Maart 2007 mama's - deel 6

Discussie in 'De mama's' gestart door Marian, 28 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Nou was vanaaf woest.. J was de hele tijd weer aan t narren en sarren vd tweeling voor en na school en totaal niet spelen, alleen maar speelgoed afpakken, mij uitdagen. Luisterde van geen kant en hij was aan t stoeien met D, niet leuk stoeien zeg maar, D deed t terug en J geeft m n flinke duw en dus heb ik net tegen m staan schreeuwen :( gadver voel me echt n rotmoeder.
    Ik probeer positief te blijven, weinig NIET te zeggen maar krijg n grote waffel of hij gaat gewoon door.. Zal weer tijden duren eer m'n schuldgevoel wat afgezakt is, vraag me echt af wat er nu verkeerd gaat hier. Hij krijgt veel aandacht (echte aandacht) maar het is NOOIT genoeg.

    Zucht.. Naja het is maar goed dat we binnenkort hulp krijgen want dit loopt echt de spuigaten uit zo.
     
  2. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    28 apr 2007
    4.862
    0
    0
    Roosendaal
    lieve jucade, ik kom je even een oppepper geven..
    ik vind het echt sneu dat je je zo rot voelt. en ik kan van alles gaan zeggen om dat minder te maken, maar dat lukt me waarschijnlijk toch niet... ik wil je alleen een beetje troosten, en zeggen dat die gevoelens van machteloosheid voor iedere mama herkenbaar zijn.
    en ook schuldgevoel kennen we allemaal..
    je weet dat je j genoeg aandacht geeft, en dat maakt het ook zo zwaar als hij zulk gedrag laat zien. ik ben benieuwd wat de "professionals" je te vertellen hebben binnenkort, fijn dat de hulp dichtbij is in ieder geval.
    sterkte meid, zoek even afleiding in iets leuks. hang in there! x
     
  3. sandra1979

    sandra1979 Fanatiek lid

    Jucade, ik sluit me bij juut aan. We herkennen het allemaal wel, en je bent hierdoor GEEN slechte moeder......is de rust weer een beetje wedergekeerd?

    Juut, geen probleem hoor.....zag een mail voorbij komen voor 2 =1 kaartjes, en dacht: ach mag me dat wel eens gunnen. De workshops zijn ook super leuk, maar kan ik nu financieel niet helaas........Straks als ik weer aan het werk ben, hoop ik het weer wat breder te hebben.

    gr. sandra
     
  4. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    oeoeoeoe wat leuk CARLA gefeliciteerd!

    Jucade
    ik sluit me idd ook aan bij juut en san maar wil je ook nog even aan t denken zetten; waarom leg je de lat voor jezelf zo hoog??
    Ook ik voel me wel eens schuldig maar dat betekend echt niet dat je een rot moeder bent! Hij krijgt genoeg echte aandacht, maar dat is nooit genoeg.... dat is JOU interpetatie van zijn gedrag... laat los en leef! x

    hier druk druk druk
    Devin vind de oefen dagen op school fantasties. Kyana doet haar ding in groep 3 alleen merk ik wel dat het weinig nieuws is. Ze gaan nu weer hameren op spiegelschrift wat ze sinds 2 weken weer doet. Ik kijk even of het lukt om volgende week in gesprek te gaan met de juf hierover want ik zie dat spiegelschrijven als uitting van het ondervragen, ze lambalt maar wat want de hersens hoeven weinig te kraken...
    De kleine man doet het ook wel goed al gebeurt er wel veel om hem heen {rontgen enzo}
    Met mij gaat het eigenlijk wonderbaarlijk goed, moet wel zeggen dat ik zelf af en toe aan de rem moet trekken. En ook al zijn we nu pas langzaam uit de financieële shit aan het klimmen, ik ga toch een poetsvrouw zoeken want merk dat ik dat niet ook nog aankan en mijn lijf protesteerd! En daarbij ben ik héél slecht in huishouden {schaam hihi}
     
  5. Carla1980

    Carla1980 VIP lid

    16 jul 2006
    5.833
    1
    0
    Lerares basisonderwijs
    Noord-Brabant
    Anniek werkt Kyana nog in het maanboekje van veilig leren lezen?
     
  6. lidia

    lidia Fanatiek lid

    Hoi dames ,,

    Hier een update,, lees wel mee maar ben druk en moe en vergeet te reageeren..
    Damian die vindt groep 3 super.. mocht in "zon "boekje (geen idee?..)bezig want hij mocht meer uitdaging hebben zei zijn juf..

    Elise vindt het ook super op school en gaat altijd bij iemand spelen..

    Hedwig,, fijn dat erik naar huis mocht,, en hopelijk gaat het bloedprikken volgendeweek beter..

    Jucade,, sluit me aan bij juut en anniek.. kop op meis *knuf*

    Juut wat goed van yara hoor...

    Ehhhhhh sorry de rest is even kwijt :0
     
  7. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    Vlgns mij hebbn ze hier een methode net sterren oid...
     
  8. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Gesprek gehad met juf. Eerst over thuis hoe het nu ging en toen over school. J is doorgetoetst tot avi 8 (gr 5), hij krijgt speciale biebboekjes die van hogere avi zijn, maar wel in zijn belevingswereld. Hij mag zelf verslagjes hier van maken. Rekenen word over anderhalve week doorgetoetst. Als hij daar ook hoog op scoort krijgen we weer een gesprek over evt wel of niet versnellen naar gr 4.
     
  9. Carla1980

    Carla1980 VIP lid

    16 jul 2006
    5.833
    1
    0
    Lerares basisonderwijs
    Noord-Brabant
    Ben benieuwd Jucade.

    Anniek hebben ze geen veilig leren lezen?
    Die werkt met ster(zwakkere leerlingen), maan (gemiddelde leerling), raket( boven gemiddelde leerling) en zon (voor vergevorderde lezers)
     
  10. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Wat een petweer. Net spelletje gedaan met J, zo nog wat boodschapjes halen. Misschien n leuk idee om straks koekjes met de kids te gaan maken.
     
  11. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Lieve dames, ik weet dat ik hier bijna nooit meer kom, maar heb op dit moment even wat raad nodig.. Hoop dat jullie me die kunnen geven!

    Einde van de morgen hebben mijn ouders de oudste drie opgehaald om bij hun te lunchen en ze vervolgens mee te neen naar de stad. Het is monumentendag en er was in de stad van alles te doen, ridders, een oude smid die wapens maakt, een optocht met mensen en kinderen in van die ouderwetse kleding, ze konden de grote kerk van binnen bekijkenm de toren beklimmen, noem maar op.

    Nou zag Martijn al aan het begin kraampjes staan met , zoals hij het noemt, souveniers. Hij zei dat hij wel graag een souvenier mee wilde nemen en mijn ouders hebben toen gezegd dat dat niet ging gebeuren. De hele weg door de stad was hij aan het zeuren en narren, met als klap op de vuurpijl zeggen dat ze geen echte opa en oma zijn. Lotte stond hem op een gegeven moment bij en begon ook vervelend te doen, Bas is erg lief geweest.

    Wat moét ik hier nou mee..? Ze kwamen ze om drie uur terugbrengen terwijl ze eigenlijk van plan waren om te wachten tot half 5 voor een openluchttoneelstuk wat nog komen zou.

    Ik heb een hartig woordje met ze (en vooral martijn) gesproken en gevraagd wat ze er aan gingen doen om het weer goed te maken met opa en oma. Ze zeiden dat ze wel wat moois wilden knutselen/kleien. Maar is dat genoeg? Ze doen mijn ouders, en vooral mijn vader hier zoveel verdriet mee. Of verdriet.. Ik denk dat ie meer boos is dan verdrietig..

    Als zulke dingen gebeuren dan durf ik ze gelijk niet meer te vragen om op te passen of ze eens mee te nemen, voel me dan wat teveel, of dat mijn kinderen teveel zijn, of niet goed opgevoed... Sowieso probeer ik ze al zoveel mogelijk te ontlasten qua oppas, zorg dat ze niet op alle 5 tegelijk hoeven te passen, of dat ze al op bed liggen voor ze komen omdat ik weet dat het gauw teveel voor ze is. Maar als dit dan weer gebeurt... Bah, kan er zo van janken..

    Wat zouden jullie doen met deze situatie?
     
  12. Carla1980

    Carla1980 VIP lid

    16 jul 2006
    5.833
    1
    0
    Lerares basisonderwijs
    Noord-Brabant
    Vervelende situatie Marian.
    Een hartig woordje met ze spreken zoals je hebt gedaan vind ik heel goed. Ze mogen best weten dat jij (en opa en oma) heel verdrietig en boos worden als ze zich zo gedragen. Ze mogen blij zijn dat opa en oma met hen op pad gaan.
    Iets moois maken is goed, maar ik zou ze ook gewoon laten zeggen tegen opa en oma dat ze er spijt van hebben en het een volgende keer niet meer zo zullen doen.

    Blijft altijd moeilijk zoiets, maar ik ben er wel voor dat ze het zelf persoonlijk ook bespreken met opa en oma.
     
  13. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Idd wat Carla zegt, laat ze het zelf persoonlijk 'oplossen'. Je kunt zeggen tegen Martijn dat wat hij gezegd heeft, erg ondankbaar klinkt en dat je weet dat hij teleurgesteld was dat hij de souvenirs moest laten staan, maar dat het niet eerlijk is tegenover opa en oma. En dat zij nu erg verdrietig zijn. Succes!
     
  14. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    C is voor de 4e dag op rij wakker s middags. Slaapje gaat er echt af bij haar.
     
  15. lidia

    lidia Fanatiek lid

    Lieve devin gefeliciteerd met je 4e verjaardag. Fijne dag van vandaag.
    Anniek, john en kyana gefeliciteerd met jullie grote kanjer
     
  16. Carla1980

    Carla1980 VIP lid

    16 jul 2006
    5.833
    1
    0
    Lerares basisonderwijs
    Noord-Brabant
    Devin gefeliciteerd!!!
     
  17. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    28 apr 2007
    4.862
    0
    0
    Roosendaal
    devin gefeliciteerd! john en anniek en kyana, proficiat met jullie zoon en broertje! was het een leuke dag?

    jucade o jammer van het slaapje ;) maar ja dat kan niet eeuwig duren natuurlijk..kleine meisjes worden groot! en fijn dat ze voor j nu beter passende dingen aan kunnen gaan bieden

    marian wat rot dat het zo gegaan was..
    kan me voorstellen dat je er even geen raad mee weet.
    wat carla al zegt, ik zou martijn het echt gewoon laten benoemen. die van ons zijn oud genoeg nu, om dat soort dingen te begrijpen.
    ik hoop dat je vader er overheen kan stappen.

    carla hoe is je eigen klas?

    lidia hoe gaat het met je? was je hand een beetje vlot weer goed te gebruiken en heeft de operatie zin gehad?

    hier erg drukke, roerige weken..hoop werkgerelateerd, kan er hier niks over zeggen maar vergt erg veel energie.
    kindjes gaan wel goed. al vindt yara het rekenen erg moeilijk op school zegt ze (haha ze is echt een mini-me...)
    seth begint volgende week al met zijn eerste zwemles.
    en volgende week gaan ze samen op schoolreis nr drievliet, en ik mag niet mee dit jaar..:( dus dat zal wel even gek zijn om ze donderdag allebei uit te gaan zwaaien..
     
  18. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    DEVIN gefeliciteerd met je 4e verjaardag!

    Zo Juut, Seth zijn eerste zwemles, jeeeetje! Heeft ie er zin in?
     
  19. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    28 apr 2007
    4.862
    0
    0
    Roosendaal
    nou jucade, hij is eigenlijk heel bang haha..
    zaterdag hebben we speciale oordopjes laten maken, vond ie ook niks natuurlijk.
    maar we zijn afgelopen zaterdag wezen kijken bij het zwembad (is helemaal vernieuwd) want het was open dag.
    en daar was hij ineens verbazingwekkend op zijn gemakje eigenlijk..
    voordeel daar dat het kleine groepjes zijn (max 8) en hij zit met twee klasgenootjes in de groep, dus dat is leuk.
    ik wilde eigenlijk rond 5 beginnen, maar dat is ie tenslotte ook al bijna en nu kon hij met vriendje starten.
    maar ben wel benieuwd hoor..want hij miept in bad al als er een druppel in zn oog komt..maar zo was yara ook dus er is hoop ;)...
     
  20. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    spannend hoor Juut!!!
    En Erik is ook altijd een pieper in bad. Tot zn 5 jaar panisch geweest voor haren wassen.
    Nu zwemmen op school en hij heeft er best plezier in :)
    Alle kindjes zijn al verder en hij is dus als enige nog in het peuterbadje maar dat is juist goed. Lekker wennen aan water en hij doet het best goed zo te horen :)
     

Deel Deze Pagina