Jonge mama's!

Discussie in 'De mama's' gestart door Prinsessa, 24 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lovely24

    Lovely24 Niet meer actief

    Hier nacontrole gehad bij de verloskundige.
    Leuk om haar weer te zien. Maar vind het wel een raar idee dat het nu echt klaar is.
    Zal vast grotendeels die stomme hormonen zijn ofzo :p want ik heb aan het eind van de zwangerschap en tijdens de bevalling vaak gedacht en gezegd dat het echt de laatste keer zou zijn!
    En nu denk ik al de hele ochtend "ik wil er nog een".

    Maar goed dat gevoel gaat vast over of wordt minder en zo niet, dan zien we het dan wel weer :p

    Als ik nou in de tussentijd nog even de jackpot win, is de keuze al veel makkelijker aangezien de praktische kanten dan opgelost worden :p
     
  2. Ntje

    Ntje Fanatiek lid

    11 nov 2012
    3.687
    76
    48
    Almere
    @soee maat 56:).

    @mellebel haha ja ik tel idd ook hardop en ga nog harder tellen als er iemand tegen me probeert te praten. Heel vaak gebeurt dat nog. Een, twee, *schat?*, DRIE, VIER:p

    Ben benieuwd of r. Baat heeft bij de osteopaat!

    @lovely haha dat pakje wat ze nu aan heeft voor mij eigenlijk ook wel maar ik ben echt een truttebol geworden nadat ze is geboren xD. Heb nog nooit zoveel tuttige dingen in huis gehad als nu:p.

    Maar probeer tuttig wel af te wisselen met stoer, zoals dat spijkerbroekje enzo:p.

    Kan me voorstellen dat dat toch een raar idee is hoor! Helemaal als het voornamelijk praktische overwegingen zijn.

    Ik heb heel eerlijk gezegd nog geen idee of ik nog wel een tweede kindje wil. Voorlopig nog niet iig.

    Merk dat ik het geestelijk best zwaar vind om te herstellen van een zwangerschap/bevalling.
     
  3. mijngeluk1992

    mijngeluk1992 Bekend lid

    18 feb 2013
    718
    20
    18
    Leuke dingetjes doen met mijn vriend:)
    Mellebel, ik geef ook geen borstvoeding hoor maar vond naast ons wel heel fijn haha

    Lovely, kan begrijpen dat het idd beetje raar voelt al hoef ik voorlopig ook geen 2e hoor haha

    Ik moet na de bekkenfysio .. hoop eigenlijk dat ik aan 2 sessies genoeg heb haha
     
  4. Lovely24

    Lovely24 Niet meer actief

    Nou dat is wel makkelijker als je dat gevoel niet hebt hahaha!

    Ik had het bij Lynn ook heel erg, maar goed toen wist ik dat ik het waarschijnlijk allemaal nog wel een keer zou mee maken.
    Nu ligt dat anders, dus is het wel moeilijker.

    Nichelle
    Ja, ach nou ook al houd ik er niet van, het staat haar wel erg leuk!
    Het is ook wel leuk om af te wisselen tussen stoer en tuttig, zeker als ze het allebei zo goed kunnen hebben.
     
  5. soeee

    soeee Niet meer actief

    Ik houuuuud van tuttig, maar dat wisten jullie al :p

    Lovely: Herkenbaar, bij mij kriebelt het ook alweer. Als we het financieel kunnen dan willen we voor een tweede gaan als Sara 1,5 is :)

    Mellebel: Hopelijk helpt het bij hem!
     
  6. Lovely24

    Lovely24 Niet meer actief

    Echt? Was me nou nooit opgevallen :p
    Hahaha!

    Ja, het zijn toch heel vaak vooral financiële overwegingen bij het krijgen van een kindje.
    Ieder geval iets wat ik zelf wel heel belangrijk vind.

    Hopen dat het allemaal gaat lopen zoals jullie graag willen!
    Maar goed, eerst nog maar even genieten van deze kleintjes :p
     
  7. xxYasmina

    xxYasmina Actief lid

    4 mrt 2013
    383
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi dames! Leuk om weer hier te kletsen met z'n allen XD m'n kleine ligt heerlijk op m'n buik weg te dromen. Hij is de hele dag al niet echt zichzelf, niet goed kunnen slapen, om het uur willen drinken...dit schreeuwt groeispurt! Nu is hij zo ko dat hij al bijna twee uurtjes achter elkaar slaapt, kleine poepietje.

    Ik heb pas over 2 weken nacontrole maar snap echt wat je bedoelt lovely! Ben eigenlijk helemaal niet emo geweest tot nu toe maar nu ik merk dat het vloeien echt op z'n einde komt voelt het echt als het einde van een periode. Binnenkort zou er dus, theoretisch gezien, weer een klein frummeltje kunnen gaan groeien in het huisje van m'n zoontje. Heel raar gevoel!

    Wij zouden trouwens wel graag "snel" weer voor een tweede willen proberen, maar twijfel of we het misschien iets te licht opvatten. De zwangerschap, bevalling en tijd tot nu toe was allemaal goed te doen, maar twee kleine kids is toch echt anders. Daarnaast hoor ik ook vaak dat een tweede zwangerschap lichamelijk gezien een stuk zwaarder is, vooral als er niet veel tijd tussen de kindjes zit.
     
  8. Mellebel

    Mellebel Bekend lid

    20 jan 2013
    536
    6
    18
    Nichelle: ooohh wat herkenbaar haha
    En hier hetzelfde hoor.. denk dat geestelijk/lichamelijk en financieel gezien er hier ook geen tweede komt (voorlopig).. maargoed wie weet wat de toekomst ons brengt..
    Mijngeluk: oeps..zoiets dacht ik gelezen te hebben..maar ach wat maakt het uit..tis natuurlijk ook wel heel gezellig om haar dichtbij je te hebben ;) maar gaat ie goed?

    Ik laat het jullie donderdag uiteraard weten hoe het is gegaan.. :)
     
  9. Prinsessa

    Prinsessa Niet meer actief

    Ja, inderdaad leuk! :)

    Ik vind haarbandjes ook super schattig haha. Ben wel benieuwd naar Jaslynn trouwens, hoe ze er nu uitziet! Alhoewel ik denk dat jij de meeste kindjes uit dit topic nog helemaal niet gezien hebt, toch?

    Kan me voorstellen dat je haar gaat missen, hier zijn we daar nog niet aan toe hoor haha E. blijft nog lekker bij ons, we vinden het veel te fijn met z'n drietjes.

    Bah, prikjes.. zie er nu al tegenop!

    De nacht daarna was al helemaal dramatisch!Toen sliep ze pas rond 06:00! Maar dat kwam omdat de hond van m'n moeder haar speentje helemaal kapot gekauwd had toen we even niet oplette, dus die kon weg. We hebben er nog 2 van Difrax maar ze wil alleen haar Bibi speentje, dus die spuugde ze gelijk weer uit om daarna weer te gaan jammeren en dat de hele nacht door :( Gelukkig hebben we inmiddels een nieuwe speen haha.

    Ga zometeen maar gelijk 2 extra speentjes van Bibi kopen voor de zekerheid!

    Hi meid :D Dan kom je hier toch mee kletsen?! Gezellig hoor!

    Ja, dat heb ik ook gelezen, maar hoe ik het doe is eigenlijk niet minder werk dan als je het eerst in kokend water oplost :) haha niet zo slim dus.

    Misschien dat ik ook eens ga kijken naar nutriton!

    Nee, eigenlijk gelijk na de kraamweek mee gestopt :p

    Zeker niet gemist, maar het werkt allemaal weer :p

    Hopelijk is het bij jou dan ook minder pijnlijk nu je bevallen bent! :) Ik vind het idee toch een beetje eng, slaat nergens op hoor, maar ben gewoon een schijterd denk ik haha.

    Ja, honger is honger inderdaad. Geef haar dan toch wel wat, maar vind het soms nog wel lastig als ze dan daarna nog steeds trek heeft.. dan zit ik echt bijna aan het maximum, vreetzakje is het af en toe :p

    Wat een leuke dingetjes heb je gekocht zeg! Zal Nova vast prachtig staan!! Ik heb ook nog niet zo heel veel in maat 62, maar vind het echt leuk om daar nu een beetje voor te gaan shoppen alhoewel ze er echt nog in verzuipt :p

    Wat super lief! :D Wat staat het haar mooi!

    Haha, gelijk heb je hoor! Als je al zoveel hebt is het zonde om veel bij te kopen, ze kunnen 1 setje dan maar een paar keer aan.. Zara heeft echt hele leuke dingen! Alhoewel ik het vanaf maat 68 eigenlijk écht leuk vind. Stoere spijkerbroekjes, overhemden :D

    Dankjewel!!

    Ach wat sneu, dan valt het ook echt wel op natuurlijk dat er iets niet helemaal goed gaat. Ik hoop dat jullie donderdag een goede afspraak hebben! En het scheelt sowieso al dat het met de Nutrilon Omneo al weer wat beter gaat!

    Ja, dat lijkt me ook een raar idee hoor! Dat het echt klaar is. Maar.. je weet maar nooit hoe het loopt ;) wie weet in de toekomst toch nog kindje 3, je kan het eigenlijk als het niet nog een klein beetje kriebelt, niet helemaal uitsluiten. Wie weet zakt het gevoel wel weg... voorlopig inderdaad even lekker genieten van je twee meiden!

    Ik had hier na de bevalling al kriebels haha! Ik zou denk ik als E. rond de 2 jaar oud is voor een tweede willen gaan.
     
  10. Prinsessa

    Prinsessa Niet meer actief

    Zo, goedemorgen meiden :D

    E. heeft vannacht weer goed geslapen, 00:00 laatste fles en ze drinkt nu haar eerste flesje dus dat is netjes.

    Hier ontzettend zware menstruatie, nog nooit zoiets meegemaakt! Ben wel 3x doorgelekt, bah. Ook nog nooit gehad, echt goor! Hopelijk is het eenmalig.. Maar zal straks ook wel anders zijn als ik aan de pil ga.

    Wat gaan jullie verder doen vandaag? Ik ga zo even de stad in met m'n zusje, een cadeautje kopen voor het vriendje van E. haha, het buurjongetje die 3 weekjes jonger is. Denk dat ik een Koeka spuugdoekje ga kopen en misschien nog iets kleins erbij.. En dan 's middags ga ik met zijn moeder en de kindjes nog even de stad in, een beetje shoppen.

    Hebben jullie trouwens al plannen voor de feestdagen?
     
  11. soeee

    soeee Niet meer actief

    Yasmina: Klinkt inderdaad als een groeispurtje! Hoe gaat het nu met slapen van je kleine man? Nog steeds alleen maar op jou of heb je alweer wat meer bewegingsvrijheid? :)

    Prinsessa: Och jeetje!! Sara wil juist alleen de Difrax haha. Had een duurdere speen gehaald, een platte. Elke keer gaat ze ervan kokhalzen, dus we blijven lekker bij Difrax :) Echt sneu voor E. dat de hond hem kapot had gebeten. En voor jullie ook haha.

    Klinkt als een gezellig dagje, veel plezier! :D Ik ga ook shoppen vandaag, met m'n beste vriendin en Sara natuurlijk :) Maar zo eerst ff aan de schoonmaak. Heb lirver dat Sara zich om 3u meldt dan zoals nu om 5u. Heb sindsdien niet meer geslapen namelijk.

    Hier: Ik ga Sara maar in een slaapzak doen denk ik. Ze wurmt zich onder de dekens vandaan. Deken kwam vanmorgen tot halverwege haar buikje! Was zo schattig, ik vroeg: 'Hee, wat doe je nou?' Kreeg ik een glimlach van oor tot oor en een 'uhhhh' toegeworpen ♥

    Zo schattig, m'n schoonmoeder heeft een matrasje voor het ledikantje en een badje gekocht. Ze heeft er helemaal zin in! Van m'n schoonzusje mogen we haar Quinny Zapp lenen als we daar zijn. Wil onze wagen namelijk niet meenemen omdat je vaak hoort dat hij kapot gegooid wordt. Dus nemen alleen de maxi cosi en draagzak mee. Nog maar 2,5 week en dan gaan we al :D Vind het echt spannend, hoop dat ze geen last van haar oortjes krijgt!
     
  12. soeee

    soeee Niet meer actief

    Oja de feestdagen. Met Sinterklaas niks denk ik. Wil wel een cadeautje kopen voor Sara. Voor het idee haha. En jullie?

    Tweede Kerstdag vieren wij hier thuis met de familie van mijn moeders kant. Eerste Kerstdag weet ik nog niet. Met Oud en Nieuw blijven we lekker thuis en maken we het daar gezellig :)
     
  13. Lovely24

    Lovely24 Niet meer actief

    Kom zo verder bij lezen maar hier een goede nacht gehad.
    F. werd 7.20 pas wakker! Nu de fles aan het geven.
     
  14. Miranti

    Miranti Fanatiek lid

    1 jan 2013
    1.445
    0
    36
    #74 Miranti, 27 nov 2013
    Laatst bewerkt: 27 nov 2013
    Prinsessa, wat vervelend! Hopelijk wordt het snel wat minder

    Shopse vandaag dames!

    Hier heb ik zo een gesprek met het werk. Op mijn werk zijn ze drastische maatregelen aan het nemen om de organisatie staande te houden. Dit hield helaas voor mij in dat ik mijn werkplek moet verlaten en op andere locaties moet werken.

    Feestdagen, ik doe niks met sinterklaas. Met kerstdagen wel. Dan ga ik kerstavond naar mijn vader toe (mijn ouders zijn gescheiden), 1e kerstdag naar mijn moeder en 2e naar schoonouders. Lekker gezellig eten enzo zoals altijd
    Manlief werkt in de horeca en moet altijd met kerst werken. Ikzelf in de zorg ook, maariheb dan vaak nog wel wat vrij. Hij is echt hele dagen van huis. Ik vind dat nu met ons knulletje erbij wel erg jammer. Hij heeft nu waarschijnlijk wel een avondje vrij, duspstraks als kleine het allemaal bewust mee maakt maken we het dan maar extra gezellig! En met oud en nieuw blijven we thuis en nodigen we hier wat familie uit. Onze buren zijn thuis en daar gaan we ook gezellig mee zitten. Wordt vast gezellig.

    Fijne dag dames!
     
  15. Miranti

    Miranti Fanatiek lid

    1 jan 2013
    1.445
    0
    36
    Soee, spannend ja! Ben benieuwd hoe dat gaat, zenuwachtig voor de vliegreis? Of moet dat nog komen?

    Slaapzakje is misschien wel een idee ja! Wist niet dat die bestaan in de kleine maat. Hier trappelt hij dekentjes ook altijd van zich af, maar in bedje ligt hij in puckababy, dus dan kan dat niet zo goed.
    Heerlijk he zo'n lachje! !
     
  16. soeee

    soeee Niet meer actief

    Miranti: Oh dat is minder, dat je op andere locaties moet werken. Wel een beetje in de buurt? Wanneer begin je weer met werken? Inderdaad jammer nu met die kleine dat je vriend moet werken.

    Nou ben nog niet echt zenuwachtig, maar vind het wel heel spannend. Vooral het moment van stijgen en dalen, of ze er last van zal hebben.

    Wil trouwens voor Kerst zo'n 'eerste Kerst' kerstbal kopen voor Sara :)
     
  17. soeee

    soeee Niet meer actief

    Lovely: Fijn dat ze zo goed heeft geslapen :)
     
  18. Lovely24

    Lovely24 Niet meer actief

    Prinsessa
    Oooh balen van die speen! Hoe ze al zo'n voorkeur kunnen hebben voor een bepaald speentje he?!
    Inderdaad, altijd handig om reserve te hebben hoor :p
    Hier waren we hem van de week ook kwijt (lag gewoon in de kinderwagen) maar heb gelukkig altijd wel een reserve liggen.

    Shopse!

    Soe
    Nou dat scheelt weer dat je inderdaad je kinderwagen niet mee hoeft te nemen.

    Nou ook jij, shopse he :p

    Miranti
    Oh vervelend zeg!
    Wist je dat al voor je verlof?
    Succes!

    Feestdagen
    Wij hebben het druk dit jaar :p

    5 december vieren we Sinterklaas bij mijn schoonzus & zwager, hun hebben ook 2 meiden van 4 & 7 jaar.

    1e kerstdag bij mijn schoonouders, eigenlijk niet zo heel veel zin in. Me schoonzus & zwager met 3 kinderen komen ook, en nog een schoonzusje met haar rare vriendje (oh zei ik dat hardop :p)
    Maarja, we gaan gewoon pas laat er heen hoor, ga er niet de hele dag zitten.

    Wilde dan eigenlijk 2e kerstdag thuis, lekker niks doen. Maarja mijn ouders vinden het ook wel leuk om wat met ons te doen natuurlijk. Dus dacht kerstavond maar mijn moeder vind het ook leuk om overdag nog met die meiden tijd te hebben enzo.
    Snap ik ook wel, dus tweede kerstdag komen zij hierheen.

    Oud&nieuw zouden we eigenlijk thuis zijn. Maar mijn schoonzus (met die 2 meiden :p) gaan naar mijn schoonouders dus dat is voor L. ook wel leuk. En ze wonen hier 5 minuten vandaan dus gaan we daar ook maar heen.
    Anders zit je ook maar met zn tweetjes thuis.

    Ben benieuwd hoe het zal gaan dan!

    Geen idee wat ik doe. Hoop dat als L. eind van de middag nog even slaapt ze het redt tot 00.00 en dan kunnen we daarna naar huis. Haar 2 nichtjes blijven bij opa&oma slapen maar eigenlijk wil ik dat zelf niet. Maar goed als ze wel daar naar bed gaat dan laat ik haar misschien toch liggen.
    Al denk ik niet dat ze het zal doen.

    F. zal daar dan denk ik haar laatste flesje drinken. Denk dat ik haar dan met Puckababy aan en al in de kinderwagen leg zodat we snachts dan naar huis kunnen en ze haar bedje in kan.

    Toch best wel een gedoe eigenlijk :p
     
  19. Lovely24

    Lovely24 Niet meer actief

    Hier goed geslapen dus!
    Tot 7.20!

    Ik ben iets eerder naar beneden gegaan en ze heeft bij papa haar laatste flesje gedronken. Hoorde dat ze al vrij snel honger had want ze begon (voor haar doen) ineens heel hard te huilen hoorde ik vanaf de slaapkamer.
    Had een 150 fles klaar gezet en die had ze zo goed als op zei hij.

    Net ook 150 gegeven, aangezien ze zo'n lange ruk gemaakt heeft en die heeft ze ook op.
    Dus ik ben benieuwd of dit nu het begin is van een nieuw schema ofzo?!
    Laten we het hopen..ik vind het niet erg natuurlijk haha!

    Normaal slaapt ze na haar 1e flesje wel verder maar daar had ze nu net geen zin in, maarja logisch ook denk na 7,5 uur.
    Al ligt ze nu bij mij wel weer met haar ogen half dicht.

    L. is ook nog niet wakker, en die moet eigenlijk naar de crèche vandaag :p
    Waar ze ook voor 9.30 moet zijn eigenlijk...dus we moeten gaan opschieten haha!
    Ik hoef haar niet weg te brengen, dat scheelt.
     
  20. mijngeluk1992

    mijngeluk1992 Bekend lid

    18 feb 2013
    718
    20
    18
    Leuke dingetjes doen met mijn vriend:)
    Prinsessa, klopt ik heb inderdaad nog bijna van niemand de babys gezien haha ik zal straks een foto van jaslynn plaatsen :)

    Soee, dat is al snel dat ze deken van der af wurmt haha jaslynn heeft daar geen last van maarja die ligt natuurlijk ook ingebakerd

    Lovely, dan heeft ze idd goed geslapen zeg ! Lekkerrr

    Feestdagen, hier sinterklaas bij mijn moeder daar komt ook sinterklaas haha men zusje is ook pas 5 en kerst vieren we bij ieder een andere dag haha

    Vandaag , pfff vandaag de prikjes zie er echt zo tegenop heb er gewoon slecht vqn geslapen zeg
     

Deel Deze Pagina