Elke nacht eruit...

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door ssgerundt, 3 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ssgerundt

    ssgerundt Bekend lid

    10 jul 2006
    970
    0
    0
    Verplegster
    Onze zoon is nu 1 jaar en elke nacht is het weer raak... ik moet eruit omdat meneer zit te mopperen of zit te schreeuwen.
    Ik geef hem dan een fles en die is in een ruk leeg, wat eigenlijk de bedoeling is omdat ik juist van de laatste fles af wil. Die hij ook nog steeds krijgt.
    Vraag me eigenlijk af omdat ie wakker word omdat ie idd honger of dorst heeft of weer last van zijn oren heeft omdat er erg veel vocht inzit (binnenkort naar de kno)
    Maar als ie zijn fles leeg heeft gaat ie gewoon weer lief slapen dus kan ik me ook weer niet voorstellen dat ie pijn heeft.
    Hij krijgt overdag ook genoeg eten, dus honger kan ik me ook niet echt voorstellen.
    Maar ben nu wel aardig zat omdat elke nacht er weer uit te moeten. Wat kan er nog aan de hand zijn???
     
  2. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.507
    8.358
    113
    Oren kan natuurlijk. Anders misschien tandjes, kiezen? Of gewend aan die fles in de nacht of behoefte aan even contact?
     
  3. ssgerundt

    ssgerundt Bekend lid

    10 jul 2006
    970
    0
    0
    Verplegster
    Hij krijgt wel 4 kiezen tegelijk... Hij word ook op verschillende tijden wakker. En soms zitten er wel nachten tussen waar hij wel doorslaapt.
     
  4. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.507
    8.358
    113
    Als hij vier kiezen aan het krijgen is, dan denk ik dat die heel goede de oorzaak kunnen zijn van het moeilijker slapen. ;) :)

    Ik heb ook wel eens het idee dat ze dan van de pijn wakker worden en dan 'bedenken' dat ze eigenlijk toch ook wel honger hebben en daardoor dan om een dubbele reden niet meer in slaap kunnen komen.
     
  5. Charlie007

    Charlie007 Niet meer actief

    Wij zijn tot 17 maanden vaak, niet elke nacht, eruit geweest voor een halve fles. Daarna sliep hij altijd meteen door. Op deze leeftijd gebeurd er nou eenmaal veel qua groei en ontwikkeling, fysiek en mentaal en dan nog de tanden en kiezen. Zo gek is het niet, wel vervelend....als hij die fles zo leeg drinkt heeft hij hem echt wel (tijdelijk) nodig. Vergeet niet dat ze het zelf wel aangeven allemaal. Jij wil van de fles af maar is hij daar wel aan toe? Die van ons was onverzadigbaar tot zeker 15 maanden..terwijl hij ook genoeg at overdag. Met 17 maanden was het opeens over en ging hij ook dieper slapen. Nooit meer wakker nu dus het komt wel goed.

    C.
     
  6. ma1

    ma1 Fanatiek lid

    14 mrt 2010
    1.211
    0
    0
    Onze jongste slaapt nu eindelijk wat door, hij werd soms zo vaak waker en wilde dan weer fles of hij was erg boos en gooide de fles weg, ik merk dat het fasen zijn
     
  7. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Hier nog steeds minimaal 1x per slaapsessie een voeding. Als hij dan direct weer verder slaapt, denk ik toch aan honger. En dan zegt overdag genoeg eten helemaal niets. Ze groeien zo hard.
     
  8. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.501
    2.398
    113
    Kiezen of oorzaak kunnen de oorzaak zijn, maar gewoonte ook. Hij is gewend elke nacht wakker te worden voor de fles. Daar is zijn ritme op afgestemd.
     
  9. Charlie007

    Charlie007 Niet meer actief

    Bonnie als een kind niet standaard elke nacht op het zelfde tijdstip wakker wordt is het niet gewenning! TS zegt dat er soms ook nachten tussen zitten waar hij niet wakker wordt.
     
  10. Niekepiek

    Niekepiek Niet meer actief

    Ik denk ook tandjes.
    Heb je al eens geprobeerd om een zetpilletje te geven voor het slapen gaan?
     
  11. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.507
    8.358
    113
    Dat lijkt me er aan liggen of een kind op schema drinkt ('gedwongen' of 'spontaan') of op verzoek. Mijn kinderen dronken overdag ook lang niet altijd op dezelfde tijd, maar als ze honger hadden. Ik denk dat het 's nachts dan net zo werkt.
     
  12. kersje

    kersje Fanatiek lid

    4 jul 2011
    1.594
    1
    36
    Noord-Holland
    kunnen ook oren zijn, door te drinken (slikken) kan het zijn dat de druk van zijn oortjes gaat. dat helpt hier ook wel, ik geef dan een paar slokjes water en dan gaat hij weer slapen. zoonlief gaat woensdag voor een operatie, neusamandellen eruit en oortjes doorprikken. ik hoop zo dat dit hem gaat helpen.

    succes
     
  13. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Tandjespijn straalt door naar de oren. Als hij toch sowieso al last heeft van zijn oren, heeft hij dat met doorkomende tandjes helemaal en mag je je in je handen wrijven dat ie maar 1 keer wakker wordt en na een flesje direct weer gaat slapen.
    Ik zou vooral de ingreep even afwachten: dikke kans dat als de kiezen door zijn en de buisjes zitten, de nachten gewoon vanzelf rustiger gaan worden. Of, als wakker worden dan toch een patroon is geworden, zal gewoon troosten dan succesvol zijn en kun je dan gemakkelijk toe naar door leren slapen :) Omdat hij echter niet elke nacht wakker wordt voor een fles, lijkt het mij geen patroon, maar afhankelijk van hoeveel last hij heeft. Ik verwacht dus dat je verbetering gaat merken (kort) na de buisjes :)
     
  14. Boukje34

    Boukje34 Bekend lid

    20 sep 2006
    654
    0
    0
    Fryslan
    Helemaal waar en helemaal mee eens.
     
  15. ssgerundt

    ssgerundt Bekend lid

    10 jul 2006
    970
    0
    0
    Verplegster
    Hij krijgt zijn fles op verzoek, bijna nooit op vaste tijden.
    Ik heb het al paar keer geprobeerd om onze zoon een zetpilletje te geven voordat hij naar bed gaat, maar ook dan komt die s'nachts.
    Hij moet volgende week naar de KNO, ben benieuwd wat ze gaan doen.
     
  16. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Succes dan!
     
  17. Niekepiek

    Niekepiek Niet meer actief

    Heb je overdag wel een beetje een goed ritme te pakken?
     
  18. ladyw

    ladyw Fanatiek lid

    4 nov 2011
    1.233
    2
    0
    Bergen op zoom
    hier ook een mannetje wat soms 's nachts nog wakker wordt. krijgt hij ook een flesje. dan slaapt hij heerlijk verder ..en WIJ ook :D
     

Deel Deze Pagina