Dagje visite s'avonds DRAMA!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Angel Eyes, 27 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Angel Eyes

    Angel Eyes Niet meer actief

    Ik weet dat baby's dingen verwerken door te huilen maar dit is niet leuk meer.
    vandaag op verjaardagsvisite geweest en nu is hij al 1,5 uur aan het huilen. normaal slaapt ie om 20u uiterlijk.

    op visite laat ik hem niet van hand tot hand gaan, maarja tis natuurlijk reuze interessant zon baby.
    ik heb zelfs twee uur met hem boven geslapen dus gewoon zijn ritme aangehouden.

    ik probeer de visites wel wat te beperken maarja kan het natuurlijk niet helemaal gaan verbannen, hij zal er ook aan moeten wennen.

    hebben jullie tips?
     
  2. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Steven heeft hier vroeger ook erg veel last van gehad.Wij hielden hem zelf op schoot, en deden de bezoekjes niet te lang.
    Maar meestal moesten we hem dan nog wel in slaap wiegen, best zielig.
    Nu gaat het beter maar zorgen we er wel voor dat er niet te veelaan het gezten en getrokken word.
     
  3. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.595
    3.483
    113
    Oh ja, ik ken het. Vandaag 2 visites gecombineerd, omdat de familie allemaal in dezelfde buurt woont (een uur rijden vanaf hier) en we het al zo lang hadden uitgesteld, omdat iedereen steeds ziek was. Nou, dat doe ik ook niet meer, want het duurt altijd langer dan je denkt en eind van de middag was ze ook van slag. Huilen en niet kunnen slapen. Was gewoon teveel voor haar.
    Tja, volgende keer gaan we gewoon 1 keer op visite en niet meer. Ze is uiteindelijk in slaap gevallen en slaapt nu weer een paar uur. Laat haar nog maar even liggen.
     
  4. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    pfff...ik was vandaag bij mijn vader, uurtje rijden dus blijf dan de hele dag! Meneer heeft daar een uur gekrijst! Gelukkig daarna met fles in slaap gevallen en daarna weer een big smile...maar wat een drama dan he!

    Ik heb geen idee hoe je dat op kan lossen...wist ik het maar!

    kus miek
     
  5. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Hier hebben wij ook heel lang last van gehad. Wat wij deden was Joris gewoonweg niet meenemen naar verjaardagen! Bij opa en oma was hij heel goed gewend en was geen probleem dus als we echt weg moesten brachten we Joris even weg daarnaartoe. Nu gaat het gelukkig stukken beter en zonder problemen erna. Alleen 's avonds naar verjaardagen nemen we hem nog altijd niet mee, gewoonweg omdat het dan vaker nog drukker is en veel te laat voor hem is.
     
  6. Marsupilami

    Marsupilami Fanatiek lid

    12 dec 2006
    2.070
    308
    83
    verpleegkundige
    pfff wij zijn vanavond ook op verjaardagsvisite geweest.
    Iedereen lijkt te denken dat Lara bij ze op schoot moet zitten of denkt haar te moeten entertainen. De een weet het beter als de andere.
    Doodvermoeiend. Zowel voor haar als voor ons. :x
     
  7. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    Iman had dit vroeger ook.
    Ik beperkte de visites, want zij kon echt niet tegen prikkels. Mijn vrienden kwamen zo veel mogelijk bij mij thuis, zodat Iman gewoon in haar eigen bedje kon liggen.
    Savonds ging en ga ik sowieso nergens met haar.

    In principe hoef je hem er niet 'aan te laten wennen', als hij ouder wordt kan hij vanzelf meer prikkels aan en zal het vanzelf beter gaan!
     
  8. Lara11

    Lara11 Niet meer actief

    Jullie berichten bevestigen helemaal mijn gevoel. Ik had steeds het gevoel dat Lize niet goed tegen de drukte kan (ik heb het al erg beperkt tijdens de eerste weken, maar soms is het toch wel erg druk). Ik vond het gruwelijk als iedereen haar wilde vasthouden en ik ergerde me kapot aan alle flitsen van de fototoestellen... Daar kwam bij dat iedereen het beter wist en moest tonen hoe dat er dan uitziet, met als gevolg dat Lize lekker werd 'gehost' of een flesje in haar mond gepropt kreeg. (en mama werd genegeerd!) Daar heb ik onmiddellijk een stokje voor gestoken en ik moest helaas de 'strenge moeder' uit gaan hangen. Ik weet zeker dat er mensen waren die dachten: relaaax, daar kan je kind best tegen. Ze moet daar ook gewoon aan wennen hoor..(dat zeiden ze letterlijk tegen me, ik kon ze wel meppen!), maar zodra ze weg waren had ik een onrustig, huilend en behoorlijk ontregeld kind. Als ik zei: 'ze wordt nu overprikkeld', werd er naar me gekeken alsof ik een rare freak was. (hebben jullie dat ook? Dat je mensen voelt denken: 'stel je niet aan'?)
    Ik was het zat en heb veel bezoek uitgesteld of afgezegd. Lize was er duidelijk nog niet aan toe. Nu doet ze het een stuk beter en nu begin ik ook wat te genieten van bezoek. Lize lijkt het ook beter te kunnen hebben en dat is voor mij het belangrijkst.
    (zo, ik moest dit blijkbaar even kwijt, ik heb me zo onbegrepen gevoeld. We hebben nu zelfs 'woorden' met schoonmoeder omdat mijn vriend haar heeft aangesproken op haar (zeer irritante en grenzeloze) gedrag)

    Amber
    ps: ik wijk wat af van het onderwerp. Maar naar verjaardagen neem ik haar voorlopig lekker niet mee.
     
  9. chantalk

    chantalk Fanatiek lid

    @ angel eye. Luca kan ook heel slecht tegen drukte. Ik laat hem dan ook niet bij andere op de schoot. Alleen lekker bij papa of mama.

    @ amber. Ohja heel herkenbaar. Ik erger me er ook kapot aan. In het begin was het echt een ramp om met Luca ergens naar toe te gaan. Dan was het daar alleen maar huilen. Dan kreeg ik als reactie....pfff hij huilt wel veel heh? :evil: :evil: Of idd...daar moet hij maar aan wennen.
    En dat sommige baby's niet tegen drukte kunnen daar hebben ze nog nooit van gehoord :rolleyes:
    En 1 iemand zei nog...dat heeft ons mannetje nooit gedaan. Ze is nu zwanger van de 2de....stiekem hoop ik dat ze ook een huilbaby krijgen :evil:
     
  10. Marjanne

    Marjanne Fanatiek lid

    13 mrt 2006
    1.912
    0
    0
    Noord Holland
    Ook wij herkennen het wel. Tedje was vorige week ook helemaal uit zijn ritme (en wij met hem ;))
    Toen had ik ook teveel gecombineerd. Verjaardag, kinderboerderij, lange wandeling en opa en oma.
    Nu hadden we gister ook een verjaardag en daarna naar opa en oma. Dat gaat gelukkig goed. Zolang we maar z'n ritme kunnen aanhouden.

    @ Amber, helemaal herkenbaar, gelukkig heb ik een kraamfeest gegeven toen Ted 2 weken oud was, misschien erg jong, maar hij heeft nergens last van gehad. Hij sliep gewoon lekker door. En er was natuurijk niemand die hem uit z'n bedje heeft gepakt of foto's heeft gemaakt. Voor ons was dit de beste oplossing :D ben er nog steeds erg tevreden over en bij en volgende zou ik het zeker weten weer zo doen. Ben meteen van alle visite af en kan veel sneller in een ritme komen.
     
  11. nikster

    nikster Fanatiek lid

    26 sep 2006
    1.434
    0
    0
    Studente, bijnbaan: caissiere
    Enschede
    Ik denk idd dat je het gewoon moet beperken tot hij er wel aan toe is!...

    Verder zou ik het ook niet weten...Kya heet er nl helemaal geen last van...gister nog een verjaardag gehad en ze heeft gewoon midden in de kamer liggen pitten een uurtje....
     
  12. MarieLize

    MarieLize Actief lid

    16 jul 2006
    431
    0
    0
    Ik neem Veerle niet mee naar verjaardagen, en ook als wij thuis een feest houden gaat zij naar bed voordat het eerste bezoek komt.

    Mensen zijn dan wel teleurgesteld maar eerlijk gezegd boeit me dat helemaal niks. :) Ik doe wat m.i. het beste is voor mijn dochter, en Veerle is er niet om mijn visite te pleasen of te entertainen.

    Als ze wat ouder is, kijk ik per keer wel of ik denk dat ze het aankan.

    Dus tips... : kijk per keer naar de te verwachten drukte en bepaal aan de hand daarvan of Dano meegaat of niet. Hij is nog jong en zoals eerder al gezegd: de periode dat het ook voor hem gezellig is om mee te gaan, komt vanzelf.
     
  13. Lara11

    Lara11 Niet meer actief

    Haha Chantal, ik moet lachen dat je haar stiekem een huilbaby gunt. Het is gewoon heel irritant als mensen zeggen dat HUN baby dat NOOIT heeft gedaan. Daarmee zeggen ze eigenlijk: dus JIJ wijkt af.. En blijkbaar zijn ze al snel vergeten hoe gevoelig en kwetsbaar je bent als prille moeder. Dat soort opmerkingen kun je echt niet gebruiken.

    Marjanne, ik heb ook een beetje spijt dat ik geen kraamfeest heb gegeven. Er komen nog steeds mensen en eigenlijk best wel veel... Gelukkig vind ik het nu leuker en beter te handelen, nu Lize het beter doen. Mocht er ooit een 2de mogen komen, dan geef ik een kraamfeest! (alleen jammer dat familie soms wel heeeel vaak wil komen..grrr)

    Nikster, ben het met je eens: je kind moet er aan toe zijn en ik denk dat je dat als moeder prima in kunt schatten

    MarieLize, ben het helemaal met je eens: de visite past zich maar aan! Het boeit mij ook niet, ik heb best veel mensen teleurgesteld (en zij kunnen dan ook niet laten om dat duidelijk te maken) maar dan denk ik: sch**t aan, mijn kind gaat voor!

    we zijn het erg eens met elkaar! :)

    goed weekend meiden!
    Amber
     
  14. chantalk

    chantalk Fanatiek lid

    :oops: erg heh? :oops: Maar mss dat ze dan de volgende keer beter nadenken voor ze iets zeggen. ;)
     
  15. Angel Eyes

    Angel Eyes Niet meer actief

    nou vandaag weer op verjaardag geweest dit keer bij mijn oma,

    we kwamen daar aan. heb direct aan iedereen tegelijk verteld dat Dano lekker bij ons bleef zitten vanwege de drukte. je had ze moeten zien kijken. ja weet je wij zijn de ouders en het ene kind reageert er sterker op als het andere kind.
    voorlopig gelukkig even geen verjaardagen. maar laat ze dan maar denken dat ik een rare freak ben.
    het gekke is ook dat tijdens de visite je niks aan hem merkt, mar pas als we thuis zijn gaat het mis.

    ik ga het gewoon beperken en als we gaan lekker bij mama zitten.
    gisteren is het trouwens 23u geworden heb hem zelfs om 22:30 nog een extra voeding gegeven...... terwijl normaal hij al lang ligt te slapen dan.
     
  16. Angeltje24

    Angeltje24 Bekend lid

    22 nov 2006
    536
    1
    18
    @Amber
    Heel herkenbaar! Ik word ook werkelijk waar niet goed van de mensen die zich ermee bemoeien! Jij bent de mama en weet wat wel en niet goed is voor je kindje. Als je dit vervolgens zegt tegen de visite kijken ze je raar aan, alsof je ze ziet vliegen of van een andere planeet komt ofzo...heel naar gevoel geeft dat. Kan er zo boos om worden maar hield me altijd in. Ik heb ontzettend veel moeite gehad met de visite. Ik had er helemaal geen zin in en was erg moe en emotioneel. Ik had net een keizersnee achter de rug. Ik hield bewust de mensen een tijdje op een afstand (nadat ze allemaal al een keer op kraambezoek waren geweest) omdat zowel Nina als ik het even niet trok. Als er dan toch visite kwam wilde ik niet dat ze continue van hand tot hand ging. Ik heb zelfs naar mn hoofd geslingerd gekregen dat ik een postnatale depressie zou hebben omdat ik zo overbezorgd, prikkelbaar en emotioneel was. Halllloooo...ik ben net mama geworden! Mag ik? Ik was het echt helemaal zat al die bemoeienissen, opmerkingen zoals 'een kind mag best huilen, is goed voor de longetjes' en 'ze wennen er maar aan' en 'zo verpest je je kind als je het teveel bij je houdt'. Nina huilt bijna niet en ze zou dan maar even moeten en mogen huilen van de vistite als ze het niet leuk vind al die aandacht en gesjor. Kom op zeg! Ik heb nu tegen mezelf gezegd dat IK de mama ben en IK het beter weet en dat IK weet wat het beste is voor ons kleintje en als het mensen niet bevalt dan hoepel je maar op!

    Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zo kwaad kon zijn. Ze bedoelen het goed maar ze moeten begrijpen dat een kersverse mama niet op bepaalde opmerkingen en bemoeienissen zitten te wachten.

    Het belangrijkste is dat je kindje zich thuis, vertrouwd, rustig, ontspannen en op zn gemak voelt!

    (Zo das eruit :D)
     
  17. Lara11

    Lara11 Niet meer actief

    Angeltje, je hebt GROOT gelijk! Wat denken mensen wel? Jij bent dag en nacht bij je kindje en leert het enorm goed kennen. Zij komen een uur langs en denken het beter te weten? Ik was het ook spuugzat! En trouwens, als prille moeder mag je toch wel dingen uitzoeken en ontdekken? Als je advies wilt, dan vraag je het wel.
    Mijn zus is een lieve schat, maar zij bemoeide zich ook overal mee. Ze wist alles beter. Toen heb ik gezegd: Jij bent al 7 jaar moeder. Ik pas 2 weken, dus mag ik het alsjeblieft zelf uitzoeken? Je bent zelf ook ooit een moeder van een jonge baby geweest, dus je zou het moeten begrijpen.
    Nu plukt ze niet zomaar meer mijn kind uit de kinderwagen maar vraagt ze eerst aan mij of het mag... :D
    Ik begrijp je heel goed, ik was ook superkwaad op best veel mensen.
    Oh, en als ze dan riepen: ja, kraamtranen... dan dacht ik: sodemieter op, ik ben gewoon kwaad!
    (ah, wat erg, ik ben nog steeds kwaad :oops: )
    Maar 1 ding heb ik geleerd: ik zal het zelf ook uit mijn hoofd laten om mensen die door zoiets emotioneels gaan , ongevraagd advies te geven.

    groetjes en succes!
    Amber
     
  18. droppie

    droppie Actief lid

    1 sep 2006
    209
    0
    0
    MOEDER
    ik had vandaag een studiedag mijn man was vrij
    maar ik ben echt net thuis
    tim is helemaal vand e kook
    heel onrustig
    dus ik vraag me af wat hij allemaal met hem afgesjouwd heeft maar ik denk dat het te veel is geweest
    mijn man moest gelijk weg maar dit is het enige punt waar wij het niet over eens zijn
    ik wil dat tim regelmaat krijgt en mijn man heeft zoiets van hij went er maar aan
    en ik wil dan dat tim in zijn eigen bed slaapt en hij vind het wel best en zegt van ja hij slaapt toch ook inde maxicosi
    dat wordt nog een lange discussie of ben ik hier een meut in?
     

Deel Deze Pagina