Help! Mijn baby slaapt door!

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Mrs Hair, 27 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mrs Hair

    Mrs Hair Fanatiek lid

    9 jun 2010
    3.330
    0
    36
    Jurist
    Zwolle
    Haha, als variatie op de help, mijn baby slaapt niet door onderwerpen.

    Maar wel een beetje serieus. Sinds vorige week komt Benjamin nog maar 1x per nacht (en onze nacht begint om 7u), en vannacht heeft hij geslapen van 7 tot 7!

    Kan dit al wel? Ik moet erbij zeggen dat we ons over zijn groei geen zorgen hoeven te maken, hij is al ruim 7 kilo... Maar ik las op borstvoeding.com enge verhalen over te diepe gaten van slaap, slaapapneu en wiegendood, en dan lig je toch niet meer lekker.
     
  2. leutjj

    leutjj Niet meer actief

    Lees mee. Onze dochter sliep laatst 9 uur en ook al een keer 10 uur achter elkaar. (Nu slaapt ze overdag zowat niet en het gebeurde als we hele dag weg waren
     
  3. pricilla

    pricilla Actief lid

    21 nov 2011
    123
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn oudste draaide ook van die lange nachten. Toen adviseerde cb mij om haar toch wakker te maken voor een voeding omdat anders de suikerspiegel van het bloed te veel zou dalen. Alleen zij was niet wakker te krijgen en in haar slaap drinken werkte ook niet. Dus liet ik haar maar slapen.
     
  4. Arual83

    Arual83 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    3.530
    0
    0
    Zuid-Holland
    Hier ook 1 met lange nachten, nog voor de 3 maanden sliep ze klokje rond en maakte me ook zorgen door de berichten. Heb toen advies gevraagd bij CB en lactatiekundige.
    We konden een droomvoeding proberen. Echter gaf dat heel veel onrust op dat moment (toen ze 4 maanden was wel gaan doen omdat ze 1 kant weigerde en toen ging het wel goed) en anders konden we haar laten slapen. Ze lag pal naast me, geen speen met slapen, alert als ze wakker was, goede plasluiers, groeide goed, niet ingebakerd en ik miste dus geen hongersignalen. Ik heb toen wel gekolfd voor ik naar bed ging.

    Het is nog steeds een lange slaper, inmiddels maak ik me er geen zorgen meer om.
     
  5. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.063
    10.330
    113
    Mijn oudste deed hetzelfde. Wij hebben toen een droomvoeding ingevoerd. Na 2 maanden kwam hij trouwens weer 3 keer per nacht. Kan dus nog alle kanten op.
     
  6. m met borisboef

    m met borisboef Bekend lid

    12 jan 2012
    586
    0
    0
    NULL
    NULL
    hier ook met 10,5 week (alleen maar 10u per nacht) hij groeide ook super goed en was een tevreden kind. nog een droomvoeding geprobeerd, maar dat waren telkens maar 3 slokjes.
    nu intussen 9mnd en sommige periode toch weer ff willen drinken in de nacht...ag dat heeft hij dan schijnbaar toch nodig.
     
  7. Yanna

    Yanna Actief lid

    7 aug 2013
    295
    6
    18
    Wouw geniet ervan ;)
    Mijn tweede sliep rond die tijd ook goed, nu komt hij helaas om de 1,5 á 2 uur 's nachts.
    Door een droomvoeding kan je dit 'probleem' verhelpen. Maar ik zou hem eerder 's nachts rond 5.30 uur een keer pakken en hem dan weer laten slapen tot bijv. 8.30 uur. Ik vond een droomvoeding 's avonds niet fijn, je haalt hem uit zijn slaap en voor mijn gevoel sliepen mijn zoons daardoor de hele nacht veel onrustiger als dat ik ze 's avonds lekker liet slapen.
    Maar dat verschilt natuurlijk per kindje!
     
  8. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    20 nov 2013
    4.495
    1.092
    113
    heerlijk, als eerste er van genieten zodat je zelf ook lekker een avondje heb en nacht natuurlijk! en dan zou ik er ook voor kiezen om s morgens heel vroeg de 1e voeding te pakken ipv s avonds laat nog. ik heb ook het idee dat je ze dan uit hun slaap haalt en daarna slapen ze niet meer zo lekker... en ik denk altijd, s avonds hebben ze nog niet zo'n honger en niet zo'n lage suikerspiegel maar s morgens wel...
    sommige kindjes slapen nou eenmaal meer en langer dan een ander kindje
     
  9. Mrs Hair

    Mrs Hair Fanatiek lid

    9 jun 2010
    3.330
    0
    36
    Jurist
    Zwolle
    Het ziet er (gelukkig) naar uit dat het een éénmalige actie was! Afgelopen twee nachten heeft hij netjes om een voeding gevraagd.

    Ik heb hier wel goede tips gelezen! In plaats van een late avondvoeding (dat werkt in mijn beleving namelijk ook niet) een vroege ochtendvoeding... Ik word dan toch wel wakker van volle borsten of blaas, en dan kan ik hem eventjes aanleggen. Heel goed idee, dank je dames!
     

Deel Deze Pagina