Ineens veel korter drinken?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Stippel, 21 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Stippel

    Stippel Actief lid

    23 aug 2009
    347
    1
    18
    Mijn zoontje is nu bijna 5 weken. Hij krijgt vanaf het begin borstvoeding. Eerst dronk hij steeds beide kanten. De laatste week heeft hij vaak aan 1 kant al genoeg of drinkt hij slechts enkele minuten nog aan de 2e kant.
    Ook merk ik dat hij veel korter drinkt aan de 1e kant. Was dit eerst 20 minuten, is hij nu met 10 minuten al klaar. Is dit normaal?

    Hij groeit tot nu toe heel goed, poept en plast veel en is over het algemeen tevreden. De laatste tijd wel wat meer spugen en veel last van krampjes (vooral na avond/nachtvoeding).
     
  2. Stippel

    Stippel Actief lid

    23 aug 2009
    347
    1
    18
    Oja, hij weegt nu bijna 5 kilo en krijgt gemiddeld 7 voedingen per etmaal. Meestal zit er 3-4 uur tussen, soms maar 2 uurtjes.
     
  3. xxYasmina

    xxYasmina Actief lid

    4 mrt 2013
    383
    0
    0
    NULL
    NULL
    Herkenbaar! Mijn kleine is nu 3 weken. Als ik eventjes wacht en andere borst aanbied wil hij uiteindelijk wel weer, maar dan wordt het vaak een zit van een uur/5 kwartier totaal (incl verschonen)..met minimaal 10 voedingen per dag (erg actieve baby dus verbruikt veel) is dat soms echt niet grappig meer.. En idd, spugen/veel boertjes tussendoor ook.

    Misschien komt je melk te snel? Volgensmij is alles goed op gang nu bij mij, kan misschien net even te snel/teveel zijn voor de kleine. Naast vaak rechtop houden en pauzetjes inlassen weet ik het verder niet..
     

Deel Deze Pagina