Heupafwijking? Wat nu?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door maaike4, 5 nov 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. maaike4

    maaike4 Actief lid

    14 sep 2007
    141
    0
    0
    Hallo,
    Vandag bij het CB geweest voor de 2e serie prikken. Ging er opgewekt naar toe. In het begin heeft onze kleine veel gehuild, maar de laatste weken ging het steeds beter na bezoek osteopaat en meer regelmaat.

    Verteld de arts tussen neus en lippen door dat ze denkt dat ze een heupafwijking heeft en dat ik een echo moet laten maken. Dan sta je in eens buiten en denk je wat overkomt mij nu.

    Heeft iemand ervaring met een heupafwijking en hoe werkt dit geconstateerd en bevestigd en hoe dan verder? Ons meisje is woensdag 12 weken oud.

    Groeten,
    Maaike
     
  2. Mamariek

    Mamariek Actief lid

    6 aug 2007
    201
    0
    0
    Bussum
    Hoi Maaike, er zijn al meer topics hierover geopend denk dat je daar ook veel in kan vinden (heupdysplasie).
    Bij Ib werd er met 4 maanden getwijfeld door het CB. Eerst naar de huisarts voor een verwijzing. Toen hebben wij een paar dagen later een echo gemaakt. Je kindje komt in een soort kussen te liggen met 1 beentje gestrekt en 1 beentje gebogen. Ze gaan dan een echo maken en wisselen dan van kant. Ib moest veel lachen en vond het allemaal superinteressant. Bij ons was het niet duidelijk en moesten we daarna een foto laten maken. Ook hier geen problemen mee. Een week later kregen we te horen dat we naar de orthopeed moesten want er was toch een afwijking te zien. Dus wij een afspraak gemaakt en helaas: dysplasie. De volgende dag zijn wij naar zo'n orthopedische winkel geweest en kregen we meteen een campspreider aangemeten (die dingen hebben ze gewoon op voorraad).
    Maar goed: verschillende collega's op mijn werk moesten ook allemaal echo's laten maken en daar was er NIETS aan de hand...dus ik hoop echt voor je dat dat bij jou ook zo is [-o<
    Mocht het wel zo zijn laat je het dan weten? Want dan heb ik wel meer tips voor je. Sterkte!
     
  3. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Dirk heeft ook een echo gehad (het komt veel in onze familie voor), daar konden ze nog niet echt iets van zeggen. Hij hoefde niet meteen in een spreider, ik mocht het eerst een paar weken proberen met de beentjes wijd veel in de draagdoek. Bij de volgende echo was alles ok.
     
  4. maaike4

    maaike4 Actief lid

    14 sep 2007
    141
    0
    0
    Morgen krijgen we de echo, ben wel zenuwachtig. Ik weet niet of je meteen de uitslag krijgt of dat dit via de huisarts gaat. We hopen maar voor het beste en als het niet goed, dan moeten we vanuit weer verder...
     
  5. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.333
    250
    83
    Noord-Brabant
    Ik denk dat je de uitslag krijgt van de huisarts. Die mensen die bij ons de rontgenfoto maakten, hadden er ook niet zo'n verstand van. Die wisten alleen hoe je de foto goed moet maken.
     
  6. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik kreeg het tijdens de echo al te horen.
     
  7. Niesje1980

    Niesje1980 VIP lid

    21 sep 2007
    6.596
    0
    0
    Noord Holland
    Mijn zoontje heeft ook een heupafwijking gehad en na de röntgen kregen wij de uitslag van de huisarts en werden we toen doorverwezen naar de orthopeed.
    Na 4 maanden een dr.visser beugel te hebben gehad was de behandeling gelukkig klaar.
     
  8. Toys

    Toys Fanatiek lid

    21 jul 2006
    3.326
    0
    0
    Wij krijgen de uitslag van onze HA.
    Ons zoontje heeft 6 weken het frejka kussen gedragen en nu de Dr. Visser spreidbeugel. 12 december terug voor een nieuwe foto dus we zijn erg benieuwd. Hij heeft dan bijna 5 maanden een spreidbroek/beugel gehad.
     
  9. Toys

    Toys Fanatiek lid

    21 jul 2006
    3.326
    0
    0
    Kijk ook eens op www.heupafwijkingen.nl
    Daar staat veel info waar je wat aan kunt hebben.

    Succes vandaag!
     
  10. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    13 aug 2006
    2.468
    2.157
    113
    Hoi Maaike,

    Ik zag dat je het andere lopende topic over spreidbroekjes/heupafwijkingen ook al had ontdekt.

    Wij kregen een echo via de kinderarts, dit omdat onze dochter in stuit heeft gelegen en dus automatisch al een afspraak bij de kinderarts kreeg na haar geboorte voor controle van de heupjes. Tijdens de echo kregen we meteen te horen dat er een afwijking was. Wel stond er voor een week later ook nog een telefonische afspraak met de KA om de uitslag te bespreken. Maar toen waren we inmiddels al bij de orthopeed geweest.

    Na de echo moesten we namelijk meteen door naar de rontgen voor een foto en werd er meteen een afspraak bij de orthopeed gemaakt voor een paar dagen later. Ging allemaal erg snel.

    Wat ook snel ging, was dat ze bij die afspraak met de orthopeed dus ook meteen die spreidbroek om kreeg. Die hadden ze daar zo in de kast liggen en wordt dus gelijk op maat gemaakt door de instrumentmaker. En dat hadden we dus ook niet helemaal verwacht. Dachten dat we dan eerst moesten meten, dat dat ding dan gemaakt moest worden ofzo en we dus vervolgens nog eens terug zouden moeten komen. Dat werkte dus anders, maar ja, wisten wij veel.

    Je wordt dan wel overdonderd hoor. De afwijking was namelijk volgens de echoscopist een grensgeval, dus je hoopt toch een beetje dat er niets aan gedaan hoeft te worden. Je krijgt vervolgens toch te horen dat het echt niet goed is en dus behandeld moet worden en 10 minuten later heeft ze die spreidbroek gewoon al aan. Op zich natuurlijk goed dat er zo snel gehandeld wordt, maar je krijgt wel heel veel ineens over je heen. Je kunt niet eerst de melding even rustig verwerken.

    Maar hopelijk is de uitslag van jullie echo wel positief en krijg je dat ook snel te horen.
     
  11. maaike4

    maaike4 Actief lid

    14 sep 2007
    141
    0
    0
    Jeetje Nijn, dat klinkt wel heftig allemaal. Dan word je echt overdonderd. Ik bedoel ik zou dat toch even willen verwerken, en ik denk het komt toch ook niet op een dag.
    Hoe oud was jouw kindje toen het ontdekt werd en hoelang heeft die een spreidbroekje moeten dragen?
    Groeten,
    Maaike
     
  12. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    13 aug 2006
    2.468
    2.157
    113
    Hoi Maaike,

    Het is wat je zegt, je zou graag even de tijd hebben gehad om het nieuws te verwerken. Niet dat dat uiteindelijk iets verandert, maar toch. Op deze manier ging het allemaal wel erg snel. Ik heb die eerste dag wat afgejankt. Daarna hebben we ons er vrij snel mee verzoend hoor. Het is nu eenmaal niet anders en gelukkig is het iets dat gewoon goed en toch vrij eenvoudig verholpen kan worden. Je kind zou nog veel ergere dingen kunnen hebben: pijn, iets dat nooit over gaat of iets waaraan ze kunnen overlijden zelfs. Daarmee vergeleken is dit zo relatief. Maar ja, er is iets mis met je kindje en dat vind je als ouder nu eenmaal niet leuk, hoe klein het ook is.

    Onze dochter was 3 maanden indertijd. Inmiddels is ze net 6 maanden geweest en heeft ze het broekje dus iets meer dan 3 maanden. Nu bijna een maand geleden moesten we op controle en toen hoopten we eigenlijk al dat de spreidbroek overdag uit zou mogen. Helaas was dit nog niet het geval. Het ging wel de goede kant op, maar zover was het nog niet. Over een maand moeten we weer op controle, dus nu hopen we weer opnieuw... Dan heeft ze 'm 4 maanden. Dat ze 'm 's nachts dan nog een tijdje aan zou moeten, vinden we niet zo erg. Ik heb namelijk begrepen dat ze zo'n spreidbroek gemiddeld zo lang zouden moeten dragen als ze oud zijn als ze 'm krijgen. Daar zitten we dus nu al aan, dus voor ons zal dat helaas niet opgaan. Terwijl de afwijking volgens de orthopeed toch niet zo ernstig was. Ach ja, ik heb wel zoiets dat ik liever heb dat ze 'm nu wat langer moet dragen en dat het dan ook goed is, dan dat ze 'm nu al snel uit zou mogen en later blijkt dat het toch nog niet helemaal goed is. Want als er dan alsnog opnieuw behandeld zou moeten worden, dan is het allemaal wel veel moeilijker.

    Zij heeft er geen last van en weet inmiddels al niet beter, ze is nog steeds een erg vrolijke meid. Het is meer dat je het haar wel gunt dat ze overdag lekker met haar benen kan bewegen (wat ze natuurlijk wel meteen gaat doen als de broek uit is) en dat er gewoon wat praktische dingen makkelijker worden.

    Maar jij moest vandaag voor de echo toch? Ben je al geweest en weet je al wat meer of is het nog afwachten op de uitslag?
     
  13. Toys

    Toys Fanatiek lid

    21 jul 2006
    3.326
    0
    0
    Onze zoon heeft ook totaal geen last van de spreidbroek. 1e dag heel even maar dat ging al snel over. Ik denk dat het voor ons ouders veel lastiger is. Die kleintjes gaan er goed mee om en straks weten ze er niets meer van. Ik weet ook niet meer dat ik zo'n ding heb gedragen.
    Bink rolt er nu de hele box mee door, en begint bijna zelfs te kruipen met de spreidbroek.
     
  14. maaike4

    maaike4 Actief lid

    14 sep 2007
    141
    0
    0
    Hoi,
    Net geweest voor de echo en we hebben goede hoop. Officieel mag degene die de echo maakt niet zeggen want de radioloog moet er nog naar kijken en dan gaat het naar de huisarts.
    Maar ze gaf aan dat als zij iets verontrustends zou zien dat we dan meteen ook een rontgenfoto zouden krijgen en dat was niet het geval. Het mag liggen tussen de 60 en 90. En ons meisje lag rond 65. Maar wat dat nu precies betekent weet ik ook nog niet.
    Even afwachten dus tot maandag.
    Groetjes Maaike
     
  15. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Fijn dat er nu niks afwijkends te zien was...

    Wij moesten van Louise's heupjes ook een echo laten maken omdat ze in stuit had gelegen. Ze zeiden na het maken van de echo dat er een minimale afwijking te zien was en dat er voor de zekerheid een foto gemaakt moest worden.

    2 weken daarna moest ik bij de kinderarts komen en die zei dat er helemaal niks aan de hand was, ze heeft Louise ook nog helemaal gecheckt en alles was perfect!

    Zo kan het dus ook gaan, om maar even positief te blijven ;)

    Ik hoop dat jullie maandag een goede uitslag zullen krijgen!
     
  16. sim

    sim Niet meer actief

    fijn dat ze zo op het eerste gezicht niets konden zien, hoop dat dat maandag nog eens bevestigd word.
     
  17. Mamariek

    Mamariek Actief lid

    6 aug 2007
    201
    0
    0
    Bussum
    Hopelijk goed nieuws voor je maandag!
     
  18. Irena

    Irena Actief lid

    15 apr 2007
    456
    0
    0
    Docent Engels (Voortgezet Onderwijs)
    Groningen
    Veel succes maandag!
     
  19. maaike4

    maaike4 Actief lid

    14 sep 2007
    141
    0
    0
    Hallo,
    Net telefonisch contact gehad met de huisarts en de echo was goed! Zijn geen afwijzingen voor een heupafwijking. Afgesproken met de huisarts dat ik over een maandje nog even langs kom, om nog een keer te laten kijken. Kan blijkbaar toch ooit voorkomen dat een kindje een extra bilplooi heeft zonder aanwijsbare reden.
    Ben echt super blij!
     
  20. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.333
    250
    83
    Noord-Brabant
    Geweldig nieuws, gefeliciteerd.
     

Deel Deze Pagina