1e zwangerschap erg zere borsten 2e zwangerschap niet?

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Elleke, 23 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Elleke

    Elleke Fanatiek lid

    1 mrt 2011
    1.794
    156
    63
    Hoi meiden! Ik lees overal dat één van de eerste tekenen van een zwangerschap is pijnlijke borsten. Dat had ik bij de eerste zwangerschap ook. Nu, de tweede zwangerschap totaal niet! Ik ben erg bang! Is dit erg? Ben zo bang dat het misgaat! Wie had dit ook zo?
     
  2. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.137
    1.059
    113
    Ja, dat had ik!
    Bij mijn eerste in het begin weinig kwaaltjes, maar wel flinke gevoelige tot pijnlijke borsten, erg onaangenaam. Een stevig BH (vanaf week 7 een cupmaat groter ;)) hielp wat.

    Bij mijn tweede heb ik nauwelijks wat gevoeld in mijn borsten, af en toe een steekje, had andere kwalen (helaas misselijkheid...).

    Beide zwangerschappen helemaal goed gegaan.

    Bij mijn miskraam heel erg zere borsten gehad (moest paracetamol nemen anders kon in niet slapen van de pijn!), de ochtend dat het opeens verdween begon ik ook meteen met bloeden en niet lang daarna flinke buikkrampen.

    Bij mijn derde waren borsten gevoelig en vol, maar niet echt pijnlijk.

    Het zegt dus niets over of de zwangerschap goed verloopt, zeker als het vanaf het begin al zo is geweest.
     
  3. Kiki33

    Kiki33 Bekend lid

    30 sep 2009
    705
    9
    18
    Helemaal eens met Kache. Bij mijn eerste zwangerschap nauwelijks last gehad van mijn borsten en nu de eerste 3 maanden echt pijnlijke borsten en nog steeds voelt het niet helemaal aangenaam.

    De kwaaltjes zijn bij iedere zwangerschap (net weer even) anders, dus ik zou me niet teveel zorgen maken hoor;)
     
  4. Elleke

    Elleke Fanatiek lid

    1 mrt 2011
    1.794
    156
    63
    Bedankt meiden! Ik voel gewoon helemaal niets! Geen vermoeidheid, geen pijnlijke borsten, geen misselijkheid. Baart me echt zorgen! Gisteren had ik veel last van een drukkend gevoel in mn buik en steken in mn lies en buikpijn. Is dit groeipijn?
     
  5. Eva82

    Eva82 Lid

    4 jul 2013
    56
    0
    0
    Hoi Elleke,
    Je moet je echt geen zorgen maken hoor!
    Bij mijn eerste zwangerschap (geeindigd in een miskraam bij 11 weken) had ik meteen super gevoelige borsten, en voelde ik me op en top zwanger.
    Bij mijn tweede zwangerschap (nu 15 weken en alles lijkt helemaal goed te gaan) had ik praktisch geen pijnlijke borsten maar wel vaak steken in mijn onderbuik! :$ Maakte me heel erg veel zorgen, maar het gaat goed!
    De verloskundige heeft me op het hart gedrukt dat geen 1 zwangerschap hetzelfde is en ik me niet druk hoefde te maken. Dus meid, hopelijk gaat dat je ook lukken door dit bericht en dat van anderen.
     
  6. Girly1985

    Girly1985 Fanatiek lid

    15 mei 2013
    2.779
    743
    113
    Ik herken dit ook heel erg. De eerste zwangerschap (door de pil heen) Kwam ik erachter door mijn pijnlijke borsten. Wat deden die zeer zeg echt niet leuk meer.

    Nu bij de tweede ja ze zijn gevoelig en tintelen en voelen zwaar aan maar heb nog geen enkele dag gehad jeetje wat doen ze zeer, zoals de vorige keer. En zoals mijn banner al zegt ben ik nu 10 weken zwanger.
    Heb nu vooral hele opgezette darmen waardoor ik het echt gewoon niet meer geheim kan houden. Heb dezelfde buik ongeveer als met 15 weken zwangerschap van de eerste. En heb een behoorlijk grote buik gehad de eerste wangerschap van begin tot eind.
     
  7. Peetj

    Peetj Bekend lid

    28 mei 2013
    753
    0
    0
    Ik had het bij mijn zoontje niet en nu weer wel..
     
  8. Aafje2000

    Aafje2000 Lid

    15 sep 2012
    29
    0
    1
    NULL
    NULL
    Exact mijn verhaal....

    Bij de zwangerschap van mijn dochter wist ik een week voor NOD al dat het raak was, vanwege mijn borsten. Meteen gespannen, pijnlijk en ze groeiden ook snel.

    Nu ben ik 4 à 5 weken zwanger en mijn borsten zijn net als normaal (totaal niet gevoelig, gespannen of groter). Misschien voelen ze zelfs zachter aan dan normaal... Ik heb mijn dochter (nu ruim twee) 7 maanden borstvoeding gegeven, misschien heeft dit er iets mee te maken?

    Maar ik heb sowieso de afgelopen twee dagen het gevoel dat het niet goed zit. Eerder voelde ik me nog wel zwanger (héél moe, bleek gezicht, slap, steken in mijn zij en een constant trekkend gevoel in mijn onderbuik), maar nu voel ik dit allemaal niet meer en is mijn energie weer helemaal terug.

    Ik weet het, geen enkele zwangerschap is hetzelfde, maar mijn onderbuikgevoel (letterlijk en figuurlijk) zegt me dat ik me moet voorbereiden op een teleurstelling...
     
  9. noa81

    noa81 Actief lid

    13 dec 2010
    413
    0
    0
    Hoeveel weken ben je nu zwanger? Je hoeft geen kwaaltjes te hebben, maar dat begrijp je denk ik wel toch. Probeer jezelf niet te gek te maken want stress is nooit goed voor jou en de baby.
    Je zegt dat je niets geen dingen voelt, maar eigenlijk noem je toch ook dingen die je wel voelt (trekkend gevoel).
    Ik hoop dat je wat meer kunt genieten, misschien komt dat als je de echo krijgt.
    Dit geldt ook voor Aafje. Hopelijk krijg je met een (vroege) echo meer duidelijkheid!
     
  10. Blondie

    Blondie Fanatiek lid

    22 sep 2006
    2.138
    11
    38
    1e en 2e nooit echt veel last gehad...maar de 3e wel... Het kan allemaal
     
  11. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    329
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Had ik ook bij Sylvano kon ik amper lopen van de pijn, nu nergens last van ook niet tijdens mijn mk in maart dit jaar. Ben er wel blij om want jeetje wat deed dat pijn!
     
  12. Aafje2000

    Aafje2000 Lid

    15 sep 2012
    29
    0
    1
    NULL
    NULL
    Even een update.

    Eerst had ik geen symptomen, behalve af en toe heel moe. Vanaf een week of 6 kwamen ze: misselijkheid de hele dag door (niet hoeven overgeven, gelukkig), heel moe, HEEL lamlendig en futloos, uren wakkerliggen 's nachts, HEEL veel dorst, enz. enz. Maar mijn borsten voelde ik nog steeds niet, op enkele momenten na. Ze groeiden wel héél langzaam een klein beetje. Maar niet te vergelijken met de zwangerschap van mijn dochter.

    Deze week de eerste echo gehad met ruim 8 weken en alles ziet er prachtig uit!! Het hartje klopt stevig en alles is helemaal in orde! Dus mijn angsten waren (vooralsnog) ongegrond.
     
  13. Lonnie26

    Lonnie26 Bekend lid

    8 nov 2007
    598
    0
    16
    office manager die niemand managet
    Eindhoven
    Gelukkig Aafje!! Fijn dat je een goede echo hebt gehad.

    Hier ook niet echt last van mijn borsten terwijl dat wel zo was bij de 1ste. Ik heb wel een trekkerig gevoel in mijn buik.
    Heb de 1ste keer ook een miskraam gehad dus ben nu wel effe voorzichtig met blij zijn!
     
  14. Spidy

    Spidy Actief lid

    6 aug 2012
    229
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier ook geen symptomen. Niks noppes nada.
    Word er gek van. Zo bang dat het foute boel is.

    Boobs iets gevoelig als ik eraan zit maar pijn absoluut niet en ti's niet eens vervelend. Misschien komt het van de hele dag in knijpen.

    Zou zo graag iets willen voelen.
     
  15. Enfermera

    Enfermera Fanatiek lid

    7 nov 2011
    1.354
    0
    0
    Ik had bij mn dochter ook vééél meer last van mn borsten. Voelde ook echt duidelijk dat ik zwanger was, ik voelde me gewoon anders tegen het einde van de maand. Bij deze was ik er echt van overtuigd ongesteld te worden. Had alle symptomen. Toen ik toch maar eens testte was ik echt flabbergasted dat er twee streepjes stonden.
    Nu nog steeds niet onwijs veel last van mn borsten. Ik voel het wel duidelijker, maar het voelt echt gewoon heel anders deze zwangerschap!
     
  16. Eerstebeeb

    Eerstebeeb Bekend lid

    6 mei 2011
    585
    1
    0
    NULL
    NL
    Wat be ik daarblij om Aafje.gefeliciteerd.pak van mn hart.toen ik je verhaal las dacht ik.hey dat had ik geschreven kunnen hebben..heb 15 okt pas eerste echo en ben doodsbang.ook ik voel me superfit.vorige weken drama.dit maakt me zo bang.zo begon mijn mk ook.maar gelukkig bij jou alles goed.dat geeft mij ook weer een beetje moed
     
  17. Chaii

    Chaii Niet meer actief

    Ik had het bij de eerste niet en bij de tweede wel.
    Heb sowieso echt heel duidelijk gemerkt dat elke zwangerschap anders is.
    Op het overgeven na helaas..
     
  18. Aafje2000

    Aafje2000 Lid

    15 sep 2012
    29
    0
    1
    NULL
    NULL
    Stom hoe dat werkt hè? Op de zeer ellendige momenten wil ik echt dat er IETS gebeurt waardoor ik van die bank afkom en me goed voel en dan voel ik me goed... en dan word ik zó onzeker...

    Maar ik heb het ook nog even gevraagd aan de vk en zij zei (wat ik eigenlijk al wist) dat het heel normaal is dat de symptomen schommelen. Heeft ook met je eigen cyclus te maken die op de achtergrond ook nog van invloed is op dit soort zaken. Dat wist ik dan weer niet, maar toch fijn om te weten.

    Tja, die symptomen zijn totdat je de baby voelt zowat de enige 'houvast'. En dat is echt killing....

    Maar fijn dat we ervaringen kunnen delen, want dat houdt ons ook weer van de straat!
     

Deel Deze Pagina