Oktober mama`s 2009 deel 5

Discussie in 'De mama's' gestart door ellen1983, 7 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kitty1982

    kitty1982 Fanatiek lid

    14 sep 2007
    1.055
    0
    0
    bediende
    België
    Ja ik wil ook meer kletsen. X
     
  2. Josien

    Josien VIP lid

    27 jun 2006
    9.956
    5
    38
    Vrouw
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant
    Hier gaat alles goed. Wat probleempjes met Sam waar we de vinger niet achter kunnen krijgen, maar het is een heerlijk vrolijk ventje. Gisteren voor het laatst het speelarrangement van de peuterspeelzaal bezocht. Hij gaat vanaf nu nog 6 keer, namelijk 1 keer per week, naar het kinderdagverblijf (zelfde locatie als de peuterspeelzaal) om toch wat sociaal bezig te blijven. Dure hobby, maar goed... het is wel fijn voor hem.

    Na de vakantie (en tjee... wat heeft hij er veel zin in) gaat hij naar de kleuterschool. Hij begint met drie ochtenden (zoals nu ook op de peuterspeelzaal) en mag uitbreiden zodra hij er aan toe is. Ik ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen. Het lijkt erop dat hij er echt aan toe is. Merken jullie dat ook aan jullie kindjes?

    Met mij gaat het eerlijk gezegd niet zo goed. Ik ben al acht maanden onder de pannen met mijn hernia. Men krijgt maar niet de pijn onder controle en ik ben er echt zó klaar mee. Ik werk nog steeds maar 2 uur per dag en zelfs dat is eigenlijk al te veel. Bah!

    Tjee Blij ei, kan me voorstellen dat het nu zwaar wordt. Kun je niet nog wat verlofdagen opnemen? Probeer in ieder geval lekker uitgerust aan je bevalling te beginnen :D.

    Hoe is het met de rest (vooral die ik niet op FB spreek, want ja... dat is wel een voordeel... daar blijf ik een beetje op de hoogte).

    Liefs,
    Josien
     
  3. Blij ei

    Blij ei Fanatiek lid

    20 aug 2008
    1.719
    0
    0
    @Josien, wat hebben jullie dan voor probleempjes met Sam? En ja echt balen van je hernia, dat volg ik idd op fb. Hier in de buurt heb je zo'n back & neck centrum, ben je ook al bij zoiets geweest?
    Jullie hadden wel een heerlijke Denemarken vakantie volgens mij, ziet er echt leuk uit op de foto's.

    Ik heb op zich wel genoeg dagen maar het is gewoon mijn eigen schuld, moeite met loslaten en nog wat functioneringsgesprekken gepland dus dat is flauw als ik die laat vervallen. Moet gewoon rustig aan doen verder op het werk.

    @Kitty....nou klets dan ;)

    @school, ik vind het wel heel spannend hoor. Op zich denk ik dat hij er wel aan toe is maar Boaz is echt een mannetje dat van rustige andere kindjes houdt. Ben best bezorgd wat er gebeurt als hij in een drukke klas terecht komt.

    @hoog sensitief.....iemand ervaring mee?
     
  4. Josien

    Josien VIP lid

    27 jun 2006
    9.956
    5
    38
    Vrouw
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant
    @Blij ei, hoogsensitief... vrees dat dat ook speelt bij Sam. Men weet eigenlijk niet echt wat er aan de hand is. Men roept steeds dat hij een prikkelverwerkingsstoornis heeft. Ga je dat googlen, dan kom je hoofdzakelijk op een verdenking van autisme uit. Maar zelf zien wij dat helemaal niet. Het is gewoon heel vervelend dat iedereen al heel lang roept dat Sam een 'geval apart' is en een 'bijzonder kind'. Wij zien alleen een heel tevreden, gelukkig en vrolijk ventje dat ook met regelmaat wel zijn nukken. Maar goed... wij ook natuurlijk :D.

    Ik voel ook wel dat er iets is, maar kan er gewoon niet goed de vinger achter krijgen. We zijn daarom nu aangemeld bij Integrale Vroeghulp. Daar gaan ze met een heel team van specialisten (kinderarts, jeugdverpleegkundigen, pedagogisch medewerkers en een casemanager) kijken of er écht iets met hem aan de hand is.

    @Denemarken, dat is echt een aanrader. Heerlijk land en ook mooi weer gehad. Een dagje een graad of 15, maar daarna steeds tussen de 20 en 25 graden en de hele vakantie geen spatje regen gehad. Heerlijk. We hebben echt genoten.

    @School, kan me voorstellen dat je je daar bezorgd om maakt. Sam is ook rust en regelmaat gewend en houdt niet zo van het grote en massale. Gelukkig hebben we daarom ook gekozen voor de kleinste basisschool hier in ons dorp. Zijn neefjes gaan wel naar de andere school (en volgens mij vindt de rest van de familie het daarom ook niet zo leuk dat Sam naar de andere school gaat), maar Sam voelde zich op de kleine school meteen thuis. Bleef hij op de grote school aan mijn benen hangen... zodra hij de drempel van de kleinere school over kwam lag hij op z'n buik met auto's te spelen met de andere kinderen. We denken dus wel dat hij daar op zijn plek zal zijn. Weet je al in wat voor een klas Boaz terecht komt? Is het een grote of een kleine klas?
     
  5. Blij ei

    Blij ei Fanatiek lid

    20 aug 2008
    1.719
    0
    0
    @Josien, om welke 'signalen' denken ze dan dat er iets aan de hand is? En an wat voel jij dat er iets is? klinkt wel goed aan de ene kant dat ze met zoveel verschillende disciplines gaan kijken maar aan de andere kant ook veel gedoe voor jullie 3en. Fijn dat je een kleine school hebt gevonden.
    Boaz gaat ook naar een redelijk kleine school, maar ja geen idee natuurlijk hoe de kindjes in zijn klas zijn.


    Wij gaan vandaag zwangerfoto's maken, ben benieuwd helemaal omdat het me ook leuk lijkt om Boaz op de foto's te hebben maar of hij daar zin in heeft is afwachten.

    @Ellen, gefeliciteerd, wat een mooie foto op FB, kijk uit naar meer foto's.
     
  6. Blij ei

    Blij ei Fanatiek lid

    20 aug 2008
    1.719
    0
    0
    Vandaag 34 weken! Nog 2 weken en dan verlof jeeeeej.
     
  7. Josien

    Josien VIP lid

    27 jun 2006
    9.956
    5
    38
    Vrouw
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant
    Wauw Blij Ei, nog eventjes doorbikkelen dus!

    Het zijn wat onduidelijke tekenen eerlijk gezegd. Soms wordt hij ineens heel boos bij onverwachte dingen. Samen spelen met andere kinderen doet hij juist heel graag. Hij kijkt mensen wel gewoon aan (met autisme schijnt dat niet zo te zijn). Als hij een standje krijgt, doet hij wel eens zijn ogen dicht. De peuterspeelzaal ziet dit ook als een aandachtspunt. Hij luistert verder wel gewoon als je hem roept.

    Ik maak me nog niet heel veel zorgen, maar het is soms wel moeilijk als je steeds maar van de psz hoort dat hij zo anders is. Je gaat toch aan je eigen verstand twijfelen. Ik hoop dat nu de zomervakantie hem en ons goed gaat doen en dan starten we na de zomervakantie met de integrale vroeghulp.

    Ik merk dat nu hij thuis is, heel lief is de laatste dagen. Vraag me af of hij aanvoelt dat we ons zorgen maken, of dat ons zorgen aangepraat worden. Het is wel heel moeilijk vind ik.

    Vooralsnog genieten we lekker van de zon en van ons vrolijke vriendelijke ventje.

    Hebben jullie nog vakantieplannen met z'n allen? Wij zijn al geweest, dus we hebben niet veel meer te willen ;)? Hoe zit het met jullie? Hoe dan ook allemaal een super tijd gewenst deze mooie dagen!
     
  8. Blij ei

    Blij ei Fanatiek lid

    20 aug 2008
    1.719
    0
    0
    @Josien, groot gelijk dat jullie lekker genieten van Sam. Moeilijk lijkt het me als vooral steeds anderen iets zeggen over je kind. Kan me voorstellen dat je dan gaat twijfelen maar ik vind het wel 'brutaal' van ze want als ouders ben je al snel bezorgd en als zij eigenlijk ook geen idee hebben.
    Weet nog dat ze bij CB opeens begon over zorgen maken omdat Boaz van 'zijn lijn' afweek in de groei. Ging ze allemaal mensen bellen en benadrukte dat ik nog een extra afspraak moest maken met kinderarts. Was net voor onze verhuizing en hebben we niet gedaan, en bij de volgende reguliere controle was er helemaal niets aan de hand.

    Hoop dat de nieuwe school goed gaat bevallen en wie weet is dat wel waar hij nu echt aan toe is.

    Straks naar de VK, gewone controle, ben benieuwd of hij nog steeds met zn hoofdje naar beneden ligt. Heb soms echt geen idee wat ik nou waar voel haha.

    En nog 1 weekje werken, jeeeeeeej

    @de rest........alles goed met jullie?
     
  9. Blij ei

    Blij ei Fanatiek lid

    20 aug 2008
    1.719
    0
    0
    .....nou hij ligt dwars.... dus morgen naar ziekenhuis, gaan ze proberen om hem te draaien. Even balen.
     
  10. NathalieH

    NathalieH Fanatiek lid

    4 mrt 2009
    1.332
    0
    0
    administratief medewerkster
    Sliedrecht
    Zijn jullie ook al aan het aftellen voor de school? Sinds wij naar de open dag gegaan zijn is het heel moeilijk om aan emma uit te leggen dat het toch nog eventjes duurt. Wel vertellen we steeds dat zodra we terug komen van vakantie (eind augustus) dat ze het dan snel gaat. De ene keer wil ze wel en de andere keer wil ze niet. We zien het dus wel.
    We willen emma voor haar verjaardag een nieuwe kamer geven en hebben een leuke gezien, maar ik twijfel. Het is namelijk met een hoogslaper zonder hekjes er omheen en ik ben zo bang dat ze daar uit gaat vallen. Ze slaapt nu nog steeds in een groot ledikant en we horen haar 's nachts regelmatig met omdraaien tegen de spijlen aan komen. Ik ben dus bang dat als ze in die hoogslaper gaat draaien dat ze eruit rolt en dan is die hoogte toch wel erg hoog. Misschien toch beter om haar eerst om een laag open bed te laten slapen? Of denken jullie dat ze er snel aan zal wennen?

    @ Blij ei, hoe is het in het ziekenhuis gegaan?

    @ consultatiebureau. Moeten jullie kindjes ook al zo vroeg op controle komen? Wij moeten 29 augustus, terwijl ik eigenlijk dacht dat het vlak voor haar 4e verjaardag zou zijn.
     
  11. Maia

    Maia Niet meer actief

    @josien: heftig hoor, dat ze denken dat Sam 'iets' heeft. Hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar toch. maar als het gewoon een lekker ventje is volgens jullie, tja, volg je gevoel

    @ei: en hoe ging het draaien?

    @cb: de afspraak is met 3 jaar 9 maanden dacht ik. Wij hebben hem in september, ik heb die van Tim en Fleur samen gepland. krijgen ze allebei een prik :) :( ;)

    @school: ja ze heeft er wel zin in. nog niet dusdanig dat ze NU moet, maar ze weet dat ze na de vakantie nog een paar weekjes moet wachten en dan mag ze.

    hier alles goed. Ze is een gigantische treuzelaar (heel erg vermoeiend), maar buiten dat gaat het lekker. Ze is de beste vriend van Tim :) om hen samen te zien is echt geweldig, zo leuk doen ze samen. Al begint hij nu ook haar speelgoed te ontdekken en dat vind ze wat minder leuk ;) Verder heb ikzelf net een promotie gehad op mijn werk, die per 1 augustus ingaat. ik word eerste medewerkers in 2 van de vestigingen, dus een soort coördinator achtig iets, contact met leveranciers/klachten bla bla bla. erg leuk in elk geval en een beter rooster dus dat is ook wel prettig.
     
  12. NathalieH

    NathalieH Fanatiek lid

    4 mrt 2009
    1.332
    0
    0
    administratief medewerkster
    Sliedrecht
    Emma haar laatste apk keuring gehad. Ze is 100,5 cm. lang en weegt 14,9. Ze is ietsjes aan de lichte kant vergeleken met haar lijn maar zeker niet dramatisch en we hoefde daar ook geen zorgen om te maken. Oogtest heeft ze keurig en goed doorstaan. Ze heeft dus gelukkig nog betere ogen dan haar papa en mama. Ontwikkeling gaat super goed. En wat was ze een stoere knappe meid tijdens de prik. Helemaal geen traantje of gemopper gelaten. Helemaal trots op onze meid.
     
  13. Blij ei

    Blij ei Fanatiek lid

    20 aug 2008
    1.719
    0
    0
    Goed hoor NathalieH, stoere meid.

    Wij hadden geluk dat we in het zkh meer dan een uur moesten wachten....want toen ik de echo kreeg om te kijken hoe hij lag was ie weer goed gaan liggen :).

    Nu wel elke week controle omdat hij wel erg bewegelijk is, maar dat is alleen maar leuk. Nu heerlijk verlof, was er echt aan toe.

    Maia gefeliciteerd met je promotie heel leuk en goed van je.
     
  14. Blij ei

    Blij ei Fanatiek lid

    20 aug 2008
    1.719
    0
    0
  15. Maia

    Maia Niet meer actief

    Spannend. Hoe ver was je met Boaz?

    Nou hier alles goed, Tim is 2 nachtjes uit logeren, morgen bruiloft van mijn schoonzus en vind het niet handig hem mee te nemen, dus heb hem net bij mijn oom en tante en nichtjes gebracht, morgen is Fleur bruidsmeisje en aan het eind van de dag gaat zij ook naar hun toe.
     
  16. Blij ei

    Blij ei Fanatiek lid

    20 aug 2008
    1.719
    0
    0
    Boaz was 40+5, ingeleid vanwege gescheurde vliezen maar geen weeën. Net bij VK geweest, hij ligt eindelijk goed vast, en als er woensdag niets is gebeurd dan word ik gestript. En met 41+4 ingeleid. Spannend allemaal.

    Veel plezier bij de bruiloft, leuk Fleur als bruidsmeisje, schattig.
     
  17. NathalieH

    NathalieH Fanatiek lid

    4 mrt 2009
    1.332
    0
    0
    administratief medewerkster
    Sliedrecht
    En Blij ei?
     
  18. Maia

    Maia Niet meer actief

    ei is een paar weken geleden bevallen van een broertje voor Boaz :)
     
  19. NathalieH

    NathalieH Fanatiek lid

    4 mrt 2009
    1.332
    0
    0
    administratief medewerkster
    Sliedrecht
    Helemaal gemist, dus alsnog gefeliciteerd!
     
  20. fokje

    fokje Fanatiek lid

    14 mei 2007
    3.313
    0
    0
    verzorgende
    friesland
    ook ik heb het gemist gefeliciteerd met Boaz blij ei!!!

    het regent hier vies weer! vorig jaar lag nynke in de kinderwagen buiten in een romper wat een verschil!!! onze kleine meid loopt nu al om! niet los maar wel overal bij langs ze is erg bij de hand en weet heel goed wat ze wil!

    jelle is naar school dus lekker rustig voor hendrik!

    hendrik gaat per 1 oktober naar school erg spannend!!!!!!!! hij kan niet/moeilijk tegen veranderingene en is erg snel boos we proberen het reguliere onderwijs en als dit niet wil gaat hij naar speciaal onderwijs zijn spraak gaat beter maar is er nog niet! verder heeft hij vorige week een psychische onderzoek gehad eind deze maand uitslag! en dat terwijl hij vanaf april al ingeschreven stond zo'n enorme wachtlijst bij het audiologisch centrum pfffffff
     

Deel Deze Pagina