december 2007 mama's deel 4

Discussie in 'De mama's' gestart door Nelly, 7 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Olga, bij Annabel op school hebben ze van groep drie drie klasjes ongeveer 20 kindjes. Annabels klas is gestart met 20 kindjes, maar een portugees kindje is naar een andere school gegaan. Ik vind deze grootte wel prettig. Baal alleen wel dat volgend jaar ze naar twee groepen vier gaan, dus dat wordt weer erg wennen aan de nieuwe samenstelling. Maar goed, dat zien we dan wel...

    Nja, Marjolein pittig... Ze doet gewoon haar eigen ding, meestal wel volgens de "regeltjes", maar als ze ergens haar zinnen op gezet heeft, moet je flink praten om het uit haar hoofd te krijgen. Gezond eigenwijs.
    Evelien is wat moeilijker. Valt een beetje tussen wal en schip. Is voor het een te klein, voor het ander te groot. En is een erg gevoelig typje...
    Hihi, en jongen/meisje maakt niet zoveel uit. Alleen andere kleertjes voor Christian en makkelijker billen poetsen! Hihi... Oja, wel echt ander stemgeluid, zo grappig. Christian is trouwens maar 1 dag zo ontzettend verkouden geweest, ik snap er niks van.

    Wauw, en Evi gaat ook al zo hard! Wat kan ze al veel, wat knap!
    Die kan in maart zo in groep 2 beginnen! Hihi...
    Oeh, da's over drie maanden al! Dan heb je geen kindjes meer thuis...
     
  2. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Nelly, Evi is inderdaad al een hele dame met haar wijze gedrag. Maar ik denk dat het toch nog wel eens kan tegenvallen voor haar als ze eenmaal op school zit. Ze komt in de 1/2 combi en heeft dan ook kinderen van Senna zijn leeftijd (dus ruim 6) in de klas. (met 29 kinderen)
     
  3. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Misschien gaat het dan nog wel harder, olga! In die combi-groepen leren ze veel van elkaar, dat merk ik aan Evelien ook. Meiske pikt dingen heel snel op, dat verbaast de juf ook soms. En leeftijd maakt ook niet zoveel uit. Ze spreekt af met kindjes uit groep 1, maar ook uit groep 2, die ongeveer even oud zijn als Annabel.

    Pfff... Marjolein wordt de laatste paar nachten helemaal overstuur wakker. Ze moet dan plassen, maar is het helemaal kwijt. Als we haar dan in tranen op de wc zetten, doet ze een flinke plas. Hartstikke knap, maar zo vermoeiend...

    Vanavond hadden Annabel en Evelien het kerstdiner op school.
    's Middags gingen ze in groepjes bij ouders thuis hapjes maken. Bij Annabel hadden ze te weinig adressen, dus had ik aangeboden om ook wat hapjes te maken, want zelf kon ik geen groepje begeleiden (kolven, vermoeidheid). Van de kip-avocado-wraps was maar weinig overgebleven en van de andere hapjes was ook niet veel meer te zien.
    Onze dametjes hadden zich ook zo lekker opgetut. Feestkleertjes, ieder twee knotjes met een kerstslingertje erom, nagellak en zelfs een beetje make-up (oogschaduw en lipgloss).
    Ze waren wel pas om 19.45u pas thuis en de dames lagen om 20.30u pas in bed. Annabel had nog honger, die gup eet niks wat ze niet kent.
    Dus ik ben benieuwd hoe het morgen gaat, want ze moet 's ochtends wel weer naar school...

    Annabels kinderfeest gisteren was ook een succes. Eerst thuis kadootjes verstopt en na de piraten-minitompouce zijn we naar een indoor speeltuin gegaan. Kinderen heerlijk aan het spelen en papa en mama lekker relaxed aan de tafel. Annabel had vier (erg drukke) jongens uitgenodigd en een meisje, dus dit was ideaal.
     
  4. Beate

    Beate Fanatiek lid

    13 apr 2007
    2.202
    0
    0
    Hier ook kinderen die erg toe zijn aan vakantie! Vooral S heeft het door alle drukte zwaar (en ik daardoor ook wel een beetje..)

    Jeetje, wat hebben jullie toch een slimme kinderen! H gaat niet zo hard. Zit in groep 2 en heb het idee dat ze dingen niet zo heel makkelijk oppakt. Dat frustreert haar ontzettend. Ik maak me overigens geen zorgen daarover hoor! Het is echt een heel fijn kind en ze zit lekker in haar vel. Is ontzettend gevoelig en zo sociaal. Heeft ook steeds minder van die 'zware buien' waar ik eerder over schreef. Ze wil later trouwens schoonmaakster worden :)) Ze heeft vorige week haar B-diploma gehaald. Trots! Ook op ballet doet ze het top.

    S gaat cognitief juist weer heel hard. Heb het idee dat ze het niveau van H al aantikt, terwijl ze bijna 2 jaar jonger is. Ze maakt al heel veel tel- en schrijfwerkjes. Daarmee begon H pas dit jaar (na ruim 1,5 jaar groep 1). S is wel ontzettend dwars, ook op school en bso. Ik hoop dat de vakantie haar goed doet.
     
  5. Ayse

    Ayse Fanatiek lid

    16 dec 2006
    1.210
    0
    0
    begeleidster verstandelijk gehandicapten
    Utrecht
    Hallo dames
    Hoorde van Sanneke dat jullie nog aan kletsen zijn wat leuk.
    Weet niet of iedereen mij nog kent. :)
     
  6. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    Ha Ayse! Gevonden!
    Hoe is het allemaal bij jullie?? Vertel!

    Hier vandaag een jarige N gehad. Gisteravond laat thuis, dus vanmorgen lekker uitgeslapen (voor zijn doen ;) het was 8 uur)
    Heerlijk hoe een kind kan genieten van zn verjaardag! Familie is vanmiddag geweest en hij heeft zn grootste wens gekregen: een bestuurbare auto :) Pannenkoeken gegeten en daarna lekker tukken!

    En nu is alles weer lekker voorbij, ook fijn! Ik zit aan 6 jaar terug te denken; toen was ik nog niet eens bevallen. Ff zoeken of ik er nog wat terug van kan vinden
     
  7. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Gefeliciteerd met N!
     
  8. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Sanneke, nog gefeliciteerd met N! Gaaf cadeau heeft hij gehad! Senna heeft er ook een en is er echt wel handig mee.

    Salapio, M is inmiddels ook jarig geweest. Hoe heeft ze het feest ervaren?

    Ayse, ja hoor ik ken je nog! Hoe is het met jullie?

    Nelly, het kerstdiner en kinderfeestje klinken leuk!

    Beate, genieten jullie van de kerstvakantie? Hopelijk komen de meiden lekker bij.
     
  9. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Superfeest gehad. Partijtje was succes en gewone feest ook. Alleen wel veel te veel mensen in huis. Dus besloten dat alleen bij onze verjaardagen heel veel mensen uit te nodigen (lente resp zomer) en onze herfst/winterkindjes moeten het doen met familie en misschien een of twee vrienden (en dan hebben we al en dan hebben we al 15 volwassenen en minimaal 7 kinderen ... ons gezin noet meegerekend :D). Genoeg dus ;).
     
  10. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Iedereen een fijne jaarwisseling gewenst en alle goeds voor 2014!!!

    En alle decemberkindjes nog gefeliciteerd met de 6e verjaardag!
     
  11. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    Iedereen een goede jaarwisseling!!
     
  12. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    GELUKKIG NIEUWJAAR!
    Iedereen heel gebleven? Kindjes ook meegenoten?
    Hier is de jaarwisseling goed gegaan. De meiden wilden graag vuurwerk kijken, dus die hadden we wakker gemaakt. Christian wilden we laten liggen, maar hij meldde zich om 23.45u en heeft zijn ogen uit gekeken! Zo schattig.
    Alleen Marjolein wilde toch liever doorslapen en die hebben we ook laten liggen. Ze kan haar nachtrust ook goed gebruiken, nu ze weer een longontsteking heeft.

    @Ayse: hoe gaat het met je en je gezinnetje? Vertel, vertel!!!

    @Beate: super dat H weer lekker in haar velletje zit! En zwemmen gaat goed zeg.
    Wat een verschil tussen de meiden. Lastig dat S zo dwars doet. Hopelijk is het maar een fase.
    Hier pikt Evelien dingen ook al zo snel op, is ontzettend met taal bezig en schrijft erop los.

    @Salapio: lastig he, die winterverjaardagen. Ik vind dat met kinderfeestjes zo tegenvallen. Annabel nodigt voornamelijk jongens uit voor haar kinderfeestje, en die kan ik niet aan het knutselen zetten...

    @sanneke: super dat N zo genoten heeft van zijn verjaardag. Hier was Annabel ook door het dolle toen ze van haar verjaardagscentjes een 2DS mocht kopen.

    @wiebeltanden... De bovenste twee snijtanden van Annabel zitten nog steeds "vast". Maar, nu is onder de linkersnijtand echt aan het wiebelen. Ik moest zo lachen in de auto. De dames zaten allemaal op een appel te knagen, normaal geef ik ze geen eten in de auto, maar die oma's... Gilt ze ineens dat haar tand pijn doet, dat ze haar appel niet meer kan opeten. Helemaal ontdaan.
    Thuis even gevoeld, en dit is echt een wiebeltand. En toen was ze toch wel heel trots!
    The story continues...
     
  13. frederike80

    frederike80 Fanatiek lid

    21 feb 2007
    1.923
    0
    0
    oosterwolde (fr)
    Haai! Iedereen een gelukkig nieuwjaar!

    pssst ik ben weer zwanger........................van een 2ling...slik

    liefs Frederike
     
  14. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Gelukkig nieuw jaar!

    en gefeliciteerd! Twee nog wel. Kan me de slik wel voorstellen... was je zwangerschap wel gepland? Anders dubbelslik ;)? Maar wel supergaaf en gezellig zo'n groot gezin. Hoe gaat het met je? Trek je het fysiek? Weet je al hoe ver je nu bent? Want zal ook weinig leeftijdsverschil zijn dan. Ik vind de 20 maanden tussen S en L behoorlijk pittig namelijk (maar dat komt ook omdat hij moeilijk slaapt overdag, hij begint wel steeds meer te snappen = fijn).

    (En il bedoel de vraag van planning helemaal niet akelig hoor, L lag ook niet direct in de planning, we waren nog in gesprek toen ik zwanger bleek, en ze was en is gigantisch welkom :))
     
  15. frederike80

    frederike80 Fanatiek lid

    21 feb 2007
    1.923
    0
    0
    oosterwolde (fr)
    Deze zwangerschap zat zeker niet in de planning...beetje dom geweest...was nog niet ongesteld geweest na de bevalling...het was ook de eerste x na de bevalling en achteraf dachten we..hmmmm was misschien niet zo handig. ?.maar ach het zo snel zal het wel niet gaan...volgende x maar veilig........marit zal ongeveer 14 maanden zijn....wordt lekker druk iig....vind een groot gezin heel leuk maar de eerste (tropen)jaren zie ik wel echt tegenop...en de zwangerschap zal extra zwaar zijn en dan ook nog een baby die rondkruipt/loopt...maar goed eigenschuld dikke buik....we gaan er voor!
     
  16. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    frederike80: ik vroeg me toevallig van het weekend af hoe het met je ging. Wow... wat heftig, ongepland zwanger van nummer 4 en 5! Maar, zeker wel gefeliciteerd!!!
    Dat gaat een hele klus worden, drie kleintjes straks. Gaat je dat fysiek ook lukken, of heb je hulp?
    Wanneer ben je uitgerekend?

    Hier trouwens ook pas voor het eerst weer seks gehad, condoom gleed af, maar "gelukkig" met nieuwjaar voor het eerst weer ongesteld geworden, jeuj...
     
  17. Beate

    Beate Fanatiek lid

    13 apr 2007
    2.202
    0
    0
    Wow Frederique, gefeliciteerd! :)

    En de beste wensen voor iedereen!
     
  18. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Beetje laat, maar alsnog voor iedereen de allerbeste wensen voor 2014!
     
  19. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Hier een gezellige maar erg drukke en oud en nieuw gehad. Het merendeel van onze vrienden groep was hier bij ons thuis en we waren met 18 volwassenen en 13 kinderen. Gelukkig waren er al 4 kinderen niet mee gekomen en was 1 gezin met 3 kinderen er helemaal niet anders had het echt niet gelukt...

    Nelly, heeft Marjolein nu alweer een longontsteking? Arm meiske. Wel op tijd erbij gelukkig en hopelijk geen ziekenhuisopname deze keer! En Annabel nu toch echt een wiebeltand.

    Frederike, jeetje wat een onverwachte verrassing voor jullie! Zwanger van een 2-ling; gefeliciteerd. Hoe ver ben je nu? Gaat het praktisch gezien allemaal lukken met huis enzo?
     
  20. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    Hoi allemaal

    Frederique, gefeliciteerd met je zwangerschap. Kan me voorstellen dat het wel ff wennen is

    Hier waterpokken bij L, tot nu toe heeft ze er niet zoveel last van, behalve beetje hangerig en verhoging. Hopelijk blijft het erbij (maar de pokkies komen als paddestoelen uit dr huid, dus het hoogtepunt nog niet geweest)
     

Deel Deze Pagina