2 weken na de bevalling al op pad?

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door Jusi, 14 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jusi

    Jusi VIP lid

    4 mei 2007
    8.057
    2
    38
    2 november ben ik uitgerekend, en mijn (schoon)familie zijn al bezig met Sinterklaas plannen.
    Nu is de bedoeling 29 november bij schoonouders en 30 november bij mijn ouders.Wat ik merk is dat zij er vanuit gaan dat we het op dezelfde manier gaan doen zoals voorgaande jaren. En dat zijn avonden van 17.00 tot 24.00! ( We doen ook surprise met de volwassenen vandaar.)
    Stel dat ik overtijd ga, ben ik net een goede 2 weken daarvoor bevallen! Als ik na ga hoe ik me voelde bij mijn zoontje, lichamelijk gezien, ben ik echt niet in staat om zolang te zitten een hele avond. Ik heb dit bij beide families al aangegeven maar ze gaan er niet op in en ik merk dat ze het onzin vinden.
    En dan heb ik het nog niet eens gehad over hoe het dan met de kleine gaat..

    Hoe voelden jullie je 2 weken ná de bevalling?
     
  2. liefsvanmama

    liefsvanmama Niet meer actief

    Ik was toen pas net uit bed eigenlijk haha. Met drie weken ook pas voor het eerst gaan wandelen. Maar dat ligt natuurlijk aan je bevalling.
     
  3. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    0
    0
    Als je het niet trekt zolang, zou ik gewoon opstappen. Zij moeten er maar rekening mee houden dat je wel net bevallen bent.

    Bovendien, los van hoe jij het aankan ... Wie zegt dat alles perfect gaat met je kind? Stel dat het net een huildagje heeft of het niet loopt met voedingen of weet ik wat ... Dan kan je misschien wel een uurtje langsgaan, maar dan heeft het ook weinig zin om daar de hele avond te zitten met een huilende of slecht slapende baby.

    Als zij er nu geen oren naar hebben dat je aanwezigheid onder voorbehoud is, dan moeten ze het dan die dag(en) maar merken.

    Met een kind van waarschijnlijk maximum 3 à 4 weken oud zou ik mij nergens toe laten verplichten. En al helemaal niet tot een hele avond daar verplicht blijven zitten. Fijn als het zou lukken ... maar even fijn als het niet lukt.
     
  4. Onje

    Onje Niet meer actief

    Ik zou geen afspraken maken maar op het moment zelf kijken hoe jij je voelt en je baby.

    Hoe ik mij voelde 2 weken na de bevalling is denk ik niet echt een juiste graadmeter, maar ok. Ik stond 1 dag na bevalling de was op te hangen en heb een heerlijk mals biefstukje gebakken. Drie dagen na de bevalling ben ik wezen winkelen voor ons meisje.
     
  5. stresskip86

    stresskip86 Actief lid

    12 nov 2012
    337
    0
    16
    zelfstandig ondernemer
    Friesland
    Ik vind het om heel eerlijk te zijn redelijk kortzichtig van je (schoon)familie om te denken dat het dit jaar precies hetzelfde kan zijn als voorgaande jaren! Als je je goed voelt en je hebt er zin in dan zie ik het probleem niet, maar een beetje begrip van je fam vanwege het feit dat je nog midden in je kraamtijd zit is ook niet teveel gevraagd lijkt me. Daarnaast staat het belang van je kindje volgens mij ook voorop in deze periode. Doe wat goed voelt voor jezelf en je kindje en maak dit duidelijk aan je familie. Geef anders aan dat je alleen van zo laat tot zo laat komt als het mee zit. Weten zij ook waar ze aan toe zijn.
     
  6. Me26

    Me26 Fanatiek lid

    29 sep 2012
    4.743
    719
    113
    Vind het erg vreemd dat e er geen rekening mee houden.
    Ik voel me nu 2 weken erna echt niet goed genoeg voor zoiets.
    Met mn dochter zou het wel lukken en ik ben al weer best mobiel maar zou het te vermoeiend vinden. Maar veel vrouwen zijn niet eens mobiel.
    Zou heel duidelijk zeggen dat je wel ziet hoe het gaat en je niets wilt vastleggen, hun probleem als ze dat niet willen accepteren.
     
  7. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Als alles goed gaat met de bevalling dan denk ik wel dat het zou kunnen. Maar niet tot 24u. Gewoon, langsgaan en zien hoe laat je het uithoud. Bij mij zou het probleem niet mijn zoontje geweest zijn of mijn lichamelijke toestand, maar het feit dat ik om 20u moest gaan slapen om de nachtvoedingen te kunnen doen, anders redde ik het niet. Was kapot die eerste weken. Dat zij dat niet inzien is denk ik niet zo, wss zullen ze gewoon denken dat je je nu al zorgen maakt om iets wat je nog niet weet hoe het gaat zijn. Laat hen maar, zou me er ook niet druk over maken, gewoon zien hoe het gaat. Wij zijn toen onze zoon geboren was met
    3 weken een hele dag naar een boerderij gegaan waar onze vriendengroep een (zeer light) vrijgezellenweekend had georganiseerd. We gingen van 's ochtends tot 's avonds. Had toen ook gezegd dat we gingen komen, maar dat het er van af hing hoe onze jongen ging hoe laat we bleven. Uiteindelijk tot 17u volgehouden.
     
  8. Mama-in-love

    Mama-in-love VIP lid

    11 mei 2010
    7.354
    158
    63
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Ik ben 2 weken geleden bevallen via keizersnede en loop al dagelijks naar het dorp (totaal 3 km) en zijn al verschillende keren erop uit geweest naar familie toe en ziekenhuisbezoek bij familie gedaan.
    Voelde me na de normale bevalling van mijn zoontje precies zo. Zat ik ook 2 weken later op een feestje bij familie en had ik geloof ik al 10 km gewandeld met de baby...
     
  9. Ik ben zelf zwanger van 1e kindje en ik zit/zat dus ook heel erg met deze vraag in mijn hoofd in combinatie met sinterklaas, verjaardagen etc. Uiteindelijk heb ik maar besloten om het los te laten en op zijn beloop te laten. Op het moment zelf zien we dan wel hoe ik me voel en hoe het gaat.

    Zou het zelf ook heel fijn vinden om te weten wanneer de bevalling precies zal zijn en hoe snel ik ben opgeknapt.... Maarja, dat gaat helaas niet, dus is er maar 1 mogelijkheid: loslaten, afwachten en accepteren dat je niet alle ramp-scenario's kunt regelen... :)
     
  10. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Jammer dat ze er geen rekening mee houden. Maar dan zou ik ook geen rekening met hun houden. Gewoon zeggen dat je weet dat het er is, maar dat als je niet fit bent, je niet gaat komen, of maar een uurtje. Gewoon melden, zoals zij nu ook doen..

    Bij de eerste duurde het lang voordat ik weer mijn normale ding kon doen. Ik had met 6,5 week een kraamfeest, maar die 3 uur waren eigenlijk nogal lang. Ik kon zolang niet staan, zitten ging ook niet lang. En al die indrukken kwamen ook nogal aan. Maar dat was een bevalling met totaalruptuur&narcose. Dat was ook nogal heftig. De kleine ging wel goed na de eerste week. Dan was sinterklaas echt geen optie geweest na 2 weken. (of na 6)

    Bij de tweede zat ik 4 uur na de bevalling aan de eettafel te eten, 3 dagen erna een hele avond bezoek, dag 5 een hele vriendgroep in huis. En dat ging allemaal prima. Ik voelde me die keer zo anders. Dan was sinterklaas na 2 weken geen probleem geweest..
     
  11. fokje

    fokje Fanatiek lid

    14 mei 2007
    3.313
    0
    0
    verzorgende
    friesland
    het is maar net hoe je jezelf voelt!!! als jij of het je kindje het niet trekt ga je toch gewoon naar huis! zou ik me nu niet druk over maken dat zie je dan wel!!

    ik voelde me direct wel weer goed maar dat is per persoon verschillend.
    nynke is om 3 uur geboren in zh en kwart over 5 waren we weer lekker thuis. op een zondag is ze geboren en die woensdag was ik weer in de winkel tis maar net hoe je je voelt!
     
  12. lolliebol

    lolliebol Bekend lid

    15 nov 2012
    647
    0
    0
    Het is cliché, maar de 3 r`s zijn hier wel van toepassing.
    Rust, reinheid en regelmaat.
    Niemand kan voorspellen hoe het gaat lopen, maar als jij de rust niet hebt om daar te gaan zitten dan zou ik dat zeker niet doen.
    En bovendien de 4de 'r': RESPECT!
    Dat is iets wat je van familie mag verwachten, zoniet hebben ze lekker pech!! Het gaat op dat moment om jou en je gezinnetje en meer niet!!!!!!
     
  13. Jusi

    Jusi VIP lid

    4 mei 2007
    8.057
    2
    38
    Ik ben blij te lezen dat ik niet de enige ben die het ook niet zou kunnen. Ik ben sowiesovan plan om hetgene te doen wat ik op dat moment aan kan. Dat er dan geen begrip is, ja dat is dan maar zo.
     
  14. Sanny76

    Sanny76 Fanatiek lid

    4 feb 2010
    1.912
    0
    0
    Medewerker Educatie bij het Gemeentearchief in Den
    Leiden
    Wij hebben de eerste keer Sinterklaas na de geboorte van de oudste expres bij ons thuis gevierd, zodat hij lekker in zn rutme en vertrouwde omgeving kon blijven. Misschien is dat een idee? Dan kun je zelf ook makkelijk naar bed als je het niet meer trekt.
     
  15. Chicken1975

    Chicken1975 VIP lid

    26 feb 2009
    6.291
    0
    0
    Eigenaar administratie-/belastingadvieskantoor
    Omgeving Rotjeknor
    Ik zou gewoon kijken hoe je je het moment zelf voelt. Ik vind persoonlijk een hele avond met een kindje van twee weken ergens zitten geen goed idee. Inderdaad rust en regelmaat. Ik was na een weekje wel lekker gaan wandelen, maar dat is iets heel anders dan de hele avond op visite. Niks van anderen aantrekken, doen waar jij je goed bij voelt! Respect is het toverwoord inderdaad.
     
  16. Jusi

    Jusi VIP lid

    4 mei 2007
    8.057
    2
    38
    Dat is hier geen optie aangezien Sinterklaas hier geen 3 keer kan komen.
    Hoe moet ik dat mijn zoontje uitleggen?
     
  17. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    Jammer dat er geen rekening met jou gehouden word. En dat er geen begrip voor opgebracht word

    Ik zelf zou het wel kunnen, ik ben op een donderdag bevallen en op maandag bracht ik en haalde ik de oudste weer van school af, dinsdag ging ik naar logopedie met onze middelste en op woensdag liep ik over de markt om fruit te halen

    Maar ik was dan ook totaal niet beurs van onder, vloei(de) maar weinig en voelde me goed... Maar een hele avond tot 1200 uur zou ik niet eens willen... Ondanks dat ik me namelijk heel goed voel heb ik nog wel rust nodig en wil ik niet dat ik een terug slag krijg dus ik pak zeker mijn rust en zou daarom dus ook zeker niet tot 12.00 uur op visite gaan !

    Ik zou voor nu iig nog geen afspraken maken en wel zien hoe het loopt en op dat moment pas een beetje bekijken wat je wil doen, misschien trek jij het wel maar zou het teveel prikkels zijn voor de
    Kleine en daar heb je straks ook weer rekening mee te houden !
     
  18. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    #18 Damay77, 17 okt 2013
    Laatst bewerkt: 17 okt 2013
    Afwachten. En bij familie duidelijk maken dat je niet komt of eerder weg gaat als het niet gaat. Of misschien sowieso eerder weg? Om 22.00 uur of zo?
    Bij de 1e zat ik 5 dagen na de bevalling al op een verjaardag. In de kraamtijd. Ging prima. Bij de 2e zat ik ook na een week al op verjaardag de hele avond. Geen probleem. Maar dat is bij iedereen anders en hier valt niks over te zeggen. De 1 red het en de ander kan dit na een maand nog niet volhouden. Met mn kinderen ben ik makkelijk. Ik ben niet van het strakke en "rust en reinheid " gemuts. Ik ben van mening dat je daar juist kids mee creeerd die nergens meer tegen kunnen. Bij mij gingen ze dus vanaf het begin af aan al overal mee naar toe. Maar dat is iets wat je zelf zal moeten ondervinden. Gaat het niet,dan ga je naar huis.
     
  19. ladygaga

    ladygaga Niet meer actief

    Ik zit morgen 2 weken ns bevalling en ik voel me weer redelijk goed.
    Ik ben ingeleid.
    Heb nog wel wat klachten hoor vaak hoofdpijn en snel moe en last van me darmen.
    Vandaag met me gezin naar intratuin geweest en voel me og steeds redelijk ik laat de hond weer uit het enige wat ik nog niet goed kan is tillen als ik til dan ga ik weer meer vloeien
     
  20. steenbokje

    steenbokje Fanatiek lid

    24 sep 2012
    2.256
    261
    83
    apothekersassistent
    limburg
    Ik denk dat je echt even moet afwachten tot het moment zelf. Gister was het een week geleden dat ik bevallen ben incl knip en flink wat hechtingen en gisteren voor de 1e keer rondje winkelcentrum. Ik had daarna wel flink last van mijn bekken. Maar geen last van de hechtingen. Verschilt toch van persoon tot persoon.
     

Deel Deze Pagina