december 2006 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door duikster, 28 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. noura, je bent ook over de 12 weken en jij bent uitgerekend voor 31-12.

    Dus nu zijn we allemaal over die magische datum!!

    Hier hadden we toch allemaal naar uit gekeken. (Ik toch naar m'n 12 weken).

    Saartje
     
  2. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    ja met 12 weken word het risico toch steeds minder dat er wat mis gaan kan, en volgens mijn vk helemaal na 3 maanden. donderdag heb ik een echo, en hoop dat alles dan goed is. daarna mag iedereen het dan ook weten.
    ik vind het best een raar idee, een kwart zit er al op en ik heb nergens meer last van, ik voel niets dus soms word ik wakker en denk dan echt van ohja ik ben zwanger. nu is het echt wachten op dat eerste schopje.
     
  3. anitaV

    anitaV Lid

    6 jan 2006
    47
    0
    0
    leerkracht basisonderwijs
    Schoonhoven
    Hallo a.s. moeders,

    Nou ook ik vind het iedere keer weer spannend om naar de vk te gaan.
    Met 11 weken konden we het hartje horen. Wat een geweldig moment was dat!
    Afgelopen vrijdag (15 weken) de derde afspraak. Vond het weer spannend. Maar toen we na een kwartier zoeken nog geen hartje hadden gehoord had ik het echt niet meer. Een tweede vk kwam erbij staan en ja toen hoorden zij wel 2 seconden het hartje. Nou dat ik dus gemist door de stress van al dat zoeken. Vk probeerde me gerust te stellen. Ze sprak met me af dat ze het ziekenhuis ging bellen voor een echo om mij gerust te stellen.
    Dus met brok in mijn keel naar het ziekenhuis. Maar de echo liet ee geweldig actief beebje zien met een goed kloppend hartje!!
    Het kwam waarschijnlijk doordat het beebje verscholen zat achter de placent en dan komt het geluid niet door al die dikke lagen heen.

    Dus ja, volgens mij zal elk bezoek voor mij nu extra spannend zijn.

    Ben nu voor de tweede dag thuis gebleven van mijn werk. Heb de hele dag een licht gevoel in mijn hoofd en ben duizelig als ik wat ga doen. Dus durfde niet in de auto te stappen om naar mijn werk te gaan.

    Heeft iemand hier ook last van en zo ja, wat kan ik eraan doen??

    Geniet allemaal van jullie zwangerschap.

    Liefs Anita
     
  4. lianne

    lianne Bekend lid

    19 nov 2005
    893
    0
    0
    groepsbegeleidster
    Hoi anita,

    Ik snap dat je wel even van slag bent door zoiets ja.
    Gelukkig dat alles goed was, en je hebt toch maar weer even de kleine kunnen zien.

    Ik heb af en toe wat last van die duizelingen, maar als ik dan even uitrust gaat het weer over.

    Ik ben ondertussen enorm aan het groeien, heb nu ook een foto in mijn album geplaatst.

    vrijdag mag ik bellen voor een afspraak voor een 20 wk echo.
     
  5. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    als ik licht in mijn hoofd ben moet ik even gaan zitten of liggen en dan gaat het vaak wel weer. soms neem ik een boterham of een dropje zodat ik me ook vaak wat beter voel.
     
  6. ik heb juist een bloedonderzoek gehad in het ziekenhuis en daar liet de vroedvrouw ook het hartje horen. Het was de eerste keer dat ik dat hoorde!

    Zo leuk! En dan hoorden we ineens een plofje en wat geruis en toen zei ze dat dat is als het baby'tje stampt. Fantastisch!

    Die vroedvrouw zei daarjuist dat het grootste risico op een misval al weg is nadat je de 7/8 weken voorbij bent, en daar zijn we toch allemaal al lang voorbij.

    Geniet er allemaal van, ik zit nu weer helemaal op mijn wolkje!

    Saartje
     
  7. melliemel

    melliemel Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.081
    0
    0
    hoi hoi,

    anita; jee wat zal jij in een piepzak hebben gezeten zeg, maar gelukkig hebben ze je gerust kunnen stellen met een echo,
    saar; lekker om het hartje te horen hè

    ik heb ook last gehad van af en toe duizelingen, dan stond ik even rustig of ging weer rustig zitten en dat werkt op zich wel.

    ik heb weer een paar bellypaint foto's in mijn album gedaan. heeft een vriendin van me gedaan, echt leuk vinden jullie ook niet?
    enne als iemand interesse heeft, dus het evt ook zou willen en woon je in de buurt, kun je me een pb sturen zij vind het leuk om te doen dusss....

    gr saskia
     
  8. keizerin

    keizerin Niet meer actief

    Ik heb net mijn pretecho gehad en het was geweldig :D
    Hij/zij was lekker actief maar op een gegeven moment ging die de hele tijd met zijn rug naar ons toe liggen :) en was hij/zij heel rustig.
    Maar op een gegeven moment draaide hij/zij toch weer om en lag te duimen zo schattig je zag die kaakjes helemaal op en neer gaan echt zo leuk,en hij/zij ging ook nog even zwaaien en lag echt aan zijn hoofdje te voelen.
    En alles ziet er goed uit alleen kon ze nog niet zien of het hartje 4 kamers heeft maar alles zag er wel goed uit,dus op naar de 20 weken echo dan weten we zeker of alles goed is,maar daar ga ik wel van uit.
    En weten jullie hoeveel foto's ik heb mee gekregen.... 12 foto's gewoon, normaal krijg je er 5 dus ik ben helemaal happy :D

    O,ja mijn placenta zit aan de achterkant dus ongeveer over 2 weken kan ik het al gaan voelen :D
     
  9. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    Wat gaat het nu ineens snel he! Ik vond de eerste weken echt superlangzaam gaan en nu ben ik al weer ruim 15 weken zwanger! Het is nu ook echt al te zien, dus we krijgen ook leuke reacties. We hebben net een babykamer gekocht vanaf marktplaats, net wezen kijken en het zag er echt supernetjes uit, dus we hebben het gekocht. Verder voel ik me goed. Alleen last van hooikoorts, maar misselijk ben ik niet meer (ja nu heel even, maar dat komt van de auto) Wat heerlijk dat het met iedereen zo goed gaat!
     
  10. Arwen

    Arwen Actief lid

    23 jan 2006
    228
    0
    0
    Secretarieel/administratiefmedewerkster
    Deventer
    Hoi hoi dames..hier een berichtje van mij..heb een druk weekend gehad en dat moet k nu helaas bekopen, ik zit hier op me werk alsof ik door een trein ben overreden pffff envnnacht in de diaree..maar ah het is een dikke week goed gegaan dus ik mag niet klagen hihi

    Gister naar de verloskundige geweest en alles was goed, mijn baarmoeder zat 4 vinders boven de shaambeen en was 8 cm..gaat goed dus en het hartje klonk ook goed..

    Ik heb gehoord dat er wel in deventer een echocentrum is op de beestenmarkt heb een nummer maar er word maar niet opgenomen..weet jij hier ook iets van suusje????
    Mocht het zo zijn dan ga ik anders wel in hengelo/almelo of enschede een echo laten maken..wil er best voor reizen.

    heb gister de kraamzorg geregeld maar moet 3.50€ pu bijbetalen, eigen bijdragen..is dat bij jullie ook zo dames??

    ja het gat nu gek genoeg sneller nu ik vandaag al 15 weken ben..weet als de dag van gister dat ik die test in me handen had..zal nu wel snel gaan, ook kan je het nu wel zien dat ik zwnger ben, buikje komt al hihi cool he..

    Nou k stop even..ik kijk straks wel even weer..

    Liefs XXX
     
  11. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Hoi meiden, ja lekker hé allemaal over de 12 wekengrens!

    Wendy welkom!

    Ik voel me nog steeds bagger, volgens mij ben ik resistent geworden voor emesafe, wordt straks gebeld door de ha. Dus even kijken hoe en wat. Gisteren ondanks de medicijnen niets binnen kunnen houden.. bah!

    Heb dus niet veel leuks te vertellen helaas, kan bijna de deur niet uit. Ging gisteren even met de kleinste naar de speeltuin daarna was ik gevloerd, nu mag ik dat soort dingen niet meer doen van manlief :rolleyes: Maar ja moet straks wel met hem naar het consultatiebureau... dus kluizenaar worden zit er vandaag niet in ;) Ik ga me even klaarmaken en de kleine ook moeten zo weg doeiii
     
  12. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    Hoi meiden,

    Even een tijdje niets van me laten horen. Heb een drukke week. Bruiloft gehad gister en donderdag ga ik naar Robbie Williams. We waren 1 jaar getrouwd afgelopen weekend en hebben het gevierd met bezoekjes aan babywinkels en uit eten.

    Maar hier ben ik weer. Ik begin ook aardig te groeien. Ik krijg diverse opmerkingen over mijn beginnend buikje en dat het goed te zien. Is ook wel zo.... Ik heb nog steeds wel opgezette darmen (niet meer zo erg), maar buik inhouden lukt nu echt niet meer. Ook mijn broeken passen nu allemaal niet meer, dus draag nu rokken met elastiek en wangerschapsbroeken.
    Ik voel me verder helemaal goed nu, alleen een beetje moe van de bruiloft.

    Arwen: in Deventer zit alleen een 3D-echocentrum. Voor de echo's die we nu in het ziekenhuis krijgen kun je straks terecht in een "regulier" echocentrum (vanaf september). En wat betreft de kraamzorg: dat bijbetalen geldt alleen voor de uren die je extra afneemt. Wettelijk krijg je de eerste 44 uur volledig vergoed, bij medische noodzaak maximaal 80 uur. Is er geen noodzaak en wil je meer dan 44 uur (bijvoorbeeld 8 dagen van 8 uur) dan betaal je de overige 20 uur (de uren extra boven de standaard minimale 44 uur) extra bijdrage. Maar informeer gewoon bij je verzekering, die kunnen dat zo vertellen!

    Molly: ik heb ook last van hooikoorts. Vervelend he! Ik gebruik alleen homeopatische neusspray (Pollisan ofzo).

    Wat hebben jullie allemaal veel bezoekjes aan de vk. Ik heb 4 juli pas mijn tweede bezoek! In totaal heb ik er circa 10 tot aan de bevalling.

    Groetjes Suusje
     
  13. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    ayla wat vervelend dat je je nu weer zo slecht voelt, het ging juist zo goed.

    wat betrefd kraamzord e.d. heb ik geen flauw idee hoe, of dat ik bijbetalen moet. ik weet wel dat je veel minder zorg krijgt dan een aantal jaren terug, en dat het uitmaakt of je borstvoeding gaat geven want dan krijg je ook meer.
    het zal ook allemaal wel weer per verzekering verschillen.
    in ieder geval denk ik een dezer dagen wat te horen van de kraamzorg, aangezien mijn verzekering de aanmelding een tijdje terug gedaan heeft.
     
  14. noralien

    noralien Fanatiek lid

    7 jun 2005
    2.734
    1
    0
    Wormerveer
    Hallo allemaal,

    Ik betrap mezelf er steeds op dat ik heel lang niet op het forum kom. We hebben het zo druk met van alles en nog wat dat het er gewoon bij inschiet. Vanaf nu probeer ik toch weer ff regelmatig bij te lezen. Nu heb ik nog niet terug gelezen, maar ik ga hoop dat er in dit topic allemaal gezonde en gelukkige blije zwangere vrouwen zitten :D

    Onze pup is vorige week geboren. Volgende week mogen we voor de eerste keer gaan kijken en over 7 weken mogen we haar op gaan halen. Dat is dus de komst van de eerste "kleine" hier waar we enorm naar uitkijken.

    Morgen naar de VK. Ik hoop zo dat we het hartje kunnen horen. Het is weer een tijdje terug, die echo van 8,4 wkn. En af en toe haal je dan toch wat dingen in je hoofd :( Heb ook een tijdje geen symptomen gehad, maar dat hoor je van meer vrouwen, dat dat ze aan het twijfelen brengt. Nu beginnen mijn borsten weer gevoelig te worden. De vermoeidheid begint gelukkig een stuk minder te worden.
    Volgende week donderdag weer een echo :D . Oh, wat verheug ik me daarop zeg!!!!

    Nou, weer een beetje bijgeschreven. Vanaf nu gaan jullie weer iets regelmatiger van me horen.

    Groetjes Noralien
     
  15. melliemel

    melliemel Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.081
    0
    0
    hoi hoi,

    vales; wat geweldi joh zoveel foto's ik heb er maar 2 meegekregen hoor :oops: .

    arwen; ik heb dat ook hoor ik moet ook 3,50 per uur bij betalen, best veel vind ik maargoed ik heb het er wel voor over hoor.

    molly; leuk voor jullie zeg, dat jullie de kinderkamer al hebben gekocht.

    ayla; nou hopen dat de ha toch positiever nieuws heeft mbt emasafe,

    suusje76; nou lekker toch al die leuke dingen, ik moet as vrijdag weer naar de vk, spannend weer hoor.

    noura; wat fijn dat jouw verzekeraar dit regelt, ik moest het zelf regelen hoor, vond ik niet zo erg maar wat een luxe.

    noralien; ik denk dat jij het heeeeeel erg druk gaat krijgen hoor, zo twee kleine tegelijk!!!! :confused:
    maarre over die twijfels is, vind ik heel begrijpelijk hoor, ik heb er zelf alleen last van zo vlak voor mijn volgende afspraak...

    gr saskia
     
  16. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Ik heb de vorige keren niets moeten bijbetalen voor de kraamzorg ik ben wel aanvullend verzekerd, krijg de maximale aantal uren omdat ik de bekkeninstabieliteit heb gehad en ook als je meer kids hebt dn krijg je meer.
    Ik moet dat trouwens ook nog regelen, hoef ook maar een belletje te plegen naar mn verzekeraar en die doen de rest. Was nog steeds bang om het weer af te moeten bellen maar denk dat ik zo ff een belletje pleeg.

    Ik voel me nu best redelijk heb vanmorgen wel moeten spugen maar ja... niets aan te doen. Ik moet het van mn ha nog even aankijken met emesafene het is toch het beste middel maar dat wist ik al.

    Heb net mn eerste hollandse nieuwe op van dit jaar en hij was lékkerrr heb er nog 1 in de koelkast van manlief maar weet niet of die het redt!! Mijn jongste heeft het ook voor het eerst op en die zat ook te smullen, net als de oudste die kan gewoon happen :confused: had ie op tv gezien :) goed man! Andere mensen stonden wel te kijken 2 van die kleine kinderen aan de haring, die kregen met moeite wat kibbeling bij hun kids naar binnen :rolleyes: Nou heb ik geen last van hoor van lastige eters.

    Nou net nog boodschappen gedaan dat trok ik nog wel, en heerlijk fruit gehaald bij de appie, heerlijke kersen hebben ze nu heb er net een bak van leeggegeten... nu maar hopen dat het erin blijft :rolleyes:

    Hebben jullie nou allemaal al een buikje? Bij mij nog niets te zien maar ja dat ben ik wel gewend.

    Nouralien, wel leuk een pup. Wat voor ras is het? Je hebt nu wel de tijd om de pup op te voeden voor de kleine komt dat scheelt wel. Goed streng zijn, haha is moeilijk met zo'n klein bolletje pas maar op ;) Ik weet er alles van.

    Ik moet morgen ook naar de vk ook voor het eerst het hartje horen, wel gek heb em al 3 keer kunnen bekijken maar hoor hem morgen voor het eerst.

    Ik ga even liggen ben kapot joh! De kleine slaapt al en de ander zit tekenfilm te kijken met een schaaltje kersen.

    Gegroet!!
     
  17. noralien

    noralien Fanatiek lid

    7 jun 2005
    2.734
    1
    0
    Wormerveer
    Ik heb al een buik van mezelf, maar ik pas nu echt niet meer in mijn oude broeken. Draag dus zwangerschapsbroeken. Dit terwijl ik wel 5 kilo ben afgevallen sinds ik zwanger ben.

    We krijgen een flatcoated retriever.
    Ja Melliemel...dat gaat zeker druk worden, maar we kijken er wel naar uit. Er zit ongeveer 4 mnd tussen het krijgen van de pup en de komst van de kleine. Kan Venga (de hond) vast een beetje wennen aan haar nieuwe huis. Gaat wel goedkomen :D

    Ja leuk hé, dat we morgen het hartje gaan horen. Lijkt me ook echt heel speciaal :)
     
  18. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    ach ik weet niet of het zo`n luxe is hoor, als je verzekering dat regelt. ik moest bellen om wat te vragen en toen deden ze dat gelijk. bellen moet je toch, maar ik zag dat je het ook gewoon via internet kon doen.
    wij hebben voor yunyo (als ik het goed zeg) gekozen.

    en dit jaar weet ik dat de regels met kraamzorg allemaal weer veranderd zijn. ik had bij de eerste 2 ook dat ik hele dagen kon. en daar hoefde je niets voor bij te betalen, wel moest je geloof ik toen aanvullend verzekerd zijn.
    ik hoorde laatst dat als je geen borstvoeding geeft, je 4 uur per dag krijgt.
    maar in ieder geval ik vind dat bijbetalen belachelijk, vooral als je een behoorlijke uigebreide aanvullende verzekering hebt.

    morgen heb ik een echo in bilthoven, ben zo benieuwd. het leek wel of het eeuwen duurde, maar morgen is het al zover.
     
  19. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Hoi meiden,

    Sorry voor mijn afwezigheid maar ben best druk geweest en was 's avonds eigenlijk gewoon erg moe en geen fut meer om achter de pc te kruipen. Verder gaat alles lekker. Niet meer misselijk. Alleen de moeheid...

    Gisteravond lagen we net in bed en ik zat nog even met m'n man te kletsen en ik voelde ineens vanalles in mijn buik. Ik dacht eerst; het zullen wel mijn darmen zijn maar dat voelt toch anders. Dus ik geloof dat ik gisteren echt voor het eerst ons ukje heb gevoeld! Echt heel bijzonder!

    Nog 2 weken en 1 dag en dan mogen we weer naar de VK en vandaag over 4 weken hebben we de screeningsecho in het ziekenhuis. Ik hoop dat ze dan kunnen zien wat het wordt!!

    Tot gauw weer. Groetjes Otje
     
  20. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Goh, ik wist niet dat je min of meer 'gediscrimineerd' wordt als je geen BV gaat geven! Raar zeg. Ik weet nu al dat ik geen borstvoeding ga geven. Een aantal jaar geleden heb ik een borstverkleining gehad en de VK zei laatst dat je waarschijnlijk per voeding maar 10 of 20 ml voeding eruit krijgt en dat je dan altijd moet gaan bijvoeden. En de BV bij mijn dochter (die inmiddels 8 jr is) ging helaas ook niet vlekkeloos. Dus daarom mijn besluit om gewoon flesvoeding te geven.

    Over dat bijbetalen. Ik ben zelf uitgebreid aanvullend verzekerd bij het VGZ. Nu is het zo dat ik per uur kraamzorg € 3,50 moet betalen maar die kosten kan ik achteraf weer declareren dus eigenlijk kost het me niks. Tis dus gewoon even een kwestie van het geld even voorschieten. Hoe het bij andere verzekeraars is weet ik niet....

    Gr Otje
     

Deel Deze Pagina