Mei 2007 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door simalex, 18 apr 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MarieLize

    MarieLize Actief lid

    16 jul 2006
    431
    0
    0
    Thnx voor de lieve knuffels, ik ga ze zo meteen doorgeven... :)

    Ze heeft gisteren uiteindelijk dankzij de klysma kunnen poepen. Maar ze is er nog niet, vanmorgen zat ze druk te persen maar kwam er nog niks uit dus het zal nog steeds behoorlijk taai zijn. Naja, we hebben nog 3 van die tubes liggen, indien nodig krijgt ze er vandaag weer 1. Maar ze was er gisteren goed door van de leg, ze meldde zich zelfs 's avonds laat nog een keer. Toen was ze helemaal overstuur. En Veerle slaapt al sinds ze 2 maanden is, in 1 ruk van ca 21:00 tot ca 08:00 dus dit was bijzonder. Maar het valt ook niet uit te sluiten dat nu ook de verlatingsangst een rol gaat spelen, even afwachten dus.

    Wel maf trouwens: veerle kreeg dus vanmorgen voor het eerst pap met een lepeltje aangeboden. Ze eet groente en fruit goed van een lepel, is gek op rijstecrackertjes - wat uit stukjes bestaat maar de pap wilde ze vanmorgen pertinent niet van de lepel eten, ze zat helemaal te gruwelen! :)
    Ik heb het dus maar in de fles gegoten en toen vrat ze het wel. ;) Kennen jullie dat toevallig?

    @OW, Jingles, Oek oek en Chantalk: fijn dat jullie hebben kunnen doorslapen!

    @Jara: Wat je schrijft komt me bekend voor. De moeite om banden aan te gaan via internet herken ik. Maar de meiden hier zijn super, en zelfs als je slechts zo af en toe wat laat horen en belangstelling toont staan ze nog open.

    @Erica: Wat je beschrijft over de cultuur herken ik... een kennisje van me gaf overal zonder gêne borstvoeding, zelfs middenin de Hema op een zaterdag. Maar ze kreeg vaak scheve gezichten...erg jammer vind ik.

    @Bibiche: arme Elenora, dan kan ik me goed voorstellen dat je niet aan de Nutrix wil. Het sterkt mij iig om inderdaad nog maar 1 papflesje met rijstebloem te geven, ipv 2. En als Elenora het goed doet op de flessen, lekker laten zo. :)
    Heb je al eens geprobeerd haar een speentje aan te bieden, ipv een fles om 5:30? Wij beschouwen hier alles voor 7:30 als nacht, en dan krijgt ze geen voeding meer. We geven haar alleen even snel een speentje en verder geen aandacht, als ze een keer vroeger komt.

    @Tigger: Veerle's schema ziet er nu ongeveer zo uit:

    8:30 bambix met 200ml opvolgmelk, uit de fles
    11:00 half potje fruit en dan naar bed
    13:30 200 ml opvolgmelk
    15:00 rijstecrackertje met wat rooibosthee en dan naar bed
    18:00 potje groente
    19:30 papflesje met 230 ml opvolgmelk en 3 schepjes nutrix en dan naar bed

    Maar zij bepaalt de tijden nog steeds dus die kunnen wisselen. Sinds eergisteren is de 4e fles afgevallen en ik werk er hard aan om dat zo te laten... dus hou ik haar wat langer uit bed om te zorgen dat ze langer doorslaapt ed. Hoeveel fruit geef jij Emma? En is ze al de hele ochtend wakker?
     
  2. MarieLize

    MarieLize Actief lid

    16 jul 2006
    431
    0
    0
    Oeps, vergeten Choco te feliciteren: gefeliciteerd! Mooie naam ook, Jasmijn. Die had ik ook in mijn top 10 staan. :)
     
  3. Niet meer actief

    Zooo daar wasi k weer even, manlief is druk in het gevecht met Joaquin in zijn nieuwe kinderstoel een fruithapje te geven... hhahahaha.. nou hij ramt er flink op los op het blad van de kinderstoel en het fruithapje gaat hem waarschijnlijk te langzaam af... vast en zeker herkenbaar ;)

    Gisteren ben ik bij mijn moeder geweest effe verjaardag... klein grote jongen werd al weer 12 jaar (is zoon v an mijn moeder de vriend) nah playstationspel gegeven van de Aldi 9 euro en het kind is ook weer gelukkig... ;)

    Vandaag niet veel in de planning... lekker met onze bink spelen en het huis echt doen want uhh dat is er een beetje ingeschoten..

    Nog even op terug te komen wat betreft mijn werk... ja inderdaad is dat een hele geruststelling dat hij zo gereageerd heeft want dan kan ik met een gerust hart lekker afscheid te nemen. Maar goed het is altijd trickie niet waar om het doen, maar het komt allemaal goed, en mocht de keus toch niet goed zin gemaakt dan kan ik altijd weer beginnen..

    @Marielize fijn om te horen dat ze er nu dus even vanaf is niet waar... het is zo sneu om te zien dat ze niet kunnen poepen.. maar heb je dat op dokters advies gekregen dan wb de klisma? (sorry als ik erover heen gelezen heb, heb namelijk niet alles teruggelezen!)

    @Jara ik begrijp precies wat je bedoeld maar ik hoop dat je ons ook een beetje begrijpt het is inderdaad zo wat ML zegt.. je bent echt wel welkom maar wij hebben met zijn allen echt een band opgebouwd en dan vanaf dat we nog geen 12 weken zwanger waren (ok er zijn er twee waaronder ik) die veel later in de zwangerschap hier kwam, maar toch bevalling etc etcc en vanaf dat de kleintjes geboren zijn dus al circa 6 maanden delen wij lief en leed met elkaar. Wellicht als je ook op het neiuwe forum komt dat je meer kunt delen over jezelf en je kindje... of zie ik dat verkeerd andere dames? Ik weet natuurlijk niet hoe de andere meiden daarover denken omdat dat allemaal beveiligd is zeg maar voor de mei mama's.... nou ja ik hoor hetwel wat de andere zeggen..

    Ik ga effe een poetslap erdoorheen halen hiero...

    En ik zal eens met Tassie overleggen of we misschien het forum al vrij kunnen geven zodat jullie je al kunnen aanmelden natuurlijk en kunnen plaatsen maar de naam van de site wordt nog aangepast in loop van tijd...

    Knufffffff van mij
     
  4. chantalk

    chantalk Fanatiek lid

    ML, fijn dat ze er nu ff vanaf is. Hopenlijk kan ze vandaag af zonder klysma.
    Wat heerlijk joh dat ze al die tijd heeft doorgeslapen. Luca sliep met 6 weken door tot 7-8 uur en later zelfs tot 9 uur half 10. Maar sinds september wordt hij weer iedere nacht een paar keer wakker. :(
    Ik hoop dat het nu voorbij is en dat hij weer lekker door gaat slapen.

    Ow, Ik ben het wel met je eens ;)
    Ben reuze benieuwd naar het forum :)

    Zo nu ga ik mijn binkie uit bed halen en gaan we naar kerstshow in het tuincentrum.

    Toedelssss
     
  5. Rachel1984

    Rachel1984 Fanatiek lid

    22 feb 2006
    4.341
    0
    36
    Pedagogisch medewerkster
    Cuijk
    Ik wil eingelijk geen nieuwe mei mama's er meer bij....sorry maar zoals ik al eerder aangaf gewoon liever alleen "ons" clubje.

    En dat is echt niet persoonlijk bedoelt...
     
  6. simalex

    simalex Bekend lid

    ChantalK: Veel plezier bij de kerstshow!

    OW: Eigenlijk ben ik persoonlijk wat huiverig voor mensen die zich nu ineens aanmelden om mee te gaan verhuizen. Natuurlijk zijn de leden van de 'oude bevallingslijst' wel welkom, graag zelfs!
    Spannend trouwens dat je de beslissing heb gemaakt om je ontslag in te dienen, maar wel super hoe je baas heeft gereageerd!
    Ben trouwens HEEEEEEEL benieuwd naar het forum... kijken kijken!

    ML: OOk van mij nog een knuffel voor Veerle. Vervelend van de verstopping/klysma zeg! Ze kan trouwens ook flinke nakampen nog krijgen hoor, van dat klysma, dat ze daarom nog zat te persen. En jij geeft al rooibosthee aan Veerle?

    Bibiche: Misschien inderdaad speentje proberen, voordat het een gewoonte wordt van Elenora om zo vroeg te willen eten?

    OekOek: Heerlijk zeg! Lekker uitgeslapen dus!

    OW: Applausje voor Joaquin!

    ChantalK: Applausje voor Luca! En *Sweet memories* bij de kerst. Dit jaar vier je de kerst voor het eerst als gezinnetje. Ook heel bijzonder lijkt me toch ;) ?

    Jingels: Ben het volledig met je eens.

    Erica: Lekker gewerkt?

    (Assepoester en) choco: Gefeliciteerd met jullie (buurmeisje en) dochterje Jasmijn!

    Tigger: Hoe gaat het nu eignelijk met Emma haar knuffelzak?

    - was ophangen en daarna eten - Doei doei!
     
  7. Tigger

    Tigger Fanatiek lid

    1 jun 2006
    2.803
    0
    0
    Choco, GEFELICITEERD MET JULLIE JASMIJN!

    Jingels, whaha... Muts.. :) Lekker dat je wel 6 uurtjes hebt kunnen slapen. Still respect voor je doorzettingsvermogen.. ;)

    Chantal, whoehoe... Lekke rhoor!

    Ow, whaha ook al doorgeslapen...

    En bij OekOek ook al.. :)

    ML, Hier bepaald Emma ook hoor. Het lastige is dat Emma gewoon best veel slaapt. En dus is het met het nieuwe schema wel erg puzzelen. Maar goed dat zal vanzelf wel komen.
    Ik geef Emma fruit voor zoveel ze wil, ene keer paar hapjes andere keer bakje leeg. Mevrouw blieft trouwens alleen zomerfruit.. :) Als ze weinig fruit op heeft kan ik nog wat melk aanbieden. Vandaag half bakje fruit en 120 cc melk op. Ze zal rond 1430 wel weer wat lusten denk ik. even aanzien allemaal. Ik vind het tot nu toe maar een schema van niks, zoals ze het nu zelf aanbiedt. Maar vooruit, ik denk dat dat komt omdat het oude schema heel lang hetzelfde is geweest en dit dus gewoon nieuwe en onbekent is. ;)
    Emma is nog niet de hele ochtend wakker. Bij lange na niet.. :)

    Ik vind ook dat we het oude clubje zo moeten houden. Maar ook de meiden die meegekletst hebben en zo af en toe nu nog aan waaien ook. Ik denk de meiden die op de lijst staan?
     
  8. Tigger

    Tigger Fanatiek lid

    1 jun 2006
    2.803
    0
    0
    Oh ja, uiteraard hoop ik dat Veerle geen klysma meer nodig heeft... :(
    en thee? Gewoon afgekoelde thee? Of lauw? En wat voor thee mag je geven?

    Simone, Emma slaapt nog heerlijk in de bakerzak.. Ik probeer het af en toe en als ik de meiden hier mag geloven gebeurd het vanzelf een keer. :D

    Hoe voel je je?
     
  9. Niet meer actief

    Goedemiddag dames,

    Ben een tijd niet geweest en jullie hebben lekker gezellig gekletst.
    Ik zag dat het met de meeste allemaal. Goed gaat.

    Alida; Hoe is het nu met Lars?
    Tigger; Ik geef Dylan alleen in de avond pap en dan gewoon in een papfles.
    Choco en man; van Harte gefeliciteerd met jullie kleine meid Jasmijn.
    Marie Lize; Wat vervelend zeg! hoop dat het goed komt.

    Ik zag ook dat er een paar lekker hebben doorgeslapen. lekker hoor.

    Voor alle andere zwaai zwaai. Ik ga straks richting Gelredome voor Symphonica in Rooso hebben van de verzekering Vipkaarten gehad.

    Liefs Nathasja
     
  10. Niet meer actief

    ok dames.. dat is duidelijk ;)

    Sorry meid, dan gaat dat niet lukken.. ik weet nog niet iedereen heeft ermee ingestemt.. maa dit zegt al genoeg...

    We houden het gewoon bij ons "clubje"

    Ik ga weer effies....
     
  11. Chantal87

    Chantal87 Fanatiek lid

    2 apr 2006
    3.727
    0
    0
    hallo meiden,
    hier lekker weekend aan het houden.

    Belle is vreselijk aan de diaree geweest gelukkig
    is het vandaag alweer wat dikker.
    ook heeft ze in haar oog geprikt helemaal rood
    morgen even mee naar de huisarts als het nog zo
    is.
    ook is ze erg verkouden
    en nog blijft het een vrolijke lekkere tevreden meisje.

    verder wil de verkoop van ons huis niet zo lekker we hebben nog geen kijker gehad.
    ook gaat er iets mis met de hypotheker hij heeft
    van alles belooft nu blijkt dat hij geen papieren heeft gehaald en ons niet had mogen helpen.
    zijn nu bezig met iemand anders maar maak mij
    erg zorgen.
    ik wou dat we er nooit aan begonnen waren.

    groetjes en een fijn weekend
    Chantal.
     
  12. Chantal87

    Chantal87 Fanatiek lid

    2 apr 2006
    3.727
    0
    0
    Choco gefeliciteerd met je dochter :whistle: :whistle: :whistle:
     
  13. Niet meer actief

    Jeetje Chantal. Ik hoop dat het snel in orde komt.
     
  14. Bibiche

    Bibiche Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.509
    0
    0
    @ow: ik heb ook liever alleen ons clubje want ik vind het nog steeds eng met al die verhalen hier. En we kennen jara niet en we weten nog niks van elkaar. Liever zo houden, niks persoonlijk hoor. Maar vind het dan wel vreemd dat ze dan ineens wel zou willen schrijven.
    @ML: speentje wilt ze echt niet, ze blijft huilen totdat ze de fles krijgt die ze in 1 teug opdrinkt. Het is sinds de wintertijd zo anders kwam ze rond 6.30 uur. Ik kijk nog ff en ik ga morgen ff papfles geven in de avond.

    Ik ga je zo mailen ow.
     
  15. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.108
    2.838
    113
    Dames,

    Het is niet de bedoeling dit topic te gebruiken om elkaar op de hoogte te houden van de status van een ander forum.

    Tevens wil ik jullie wijzen op de regels van Zwangerschapspagina dat het niet toegestaan is dit forum te gebruiken om een ander forum te starten. Dat je een eigen forum start, heel goed! maar niet via ons.

    Edit: Op verzoek van Erica en Oek oek topic weer geopend.

    Jan.
     
  16. biancanr1

    biancanr1 Bekend lid

    29 nov 2006
    824
    0
    0
    leidster kdv
    Lotte, heel erg bedankt dat je het weer open hebt gesteld.
    Je hebt wel gelijk dat we ons niet netjes aan de regels hebben gehouden.
    Jammergenoeg is de aanleiding tot ons besluit ontstaan door dames die zich dan wel aan de regels houden, maar een vreselijk slechte fantasie hebben.

    Anyway; bedankt voor je herziening!
     
  17. Oek oek

    Oek oek Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.461
    0
    0
    Groningen
    :D Super! En zoals ik al gepb-t had: we zullen ons nu wel aan de regels houden, want we willen hier gewoon lekker kunnen kletsen!
     
  18. Silvie

    Silvie Fanatiek lid

    16 aug 2005
    3.910
    0
    0
    Woerden
    Heej, hij is weer open. Super.
     
  19. Rachel1984

    Rachel1984 Fanatiek lid

    22 feb 2006
    4.341
    0
    36
    Pedagogisch medewerkster
    Cuijk
    :D :D :D
     
  20. Bibiche

    Bibiche Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.509
    0
    0
    begrijp er niks van? Hier of daar posten? :(:
     

Deel Deze Pagina