denk aan gastric bypass

Discussie in 'De lounge' gestart door geriannes, 7 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. spinnekop

    spinnekop Niet meer actief

    Nee tyra, ik begin 22 oktober met bijeenkomsten, maar jij wel begrijp ik , wanneer is jouw operatie gepland
     
  2. Tyra

    Tyra Actief lid

    18 jul 2007
    156
    0
    0
    Levensgenieter
    Ergens op de Veluwe.......
    Hmmm makkelijke weg he...... Ik noem een onomkeerbare fysieke ingreep nou niet bepaald makkelijk, die zit er nl over 40 jaar nog!!! En dus vind ik het begrip hulpmiddel ook tamelijk een understatement ....... Verder kan je niet iedereen met morbide obesitas over 1 kam scheren. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, en natuurlijk zijn er altijd mensen die er TE gemakkelijk over denken. Maar het gros zijn gemotiveerde maar ook door hun obesitas ongezonde mensen die een lifetime commitment aangaan en ook serieus een lifestyle verandering willen doorvoeren. Niemand wordt dik van de lucht en afvallen dat kunnen de meeste wel maar BLIJVEND afvallen is wat anders en als je gezondheid op het spel staat kan je het niet riskeren om weer aan te komen na het zoveelste dieet. Nogmaals een gastric bypass is niet een paar nieuwe schoenen maar een levenslange verandering.... Noem dat maar gemakkelijk of gebrek aan doorzettingsvermogen ........
     
  3. Tyra

    Tyra Actief lid

    18 jul 2007
    156
    0
    0
    Levensgenieter
    Ergens op de Veluwe.......
    Hoi spinnenkop in begin op 11 oktober in Velp en de eerste week van december zal ik waarschijnlijk geopereerd worden. Ik heb afgelopen dinsdag gesprek met chirurg ed gehad.
     
  4. spinnekop

    spinnekop Niet meer actief


    Oh dan zit jij net even voor mij :) scheelt een paar weken in

    Heel veel succes vast


    Hoe lang was de screening in de brief staat dat het de hele dag kan duren::(
     
  5. Tyra

    Tyra Actief lid

    18 jul 2007
    156
    0
    0
    Levensgenieter
    Ergens op de Veluwe.......
    Ja klopt maar er waren ook een aantal mensen die 22 okt met hun voortraject beginnen aanwezig vorige week, vandaar mijn vraag.
     
  6. Tyra

    Tyra Actief lid

    18 jul 2007
    156
    0
    0
    Levensgenieter
    Ergens op de Veluwe.......
    En uiteraard wend ik jou ook heel veen succes
     
  7. spinnekop

    spinnekop Niet meer actief


    Oh vreemd :(
     
  8. Panda1

    Panda1 Bekend lid

    28 feb 2013
    834
    114
    43
    Overijssel
    Nou weet je, als de ingreep gedaan is heb je er mee te dealen. Dat staat los van doorzettings vermogen. Het is gebeurd en je zit er aan vast. Of je nou wel of geen doorzettings vermogen hebt je moet er mee dealen. En dat is moeilijk, uiteraard, en voor dee 1 moeilijker als de ander.
     
  9. spinnekop

    spinnekop Niet meer actief

    Tyra, hoe lang duurde de screening in rijnstate
     
  10. Tyra

    Tyra Actief lid

    18 jul 2007
    156
    0
    0
    Levensgenieter
    Ergens op de Veluwe.......
    Aangemeld in juni, toen blijven liggen bij vitalys ivm Het overschrijden van het budget van CZ verzekeringen. Daarna ging het super snel. Ook omdat de behandeling en medische noodzaak is. Ik heb na 2x zwangerschapsdiabetes zelf ook diabetes gekregen maar ben allergisch voor insuline. De ingreep heeft een zeer gunstig effect op diabetes vandaar de "haast"
     
  11. biancs

    biancs Fanatiek lid

    12 dec 2011
    1.197
    0
    0
    3jr geleden bij 130kg gbp gekregen. En ik ben al ruim 2jr stabiel op 72-75kg. Jahh duhh nu even niet ivm zwangerschap. Maar daar mag ik ook niet over klagen met nu 78/79kg. Ik ben er positief over, en ik heb mijzelf heel makkelijk en snel kunnen aanpassen aan het nieuwe eten.

    Het is wel zo, wanneer ik echt snoep (ja ook ik doe dat!!!! ) dat ik weer iets aankom. Dus je moet je echt bewust zijn van het eten.

    Voor vragen svp een pbtje, kan ik makkelijker op antwoorden. Weet niet of ik er vd week aan toe kom, of daarna snel ivm bevalling deze week :)
     
  12. Tyra

    Tyra Actief lid

    18 jul 2007
    156
    0
    0
    Levensgenieter
    Ergens op de Veluwe.......
    Ik denk dat de mensen zonder wilskracht dit langdurige traject niet aangaan. In dat geval is er wel een gezonde dosis doorzettingsvermogen nodig want met enkel de operatie ben je er niet. Er zit na de operatie een natraject van 2 jaar lang elke 3 weken een dagdeel "cursus" aan vast. Dat vergt wel wat doorzettingsvermogen. Ben zelf overigens zelf een oud topsporter, dus aan doorzettingsvermogen ontbreekt het niet bij mij. Maar zoals ik al eerder zei, je kunt niet iedereen over 1 kam scheren en iedereen heeft zijn eigen verhaal en motieven om zo'n zwaar traject aan te gaan.
     
  13. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.849
    15.170
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ik vind het ook kiezen voor de makkelijkste weg.
    Ik heb ook overgewicht.
    Ik moet zeker 20 kilo afvallen om weer op mijn streef te zitten.
    Ik ben een emo-eter,
    Ik zou nooit in mezelf laten snijden om gewicht kwijt te raken.
    Ik doe nu samen met mijn beste vriendin Weight watchers en het gaat geweldig.Ik kan heerlijk eten en kan zelfs weleens een bakje chips of een lekkere stroopwafel eten zolang ik maar niet voorbij mijn punten gaat.
    Natuurlijk blijft daar altijd de verleiding maar ik denk nu wel 2x na voordat ik al die zooi naar binnen prop en uiteindelijk weer kotsmisselijk ben en weer walg van mijn zwakte.
    Zolang je maar gemotiveerd bent en ervoor wil vechten dan kun je het ook zonder in jezelf te laten snijden met alle gevolgen en littekens vandien.

    Zet hem op !!
     
  14. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.827
    164
    63
    #74 Saz667, 7 okt 2013
    Laatst bewerkt: 7 okt 2013
    Hier nog iemand die in het traject zit (MCL). Ik ben eind januari naar de huisarts gegaan, half februari de intake, sinds begin maart bij een dietiste om een goed eetpatroon aan te leren (6 keer ipv 1-2 keer per dag eten). In juni de screening gehad, psychologe kon niet goed beoordelen of ik wel/geen eetstoornis heb/had (volgens dietiste niet, alleen jarenlang verkeerd eetpatroon). Nu dus náást de dietiste ook nog bij een psychologe onder controle. En inmiddels dus ruim 8 maanden sinds mijn bezoekje aan de huisarts, maar nog steeds in het traject.

    Van de ene kant heel erg irritant dat het allemaal zo lang duurt (want als je voor jezelf de keuze hebt gemaakt wil je eigenlijk zo snel mogelijk), van de andere kant heel fijn, want dit geeft me meer tijd om er nog maar weer over te denken wel/niet door te gaan, gesprekken met dietiste, gesprekken met psychologe. Genoeg twijfelmomenten gehad, en vast nog niet de laatste.

    En wbt de 'makkelijkste weg', hier absoluut niet. Tis voor mij een laatste optie, andere optie die ik heb is accepteren dat ik de rest van mijn leven dik en ongelukkig blijf, want zelf zou ik er misschien een 20 kilo af kunnen krijgen, maar dan nog zit mijn BMI boven de 35. Daarnaast, ik ben al een kleine 20 van mijn 28 jaar te zwaar, krijg te horen dat ik moet afvallen, val af, kom weer aan, etc, etc. Op een gegeven moment heb je idd geen puf meer om maar wéér een dieet te gaan volgen, terwijl je eigenlijk bij voorbaat al weet dat je over een jaar of 2 weer op hetzelfde punt staat. Hier wordt het dus wel als een hulpmiddel gezien, aangezien hier het probleem vooral zit in veel eten (en niet eens in echt ongezond of veel snoepen ofzo). En helaas, zolang we nog niet helemaal zonder eten kunnen...
     
  15. Gijsje

    Gijsje Fanatiek lid

    29 okt 2008
    3.862
    0
    0
    Brabandse Land
    Ik heb ook een GBP 10 april geopereerd en nu 40 kilo kwijt.
    Jammer dat er mensen zijn die zeggen dat er gekozen voor de makkelijke weg.Het was een van de moeilijkste keuzes die ik moest maken voor mezelf en mijn zoontje.Het is een risicovolle operatie,je stapt niet op een morgen en uit bed en denk,ow vanmiddag doe ik een gbp.
    Ik was 10 jaar toen ik voor het eerst bij de dietiste zat,van mijn 10 jaar t/m nu ben ik met mijn gewicht bezig geweest.Nu nog steeds ja want ondanks dat ik veel ben afgevallen en nog afval (moet nog kilo on 20/25) blijf het iets waar ik e rest van mijn leven aan moet werken.
    Als het me zou lukken/ bij me zou werken om gezonder te eten en meer te bewegen dan was dat echt vele vele vele malen makkelijker geweest.
     
  16. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Bah bah BAH! Wat een kortzichtige mening. Als je er niks vanaf weet waarom oordeel je dan zo?! Als het zo makkelijk was, zouden er dan nog mensen te dik zijn denk je?! Iedereen een operatie en het probleem de wereld uit toch? En je komt pas in aanmerking als je alles al hebt geprobeerd. De opmerking "eerst maar een diëtiste" is dan ook volledig misplaatst.
    Edit: lees nu pas je aanvulling en nu snap ik waarin je dit zegt. Vreemd dat jouw vriendin zomaar die ingreep heeft gekregen dan!

    Ontopic, ik ga het ook doen, verzekering heeft al groen licht gekregen. Heb het jaren niet gewild maar het eindeloos knokken leidde nergens toe. Hopelijk is dit mijn definiete oplossing.
     
  17. mamazeyad

    mamazeyad Niet meer actief

    marleen heeft al uitgelegd waar haar oordeel vandaan komt en bijgesteld;).
     
  18. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief


    Als je maar 25 kilo hoeft af te vallen valt het wel mee en zou je niet eens eens een maagverkleining krijgen. Ik viel vorig 27 kilo af, toen was ik op de helft.
     
  19. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief


    Ja ik las het ja, heb mijn post aangepast. Sorry!
     
  20. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Ben het volledig met je eens.
    En ik krijg natuurlijk nu iedereen over me heen.
    En nee ik ben geen maatje 36 maar ik ben wel 45 kilo afgevallen dus begin maar niet ik weet dus wel hoe moeilijk het is.
    En ook ik worstel dagelijks al sinds mijn puberteit.
    Maar ik vind dit ook de makkelijke uitweg waarom?
    Omdat je nog steeds kunt smokkelen met deze bandjes.
    Mijn sm had zn bandje en na 60 kilo te zijn verloren kreeg je het weer voor.elkaar om aan te komen knap he met zn bandje.

    Afvallen zit in je hoofd net als roken het je moet de knop de goede kant.op krijgen. Lukt dit je niet alleen zoek.hulp bij een diëtiste lijnclub of huisarts.
     

Deel Deze Pagina