december 2007 mama's deel 4

Discussie in 'De mama's' gestart door Nelly, 7 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Miep en Miep

    Miep en Miep VIP lid

    27 mei 2007
    8.944
    0
    0
    Hè Sanneke!! :)
    Ja het is best moeilijk om hem zo te zien als hij zo'n pijn heeft.. dan is het een heel zielig hoopje..

    jaja we wonen nog steeds in hetzelfde huis.. we hebben nu wel net een nieuw dak erop laten zetten.. moest nog steeds gebeuren ;)
    Nou wat is dat alweer lang geleden hè.. die kleine hummeltjes!!
    Nu zijn ze al zo groot.. ook wel weer erg leuk!! :D
     
  2. Beate

    Beate Fanatiek lid

    13 apr 2007
    2.202
    0
    0
    Jeetje Miep, wat leuk dat je komt uppen! Wat naar dat Jari zo vaak pijn heeft. Heftig. Is Jari ook net gestart op school?

    Olga, gaaf dat jullie in India zitten. Zo'n mooi land. Heb er eens een maand rond getrokken en wil zeker nog eens terug. Ben erg benieuwd hoe jullie het hebben!

    Salapio, heerlijk zeg, dat Jan nog thuis is. En alweer in je spijkerbroek. Goehoed!

    Wiebeltanden, bij H wiebelt tand nummer 8, dus die zal er wel snel uit zijn. Ze heeft het niet zo op wiebeltanden dus als het maar enigszins kan, vraagt ze om een washandje en trekt ze 'm er zo uit. Bikkel.

    H is trouwens aan het proefzwemmen voor B. Al twee weken na haar A-diploma. Als het goed gaat heeft ze begin december haar B-diploma. Vind het sowieso heel hard met haar gaan op dit moment. Ze maakt zulke stappen. Merk dat ze de aanlsuiting met de kinderen uit groep 2 een beetje begint te verliezen. Ze zoekt vaak contact met de kinderen uit groep 3, ook op de BSO. Ze heeft voornamelijk oudere vriendinnetjes. Gelukkig speelt de juf erg in op haar behoeftes. Dus daar ben ik niet zo bezorgd over.

    Vorige week is S ook begonnen op de basisschool. Wel gek hoor, ineens twee meisjes naar school brengen. Ze vindt het heerlijk. Ze heeft al bijna haar veterstrikdiploma binnen, haha.
     
  3. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Hallo dames,
    Even snel bericht uit india.
    Het is hier echt heel bizar. Zo veel chaos, lawaai, armoede en viezigheid, maar ook heel kleurrijk, vriendelijk en mooi. Mis de kindjes natuurlijk wel, maar ze hebben het goed. Senna heeft er wel wat moeite mee af en toe, dus eenmaal thuis gaan we lekker veel knuffelen en tijd met elkaar doorbrengen.
     
  4. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    We hebben de tablet mee en wifi in het guest house dus vandaar...even chillen op bed en bijkomen van een drukke dag.
    Miep wat leuk dat je weer komt kletsen. Ik weet nog dat je na geboorte van jari steeds ziek was en niet wist wat er aan de hand was. Verevelend dat je meniere hebt. Komt dat met vlagen of heb je er altijd last van? Ziekte van jari zal ik thuis eens gaan opzoeken, maar wel naar dat hij soms veel pijn heeft.

    Beate, heeft H al 8 tanden gewisseld...jeetje. volgens mij verandert dat een gezichtje compleet. Fijn dat S het ook leuk vind op school. Jij bent dus ook eens in india geweest. Wij doen wel een bliksembezoek, maar de gouden driehoek van delhi, jaipur en agra is op zich prima te bereizen.
     
  5. Miep en Miep

    Miep en Miep VIP lid

    27 mei 2007
    8.944
    0
    0
    Beate..Ja klopt.. Jari is ook net begonnen.. wat gek hè dat ze samen naar school gaan.. ik heb ook constant het idee als ik terug loop dat ik wat vergeet..:D

    Wiebeltanden, hier nog geen wiebeltanden gevonden..:p

    Olga lekker op vakantie..wat leuk! Zal wel heel indrukwekkend zijn!Mooi! Geniet er maar van!!

    En wat de meniere betreft.. ik heb er altijd last van.. maar in verschillende mate.. soms krijg ik een heftige aanval en dan val ik zo om.. geen evenwicht meer en wordt ik doodziek.. kruip ik over de grond langs de muur naar mijn bedje..
    Je weet wel dat je in de speeltuin toch zo'n rond ding soms hebt waar je op kan staan en dan aan moet draaien dat je rond gaat..
    Nou moet je voorstellen dat je daar plat op ligt en zo draai ik altijd.. en de ene keer wat sneller als de andere keer..
    Ik kan bijna niks meer.. heb een electrische fiets gekregen anders kon ik niet meer fietsen.. kan niet meer lekker schoonmaken, niet sporten.. enz enz.. heb alles aan moeten passen..
    Daardoor ben ik nu wel heel erg bezig met amigurumi... ik haak heel veel.. leuke afleiding.;)
     
  6. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    miep, heftig hoor, van de meniere.
    En lekker aan de amigurumi. Ik weet nog dat je rond Mika begon met je breiring :) (of heb ik het mis????)
    Ik haak ook veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel, heerlijk. Heb er alleen weinig tijd voor
     
  7. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    Gister en morgen kijkmorgen in de klas van N. Helaas moet ik allebei de dagen werken, maar Jan kan wel
    Maar gelukkig kan ik de hele dag zn klas binnenlopen als ik aan het werk ben :)
    Morgen moet ik bij de kindjes vna groep 3 de herfstsignalering afnemen (lezen). Wel leuk, dan gaat N ook bij me lezen. Denk niet dat er bij hem iets spannends uitkomt want hij is net avi getoetst en hij heeft E3 al in de pocket, gekkerd.
     
  8. Miep en Miep

    Miep en Miep VIP lid

    27 mei 2007
    8.944
    0
    0
    Sanneke...Ja klopt..ben toen al eens begonnen met haken en idd de breiring.. maar toen een hele tijd niet meer gedaan.. en nu haak ik alweer een hele tijd.. ;)
    wat leuk dat jij ook nog aan het haken bent!! Wat maak je vooral als je haakt.. ?

    Wat leuk dat jij de toetsen afneemt van N! Ik heb geen idee wat E3 in houdt.. maar t is vast heel goed..:D
    Mika zit nog in groep 2, die heeft 2 keer groep 1 gedaan.;)
     
  9. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    We zijn niet een heel grote school dus als iemand een toets afneemt ben ik het vaak, ben ook rter. E3 betekent dat ie leest als iemand die klaar is met groep 3. Hij Heeft zichzelf lezen geleerd Dus Vanaf zn voorsprong. Heeft mika het naar zn zin?
    En haken... Ik haak sjaals mutsen pannenlappen sokken amigurumi grotere knuffels enz. Maar net wat voor leuks ik tegenkom
     
  10. Miep en Miep

    Miep en Miep VIP lid

    27 mei 2007
    8.944
    0
    0
    Hè wat goed!! Leuk dat hij al kan lezen! :) Dan worden ze helemaal zo wijs hè!! :cool:
    Ja hoor Mika heeft het naar de zin op school. Hij gaat er met plezier heen!
    Leuk dat je ook lekker aan het haken bent!! Leuke hobby! ;)
     
  11. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Miep, jeetje de meniere heeft veel invloed op je dagelijks leven. pittig zeg!
    Senna doet ook nog een jaar groep 2 trouwens.

    Sanneke, leuk dat N al zo goed leest. Hoe vond hij het om bij jou te moeten voorlezen? Moet zeggen dat ik van Senna ook af en toe versteld sta. Hij leest nog geen hele boekjes hoor. Maar wel woordjes en soms korte zinnen. En briefjes schrijven doet hij ook zo leuk. Van de week heeft hij een verjaardagskaart voor zijn vriendje geschreven.
     
  12. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Vandaag gesprek gehad op school. Eigenlijk alleen maar positief. Ze doet het sociaal heel goed, zit nooit alleen en kinderen willen graag met haar spelen. Ze kan ook goed opschieten met eigenlijk alle kinderen. Zo fijn!
    Ook cognitief doet ze het erg goed. Werkt snel en op heel hoog niveau. Lijkt geen last te hebben van faalangst (daar was ik nogal bang voor, aardje naar dr mams... maar lijkt dus mee te vallen).

    Maar vooral dat ze het naar haar zin heeft, het sociaal goed doet/fijn heeft en met plezier werkjes doet :)
     
  13. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Salapio, wat fijn om te horen dat M het op alle vlakken zo goed doet op school!
     
  14. Beate

    Beate Fanatiek lid

    13 apr 2007
    2.202
    0
    0
    Salapio, wat fijn dat M het zo goed doet op school!
     
  15. Beate

    Beate Fanatiek lid

    13 apr 2007
    2.202
    0
    0
    Ik maak me zorgen om H. Ze is zwaarmoedig, vindt het leven zwaar. Benoemt dat ook regelmatig. Heeft last van het feit dat wij uit elkaar zijn en dat zij altijd familie moet missen (dan weer mama, dan weer papa). Ook houdt ze hele filosofische verhandelingen over het leven en de dood. Soms raakt ze daardoor in paniek en komt ze haast niet meer uit zo'n bui. Ze heeft heel veel behoefte om alleen te zijn de laatste tijd. Gelukkig is ze ook heel vaak vrolijk, maar ik vind het echt moeilijk om haar zo bedrukt te zien. Een vriendin raadde speltherapie aan. Ik ben erover aan het nadenken...

    Verder überhaupt een heftige tijd. Man van mijn beste vriendin is overleden (hij heeft een einde aan zijn leven gemaakt). Man van andere vriendin is terminaal. Beiden hebben jonge kinderen. Verschrikkelijk.
     
  16. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    He bah wat naar Beate. Ik zou ook kijken naar speltherapie. Kan ze er wel over praten? Klinkt in ieder geval als een heel gevoelig en intelligent meisje. Kan ze haar gevoel goed verwoorden?


    Net gevallen met bakfiets (spekgladde brug). Met LST. Brrrr.. ben me kapot geschrokken. De jongens ook. L sliep gewoon verder (lang leve de maxicosi). Kinderen niet gewond. Ik heb een heel pijnlijke dikke paarse knie :(
     
  17. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    he, wat een nare dingen Beate. Speltherapie is misschien een goed idee. Je kunt altijd advies daar vragen en als het niks voor je is, zullen ze dat ook zeggen. Niet geschoten altijd mis.

    Salapio,echt niet grappig. Hoop dat je knie gauw beter is.
    En fijn dat M het zo goed doet op school!

    Hier is de stroom poosje terug uitgevallen en Lheeft echt tijd nodig om dit te verwerken. ze is heel erg geschrokken want het was ineens pikdonker. Ze gilde het uit, N ook trouwens. Ze lagen net in bed. Bijna dagelijks noemt ze het nog.

    Ik duik mn bed in, doeidoei
     
  18. Miep en Miep

    Miep en Miep VIP lid

    27 mei 2007
    8.944
    0
    0
    Salapio..wat fijn dat M het goed doet op school! Heerlijk!
    Och en gevallen met de fiets..Gelukkig de kids niet gewond!
    Sterkte met je knie ;)

    Beate..heftig hoor!! Zou zeker om hulp vragen..je kan het altijd proberen toch?!

    Olga..Senna ook nog in groepje 2.. dan zijn ze wel ineens groot hè.. heb jij dat niet? Mika is bijna de oudste en grootste van de klas.. ;)

    Hier het 10min.gesprek gehad deze week over Mika..
    Gaat hartstikke goed.. de testen waren eigenlijk al zo goed dat daar al niks meer op te halen valt..
    Hij moet dan 34 klanken kennen? dat weten jullie misschien wel? en hij kende er 33. Dus volgens mij echt een studiebol..heeft ie niet van mams..:D
    En ze gaat hem nu sneller aan werkjes zetten, zonder teveel uitleg om vervelen te voorkomen enz..Dus helemaal goed.
    Voor Jari hebben we een stoelmeting gehad voor de stoel voor thuis, dus die is in bestelling.. de stoel voor school is goedgekeurd dus in bestelling en voor de eigen rolstoel zitten we op een meting te wachten.. dus dat gaat ook allemaal door.. ;)
     
  19. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    @Olga, wauw, zonder kindjes op vakantie... Toch heerlijk kunnen genieten? En wat lief dat je voor de kids kadootjes achter laat!
    India is echt een land van uitersten. Mij trekt het absoluut niet.

    @Miep en Miep: heeeeey, gezellig dat je weer meekletst!
    Wat balen dat je Meniere zo heftig is geworden... En Perthes moest ik ook googlen, arm manneke. Wat heftig allemaal! Jullie hebben het wel te verduren zeg, jij zat eerder al met je polsen, nu dit...
    Jari ook naar school, inderdaad raar om dan alleen terug te lopen.
    Leuk dat je zo aan het haken bent! Ik wil ook, maar moet daar echt tijd voor zoeken...

    @Beate: wauw, die H springt vooruit! Erg fijn dat ze op school voldoende uitdaging kunnen blijven bieden.
    Hihi, en S naar school... Ineens geen klein meisje meer he!
    Jeetje, wat heftig dat H niet lekker in haar vel zit, zeker in zo'n heftige tijd. Ik hoop dat ze baat heeft bij de speltherapie.

    @sanneke: hihi, al die schooltermen, ik blijf de juf gewoon vragen wat het inhoudt, kan dat echt niet onthouden. Ook met die leesboekjes van maantjes, raketjes, zonnetjes. 'k Ben allang blij dat Annabel het snapt! Geen idee op wat voor niveau ze zit, maar ze leest alles wat los en vast zit.
    Poeh, die stroomuitval heeft een flinke indruk achtergelaten.

    @Salapio: wat heerlijk om te lezen hoe goed M het doet! *beetje jaloers* Hihi...
    Jeetje, valpartij met de bakfiets. Gelukkig de kids met de schrik vrij gekomen. Hoe gaat het met je knie? Hoe heb jij trouwens L vastgezet in de bakfiets? Wij hebben een frame-pje op de bodem gemonteerd, waar ik de babymee op kan haken voor de maxicosi. Alleen kan dan de kap er niet meer over.
     
  20. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Nelly... onze fietsenman heeft een houten verhoging in de bak gezet met twee gespen om de mc vast te zetten.

    Knie... matig. Vooral omdat ik vanavond languit gestrekt ben gekletterd... gewoon gevallen als een 2jarige. Languit. Vanuit rennen. ;) :D
     

Deel Deze Pagina