Geboren met stuitligging, beentjes omhoog. En nu?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Thauma, 3 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Thauma

    Thauma Fanatiek lid

    14 sep 2011
    2.127
    1
    36
    NULL
    NULL
    Als je kindje in een stuitje ter wereld komt heeft ie in de boze buitenwereld vaak ook nog een tijdje de voetjes naast het hoofdje, heb ik begrepen.

    Hoe lang is 'een tijdje' ?
    En is dat een belemmering bij borstvoeding? Voor t knuffelen red ik me wel, maar ik wil toch wel graag dat ie gewoon lekker kan drinken...
     
  2. Geldt volgens mij niet alleen bij stuitbevallingen, mijn nicht had een keizersnede en haar mannetje had ook nog een paar dagen zijn beetje omhoog liggen... Heeft geloof ik een dag of 3 geduurd, maar werd in de loop van die tijd wel steeds 'flexibeler'.
     
  3. Koetje

    Koetje Fanatiek lid

    22 jul 2008
    1.237
    0
    36
    Mijn meisje lag in stuit in kleermakerszit en had idd nog een paar dagen haar beentjes op die manier. Maar dit deed ze alleen als ze de ruimte had zeg maar. Wanneer ik haar voedde had ze hier geen last van en lag ze gewoon met haar beentjes 'recht'. Het was niet zo dat ze met al haar kracht in kleermakerszit wilde liggen. Ze heeft er dus weinig last van gehad (en ik ook).
     
  4. Thauma

    Thauma Fanatiek lid

    14 sep 2011
    2.127
    1
    36
    NULL
    NULL
    Goed om te horen!
    Dus ook geen problemen met aankleden en slapen?
     
  5. Koetje

    Koetje Fanatiek lid

    22 jul 2008
    1.237
    0
    36
    Nee hoor! Met verschonen zag je haar beentjes wel meteen omhoog gaan, maar geen problemen. Ik vond het wel schattig;)! En met slapen lag ze gewoon recht door het dekentje...
     
  6. mamavan2kanjers

    8 aug 2013
    33
    0
    0
    in het noorden
    Ik heb 2 kindjes die maanden zo in mijn buik hebben gelegen. Onze oudste is omwille van de stuit met keizersnede gehaald en deed inderdaad steeds wanneer ze de ruimte had de beentjes omhoog, na een paar dagen werd dat steeds minder. Aankleden, voeden en slapen was geen probleem dan lag ze met de beentjes recht. Onze zoon is in stuit geboren en die lag ook al maanden met koppie beneden en benen omhoog gevouwen en die had er nog minder last van....
     
  7. Daisybunk1

    Daisybunk1 Actief lid

    10 nov 2008
    270
    0
    0
    Achterhoek
    Hier een stuitbevalling gehad met beentjes onhoog twee dagen later albijna niet meer omhoog liggende benen. Gewoon borstvoeding en geknuffeld als het kon. Nu gewone bevalling 2 weken erna nogsteeds benen opgetrokken. Dus zegt niet altijd dat een stuit ook zich zo gedraagt! ! Succes!!!
     
  8. MMarianne

    MMarianne Niet meer actief

    Hier een ks vanwege stuitligging, de hele zwangerschap zo gelegen, en hij lag de eerste tijd in de kikkerstand :D ...en het heeft ons niet belemmerd met iets. Hij is alleen niet opgemeten na de bevalling, dit gebeurde pas een paar weken later...toen hij z'n beentjes meer strekte, ze wilde dit niet forceren ivm de heupjes.
     

Deel Deze Pagina