omgaan met een spreidbroekje

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door mamavnoah, 2 nov 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamavnoah

    mamavnoah Lid

    2 nov 2007
    6
    0
    0
    tiel
    hallo daar

    ik zoek mensen die wat meer ervaring hebben met het omgaan met spreidbroekjes.
    wat mag je wel doen als je kindje er eentje draagt en wat kan niet meer?
    ze past bijv niet meer in de maxi cosi en de kinderwagen.
    wie kan me helpen?

    groetjes ikke
     
  2. gina18

    gina18 Bekend lid

    30 dec 2006
    536
    0
    0
    Nijmegen
    hoi meid

    mijn dochtertje heeft ook een spreidbroekje gehad en paste ook niet meer in de maxicosi en kinderwagen wat wij heben gedaan is een handdoek of dekentje opgevouwen en onder het kontje/beentjes leggen zodat ze hoger liggen toen paste ze er wel in je moet gewoon even wat dingentjes uitproberen hoeveel uur moet ze hem om?
     
  3. mamavnoah

    mamavnoah Lid

    2 nov 2007
    6
    0
    0
    tiel
    hoi hoi

    mijn dochter moet de spreidbroek 23 uur per dag om en 2 x 6 weken lang.
    heeft het wel goed gewerkt bij jullie kindje?
    ik moet er nog een beetje vertrouwen in krijgen en er erg aan wennen.

    groetjes ikke
     
  4. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.328
    243
    63
    Noord-Brabant
    Sinds vorige week gaat Lianna ook moeilijker in de maxi cosi. We hebben er nu ook een handdoek ingelegd, zodat ze wat hoger komt te liggen.
    A.s. donderdag heeft ze 'm 7 weken om. We moeten dan terugkomen voor controle. Erg benieuwd of het wat geholpen heeft.
     
  5. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    13 aug 2006
    2.446
    2.143
    113
    Onze dochter van 6 maanden heeft sinds 3 maanden een spreidbroekje. Zij past gelukkig nog steeds in de maxicosi. De tip van met handdoeken ophogen heb ik ook al vaker gehoord. We hopen eigenlijk dat ze nog even blijft passen tot ze de spreidbroek (overdag) niet meer om hoeft. Maar ik weet niet of dat gaat lukken, want het past nog maar net. Mij lijkt dat als je zo ver met de beentjes omhoog moet dat ze erboven uitkomen, dat de veiligheid ook niet weer ten goede komt. Of gaan jullie kindjes maar een stukje omhoog tot het stoeltje misschien wat breder wordt en komen ze er niet daadwerkelijk bovenuit? Wij hadden al bedacht dat als het zover komt, we haar voor lange stukken de spreidbroek gewoon gaan uitdoen. Veiligheid vind ik toch belangrijker dan dat ding desnoods nog wat langer dragen omdat we hem soms dan zouden uitdoen.

    Verder past ze nog wel (net) in de kinderwagen, maar zijn we onlangs op de wandelwagen overgegaan omdat ze het niet meer zo leuk vond. Nu kan ze meer zien. Wij hebben wel een wandelwagen die zo goed als plat kan. Als dat het geval is, is het ook niet zo'n probleem om ze op jongere leeftijd erin te leggen denk ik. Je moet toch wat? Ook kun je via de VAH (heupafwijkingen.nl) een tweelingkinderwagen huren als je dat prettiger zou vinden.

    Onze dochter moet de spreidbroek ook 23 uur om, maar wij doen 'm wel altijd voordat ze 's avonds in bad gaat wat eerder af zodat ze even lekker vrij kan bewegen. Dat is dan hooguit een half uurtje. Het mag officieel niet, maar wij vinden dat dat moet kunnen hoor. We doen het niet te veel, ze heeft 'm toch zeker wel 22,5 uur per dag om. En tijdens de vakantie zijn we ook gewoon gaan zwemmen met haar. De orthopeed had ook gezegd dat we dat zeker moesten doen als we dat leuk vonden. Je moet nog wel iets mogen. Je moet natuurlijk alleen niet te veel gaan smokkelen.

    Over een maandje moet ze weer op controle en we hopen dat hij dan overdag uit mag. Gewoon omdat je het fijn vindt voor haar, ook al weet zij inmiddels al niet beter en heeft ze er geen last van. Maar ook voor de praktische dingen zoals niet meer in de maxicosi passen. Dat ze de spreidbroek dan in bed nog langer zou moeten dragen, vinden we niet zo erg. Dan slaapt ze toch en heeft er helemaal geen last van. We zullen zien, vorige keer hoopten we dat ook al en toen was het helaas nog niet zover dat dat kon.
     
  6. mamavnoah

    mamavnoah Lid

    2 nov 2007
    6
    0
    0
    tiel
    wij hebben nu de wandelwagen maar in elkaar gezet kijken of dat beter gaat. hadden een vrij smalle kinderwagen dus daar past ze niet meer in.
    en de maxi cosi doen we ook een kussentje in.

    volgens mij heb ik er meer last van dan mijn meissie. ik voel me zo verdrietig omdat mn meisje er zo bij zit. en elke x als iemand haar ziet zeggen ze och wat zielig arm kind, blabla.. waarbij ik me nog slechter voel.

    maar ze lacht en slaapt goed dus volgens mij vind ze het best. ja als hij af gaat gaat ze echt even lekker hard spartelen met haar beentjes. vind ze wel heel fijn.
    het vasthouden en knuffelen is ook even heel lastig wat dat betreft is het echt een onding.

    maar hopen dat het ding snel zn werk doet en dat het snel goed komt!

    xxx linda
     
  7. Mamariek

    Mamariek Actief lid

    6 aug 2007
    201
    0
    0
    Bussum
    Hoi Linda,
    Wat zielig voor jou en je meisje! NIet leuk he.
    Ib moet 21 nov naar de orhopeed en heeft hem dan 3 maanden. Wij hopen echt dat dat onding afmag! Wij zijn er nu wel redelijk aan gewend en Ib ook, maar het blijft :c:
    Wij hoeven niet vaak te rijden met Ib, en alleen korte ritjes, wij deden dan het broekje uit want ophogen dan zou hij niet veilig meer in de maxi-cosi zitten. Deze week gaan we de autostoel inbouwen want hij past sowieso bijna niet meer (zit helemaal gevouwen in dat ding). Verder hebben wij de buggy van de bugaboo die kan plat. Ook doen wij altijd een maillootje aan zodat de spreider goed om zijn beentjes kan.
     
  8. Irena

    Irena Actief lid

    15 apr 2007
    456
    0
    0
    Docent Engels (Voortgezet Onderwijs)
    Groningen
    Hey, wat interessant een spreidbroekjes-topic! Ons meisje heeft sinds een week een spreidbroek en wij moeten er, net als mamavnoah, nog erg aan wennen... :(

    Er verandert best wat lijkt het nu, bijvoorbeeld je moet andere kleertjes hebben, òf kleertjes gaan vermaken. Tiekje draagt nu maillotjes en daarover wijde klokjurkjes, of lange blousjes... :( En de luier wordt geplet door die spreidbroek en daardoor komen er striemen op haar billetjes, dus smeren we haar nu extra goed in met zinkzalf. Misschien moeten we maar net als Nijn37 haar even 'los' laten spartelen zo nu en dan, kunnen die arme billetjes luchten...

    Als we het nu toch hebben over wat wel en niet kan... Slapen jullie kindjes nog wel goed met dat ding? Onze Tiek krijst de longen uit haar lijf als we haar in bed leggen en schrikt erg snel wakker. Ze ligt gewoon niet lekker denken we. We doen nu een klein hydrofiel washandje tussen het rugdeel en haar rug, dat lijkt iets te helpen. Langzaam wordt het gelukkig wel beter, maar de artsen hadden ons alleen maar gezegd dat 'de kindjes wat moeilijker slapen in het begin'. Nou, dat was wel een erg groot understatement!
    Dat niet kunnen slapen is het ergste, wij zijn zelf ook doodop nu. Please vertel dat het overgaat!
     
  9. Robyn

    Robyn Bekend lid

    23 mei 2006
    732
    0
    0
    Ambtenaar
    Naarden
    Het begin in de spreidbroek is heel erg moeilijk, je loopt tegen allerlei problemen aan. Dat huilen 's nachts hebben ze over het olgemeen hooguit 1 a 2 weken last van. Over een paar weken weet je kleine niet beter. Zelf wordt je ook heel handig in oplossingen bedenken. Fabian staat en springt nu alle kanten op met dat ding.
    Fabian heeft nu 7 maanden een spreidbroek, hij hoeft hem nu alleen nog maar aan als hij gaat slapen. Het enige waar ik niet aan kon wennen was dat je hem niet meer zo kan knuffelen.
     
  10. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.328
    243
    63
    Noord-Brabant
    Lianna heeft van het begin af aan geen last gehad van de spreidbroek. Ook niet met het slapen, terwijl we dat wel verwacht hadden. Eerst lag ze namelijk overdwars in bed 's morgens en nu kan ze dat niet meer. Hooguit een stukje recht omhoog.
     
  11. mamavnoah

    mamavnoah Lid

    2 nov 2007
    6
    0
    0
    tiel
    hoi ja wat een ellendig ding he. :rolleyes:
    vooral het knuffelen is gewoon heellastig.
    ik doe de spreidbroek nu voor het badderen even lekker af en ze schopt dan alle kanten op. het ding belemmert echt erg in het bewegen.
    het slapen gaat wel aardig alleen is noah sneller wakker en dan is ze de speen kwijt. speen weer terug en we gaan weer slapen maar het breekt je toch op.

    met kleertjes is het ook ellendig. morgen moeten we naar het ziekenhuis.ben benieuwdwat ze zeggen.
     
  12. maaike4

    maaike4 Actief lid

    14 sep 2007
    141
    0
    0
    Hou je ons op de hoogte van hoe het gegaan is?
    Groeten,
    Maaike
     
  13. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    13 aug 2006
    2.446
    2.143
    113
    Inderdaad, dat vinden wij ook zo vervelend. Altijd prikt die beugel van de campspreider wel weer ergens in je buik of zo. Je hoort ook weleens mensen die vinden dat je een kindje met de spreidbroek om zo handig kunt vastpakken ?!? :( Nou, ik snap dat niet hoor, je pakt haar toch echt handiger vast als ze dat ding niet om heeft.

    Slapen heeft bij ons gelukkig nooit problemen opgeleverd. Vanaf het begin heeft ze er prima mee geslapen. Handig is inderdaad wel dat ze de dekens niet meer zo makkelijk weg kan trappen. Ze blijft lekker rustig in bed liggen, schuift hooguit wat omhoog net als de kleine van Sjorsje. Dat zal wel weer veranderen als ze de spreidbroek niet meer aan hoeft (over hopelijk toch niet al te lange tijd, dan maar dekens wegtrappen...)
    In het begin mopperde ze wel af en toe een beetje als de spreidbroek na het verschonen weer om moest. Maar ja, toen waren wij er ook nog niet zo handig in.

    Wij hebben geen hele speciale kleertjes gekocht voor onze dochter. Ze zijn wel te krijgen, maar we hebben er geen behoefte aan om het ding te verstoppen. Het ziet er toch raar uit, want ze ligt nu eenmaal met de beentjes wijd. Maar dat is ook wel makkelijker natuurlijk omdat het een meisje is. Ze draagt veel maillotjes met jurkjes. Ook hebben we afgeknipte maillotjes verfraaid met een leuk kantje, waardoor het leuke leggings zijn geworden. Die draagt ze gewoon met een shirtje erop (dan zie je maar een paar naden, so what, je moet toch iets). Verder heb ik nog wat smalle tricot broekjes die er goed onder passen. Helaas worden die inmiddels wel wat kort en ik heb nog geen nieuwe kunnen vinden in een maatje groter. Ach, hopelijk mag ze over een maandje de spreidbroek overdag uit. Dan is het kledingprobleem ook weer opgelost.

    Laatst noemde iemand overigens haar spreidbroek een 'kikkerbroekje', dat vond ik eigenlijk veel leuker klinken! Misschien moeten we 'm ook maar zo gaan noemen.
     
  14. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    13 aug 2006
    2.446
    2.143
    113
    Oeps, 2x, hopelijk is er zo 1 verwijderd
     
  15. Irena

    Irena Actief lid

    15 apr 2007
    456
    0
    0
    Docent Engels (Voortgezet Onderwijs)
    Groningen
    Fijn voor jullie dat jullie kindjes zo snel aan het ding gewend waren. 'Kikkerbroekje' is een leuke term Nijn37!

    Mamavnoah, Tiek is ook constant de speen kwijt nu en dan moeten wij er weer uit 's nachts. Slopend ja... Hoe ging het in het ziekenhuis?

    Kleertjes: tja, op zich heb ik niet de behoefte het ding te verbergen. Maar alleen een maillotje en truitje lijkt me zo koud! Dus ik heb veel overgooi-jurkjes gekocht, van die lange wijde klokkende. En schoonma heeft twee slaapzakjes wijder gemaakt en een tuinbroek vermaakt.

    Slapen ging afschuwelijk hier. Onze meid ging uiteindelijk anderhalve week lang compleet over de rooie zodra we haar in bed legden...:( Door dat urenlange krijsen at ze ook nauwelijks meer en spuugde ze veel. De BV heb ik moeten stoppen, ze was te moe om te drinken en via een flesje kreeg ze meer binnen. Slapen deed ze eerst alleen nog maar bij ons op de borst. Na een paar dagen wou ze wel weer in bed, maar dan sliep ze niet in als we niet echt op haar inpraatten: Rustig maar, rustig maar... Ondertussen krijste ze dan haar hoofdje eraf tot ze uitgeput raakte.

    Nu sinds een paar dagen, huilt ze minder hard en slaapt ze weer zelfstandig in. Maar ze schrikt nog vaak wakker, is opeens zwaar gehecht aan haar speen en haar voedingsschema is helemaal naar de *piep*

    Nou is ons lieve Tiekje al vanaf dag één een enorm driftkikkertje geweest. :rolleyes: Alles bij elkaar weet ik natuurlijk dat dit het beste voor haar is, maar ik zal héél blij zijn als dat ding weer af mag! Toch deden we achteraf gezien niet dat ding te strak aan ofzo. Dus dat het zo'n impact heeft mòet wel door haar karakter zijn. Het is een schat maar o wee als ze ergens geen zin in heeft! :evil:

    Net zoals ik ergens anders hier las, was alles in een paar uur gebeurd (we gingen 'even' voor een echo omdat ze in stuit was geboren, een paar uurtjes later zit je kind in zo'n ding). We kregen ook totaal geen info verder mee over verzorging enzo. 'Ze zal wel een paar daagjes moeilijker inslapen." Pffff, dat was het enige dat ze zeiden. Ik ben na een paar dagen chaos zelf maar naar het CB, de HA en de prothese-specialist gegaan voor informatie en om haar te laten controleren.

    Vraag: wat doen jullie aan die smetplekjes die ontstaan in de plooien van de bovenbeentjes? Ik smeer er bij elke verschoning dun zinkzalf op en was het zachtjes met een hydrofiel washandje (CB gaf me hierin gelijk). Maar, het blijft zo beheersbaar, maar echt weg gaat het niet? Heeft iemand van jullie tips?
     
  16. Mamariek

    Mamariek Actief lid

    6 aug 2007
    201
    0
    0
    Bussum
    Wat verschrikkelijk als je meisje er zo'n last van heeft Irena! Hier valt dat wel mee gelukkig, alleen kan Ib ook af en toe zijn draai niet vinden.
    En idd met zijn speen is het nu wel lastig dus ik hoop dat dat ding over twee weken afmag. O nee dan moet ie hem nog snachts aan...pffft en hij weegt al zo zwaar, ik vind het zo'n onding!

    Hier ook last van rode strepen bij de bovenbenen. Ik smeer zelf ook regelmatig gewoon de sudocreme erop. Meestal wel dik. Die maillotjes gaan toch iedere dag de was in (en worden denk ik als het tuigje afmag ritueel verbrand... :evil: deze dan maar want ik heb al wel een site gezien waar je die spreidbroekjes kunt inleveren voor arme landen dus dat doe ik dan maar)
     

Deel Deze Pagina