Juli 2007 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Amle, 26 jun 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sonya one love

    sonya one love Niet meer actief

    volgens mij is het hier al dagen stil :cry:
     
  2. Tweety31

    Tweety31 Bekend lid

    17 sep 2006
    644
    0
    0
    ik werk in de kinderopvang
    ik woon in het westland
    Ik heb er bijna geen tijd meer voor om hier te lezen en te reageren, dus ik denk dat mijn tijd hier ook geweest is...
    Iedereen veel plezier en geluk met jullie kleintjes.
    Heel misschien als ik meer tijd krijg (geen idee wanneer) dat ik nog eens hier kijk...
    (ik kan altijd moeilijk afscheid nemen...hahaha)
     
  3. lieff

    lieff Actief lid

    8 nov 2006
    292
    0
    0
    Het is hier inderdaad erg stil, heb ook zelf weinig tijd gehad om te lezen. Ben ondertussen zelf weer aan het werk, en jee wat valt dat tegen. Vind het eerlijk gezegd best zwaar. Ik draai 2 late diensten in de week en dan duurt de dag zooooooooo lang.
    Zal snel weer proberen wat mee te lezen/plaatsen/reageren.

    Gaat alles met iedereen goed?
    Ben in het bijzonder eigenlijk wel heel benieuwd hoe het met Devin gaat.
     
  4. pienie

    pienie Fanatiek lid

    29 okt 2006
    1.418
    1
    0
    zuid holland
    Laatste update over Devin:

    Ze zijn nog in het ziekenhuis en krijgt een goedje waardoor ze minder last heeft van de voeding die terugkomt. Ze heeft al een dag niet gekrijst/gespuugd, dus dat lijkt aan te slaan.
    Ze hopen dat ze nu weer wat gaat groeien, want dat stond vrijwel helemaal stil.
    Dit is mijn korte leken-samenvatting van wat de papa heeft geschreven.
     
  5. jekkia

    jekkia Fanatiek lid

    Gelukkig weer wat beter nieuws over Devin. Hopen dat het aanslaat en dat die kleine meid weer flink gaat groeien.

    Heb heerlijk nog geshopped met mijn moeder. Was net te laat voor de trein maar kon gelukkig nog de bus halen (die gelukkig een lage opstap had. Jippie voor de buurtbusjes). Hebben hele leuke kleen voor Raven gekocht, wat hoeslakens voor haar bedje en net toen we wat wilde gaan drinken zette ze het op het brullen (tot we de zaak weer uitliepen, uiteraard lag mevrouw toen in de kinderwagen te lachen)

    Gisteren naar de beurs geweest. Druk! Pfff, Ivo vond het zo maar niks. Volgende keer laat ik hem ook thuis, hij sjokte daar ok maar wat achter mij aan en was alleen maar aan het opletten dat hij niemand aanreed daar ;))
    Heb wat handige aanbiedingen daar ingeslagen, onzettend leuke foto van Raven laten maken en spijt dat ik toch daar niet zo'n travelcot heb gekocht.

    Tja, ik heb het ook wat drukker nu ik weer werk maar probeer toch minstens elke dag even hier te kijken want ik blijf nieuwsgierig naar jullie kindjes.
    Ga nu iets aan huishouden doen, lijjkt wel huishouden van Jan Steen hierbinnen :(
     
  6. twinny

    twinny Fanatiek lid

    4 jul 2006
    2.822
    1
    0
    Zuid-Limburg
    jammer van de meiden die weggaan, maar kan me goed voorstellen dat we allemaal minder tijd hebben nu het gewone leven weer op de rails is, hihi!

    Jekkia: leuk dat het zo gezellig was, lijkt me zeker voor herhaling vatbaar dan. En wat is een travelcot?

    Pienie: bedankt dat je ons ff op de hoogte houdt van Devin. Fijn dat het lijkt aan te slaan. Hopelijk komt ze vlug weer thuis en gaat goed groeien. Doe Niva en mannetje maar de groeten........

    Hier alles zijn gangetje. Gister de eerste keer op visite gegaan 125km verderop. Leek wel een hele volksverhuizing. Gelukkig heeft ze daar wel nog 1 1/2 uur geslapen. Toch merk je dat ze thuis heel anders is dan elders. Maar ze doet het goed hoor onze meid.
    Ze zal wel zo terugkomen van het zwemmen!

    Vandaag krijgt ze haar eerste fruithapje!

    twinny
     
  7. Loltsje82

    Loltsje82 Fanatiek lid

    20 okt 2006
    3.624
    0
    0
    zorgcoordinator
    Friesland
    haha, ben heel benieuwd hoe dat gaat. Niet vergeten foto's te maken he! ;)
     
  8. Loltsje82

    Loltsje82 Fanatiek lid

    20 okt 2006
    3.624
    0
    0
    zorgcoordinator
    Friesland
    Update over Devin: Ze is vandaag thuis gekomen! Joepie!
     
  9. Irena

    Irena Actief lid

    15 apr 2007
    456
    0
    0
    Docent Engels (Voortgezet Onderwijs)
    Groningen
    Hey all, ik heb al een tijd niet gepost hier... :oops: Ik probeer soms bij te lezen, maar er vallen wat gaten. Als ik tijd heb zal ik zo nog wat reageren op wat ik onthouden heb... :(

    Even kort hoe het met ons gaat:

    Afgelopen dinsdag is tijdens de 3-maandenecho (die Tiekje kreeg omdat ze in stuit lag) geconstateerd dat ze een lichte vorm van heupdysplasie heeft... Dus moet ze nu 12 weken, 23 uur per dag, zo'n spreidbroek aan. De eerste dagen waren we vaak wel 2 uur bezig om haar een klein uurtje te laten slapen want ze ligt niet lekker nu... Door het slaapgebrek gingen ook alle andere dingen niet goed bij Tiekje: slecht drinken, slecht humeur... En wij ook ongelukkig!

    Tiek slaapt beter op KV, daarom heb ik nu ook de laatst overgebleven BV-sessie, de nachtvoeding, maar vervangen. Mede daardoor gaat het langzaam weer de goede kant op hier. Vannacht heeft ze geslapen van 1 tot 7 en was alleen maar even rond 4 uur haar speentje kwijt!

    Aan die spreidbroek beginnen we te wennen. Wel kan ze geen broekjes meer aan, tenzij we speciale bestellen, bijvoorbeeld via Internet. Ik ben nu eerst maar mooie jurkjes gaan kopen! ;)

    Dames, lieve allemaal, ik moet weer weg. Liefs!
     
  10. sonya one love

    sonya one love Niet meer actief

    oo irena...wat balen zeg zoeen spreidbroekje...ik heb gehoort dat de kindjes er wel snel aan wennen!
    ik hoop het voor jullie.
    Hoera devin is weer thuis ..gelukkig...hoop dat het nu weer snel beter gaat met haar.

    Jekkia...winkelen...heerlijk he hebben wij pas ook gedaan .ik was ook met de bus gegaan en het ging prima...was erg verbaasd over de mensen die me kwamen helpen :)

    verder vandaag gaan zwemmen met chedella en papa.
    het was geweldig...ze genoot van het water en alle aandacht...begon steeds meer te lachen tegen alle andere kindjes...en was maar liefst van 13 uur tot 16 uur klaar wakker!

    verder morgen voor het eerts na 6 maanden weer werken.bah bah
     
  11. sonya one love

    sonya one love Niet meer actief

    twinny...het eerste fruithapje..leuk yo..hier at ze me meteen het heel potje op :) en mopperen toen het op was! wij zijn er ook sinds 4 dagen mee begonnen.
     
  12. Irena

    Irena Actief lid

    15 apr 2007
    456
    0
    0
    Docent Engels (Voortgezet Onderwijs)
    Groningen
    Lieff, gelukkig zijn jij en Norah niet zo ziek meer. BTW, wat een mooie foto's had je geplaatst. Norah is echt een mooi meisje! En ik zie dat ze maar drie daagjes jonger is dan ons Tiekje! Erg cool dat jullie een schommelstoel gaan kopen,het lijkt me ook zo fijn als je een huilend kindje wilt troosten. En je bent ook alweer aan het werk dus... Ik hoop dat het snel weer went!

    Sonya, wat fijn dat Chedella het zo fijn had bij het kdv! Het is moeilijk hè, haar de eerste keren wegbrengen. Had ik ook toen ik Tiek voor het eerst bij mijn ouders liet! Enne, ja dat spreidbroekje is erg balen, we hadden het ook helemaal niet verwacht... Zo kom je voor een controle in het ziekenhuis, zo kom je er een paar uur later weer uit met een ingesnoerd babytje. :(
    Succes morgen met je eerste werkdag! :)

    Twinny, wat fijn dat je al zo goed aan het afslanken bent! Wow, alweer serieus denken aan een 2e :confused:. Stoer! Fruithapje voor Zoë; wauw wordt ze al zooo groot? Je schreef:
    Slapen gaat gewoon moeilijk bij ons meisje, maar ik laat haar niet zelf maar zien, noch kijk ik op de klok en zeg: 'Bedtijd!'. Het zit ergens tussenin, zodra ik denk dat ze een slaapje nodig heeft gaat ze naar bed. Dan gaat Tiekje op een bepaalde manier dreinen en gapen en in haar oogjes wrijven. Dan leg ik haar wakker op bed. Klaar? Nee, dan gaat ze ècht huilen, ik denk om te ontspannen...:( Ik of Eri elke vijf minuten erheen om even te kalmeren. Na twee of drie van die tochtjes, waarna ze telkens weer iets slaperiger is, valt ze dan zelf in slaap. Nu met die spreidbroek gaat het anders trouwens, nu krijst ze als we haar op bed leggen en moeten we bij haar blijven zitten tot ze slaapt. Hopelijk wordt het wel weer zoals eerst.

    Hey Femke! Leuk weer eens wat van je te horen! Gezellig dat Marin samen met een neefje bij dezelfde gastouder zit! :) Fijn dat je al zoveel bent afgevallen! Je gaf les toch? En dan is afkolven gewoon errug lastig, daarom heb ik ook maar vast de BV afgebouwd, zodat ik daar niet meer mee zit als ik 4 december weer ga beginnen. In twee weken tijd is wel snel! Maar goed, ik verving al in de 7e week één voeding voor KV. Daarna heb ik meestal na twee weekjes weer een BV in KV omgezet...

    Jekkia, een paar minuten tv zal wel niet tot een verslaving leiden nee... :) Ben nu opeens wel benieuwd wanneer je wèl moet uitkijken voor een verslaving...?
    Kan me voorstellen dat de beurs druk was en dat Ivo het weinig aan vond! Eri zou zoiets ook vreselijk vinden en grapt dat ze zo'n beurs ook geen Jonge Gezinnen beurs moeten noemen, alsof papa's dat leuk zouden vinden!

    Jody, ik zat even in je album te spieken. ;) Wat zie jij er (weer?) goed uit! En Mick is cute! Fijn te lezen dat de vakantie jullie goed gedaan heeft Wel jammer dat je je baan niet leuk vindt... Goh, stel dat je ongesteldheid nu alweer door een zwangerschap was uitgebleven. :( Maar ik begrijp dat je dan op zich wel blij was geweest! ;)

    Niva, zoooo erg dat Devin zo ziek is... :cry: Maar ik ben wel heeeeel blij dat jullie nu weer thuis zijn en dat de medicijnen eindelijk aanslaan. Nogmaals een hele dikke knuffel voor jullie alledrie!

    Eerste ongesteldheid na de bevalling: stelde hier helemaal niks voor, ik had pas halverwege door dat dit niet gewoon wat bloederige afscheiding was... :oops: Geen krampen ofzo en ook niet overdreven veel dus. Maar ik heb wel een geplande KS gehad (dus geen ontsluitingsweeën of persweeën), misschien maakt dat wat uit?

    Babyzwemmen: ik zie dat meerdere babietjes dat doen. Het klinkt toch wel erg leuk --> ikke jaloers!

    5e voeding: wij maken Tiek gewoon nog elke avond rond elven wakker. Ze is ook bijna zwaar genoeg voor 4 flessen, maar krijgt nog geen bijvoeding en dan redt ze het gewoon niet op alleen maar 4 'eetmomenten'. Wel drinkt ze lang niet altijd die 5 flessen helemaal leeg, maar goed, dan kan ze per dag een beetje bepalen hoeveel ze nodig heeft.

    Wauw, ben ik helemaal bijgelezen èn heb ik tijd gehad om te reageren! :confused: Tiekje slaapt nog steeds... Heerlijk! Hopelijk zet dit door en begint ze inderdaad te wennen aan Dat Ding!
     
  13. twinny

    twinny Fanatiek lid

    4 jul 2006
    2.822
    1
    0
    Zuid-Limburg
    goede morgen meiden

    JOepie DEvin is weer thuis! Hopelijk gaat het nu ook echt beter!

    IRena: balen dat ze zo'n broekje aan moet, maar wel beter natuurlijk voor haar. En heb je wat leuke jurkjes weten te vinden? Jammer van de bv, maar als beter gaat op kv, tja dan is het gewoon niet anders.

    Sonya: gaaf dat het zo gezellig was met zwemmen, leuk is dat hè. En vandaag veel succes met werken. We hebben haar pas 2 theelepels gegeven, want ze zeiden dat we het langzaam op moesten bouwen. Ben ook bang dat ze anders weer krampen krijgt.

    Het fruithapje ging er zonder een spier te vertrekken in. NIks uitspugen, geen rare gezichten. Wel probeerde ze steeds met de slabber haar mondje af te vegen!
    Ben benieuwd of ze het dadelijk ook nog leuk vindt, hihi!

    twinny
     
  14. Irena

    Irena Actief lid

    15 apr 2007
    456
    0
    0
    Docent Engels (Voortgezet Onderwijs)
    Groningen
    :) Twinny, heeft Zoë nog spijt gekregen van dat fruithapje? Leuk joh, dan is ze echt al een grote meid als ze vast voedsel eet!

    Ik heb idd een paar hele mooie jurkjes gevonden. Het heeft me alleen wel wat centjes gekost...:oops:
     
  15. sonya one love

    sonya one love Niet meer actief

    nou mijn eerste werkdag was een drama...moest chedella al om half 7 wakker maken e...normaal slaapt ze tot 8 uur..was moe en chagerijnig..
    was niet stil te krijgen..
    eenmaal op het kdv begon ze te lachen en had ze goede zin :)
    Na ruim 2 uurtjes werken..belde ze op dat ze koorst had en huilde!
    ik er meteen naartoe...vind ik daar een totaal ontreddend meisje dat letterlijk schreeuwde van verdriet!
    Het is dat ze niet uit het wiegje kon springen anders was ze zo in mijn armen gevlogen..
    ze ging helemaal tegenme aan hangen en duwde haar hoofdje in mijn hals..erg zielig..

    eenmaal thuis een paracetamolletje, flesje en wat mamaliefde....en na 3 uurtjes...ja hoor weer praatjes genoeg en weer vrolijk :)

    pfffffffff werken...ik ga er nog maar eens hard over nadenken..zucht..........
     
  16. Kirby

    Kirby Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.175
    0
    0
    Roeselare
    Niva, hoe gaat het nu met jou en Devin?

    Irena, wat vervelend dat je meisje zo'n spreidbroekje moet dragen... Ana-Lucia had twee weken geleden ook de controle echo van haar heupjes en gelukkig was alles goed van haar. Mag ik je een goeie raad geven? Hoe vervelend het ook is voor jou en je meisje, doe het broekje aan, voor je het weet is die periode voorbij. Mijn nichtje had het bijna in de ergste graad en moest normaal minstens zes maand zo'n spreidbroekje dragen, maar door het doorzetten was ze er al na drie maand vanaf! Misschien gaat het bij jullie ook wel sneller. Wanneer krijgt ze nog een keer controle?

    Sonya, wat erg dat je meisje koorts had door heimwee... mijn broertje heeft dat tot zijn tiende gehad ong... toen hij heel klein was, kreeg hij al na een paar uur koorts, toen hij groter was, was hij het al meer gewend en begon het pas 's avonds nadat hij al een hele dag weggeweest was. Als er een van ons (broers of zussen) mee was, had hij het minder. Begrijp heel goed dat je het nu nog minder ziet zitten om te gaan werken! Heb het namelijk ook! Ik wil gewoon bij mijn meisje blijven... het idee dat ik niet even naar haar kan gaan kijken, haar even strelen, haar niet meer zelf voeden,... bah, ik kan er maar niet aan wennen, word al misselijk bij de gedachte alleen... veel sterkte.

    Chantal, Lexi... hoe gaat het met jullie?
     
  17. niva

    niva Fanatiek lid

    16 nov 2006
    2.300
    0
    0
    lvg begeleidster kinderen/jongeren
    Hallo allemaal,

    Toch maar weer een klein berichtje over ons gezinnetje.
    Aan de meesten van jullie had ik al verteld dat het de laatste tijd niet zo super ging met Devin en dat we naar de kinderarts zouden gaan. Daar zijn we geweest en ons dametje heeft toen medicijnen gekregen omdat ze last van reflux (spugen, maagklepje sluit niet goed, maagzuur spugen) heeft/ had. Ze had een slokdarmontsteking ontwikkeld door dat veelvuldig maagzuur opspugen en ze was erg onrustig. Ook was ze in een maand tijd eigenlijk niet aangekomen. Dit baarde de arts wel zorgen en ons ook natuurlijk, een baby hoort minimaal 100 gr per week aan te komen.

    De medicijnen deden niet wat ze moesten doen, wij zagen geen resultaat en Devin bleef veel huilen/krijsen van de pijn en spugen en onrustig (zo sliep ze bijvoorbeeld overdag niet)
    Na nóg eens contact met de kinderarts te hebben gehad afgelopen dinsdag, besloot hij haar op te nemen. We moesten ons woensdagochtend op de Poli melden, waar ze opgenomen werd in het ziekenhuis. Ik mocht gelukkig bij haar blijven, ook s nachts. Dat was wel prettig.
    De dosis medicijnen werd vedubbelt en ze kreeg er nog een medicijn bij om haar maaginhoud sneller te laten doorstromen naar t spijsverteringsgebeuren..onder het mom van “wat er niet in zit, kan er ook niet uit”

    Al na twee dagen spuugde ze nauwelijks nog en was het krijsen verdwenen en het huilen enorm afgenomen. Ze begon overdag korte slaapjes te maken en was een stuk minder onrustig.

    Door haar het flesje te leren accepteren (deze wilde ze voorheen niet, doordat voeding/ eten e.d. problematisch voor haar was geworden en een fles dus nóg vervelender was) kon ze speciale voeding krijgen die wat dikker is dan gewone voeding of moedermelk, waardoor ze het minder snel uit kan spugen. Ook heeft ze fysiotherapie gehad en krijgt ze dat nog een paar keer thuis, waarbij we leren hoe we haar kunnen masseren en welke houdingen goed voor ons zijn om haar op te tillen/ neer te leggen/ neer te zetten. (niet plat op de rug liggen enzo)
    De combinatie van al die dingen sámen met rust en regelmaat hebben ervoor gezorgd dat ze, hoewel ze de tweede dag nog afgevallen was, zondag al gegroeid was en dat we toen naar huis mochten als we het zelf zouden aandurven.
    Natuurlijk durfden we dat en dus zijn we nu lekker weer thuis!

    De arts heeft het nog gehad over mogelijk sonde voeding, maar aangezien ze niet verder was afgevallen en ze best een gemiddeld gewicht had (en dus niet extreem licht was) besloot ie t even aan te kijken, waarna ze dus al snel groeide.

    Toen ik Devin vanochtend om 11 uur in haar wiegje legde sliep ze door tot kwart voor drie s middags..Ik heb zelfs moeten checken of ze niet dood was  Dit kennen we helemaal niet!
    We hebben haar vanavond even weer gewogen en inmiddels is ze precies 170 gr zwaarder dan een week geleden, prachtig boven het minimum dus!
    Natuurlijk is ze nog niet meteen helemaal ‘de oude’(hihi drie maanden) en zoals het hoort te zijn en we moeten het nog even een tijdje aanzien voordat we kunnen zeggen dat ze echt beter is, maar vooralsnog gaat het een stuk beter met ons meisje dan een week geleden! De medicijnen moet ze in elk geval nog drie weken nemen, dat is nog best lastig want ze vind t vreselijk vies..en probeer dat maar es bij een baby met een sterke eigen wil binnen te krijgen dan! 
    We zijn in elk geval voor nu heeeeeel erg blij dat het zo veel beter lijkt te gaan en we duimen dat het weer helemaal goed komt!

    In de tussentijd probeert ze met alle macht al om omhoog te gaan zitten..ongelooflijk, maar mevrouw komt echt al met haar bovenlijfje omhoog en zet zich af met dr elleboogjes! Vanavond zat ze echt bijna in de wieg..dan kijk je wel eventjes raar hoor! Gelukkig werken haar buikspiertjes nog niet zó goed dat ze het volhoudt, maar ook op schoot of als je haar neerlegt probeerd ze rechtop te gaan zitten..Dat ziet er heel grappig uit, want ze is nog zó klein!

    Ook heeft ze haar duimpje ontdekt, al verward ze die nogal eens met dr wijsvinger, of ringvinger, of drie vingers, of twee vuistjes, of haar pink..Maar ze heeft hem ontdekt!
    Verder rolt zeinmiddels dapper op haar zij om een ebestje te pakken en pakt ze vanalles van je aan wat je voor haar houdt. Het gaat allemaal met horten en stoten, maar het is prachtig om te zien hoe ze lekker door ontwikkeld ondanks alle pijn die ze de afgelopen tijd heeft gehad!



    [​IMG]
     
  18. jekkia

    jekkia Fanatiek lid

    Oh Niva wat fijn om te horen dat het nu stukken beter met Devin gaat!

    Heb echt veel aan haar gedacht de laatste paar dagen.

    Go girl!
     
  19. jekkia

    jekkia Fanatiek lid

  20. Mamamarin

    Mamamarin VIP lid

    5 mrt 2006
    5.590
    0
    0
    Fijn nieuws Niva!
    Heb de afgelopen dagen veel aan jou en je meisje moeten denken.
    groetjes Femke en Marin
     

Deel Deze Pagina