Hoor helemaal niets

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Lientje, 20 jun 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Ik heb zo'n babysound om de hartslag van het kleintje te luisteren. Vorige week hoorde ik het luid en duidelijk, maar nu hoor ik helemaal niets, niet eens gerommel. Moet ik me zorgen gaan maken, of kan het ergens anders aan liggen?
     
  2. anitaV

    anitaV Lid

    6 jan 2006
    47
    0
    0
    leerkracht basisonderwijs
    Schoonhoven
    Hoi Lin,

    Maak je niet meteen zorgen hoor!!!!! Dit is nou precies de reden waarom ik niet zo'n apparaat in huis wil hebben. Ik zou me alleen maar ongerust maken.

    Afgelopen vrijdag had ik mijn 3e afspraak bij de vk. ALs eerste wilde ze het hartje beluisteren. We hadden het al gehoord bij 11 weken. Ik was nu 15 weken en er was geen hartje te vinden. Na een kwartier zoeken en ondertussen twee vk's naast me hoorden zij wel 2 seconden het hartje. Ik was ondertussen zo in de stress dat ik het niet had gehoord. Dus werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een echo. Ze wilden niet dat ik 4 weken zo rond moest lopen tot de volgende afspraak.

    Op de echo was een schattig beebje te zien met een geweldig kloppend hartje en het was aan het springen en lekker aan het bewegen. Alles oke dus!! Pak van mijn hart. De schrik zat er goed in omdat mijn vorige zw.schap in een miskraam is geeindigd.

    Dus ik weet nu zeker dat ik niet zo'n ding wil want ik zou me alleen maar zorgen maken.

    Het kwam blijkbaar doordat het beebje acter de placenta verscholen zat en het geluid niet door al die dikke lagen opgevangen kon worden.

    Maar als je het echt niet vertrouwd kun je natuurlijk altijd vk bellen!!!

    Groetjes Anita
     
  3. Jansen

    Jansen Bekend lid

    6 nov 2005
    588
    0
    0
    Hoi Lin,

    Ik sluit me helemaal aan bij AnitaV.
    Volgens mij zorgt zo'n apparaatje eerder voor zorgen (zeker in het begin van de zwangerschap) dan dat het je wat oplevert.
     
  4. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Daar heb je wel gelijk in. Ik ga het maar eens verbannen naar de kast denk ik. Ben toch al snel ongerust. Heb ons kleintje vorige week dinsdag ook nog gezien op een echo, dus het zou toch eigenlijk goed moeten gaan.
     
  5. Niet meer actief

    Daar zou ik niet standaard vanuit gaan, maar ik zou nu wel even de VK bellen, want evengoed ben je nu toch ongerust denk ik. Zij kan misschien afspraak tussenplannen voor hartje te luisterne en dan kun jij met gerust hart de babysound opbergen
     
  6. Niet meer actief

    ook kan het zijn dat als je na een uurtje het nog eens probeert je het wel kan vinden, misschien zit het net achter iets verscholen. heb ook zo'n ding en hoor het zo goed als altijd, en als ik het een keer niet hoor, probeer ik het later nog eens.. en dan vind ik het uiteindelijk wel.
     
  7. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Ik moet toch nog een keer naar de huisarts voor controle (bij ons gaat dat niet via de verloskundige) dus ik denk dat ik morgen maar afspreek.
     
  8. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    En ik ga het straks nog wel even proberen denk ik, misschien is er dan wel wat te horen.
     
  9. Niet meer actief

    of de placenta ligt ervoor of kindje te laag of met hartje te ver weg, het kan allemaal... succes
     
  10. melody

    melody Bekend lid

    29 mrt 2006
    672
    0
    0
    Nou ik had vorige week dus ook zo'n apparaat gekocht... direct gaan luisteren natuurlijk maar hoorde niks... volgende dag ook niet en daarna niks....
    las ik later (lees altijd achteraf) de bijsluiter en stond op dat het het beste resultaat rond de 6de maand geeft...

    Ik heb hem zondag meegenomen naar mn nicht die vandaag uitgeteld is! Geluisterd... maar ook niks! terwijl we de baby toch duidelijk zagen schoppen en bewegen...

    Ik ga morgen het apparaat dus terug brengen naar de winkel want ik vindt er zo niks aan en ik ging me dus ook al zorgen maken en daar heb ik geen zin in...
     

Deel Deze Pagina