januari 2007 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door labmuisje, 22 apr 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nonny

    Nonny Actief lid

    3 feb 2006
    156
    0
    0
    Zo weer alles gelezen...
    Ik ben ook nog steeds met vlagen misselijk.
    Wel het idee dat het minder wordt maar durf niet te vroeg te juichen.
    Nog wel erg moe steeds..
    Komt ook vast goed.
    Morgen om 14.00 afspraak bij verloskundige.
    Eindelijk mijn 1e afspraak.
    Benieuwd of ze het hartje zullen horen.
    Volgende week dinsdag om 19.30 mijn eerste echo..
    Kijk er naar uit.
    Tot snel allemaal en geniet van de zwangerschap...

    xxx
     
  2. sim

    sim Niet meer actief

    @ sanwel, belachelijk hoe je collega's daar mee om zijn gegaan zeg, ik zou dat zeker melden, hoe zouden zij dat vinden zeg, jemig. weet je direct wie er wel en niet te vertrouwen zijn!

    hier gaat alles lekker rustig, mijn dochter is een dagje vrij, het regent jammer genoeg, dus de tv is aan, de poppen liggen op tafel dus zo'n dag is het. straks even wat voorlezen en dan spit ik een stapel 'mijn geheim' door die ik van een buurvrouwtje heb gekregen.

    caecillia, blij dat die rode plek weg gaat. ik moest gisteravond even aan je denken toen ik in de hoek bij mijn fornuis (dus niet op de grond) in eens een volle teek zag liggen :confused: nou hoe die daar komt?? er liep een streep over de rug en had ik hier nou ergens gelezen dat die de ziekte van lyme bij zich droegen of was dat onzin? nou ik heb er kokend water over gegooid en toen weggespoeld, ranzig zeg, hij probeerde met z'n volgezogen lijf nog te kruipen ook, bah, vind dit nog ranziger dan gewone spinnen.
     
  3. Niet meer actief

    Dank jullie wel voor de lieve reacties!! Doet me goed! Inmiddels is het onderwerp al in de werkbespreking geweest, ik heb het er namelijk met mijn baas over gehad. Hij had het ook al gehoord en was er niet over te spreken en en volgen nog maatregelen. Nu is er van de collega's, die er vandaag waren, wat meer begrip voor de situatie. Vooral toen ze hoorden dat ik nog maar 9 weken ben. Zij waren er blijkbaar vanuit gegaan dat ik al verder was. Maar dat praat het niet goed, hoor!!
    Ik merk aan mezelf dat ik er nu wel rustiger onder ben geworden. Het is toch niet meer terug te draaien...
    Verder heb ik vanavond weer bijna niets gegeten, alleen de geur al van warm eten... Alleen de groenten gaan goed, aan vlees moet ik al helemaal niet denken.
    Hopelijk duurt dit niet zo lang, het is voor mijn zoontje ook niet leuk dat zijn mama niets eet. Het kost me iig al veel moeite om hem wat te geven.
    Dus ik hoop op betere tijden...
    Groetjes!!
     
  4. mummy

    mummy Bekend lid

    26 mei 2006
    664
    0
    0
    Even bijgelezen. Idd vervelend, Sanwel, van je collega's, maar ook wel prettig dat je je er inmiddels niet meer zo over opwindt... Het is toch niet meer terug te draaien.
    Ik begin het langzaamaan aan mensen te vertellen. Wilde het langer voor me houden, maar merk dat ik het ook wel erg leuk vind om te vertellen.
    Maandag de echo, dus dan heb je al wat meer het gevoel dat het 'echt' is. Bij mijn dochter had ik natuurlijk pas rond 11 a 12 weken een echo+eerste afspraak. Erg leuk dat dit tegenwoordig veranderd is...
    De kwaaltjes zijn enorm verminderd! Net als bij anderen, wat ik zo heb gelezen. Af en toe nog misselijk, opvliegend qua emoties en soms moe, maar allemaal wel te doen zeg maar.
    Qua eten en misselijkheid is het nog wel lastig. Weinig trek, maar nadat ik me heb ingespannen ineens enorme trek. Gisteravond na een sportieve wandeling een halve zak chips leeggegeten. Lekker zinvol om zo te sporten ;)
     
  5. Lieverd

    Lieverd Bekend lid

    12 mrt 2006
    764
    0
    0
    Directiesecretaresse
    Hoi,

    Ik heb even een tijdje niet gepost en niet gelezen, maar ik zit al ene paar dagen met een heerlijke buikgriep. Zodra ik me wat beter voel, kom ik weer kijken hier.

    Gr. Lieverd
     
  6. Niet meer actief

    Hè vervelend, beterschap!

    Liefs babietje
     
  7. Caecilia

    Caecilia Fanatiek lid

    7 apr 2006
    1.578
    0
    0
    Houten
    Beterschap Lieverd

    Nog 3 daagjes en dan gaan wij op vakantie!!! Met de auto naar Toscane. Ben wel zenuwachtig geen idee of ik zo'n lange rit red... en ik eet nog steeds bijna alleen brood... wordt lastig in italie ben ik bang.

    Maar 3 weken vrij dat is zalig!
    Ik zal de komende weken dus ook niets posten. Allemaal succes met de zwangerschappen en tot over 2 weken (dan zijn we terug en ga ik bij lezen)
     
  8. Niet meer actief

    Caecillia,
    Hele fijne vakantie. Geniet er van! Brood is italie niet zo'n probleem hoor, en pasta's, gaat dat ook niet goed? Je hebt wel heerlijke neutrale gerechten met pasta, veel meer dan in Nederland. Nou ja, dat zie je daar ook wel. In ieder geval hoop ik dat je misselijkheid gauw beter wordt. Miscchien doet de warme Toscaanse zon je wel goed ;)
    Groetjes Babietje
     
  9. labmuisje

    labmuisje Actief lid

    19 apr 2006
    245
    0
    0
    Een fijne vakantie caecilia.

    Ik heb vandaag mijn eerste echo gehad en ons krummeltje is 6.1cm groot. Officieel komt dat uit met 12 weken en 5 dagen maar omdat ik precies mijn eisprong wist klopt dat niet helemaal. Het is waarschijnlijk dat ons krummeltje al wat groter is dan het gemiddelde dit omdat mijn man en ik ook al groot zijn. Normaal komt dat pas vanaf 13weken dat het gaat meetellen maar de gene die de echo maakte dacht dat het bij ons al wel zou mee tellen. Ik moet in iedergeval rekening houden met een kindje van boven de 50cm bij de bevalling.
    verder was ons krummeltje goed wakker en bewoog van alles dan weer een armpje en dan weer een been. Op een gegeven moment sprong het zelfs even op.
    Ik zweef helemaal op een grote roze wolk.

    Heb meteen digi foto's gemaakt van de echo en thuis op zo'n klein printertje uitgeprint, helemaal geweldig. Hebben de beide oma's en opa's ook meteen een eerste foto van hun kleinkind.

    Volgens mij zweef ik 10cm van de grond af. Wat geweldig omdat zo te zien.
    Word er helemaal emotioneel van.

    Groetjes labmuisje
     
  10. mummy

    mummy Bekend lid

    26 mei 2006
    664
    0
    0
    Vervelend Lieverd, beterschap!!

    Caecilia, fijne vakantie...

    Leuk Labmuisje, dat je je actieve 'kleintje' hebt gezien. Kan me voorstellen dat je op een roze wolk zit. Je hoeft dus iig niet teveel kleding maatje 50 te kopen ;) .

    Ik ben op werk, maar kan me er niet echt toe zetten :) Even snel mijn baby-gehalte opkrikken en dan weer aan de slag. Vind het altijd heerlijk zo nu en dan met de zwangerschap bezig te zijn. Ach, en het werk loopt niet weg :D

    Mummy
     
  11. Niet meer actief

    Beterschap Lieverd!

    Caecilia, in Italie hebben ze wel heeeeel lekker brood, dus dan is brood niet zo erg meer! Heel veel plezier, geniet ervan!

    Labmuisje, super, je echo!!!

    Ik ben net zelf ook voor de eerste echo geweest. En alles is goed! Het ukkie is 3,71 cm groot, en ik had inderdaad gelijk, ik ben 5 dagen verder dan de vk dacht. Nou ja, liever verder dan minder ver, toch? Het enige was dat er iets in de navelstreng zat, vocht of iets, wat niet heel raar is voor mijn lengte zwangerschap, maar als het kindje 4 cm of groter is, dan mag het er niet meer zitten, anders "hebben we een probleempje", zei ze... Dus tja, dat is afwachten. Ze was er ook niet heel duidelijk in, maar over een tijdje mag ik weer naar de vk, dus hoor ik het wel van haar!
     
  12. sim

    sim Niet meer actief

    geweldig die echo's! heerlijk genieten van dit gevoel hoor!

    caecillia: heel veel plezier!

    hier gaat alles z'n gangetje op wat familieproblemen na dan, maar goed zo verhit als ik vanmorgen was zo rustig ben ik nu (sinds tijden) as dinsdag hebben wij ook weer een echo en ik heb me voorgenomen dat ik er nu maar eens van ga genieten, want tot vanmorgen kon ik dat niet helemaal doen, en dat is al een paar weken zo...dus nu, boek dicht en kom maar op met die wolk! (voor degene met heel veel wolkenvelden, mag ik ook ééntje??? ;) )
     
  13. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Marretje, wat fijn dat het weer wat beter gaat! Sorry dat ik niet eerder reageerde maar ik heb het een beetje gemist (moest ook een flink aantal pagina's terug om te zien wat er precies was...).

    Nou ik ben wel blij dat ik niet de enige ben zonder kwalen op het ogenblik maar wel met een enorme eetlust! Ik eet zo'n 8 boterhammen per dag, eet veel fruit en groente enz. Heb ook spontaan de voorkeur voor gezond haha. Das wel makkelijk.
     
  14. malou

    malou Actief lid

    9 nov 2005
    241
    0
    0
    moeder!
    eindhoven
    hey hallo allemaal,

    Nou even weer bij kletsen hoor! wat gaan die dagen toch hard. Met mij gaat het prima alleen zwanger zijn en een kindje van 7 maanden is best pittig maar we genieten zeker!
    Vandaag gesprek gehad bij de bank voor de hypotheek(we hebben nog geen huis maar het komt er aan denken we!) We kunnen redelijk wat hypotheek aan dus dat is wel fijn! We gaan waarschijnlijk toch voor een huis(wilde eerst voor ene flat gaan) spannend allemaal!
    Enne morgen eerste afspraak bij de verloskundige!!! ik heb er echt veel zin in! hihi hun zullen ook wel denken die is snel weer terug!
    lieve mensen ik heb jullie berichtjes gelezen voor iedereen sterkte succes en plezier!
    liefs malou
     
  15. mummy

    mummy Bekend lid

    26 mei 2006
    664
    0
    0
    Haha, ja dat is ook wel erg snel Malou. Kan me voorstellen dat het best druk is voor je zo. En dan nog kijken voor een huis...
    Wij hebben thuis net een verbouwing achter de rug, maar zitten nog met de 'kleine' klusjes, die alles bij elkaar ook nog behoorlijk wat zijn. Dat vind ik al enorm druk...
    Veel plezier bij de verloskundige en ik ben idd benieuwd wat ze zeggen! Heb je dezelfde verloskundige als bij je vorige bevalling?
     
  16. malou

    malou Actief lid

    9 nov 2005
    241
    0
    0
    moeder!
    eindhoven
    ja dezelfde. dus ben benieuwd vanmiddag vertel ik alles!
     
  17. Sanne

    Sanne Fanatiek lid

    18 sep 2005
    3.691
    0
    0
    verzorgende
    limburg
    Hee marretje top dat je je eerste echo hebt gehad, dat geeft pas echt het gevoel dat er wat leeft in je buik he.
    Hopelijk volgende keer ook alles goed met de navelstreng,
    Ik mag over een weekje weer :)
     
  18. Niet meer actief

    Ja, het voelt inderdaad gelijk anders! Jij hoeft nog maar 6 daagjes joh!
     
  19. Lieverd

    Lieverd Bekend lid

    12 mrt 2006
    764
    0
    0
    Directiesecretaresse
    Hoi,

    Hier weer eens een berichtje van mij! Ik heb niet alles teruggelezen, want ben nog steeds niet helemaal in orde.

    Wat leuk Marretje dat je je echo hebt gehad. Hopelijk verdwijnt dat dingetje in de navelstreng vanzelf.

    Sanwel, wat erg dat je collega's het verraden hebben. Schandalig gewoon!

    Ceacilia, fijne vakantie! Geniet ervan!

    Labmuisje, wat leuk dat jou echo ook zo leuk was zeg! Heerlijk gevoel zeker?

    Meiden met echo's, kunnen jullie deze ook niet plaatsen in jullie album? Dan kunnen we meegenieten.

    Ik mag dinsdag weer voor mijn tweede echo. Ik kan haast niet wachten. Ik hoop dat het nog leeft en dat alles goed is. Iedere keer weer die onzekerheid. Nu ook die buikgriep achter de rug en dan hoop ik dat dat kleintje daar maar geen last van heeft gehad.

    Nou, ik moet er weer vandoor. Sorry als ik nog mensen vergeten ben te noemen, maar de puf is weer even op. Fijn weekend allemaal!

    Gr. Lieverd
     
  20. Niet meer actief

    Hoi Lieverd, ik heb mijn eerste echo al met 8 weken gehad, dus daar valt nog niet echt veel op te zien. Het was letterlijk een wurmpje van 1,3 cm...
    Maar ik mag over een kleine 3 weken weer voor een echo en dan ben ik 12 weken. Geheid dat er dan al een mensje te zien is en als het me lukt, zal ik hem in mijn album zetten. Ik heb wel een leuke foto van mijn zoon in mijn album staan. ;)
    verder had ik vandaag een "PIIIEEEP"-dag!! Ik moest werken, maar ik ben de hele dag misselijk geweest. :( Waardeloos, ik zal blij zijn als ik een paar weken verder ben, dan ben ik daar tenminste vanaf. Maar goed, wel een teken dat ik nog steeds zwanger ben, ook al twijfelde ik daar toch al niet aan.
    Groetjes!!!
     

Deel Deze Pagina