denk aan gastric bypass

Discussie in 'De lounge' gestart door geriannes, 7 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bereke

    bereke Niet meer actief

    #141 bereke, 9 okt 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 9 okt 2013
    Nou dat blijkt dus niet altijd zo te zijn dat die gevallen de uitzondering op de regel zijn. Blijkbaar is de screening toch zo heel streng niet... Het is een big business geworden waar veel geld mee te verdienen valt over de rug van wanhopige mensen. En dat is gewoon fout net omdat er toch risico's aan vastzitten.

    Nu ja, als ik na x aantal jaren strijden alleen maar zwaarder ben geworden en een BMI heb van 45 ofzo, dan zou ik het misschien ook doen. Dat weet ik niet en hoop ik nooit te weten te komen.

    Ik wil niemand veroordelen, zoals ik al zei maakt ieder die keuze voor zich. Net zoals bij te kleine borsten waar vrouwen soms echt psychisch onder lijden: opereren of niet. Of een ernstige depressie: neem je de medicatie of niet. Individuele keuzes met elk voor en nadelen en voor de ene is het ondenkbaar om in een gezond lichaam te laten snijden of chemische 'rommel' te nemen en een ander heeft daar geen problemen mee. Nu niet dat dat levensdreigende situaties zijn, alhoewel psychisch lijden tot zelfmoord kan leiden in extreme gevallen.
     
  2. bereke

    bereke Niet meer actief

    Ik vond het gesprek met die psych in elk geval een eye-opener. Zij heeft geen reden om te overdrijven of wat dan ook. Een consult voor iemand met problemen na de operatie is even duur dan een consult voor iemand die gewoon bezig is met afslanken. Dus lijkt mij dat het haar niks uitmaakt.
     
  3. bereke

    bereke Niet meer actief

    Verder weet ik er niks vanaf en wens ik gewoon iedereen een lang, slank, gezond en gelukkig leven toe. Hoe dit te bereiken zal voor iedereen anders liggen.

    Succes aan iedereen die met zijn gewicht worstelt. Want ja, dat is echt k*t.
     
  4. bereke

    bereke Niet meer actief

    Wijs besluit vind ik!
     
  5. A2CA

    A2CA Niet meer actief

    als jij het wilt moet je ervoor gaan, wat een anders daarvan vind is niet relevant. Ook ik heb mijn mening hier over maar die hou ik liever voor me want ik wil mensen niet onnodig een onprettig gevoel geven.

    Het enige wat ik er over kwijt wil is dat vele zware mensen altijd zeggen: ja ik heb alle dieeten al geprobeerd en doe sporten maar als een personal trainer komt vallen ze een halve kilo per dag af.
     
  6. A2CA

    A2CA Niet meer actief

    Je moet je levensstijl veranderen. Als je dat veranderd en geen vreetbui meer krijgt ben je goed bezig en ga je afvallen.

    Na het topic toch te hebben gelezen heb ik besloten om toch iets te zeggen. Buiten het feit dat mensen ziektes kunnen hebben of medicatie zijn er ook zat mensen die zwaar zijn van alleen maar eten. Dus het laatste vind ik toch echt dat mensen het zelf schuld zijn, en dan zoveel wegen om in aanmerking te komen voor een operatie wat word vergoed. Ik vind dit niet kunnen, dat de mensen het maar volledig zelf moeten betalen ( de mensen wat niet ziek zijn of medicatie... ) Ik zie het zo; altijd lekker vol eten en daarna ook nog betaald krijgen voor af te vallen, en ja het neemt risico's met zich mee maar dat vol eten heeft je buurman toch niet voor je gedaan?

    Hoe het hier staat zal het zeker bot en hard aankomen, maar wilde even mijn mening zeggen nu toch iedereen bezig is. Maar nogmaals iedereen moet het zelf weten dus als dat is wat jou gelukkig maakt moet je het doen.

    Mensen hebben altijd een mening of die nu goed is of slecht dus doe wat jezelf het gelukkigst maakt.
     
  7. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.772
    208
    63
    Zo he!
    Je had je toch beter aan je eerste post kunnen houden en je mening voor je gehouden.
    'Lekker vol eten!' Ooit gehoord van een eetverslaving?
    Moeten mensen die roken en drinken dan ook maar niet meer geholpen worden? Er zit vaak een verhaal achter hoor, niet alleen maar een 'patatje teveel' gegeten.

    Overgewicht is een ziekte. Dat wordt heel vaak niet gezien.
    Vind je post erg hard! (en ja, iedereen geeft zijn mening, maar ik vind jouw post toch harder overkomen!)
     
  8. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113

    :$:$:$:$
     
  9. A2CA

    A2CA Niet meer actief

    Zoals ik al aangaf, ben ik me er volledig van bewust dat ik mensen zou kwetsen en dat het hard is. Echter typ ik dit zonder boosheid of wat dan ook. Mensen die roken vind ik ook dat als ze een traject beginnen ze maar zelf voor kosten op moeten draaien, ze zijn er immers toch ook zelf mee begonnen?

    Jij noemt het eetverslaving ik noem het vol eten. Waarom kunnen ze opeens na een operatie wel zich eraan houden? Daarbij heb ik al heel vaak gehoord dat mensen terug vallen in hun oude gewoontes. Naar mijn mening krijgen mensen dit veel te snel en mogen ze er heus wel wat harder voor knokken. ( begrijp me niet verkeerd ik zeg niet dat niemand het probeert, maar ipv een operatie vergoed te krijgen kunnen ze beter investeren in voedings adviezen of personal trainers.

    Kijk naar Obese of wat dan ook, die mensen lukt het ook zonder operatie daar zou ik zelf veel meer trots op zijn dan dat iemand anders het voor je heeft gedaan. En nu kan je wel zeggen je moet het daarna zelf doen, maar ik ken er genoeg die zich dan nog vol eten, maar dan moeten kotsen omdat hun maag er niet tegen kan.
     
  10. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    ik ga maar eens op mijn handen zitten ... ;)
     
  11. mamazeyad

    mamazeyad Niet meer actief

    mayana:

    voor zulke dingen ben je toch verzekerd. ik zeg toch ook niet dat ik het raar vind als iemand zijn gebit vergalt en dan naar de tandarts gaat dat hij het maar zelf moet betalen?

    of mensen die een kind willen zelf maar alle kosten moeten betalen want ja jullie willen toch een kind?

    of iemand die rugklachten heeft door zwaar werk dat hij zelf maar de fisio moet betalen want is zijn probleem moet hij maar ander werk zoeken;).

    of iemand die door overgewicht suikerziekte/ leverziekte krijgt dat ze zelf maar de medicijnen moeten betalen want het is hun eigen schuld?

    en zo zijn er nog meer dingen wat dan ook niet vergoed hoeven te worden omdat het voorkomen had kunnen worden.

    ik denk dat veel mensen als ze het konden betalen het bedrag er graag voor over hebben. maarja ga jij tegen de arts zeggen O het wordt vergoed maar dat wil ik niet want ik heb het zelf veroorzaakt? denk echt niet dat iemand dat zou doen hoor;).

    wat ik van het ziekenhuis heb gehoord waar ik loop is dat ze (de verzekeraars) bezig zijn om het af te schaffen. hoe lang dat nog duurt weet ik niet maar vind het wel jammer voor de mensen die het nodig hebben
     
  12. Trisha1981

    Trisha1981 Bekend lid

    27 feb 2009
    841
    1
    0
    Eindhoven

    Ik sluit me hierbij aan. En ja, ik heb heel makkelijk praten, daar ben ik mij van bewust. De andere kant is dat ik zo vaak aangehoord heb van iemand die destijds mij naar aan het hart stond, hoe graag ze wilde af vallen. En wat deed ze? 1 broodje kroket ipv 2. 1 broodje zalmsalade ipv 2. En dat iedere dag. Later was het weer klagen dat ze de 100kg gepasseerd wasen niet meer op glijbanen in het zwembad kon met haar zinnetje. Ik vroeg dan om oprecht aan haar: meid wat weet jij dan
    Wat snack jij dan. Allemaal vet eten. Wist wel dat ze beter iets anders kon eten maar ze wilde het gewoon niet. Want het was allemaal zo lekker. Ondertussen en veel te hoog cholesterol. Maar ze wil wel graag haar zoontje
    zien opgroeien. Ik begrijp niet dat dat niet drive genoeg is om serieus veranderingen te maken in je boodschappen doen bijv. Ik heb inmiddels afstand van haar genomen maar dat is niet gerelateerd aan haar probleem.
    Een ander stel dat express meer aangekomen is om de operatie te krijgen. Ik kan daar hel slecht tegen. Want dat is wel een van de redenen dat de zorg zo duur is.
    Andere jongen die ook verkleining heeft gehad, hij ging goed en verviel toen weer in oude gewoonten hij is nu weer net zo zwaar als voor de operatie. En dan idd Nog de vrouw die na de ingreep bleef eten want het was Zo lekker maar idd kotsend boven de wc hing.

    Door deze situaties in mijn eigen omgeving ben ik heel sceptisch of deze zware operatie voor een aantal mensen wel de juiste oplossing is.

    Soms zie ik mensen verwoede pogingen tot slanker worden doen met shakes, pillen, rare maaltijdvervangers. Het is niet vol te houden en vervolgen komen ze weer aan en soms nog meer dan ze waren afgevallen. Dan vraag ik me oprecht af wat er mis is met de ouderwetse bruine boterhammen, fruit en een goede maaltijd.

    Ik zal hier vast mensen mee kwetsen. Dat is niet mijn intentie. Het is zoals ik bepaalde dingen zie.
     
  13. BB88

    BB88 Fanatiek lid

    17 jan 2013
    1.002
    3
    38
    Heb t topic verder niet gelezen, maar mijn vriend was augustus 2012 122 kilo en weegt nu 85 kilo.
    Hij is iets meer gaan bewegen (vaker fietsen en zo'n 2 x per week op de hometrainer), en heeft zich verdiept in voeding.

    Kijk dit eens ter inspiratie;
    Pauw & Witteman: vr 27 sep 2013, 23:06 - Uitzending Gemist (vanaf ong 35:00 minuten).

    Wens je veel succes met wat je keuze ook wordt!
     
  14. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Maar is dat hongergevoel dan ook iets wat je als kind altijd al had? of is dat gekomen doordat je zelf een verkeerd eetpatroon aan bent gaan wennen?
    (Ik ben echt geinteresseerd, probeer het te snappen, hoe mensen aan extreem overgewicht komen).
     
  15. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ik vind de stelling dat overgewicht een ziekte is wel een heel gemakkelijke. Net zo gemakkelijk als mensen die zeggen dat alcoholverslaving een ziekte is. Dat is het namelijk wat mij betreft MEESTAL niet. Ja, er zijn mensen die vanwege medische problemen overgewicht hebben, zoals schildklierproblemen. Of mensen die echt vanaf hun geboorte aan al geen hongergevoel kenden. Maar dat zijn wel uitzonderingen en voor de meeste mensen geldt toch echt dat ze heel simpel veel te veel eten en veel te weinig bewegen. Dat is geen ziekte. Dat is een verkeerd leefpatroon en daarin kun je keuzes maken.
    Ziek-zijn is geen keuze.
     
  16. Boyandgirl

    Boyandgirl Actief lid

    24 nov 2009
    444
    0
    0
    Zit al een hele tijd te bedenken hoe ik hier op ga reageren.
    Ten eerste mensen die dit niet van heel dicht bij hebben meegemaakt, jullie hebben geen idee waar je het over hebt en reageer dan niet.
    Ik heb dit van heel dichtbij meegemaakt (moeder)
    Had al ruim 30 jaar extreem overgewicht, zo extreem dat zij bijna niks meer kon.
    Van bank naar keuken was al te veel. In die 30 jaar heeft zij vele dietisten bezocht, en een kliniek gezeten voor eetstoornis en vele dieten geprobeerd. Ter vergeefs. Iemand zei hier dat het geen verslaving is maar gewoon vol proppen. Dan heb je al geen idee waar je het over hebt. Het is wel degelijk een verslaving en in 90% van de gevallen veroorzaakt door een traumatische ervaring. Je gaat dan je emoties weg eten omdat dat voor even het k*t gevoel wegneemt.
    Mijn moeder had de keus, of zich laten opereren of nog 5 jaar te leven hebben.
    Hoezo de makkelijkste weg? Haar laatste redmiddel!
    Mijn moeder is geopereerd en inmiddels 60 kilo lichter. En ik ben trots op haar, want de makkelijkste weg is het absoluut niet. Haar lichaam moest alles opnieuw leren verdragen, vele malen liggen kotsen van het eten. Nu bijna twee jaar later gaat het eindelijk echt goed. Ze is bijna van haar diabetes af en kan zich weer erg goed voort bewegen. Ze kan alles met haar klein kinderen doen. Kortom zij heeft een leven gekregen en ik heb eindelijk mijn moeder terug.
    Dus voor dat je met de grootste onzin hier op reageert, moet je eerst weten waar je het over hebt.

    Oja en iemand zij dat zoals het programma obese pas goed is.
    Serieus? In een jaar tijd belachelijk veel afvallen door 3x daags te sporten. Wie houd dat vol? Bijna niemand, dus die vallen weer terug en komen weer aan.

    Na zo'n operatie kun je niet terug vallen want je kunt simpel weg niet meer zoveel eten.doe je dat wel dan word je zo ontzettend ziek, en na 2 keer wil je dat wel laten hoor.

    Ts als jij dit als laatste optie ziet moet je het doen. Praat met je huisarts en ga naar een voorlichting het zal heel heftig zijn maar je krijgt er zo ontzettend veel voor terug.
    Succes met je keus.
    Als je vragen hebt mag je een pb sturen, ik heb mijn moeder bijgestaan in dit traject en heb veel mee gekregen.
     
  17. A2CA

    A2CA Niet meer actief

    @ Trisha1981: dat is precies wat ik bedoel want zie het ook om me heen bij collega's, familieleden en kennissen.

    @ Boyandgirl: Mogen alleen mensen reageren die er positief over denken? Ik heb al aangegeven dat ieder mens zelf moet doen wat die zelf wilt en gelukkig van word. Het is niet mijn intentie om iemand met de grond gelijk te maken. Ik geef alleen mijn mening, en die is gebaseerd op ervaringen wat ik dus van dichtbij heb meegemaakt. Zo is het zoals ik erover denk en niet anders. Dat wilt niet zeggen dat ik het die persoon niet gun helemaal niet integendeel zelfs. Ik zeg alleen dat de zinnen; Het lukt niet en kan niet grote onzin zijn. Doorzettingsvermogen en discipline is de sleutel tot alles wat je wilt bereiken in je leven.
     
  18. Tyra

    Tyra Actief lid

    18 jul 2007
    156
    0
    0
    Levensgenieter
    Ergens op de Veluwe.......
    Oke nog een laatste poging om de mensen die zo hard roepen dat het zo gemakkelijk is om een GBP te ondergaan te doen laten zien dat dit in de meeste gevallen NIET het geval is. Neem mezelf als voorbeeld. Ik ben te zwaar...duh...... maar ben oud topsporter,....zelfs olympische spelen meegedaan dus zeg maar bewegen bewegen bewegen............ en de maaltijden waren altijd afgemeten en het we aten allemaal hetzelfde en trainen ook hetzelfde, maar ik was altijd het propje. Nadat ik gestopt ben met topsport ben ik heel veel aangekomen. Niet omdat ik mij volpropte (zoals dat hier genuanceerd wordt uitgelegd) maar omdat ik minder aan beweging deed, wat nogal logisch is. Ik ben zelfs door NOC geholpen met afbouwen maar toch bleef ik aankomen in gewicht. Na 2 zwangerschappen waarin ik ook al gevoelig bleek voor zwangerschapsdiabetes is aan het licht gekomen dat ik allergisch ben voor insuline. Nu ik zelf diabetes aan het ontwikkelen ben (mede erfelijk bepaald, dus niet omdat ik mijzelf volgepropt heb) heb ik niet zoveel meer te kiezen. Ja ik heb 100 pogingen gedaan, en aan mijn doorzettingsvermogen en inzet heeft het niet gelegen dat het UITEINDELIJKE resultaat onvoldoende is gebleken. Zelfs met de beste voedingsdeskundige van ons landje en een handje voor toptrainers lukte het mij niet om mijn lijf weer terug in fabrieksinstellingen te krijgen. De operatie is voor mij noodzaak omdat het een kans van 85% bied dat ik mijn diabetes de kop kan indrukken. En mede door de hormonale verandering door de operatie is de kans heel erg groot dat de GBP voor mij succesvol gaat zijn. Ik ga niet voor maatje 36, ik ga voor een gezond leven, en helaas ga ik dat niet alleen met mijn doorzettingsvermogen behalen, maar heb ik er een beetje hulp van de chirurg bij nodig.

    Dus mensen kom aub bij mij niet aan met gezonde leefstijl, want dat is jarenlang mijn credo geweest, en het heeft mij niet slank gekregen. Nogmaals houd je vooroordeel voor je als je het verhaal achter de persoon niet kent. Want je kwetst er mensen onnodig mee.

    Ik heb ook wel mijn vooroordelen over mensen die rolletjes muntgeld in hun zakken stoppen om maar zwaarder te wegen zodat de operatie in zicht komt. En ik geloof zeeeeeer zeker dat commercie een grote rol speelt en dat de screening zeker scherper zou mogen zijn. Maar nogmaals, de meeste mensen hebben zo hun verhaal, en lang niet iedereen propt zich vol met chips en snoep en denkt later, goh,....toch niet handig maatje 54,....hmmm dan maar een GBP.

    Helaas was er voor mij geen andere oplossing, en ik vind het juist heel moedig van mijzelf dat ik de beslissing heb genomen om niet langer aan te tobben maar om voor een constructieve oplossing te gaan. Omdat ik het belangrijk vind dat mijn lijf weer snapt hoe de normale balans tussen voeding bewegen hoort te zijn.
     
  19. Trisha1981

    Trisha1981 Bekend lid

    27 feb 2009
    841
    1
    0
    Eindhoven
    Off topic: Sorry voor mijn vele fouten in mijn tekst. Ik zit op mijn telefoon te tikken...
     
  20. bereke

    bereke Niet meer actief

    Ik heb ook geschreven dat het voor sommige een laatste redmiddel is en zij die operatie moeten kunnen laten uitvoeren zonder schuldgevoel. Ik scheer zeker niet iedereen over dezelfde kam. Het jammere is dat er mensen zijn die de operatie onnodig krijgen of zich achteraf wel echt volproppen en dat zorgt voor een negatieve connotatie.
     

Deel Deze Pagina