ongeduldig

Discussie in 'De bevalling' gestart door misty75, 23 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mienemuisje

    Mienemuisje Fanatiek lid

    17 feb 2013
    1.161
    0
    0
    Vind je helemaal geen zeur hoor meis!

    De laatste loodjes zijn ook echt het zwaarst...
    Ik kon me voor mijn zwangerschap niet voorstellen dat ik me zo zou voelen.
     
  2. Fietwordtmama

    Fietwordtmama Niet meer actief

    Snap goed hoe jullie je voelen hoor. Ik was al ongeduldig toen ik die test in handen had :p. Maar ja, ik mag nog even wachten.

    Thauma, jeetje. je loopt echt al een end over de datum. Hoop dat t snel spontaan op gang komt. En idd. Kans is best aanwezig dat je meconium hebt. Maar daar doe je niks aan. Ook als je vanavond spontaan gaat bevallen en je hebt meconium, dan mag je ook naar het ziekenhuis.

    Maar ook daar kan je vaak vragen om meer bewegingsruimte hoor. Je hoeft echt niet perse aan het bed vastgebonden te worden, dus mocht je in het ziekenhuis belanden, gewoon effe aangeven (of je man laten doen als jij je op je weeen wilt concentreren) dat je graag wat ruimte om je heen hebt. En eventueel een douche of bad indien mogelijk.

    Friesland. Is geen gezeur hoor. Het is gewoon zwaar aan het einde! Maar ik zo ook liever niet inleiden. De baby komt wanneer hij er aan toe is om te komen. En ik wil het liefst een zo natuurlijk mogelijke bevalling.
    Bij inleiden zijn de weeen ook vaak heftiger en moeilijker op te vangen. En het kan alleen in het ziekenhuis, wat niet mijn voorkeur heeft.
    Over pijn in je heupen in de nacht: Ik had het tot vorige week ook heel erg. En nu heb ik een extra matrasje gekocht (leenbakker) van traagschuim. Dat leg je gewoon op je normale matras en geeft extra steun en zachtheid tegelijk. Sindsdien slaap ik alleen nog slecht door maagzuur en niet meer door pijn in de heupen.:p
     
  3. Thauma

    Thauma Fanatiek lid

    14 sep 2011
    2.127
    1
    36
    NULL
    NULL
    Ik denk dat we het maar gewoon moeten doen. Heb hooguit meer kans op thuisbevallen en al die ziekenhuisscenario's komen anders toch een paar dagen later alsnog.

    Lastig he meiden, dat wachten. Maar we zijn er bijna hoor. En dan zijn de meeste kwaaltjes ook accuut over!!! Zet m op...
     
  4. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Thauma, ik zou ook gaan voor vliezen breken. Als de bevalling daar niet van op gang komt dan is de kans heel klein dat dit enkele dagen later wel spontaan zou gebeuren. Hopelijk is het niet nodig en beval je daarvoor lekker fijn thuis van een blakende zoon!

    Rest, succes met de laatste loodjes en excuses voor de inbraak. ..
     
  5. Friesland90

    Friesland90 Fanatiek lid

    21 jun 2010
    2.661
    5
    38
    Thauma, ik zou ook zeker weten voor het kiezen van het breken van de vliezen, mocht het niks opleveren kun je als nog naar het ziekenhuis. Wat overigens toch de volgende stap zou zijn ook zonder het breken van de vliezen. Ik hoop zo voor je dat je gewoon thuis kunt bevallen en op je eigen manier de bevalling kunt door staan zonder in het ziekenhuis daardoor belemmert te worden. Vervelend dat je dat zo hebt ervaren.

    Wat inleiden en ziekenhuis betreft, bij de bevalling van mijn zoontje moest ik met 7 cm naar het ziekenhuis ivm te lang gebroken vliezen en weeën die niet goed doorzette. Ik kreeg weeën opwekkers en kreeg daardoor wel goede weeën, maar een weeënstorm, ondragelijke weeën etc heb ik niet gehad. Ik vond het wel vervelend dat ik moest blijven liggen, maar dat was ook het enige. Ik heb de bevalling in het ziekenhuis absoluut niet als vervelend ervaren en was achteraf blij dat we op tijd in het ziekenhuis waren. Alleen had ik hem er nooooit uitgekregen met de weeën die ik had.

    Het breken van de vliezen is natuurlijk ook een bevalling zoals het niet hoort. Je kleintje is er misschien nog niet klaar voor terwijl wel de vliezen breken.

    p.s. bedankt dat ik even mocht zeuren:D
     
  6. Thauma

    Thauma Fanatiek lid

    14 sep 2011
    2.127
    1
    36
    NULL
    NULL
    Ach met 42 weken mag dat eigenwijze jong dr weleens klaar voor wezen :)
     
  7. xxYasmina

    xxYasmina Actief lid

    4 mrt 2013
    383
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik snap je heel goed thauma! Sommige kiddo's zijn gewoon TE eigenwijs, die hebben een zetje nodig! Ik hoop ook heeeeeel erg op een thuisbevalling, en elk dag beginnen we weer met frisse moed die dan zo tegen het begin van de avond langzaamaan wegebt, weer een dag zonder baby. Hopelijk is het voor ons beiden niet nodig en komen onze kindjes lekker in hun eigen warme huisje (en daarna meteen een standje voor het lang laten wachten...;)) succes meid en kop op!!
     
  8. misty75

    misty75 Bekend lid

    16 jan 2013
    798
    1
    18
    Vrouw
    verpleegkundige
    West-Brabant
    Ik vind ook niet dat iemand hier zeurt hoor.... heerlijk toch als je hier af en toe lekker kan klagen, alles van je af kan schrijven...;)

    mag op het einde ook wel van de zwangerschap vind ik...enne trouwens eerder ook als je daar behoefte aan hebt hihi :p

    zwangerschap loopt nou eenmaal niet altijd vlekkeloos....
    wat ik ook erg fijn vind aan het hier klagen is dat er zoveel herkenbaarheid is....

    Nou hier na een rustige dag op naar de nacht....
     
  9. ik ben nu al bang dat ik straks in het ziekenhuis moet bevallen (inleiden). Terwijl ik nog niet eens op de 40 weken zit. Kan me jouw gevoel dus heel goed voorstellen thauma. Ik zou zelf voor de vliezen breken gaan in jouw situatie...
     
  10. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Hee dames

    Mag ik me hier aansluiten?? Ik ben vandaag uitgerekend maar hier nog geen tekenen die er op zouden kunnen wijzen dat de bevalling begint :( Nog geen voorwee gehad, geen slijmprop verloren, niets! Nou hoeft dat gelukkig niets te zeggen maar ongeduldig ben ik nu wel! Ik heb wel het geluk me echt nog prima te voelen en slapen gaat eigenlijk ook nog best goed (afgezien van het plassen). Ik zou lichamelijk best overtijd kunnen lopen maar dat is geestelijk zo'n domper!! Van de oudste bevallen met 39.5 dus het was al een domper daarover heen te gaan ;)
     
  11. misty75

    misty75 Bekend lid

    16 jan 2013
    798
    1
    18
    Vrouw
    verpleegkundige
    West-Brabant
    Hoi Inge88 natuurlijk mag je aansluiten ;)
    Voor jou ook spannend zeg, met vandaag je uitgerekende datum!
    Hopelijk komt jouw kleine meid snel, zodat je niet te lang meer hoeft te wachten.


    Hier vannacht goed geslapen gelukkig, maar dus wel een rustige nacht...benieuwd wat vandaag gaat brengen...in ieder geval vanavond om 20 uur weer controle bij de vk...
     
  12. Thauma

    Thauma Fanatiek lid

    14 sep 2011
    2.127
    1
    36
    NULL
    NULL
    Het lijstje ongeduldige dames wordt steeds langer. Fijn om hier te babbelen. In het oktobertopic is iedereen al lang bevallen; ik kan nu eenmaal nog niet meepraten over nachtelijke voedingen, krampjes en regeldagen.

    Ik ga strakjes de VK bellen om te zeggen dat we het graag willen morgen, die vliezen doorprikken. Hopelijk krijgt ze toestemming van de gyn...
    Ik heb sinds het strippen gister wel wat meer harde buiken. Maar ja, dat hoeft dan ook weer niets te betekenen...
     
  13. Siertje2981

    Siertje2981 Fanatiek lid

    8 apr 2013
    3.456
    2
    0
    Werkzaam in een kledingwinkel als assistentbedrijf
    Leidschendam
    Goedemorgen.

    Hier ook alles weer rustig, na een weekend vol met gerommel :(. Heb me er maar bij neer gelegd dat het nog wel ff kan gaan duren hahahah! Twee dagen in de weddenschap zijn al gesneuveld, dat was afgelopen zondag en maandag. De volgende dag is as donderdag, ben benieuwd :D.

    Gister te veel gedaan en daardoor vannacht veel pijn in m'n heupen en bekken gehad, beetje jammer want heb daar al ruim een week geen last van gehad. Vandaag maar weer lekker rustig aan doen.
     
  14. Siertje2981

    Siertje2981 Fanatiek lid

    8 apr 2013
    3.456
    2
    0
    Werkzaam in een kledingwinkel als assistentbedrijf
    Leidschendam

    Goede beslissing thauma. Hoop dat de gyn accoord gaat en je je kleintje snel in je armen kan sluiten!
     
  15. misty75

    misty75 Bekend lid

    16 jan 2013
    798
    1
    18
    Vrouw
    verpleegkundige
    West-Brabant
    Spannend Thauma! Heel veel succes de komende dagen...je weet idd zeker dat je binnen nu en enkele dagen een mooi wondertje in je armen gaat hebben :)

    Vervelend is dat he Siertje....eerst gerommel om vervolgens weer stil te vallen....en balen dat je nu meer last van je bekken hebt. Hopelijk is een dagje rust voldoende voor je :)


    Hier vanmorgen al wel actief geweest voor mijn doen. daarstraks vast de aardappels geschild en nog en keukenlade uitgezocht en uitgesopt...zometeen nog ff de gang stofzuigen vanwege de kattenkorrels en dan lekker chillen onder de douche hihi....
    tot op heden weinig last van mijn bekken, dus als dat zo blijft ga ik misschien nog wel ff op de fiets naar de winkels. Ff frisse neus halen en een broodje voor de lunch.
     
  16. justxme

    justxme Bekend lid

    27 mrt 2013
    671
    0
    0
    @misty
    stofzuigen!? Vorige week zwoor ik dat het de laatste keer was tijdens mn zwangerschap.. Na de beneden verdieping en de trap had ik het gehad. Zere, dove handen, rugpijn, harde buiken bleh.
    En ik heb nog wel wat weekjes te gaan, jammergenoeg!

    Vandaag maar wel even wasjes draaien, strijken en alvast het wiegje opmaken!
    Denk ook maar alvast een tas uitzoeken waar ik alles in ga doen voor het ziekenhuis. Hopen dat de tijd dan wat sneller gaat!
     
  17. Thauma

    Thauma Fanatiek lid

    14 sep 2011
    2.127
    1
    36
    NULL
    NULL
    Zo, met de vk besproken dat ze morgen mn vliezen gaan prikken. Het gaat gebeuren. Dat betekent dat we dus hopelijk vandaag wat in gang gaan zetten na het strippen van gister, misschien morgen na het prikken van de vliezen en anders toch wel overmorgen in t ziekenhuis...
    Spannend!

    Het geeft me wel rust dat er nu keuzes zijn gemaakt. Dit is wat het is. Hopelijk heb ik donderdag ons lieve knulletje in mn armen...

    Ik ga vandaag nog even lekker door het huis heen. Wasje draaien, strijken, opruimen... Ik heb nog voor twee dagen vers eten in de koelkast, voor daarna staat alles al kant en klaar in de diepvries.

    Ik ga nog even door mn ziekenhuistas heen om er nog even een andere badjas en sloffen in te stoppen...Hoe groot is de hutkoffer die jullie meenemen?
     
  18. justxme

    justxme Bekend lid

    27 mrt 2013
    671
    0
    0
    Wat fijn Thauma! Kan me voorstellen dat het idd wel wat rust geeft. Wordt immers wel eens tijd met je bijna 42 weken;)

    Ik hoop dat ik aan een weekendtas genoeg heb.., maar als ik idd ook mn badjas erin wil proppen weet ik niet of dat past!
     
  19. Friesland90

    Friesland90 Fanatiek lid

    21 jun 2010
    2.661
    5
    38
    Inge88, Ik kan me voorstellen dat dat wat tegenvalt, maar wachten duurt natuurlijk altijd lang en al helemaaaaal in dit geval!! Gezellig in ieder geval dat je mee komt kletsen hier!

    Thauma, wat spannend!! Hoe dan ook zal het nu niet lang meer duren. Ik wens je alvast heel veel succes voor morgen en zal hard voor je duimen dat de weeën door zetten na het doorprikken van de vliezen!!! Het is je echt gegund na bijna 42 weken.. pfff

    Siertje, bekende klacht; pijn aan de heupen. Hier ook weer slecht geslapen van de pijn. Gelukkig heb ik overdag nergens last van en alleen als ik er op lig (al is dat vervelend genoeg natuurlijk) Nog een paar weekjes afzien en nu echt maar even zo min mogelijk de kleine tillen en op schoot houden, want heb het idee dat dat het ook verergerd.

    Justxme, Toen ik bij de bevalling van mijn zoontje naar het ziekenhuis moest had ik geen badjas ingepakt, maar ze hadden daar badjassen die je kon gebruiken. Wij hadden een kraamsuite, dus weet niet of dat dan anders is, maar voor zowel voor mij als mijn man hing er 1.
     
  20. misty75

    misty75 Bekend lid

    16 jan 2013
    798
    1
    18
    Vrouw
    verpleegkundige
    West-Brabant
    whaha ja justme stofzuigen...moet toch ook gebeuren met 4 poezekinders hier in huis wil ik het wel graag bij houden ;)

    maare doe het vaak in fases hoor...beneden op het gemakje...de trap doet manlief meestal nu en boven doe ik alleen als manlief de stofzuiger naar boven heeft versleept....daar begin ik zelf niet meer aan, want hij is best zwaar die stofzuiger....
     

Deel Deze Pagina