor stapje voor stapje mijn lieve jongen weer terug krijg. Hij heeft het zelf ook gewoon heel moeilijk gehad en hulp doet goed.

    Afgelopen zaterdag heeft bryan zijn A diploma gehaald na anderhalf jaar ploeteren wat kun je dan ontzettend trots zijn zeg ongelofelijk hahaha
    Was ook zo mooi te zien hoe trots hij was zijn eerste medaille en zijn eerste diploma geweldig, hij vind zo leuk dat hij helemaal door wilt voor C dus dat doen we he
     
  15. ichtus

    ichtus VIP lid

    5 mrt 2007
    14.841
    1
    38
    gelderland(noord)
    Hier start Marijn vnadaag met zwemles.. hij heeft er zin in.. met wat mazzel heeft ie voor de zomervakantie A.

    Sja zijn ogen.. bij de CB test dacht de muts dat hij geen zin had.. hij gaf wel eens aan dat hij op ons bed zo moeilijk tv kon kijken, maar dat is ook een heel klein tvtje die best ver weg staat.. hij kijkt daar nauwelijks dus veel hoorden we er niet over.. we hadden al wel eens gezegd dat we zijn ogen wilden laten testen, maar ook de leerkracht heeft nooit iets gemerkt. Meestal vallen deze kinderen wel op. Hij doet het geweldig en loopt met alles een jaar voor. Dus ook in dat opzicht is het nooit opgevallen. Het kan zijn dat het heel snel achteruit is gegaan.

    Voor de zomervakantie kregen de kinderen een dag les met de anwb op school. zij doen ook altijd een ogen test en marijn kreeg het advies mee om toch naar de opticien te gaan voor een test. Dat zouden we dus al doen in de vakantie. Toen hij op een middag de bril van Lisa op had en zei: He.. de tv trilt niet meer! gingen bij mij de sensoren aan.. Lisa wilde haar bril terug, want nu zag ze wazig zonder.. Marijn gaf als reactie; Nou ik zie altijd wazig.. en ook vaak dubbel..PLING!!..
    Dus de volgende dag meteen naar de opticien. Deze kwam al snel tot de conclusie dat het niet goed was, maar Marijn was moeilijk te meten. Volgende dat terugkomen bij de orthoptist (die zit hier bij de opticien) zodat hij druppels kon krijgen en makkelijker getest kon worden. Dat deden ze met een apparaat zodat ze niet afhankelijk waren van zijn antwoorden. Dit ding meet erg nauwkeurig en daar kwam deze uitslag uit. met +2,5 ziet hij 80%. En hij heeft een flinke cilinder. Omdat de orthoptist eerst wil weten of hij gewoon slecht ziet of dat er meer aan de hand is heeft hij ons via de huisarts doorgestuurd naar de oogarts. Daar kan marijn pas op 21 nov terecht..wachtlijsten. We gaan proberen eerder in een ander zh aan de beurt te komen.

    Lisa.. oh niets bijzonders.. erg moe steeds...en duizelig..bleek etc.. gister wezen bloedprikken.. zal wel het begin van het schooljaar zijn.

    Je komt maar lekker leuten hoor MOM.. ben bijna altijd wel thuis...

    Anna heeft ook zin in school.. zo af en toe paait ze haar nieuwe juf al met knutselwerkjes... lief...

    @SM.. ben benieuwd of er nog een derde komt.. het ja of nee komt vanzelf... dat kun je toch niet forceren...

    @MAJA.. Marijn was ook zo terror destijds.. nu is hij echt de liefste van het stel....luistert goed en is de rust zelve.. alleen wanneer hij vind dat hem onrecht wordt aangedaan kan hij echt boos worden, maar dat is dan meestal wel te begrijpen.. Het is wel zo over na een goed gesprek..

    Jur groeit daar gelukkig ook goed in.. Zijn driftbuien zijn duidelijk minder en hij is echt een stuk gelukkiger en rustiger.. Ik krijg weer een beetje hoop voor een relatief gezonde pubertijd..

    Lies is een echte meid.. stampvoeten, janken, zeuren als ze boos is... maar gelukkig is dat niet vaak aan de orde...

    Anna.. sja.. die praat hele dagen, zingt hele dagen en is een skeet..maar.... waar ik zo een hekel aan heb is dat ze alles op een jankmanier vraagt... dan is gewoon praten ineens heeeeeel moeilijk... een fase....

    Gister kregen wij op het werk te horen dat we 80% van ons aanbod gaan verliezen.. heel erg balen.. want nu staat ook mijn baan op de tocht.. en ik wilde nog wel meer gaan werken als anna naar school ging.. afwachten maar.. Echt zorgen maak ik me er niet over.. maar leuk is anders.

    DEBIE.. oh heerlijk een weekend samen weg.. kan ik ook naar uit kijken.. voorlopig zit het er hier niet in ivm drukte, maar volgend jaar zijn we 12,5 jr getrouwd en als het even kan willen we naar New York.. of het lukt is vraag twee, maar we zullen zien.

    Nou... genoeg voor nu...
    Genoeg te doen weer...
     
  16. sm1

    sm1 Fanatiek lid

    17 dec 2011
    1.859
    106
    63
    Maja, ben even kwijt met welk onderzoek ben je bezig? Dat van die sociale eetschuur? of iets heel anders?

    Ichtus, leuk om je te lezen! Fijn dat het goed gaat met de kiddies. Wat rot dat Marijn zo weinig ziet, wel goed dat er nu wat aan gedaan gaat worden.

    Viv, knap hoor dat je ventje al -A- heeft! Hoe zwemmen ze dan?
    Hier doen ze niet aan diplomas. S. heeft er nu 2 schooljaren zwemles opzitten en deze vakantie heeft ze in het diepe zwembad zonder bandjes gezwommen en ging goed, maar heel netjes en stabiel vond ik het er nog niet uitzien.

    Hier ontzettend druk op dit moment. Op het werk is het heeeel druk. Daarnaast ben ik een lang familie weekend in Barcelona aan het organizeren voor mijn broers,neefjes,moeder en aanhang, best veel geregel om een geschikte accommodatie te vinden en moet natuurlijk ook een excursie programma opzetten ;)
    Daarnaast ¨moeten¨ wij eind september ook nog met ons gezinnetje 10 dagen op vakantie naar Marokko daar gaan we met een huurauto rondreizen dus moet daarvoor ook vanalles uitzoeken en hotels boeken etc.
     
  17. ichtus

    ichtus VIP lid

    5 mrt 2007
    14.841
    1
    38
    gelderland(noord)
    SM.. hoezo MOETEN jullie naar Marokko??? Wat een geregel allemaal..

    Ik vind het heerlijk dat de kinderen op school zitten.. al heb ik af en toe wel het idee dat ik meer voor school moet doen dan de kinderen...
    Vanavond info avond.. en aangezien ik dit jaar een kind in 1 en 2/3 en 5 en 7 heb zitten mag ik gezellig de heeeeeele avond.. zucht..

    vanmiddag uit school heeft eerst marijn zwemles.. dan snel naar huis.. Normaal moet daarna Lies naar turnen van 17 tot 19u.. dus dan moet ik snel haar laten omkleden en haar haren strak invlechten en wegbrengen.. dan rete rap koken etc.. dan haar weer ophalen.. kinderen in bed... pfff.. en dan nog info avond..
    Vandaag gaat Lies alleen niet turnen.. ze heeft het topje van haar grote teen eraf geschuurd gistermiddag dus ze loopt lekker kreupel..:cool:

    Scheelt dat weer even racen..;)

    De zwemlessen hier zijn niet zo duur.. 38 euro per maand.. en dan hebben ze twee keer per week 25 min les.. A diploma duurt ongeveer 11 maanden mits ze het programma in één keer doorlopen.. dan duurt B nog 1 a 2 maanden, maar weet niet of ik dat nu ga doen.. Jur heeft wel a en b, maar die was rap klaar.. Lies heeft er zooooo lang over gedaan dat ik en ook zij het na A wel welletjes vond.. B doet ze nu op school.. dat kan nog dus dat is mooi meegenomen.. groep 5 en 6 hebben hier nog schoolzwemmen...
     
  18. sm1

    sm1 Fanatiek lid

    17 dec 2011
    1.859
    106
    63
    haha Ichtus is niet echt moeten, we gaan natuurlijk omdat we dat willen ;) maar omdat ik het zo ontzettend druk heb voelt het nu even als moeten.
     
  19. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
    Sm ik vind dat bryan heel goed zwemt ben tevreden hahaha
    Ichtus das goedkoop ik betal 46 euro pr maand voor uurtje per week, hier werken ze wel met pakjes systeem en dan kunnen ze met 4 al beginnen, hebben dan zon soort zwemvest aan en gedurende tijd gaan de drijvertjes eruit maar het verhoogt in begin zeker de zekerheid wat kind heeft in het water bij bryan werkte dit heel goed
     
  20. Luckymom

    Luckymom Fanatiek lid

    21 apr 2007
    3.869
    0
    0
    Groepleidster Jeugdhulpverlening
    Zwolle
    Nou ja zeg! Ik heb hier gister een heel verhaal zitten tikken, maar ik zie het nu nergens :(
     

Deel Deze Pagina