welke hamster "geschikt"voor kinderen

Discussie in 'De lounge' gestart door oxbow, 28 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vagans

    Vagans VIP lid

    13 aug 2010
    8.491
    0
    0
    Zwijndrecht
    Muizen zijn echt wel knuffel diertjes hoor! Niet zo als een cavia maar je kan ze goed vasthouden en ik knuffelde wat af! Ze kwamen ook lekker bij me zitten om wat lekkers te halen en zaten dan net als een ratje lekker weggekropen in mn nek!

    Zeker als je eigenlijk een hamster wil is een muis zeker aan te raadden!

    Ik zet geen foto's van mn dochter meer openbaar maar had anders nog een super lieve muis knuffel foto ;) in de toekomst komen er ook zeker weer muisjes in huis!
     
  2. ffff

    ffff Bekend lid

    9 okt 2012
    911
    545
    93
    Roborovski-hamsters zijn alleen om naar te kijken. Die hoor je in groepjes te houden en ze kunnen best territoriaal worden (en dan dus ook flink agressief, als jij je in hun territorium bevindt met je handen). Een Russische dwerghamster is minder agressief maar zijn ook pittige beestjes. Ik had mijn eerste toen ik 9 was en het tam maken duurde echt weeeeken. Net toen ik op wilde geven, werd hij iets beter handelbaar. Maar ik bleef zeker maandelijks gebeten worden, tot bloedens toe. Daarna nog 5 Russische dwerghamsters gehad en de bijtgraagheid was wisselend, maar er is er niet één geweest die nooit heeft gebeten.. Ik zou het niet doen voor een jong kind, zelfs op mijn 9e was het soms best moeilijk om van 'n beestje te blijven houden wat zo vaak en zo hard bijt!
     
  3. brocante

    brocante Bekend lid

    27 aug 2013
    645
    811
    93
    Nog een tip. Haal ze niet zomaar in de dierenwinkel maar bij een fokker. Hamsters bijten inderdaad erg snel. Als je er al 1 neemt, haal deze bij een fokker. Daar zijn ze veel vaker handtam en dan kunnen ze je direct het rustigste diertje aanwijzen. Een diertje uit de dierenwinkel weet je niet waar ze vandaan komen. Sommige dierenwinkels halen hun dieren bij groothandels(broodfok) of bij particulieren. Ik heb vroeger meerdere dieren gehad van de dierenwinkel met slechte ervaringen. Cavia's met schurft, hamsters die al ruim een jaar oud bleken te zijn enzovoorts.
     
  4. Mauw

    Mauw Fanatiek lid

    4 sep 2012
    1.626
    0
    0
    Amsterdam
    Eens met bovengenoemde. Mijn nichtje wilde ook graag een huisdier, vanwege allergieën niet mogelijk. Nu heeft ze een klein aquarium met een paar guppies en kleine garnalen, super leuk! Alleen niet knuffelbaar ;)
     
  5. oxbow

    oxbow Niet meer actief

    Konijnen zijn ook niet echt knuffeldieren hoor ;) Een konijn vind het over het algemeen niet fijn om op schoot te zitten.
    Wel zijn het dieren die graag om je heen huppelen.

    Het feit dat hamsters nachtdieren zijn heb ik inderdaad ook over nagedacht en is inderdaad ook een punt.
    Dat ze snel bijten kan ik me inderdaad ook wel herinneren van vroeger.

    Nogmaals mijn voorkeur zou uitgaan naar een rat voor haar, maar dat zit er niet in.

    Vissen hebben we altijd gehad, maar ivm ruimte gebrek hebben we ons aquarium weggedaan, maar ze heeft er nooit wat mee gehad.
    We hebben nu guppies van mijn 2 zoons en dat vind ze leuk, maar heeft niet haar voorkeur.
    Mijn zoon van 8 heeft sinds hij 4 jaar is een schildpad en is helemaal verzot op dat dier. Hij kan er alleen naar kijken, maar is er echt helemaal weg van.
    Als we op vakantie zijn mist hij "Lopo"zoals hij heet en heeft soms echt heimwee naar dat dier.
    Een schildpad bijt ook daarom heeft hij hem nooit vast gehad, hij vind dit niet erg, alleen het naar het dier kijken vind hij geweldig.
    Dus dat zou niet zo zeer een reden zijn om geen dier aan te schaffen of een konijn of cavia.

    Kippen hebben we in het verleden ook gehad, maar ten eerste vin dik het stinken en kippen in een hok vind ik zielig die moeten rond scharrelen en daar hebben we niet van die beste ervaringen mee.

    Wij vinden dat een dier ruimte moet hebben en daarom willen we ook een niet te groot dier nemen zodat we hem die ruimte ook bieden kunnen.

    Maar we nemen alles in overweging en ik ga me er eens verder goed in verdiepen.
     
  6. Mauw

    Mauw Fanatiek lid

    4 sep 2012
    1.626
    0
    0
    Amsterdam
    Wat lief van je zoontje en zijn schildpad! Cute!!!

    Overigens had ik zelf vroeger wandelende takken als huisdiertjes. Was ook leuk en ik liet ze over mijn hand lopen. Maar je moet er wel geïnteresseerd in zijn natuurlijk, anders vindt een kind het niks.
     
  7. brocante

    brocante Bekend lid

    27 aug 2013
    645
    811
    93
    Die heb ik als kind ook gehad. Tot de hele meut op den duur ontsnapte. Ik heb een week tussen pap en mam in geslapen. Pap en mam hebben mijn slaapkamertje wel 10 keer moeten doorzoeken. Ik was zo bang dat ik wakker zou worden met een wandelende tak op mijn neus. :p
     
  8. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    Hier ook 2 ratjes, vind ik persoonlijk de meest leuke beestjes voor een kind. Het voordeel vind ik met de kooi dat je een koooi in de hoogte kan nemen, dus breed hoeft hij niet te zijn. Voor een ratje is een hoge kooi ook erg fijn dan kunnen ze lekker klimmen, en vervelen zich niet.
     

Deel Deze Pagina