voor een 3e?

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door mari, 4 jan 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nikki23

    Nikki23 Fanatiek lid

    26 mei 2007
    1.907
    1.878
    113
    Wij zijn ook bezig voor een derde kindje via de MMM. Alleen is dit onze eerste keer via deze weg. Onze twee jongens zijn spontaan gekomen zonder problemen. Inmiddels zijn we bijna 3,5 jaar bezig waarvan bijna 1 jaar ziekenhuis. Het heeft lang geduurd voor we de stap maakten (moeten we niet tevreden zijn met wat we hebben!?), maar de wens is zooo groot dat we het gedaan hebben. We wilden graag een oorzaak weten en hadden geen idee hoever we wilden gaan. Voor we het wisten zaten we middenin IUI pogingen en hebben we nu 3 achter de rug, helaas zonder resultaat. Vorige maand heb ik een laparascopie gehad, alles leek goed te zijn. Maar nog steeds geen zwangerschap. We krijgen in ieder geval nog 3 IUI pogingen en zo langzamerhand moeten we gaan nadenken over IVF. Ik hebt er alles voor over en hoef daar niet over na te denken. Helaas staat mijn man daar wat sceptischer tegenover...maar goed we blijven hopen dat dat allemaal niet nodig blijkt te zijn.

    Als de wens zo groot is denk ik dat jullie er gewoon voor moeten gaan, ander krijgen jullie vast spijt. Succes!
     
  2. Linda

    Linda VIP lid

    24 sep 2006
    7.819
    0
    36
    Gelderland
    Ook hier een soortgelijk verhaal maar dan net weer anders. 3 jaar mmm. Bijna gestart met adoptie en toen zwanger van 3e ivf. Ook een tweeling. Hier ging het goed. Zwangerschap was niet makkelijk, zeker obstakels maar alles goed gekomen. Dolgelukkig. Alles wat ik me ooit wenste.

    Mmm was voor ons daarna uitgesloten, we hadden tenslotte twee kindjes, al die ellende weer, die teleurstellingen. Maar als het een kindje was geworden waren we na een jaar weer het ivf traject ingegaan.

    Mijn wens voor een derde was er zeker en mijn man ook dus we kozen voor ' we zien wel' blijven we met zn 4 dan is het goed zo, beter dan we ooit hadden gedacht en anders een derde zoooo welkom.

    Afgelopen jaar ben ik vervolgens tot ieders verbazing twee keer zwanger geweest. Beide keren eerste echo een hartje en twee echo niet goed......... Echt veel ellende, weer zkh in en uit. Het was vreselijk en alles kwam weer terug. Nu verwacht ik dat wij definitief gaan stoppen :(. Ik wil genieten van mijn kindjes maar het doet wel pijn zo afscheid te moeten nemen van onze wens.

    Ga dus zeker je gevoel achterna! Als jullie daar voor willen gaan moet je het doen, fuck wat anderen denken. Denk wel goed na over de belasting voor je gezin en wat is je grens. Overigens werd ik nu afgelopen december ook een beetje bang. Door dat zkh werd hetw eer zo medisch. Ik dacht ineens wat halen we op ons hals, straks is er iets met het kindje of die bevalling, wat kan er wel niet mis gaan. Mijn kindjes zijn mijn alles, doe ik hier wel goed aan.

    Maar nu al die lieve babyspulletjes, ik kan het niet niet definitief afsluiten, misschien groeit dat.
     
  3. Linda

    Linda VIP lid

    24 sep 2006
    7.819
    0
    36
    Gelderland
    Even wat luchtigers, mijn nichtje ging drie keer de mmm in voor een zwangerschap alleen bij de derde keer werden het er drie........oeps. Wel super gaaf gezin van 5 nu :)
     
  4. Roos25

    Roos25 Niet meer actief

    Heftig Linda. Zeker na 2 spontane miskramen. Ik vind het ook moeilijk om de mmm helemaal af te sluiten. We hebben nog een cryo, maar mijn m'n wil geen nieuwe ICSI meer. Ik zou het nog wel doen. Maar wil ook genieten van mijn gezin en niet door de mmm opgeslokt worden...antwoord komt ooit nog wel. Hopelijk wil de laatste cryo bij ons blijven.
     
  5. Linda

    Linda VIP lid

    24 sep 2006
    7.819
    0
    36
    Gelderland
    Wij hebben nooit cryo's gehad, dus het was nooit een optie. Ik vind cryo kindjes echt zo geweldig. Dat zijn toch ook een soort tweelingen :). Je moet een cryo ook echt als een extra kans zien, zelfs 'gewone' stellen krijgen niet zo'n kans. Hoewel die misschien zowieso makkelijker zwanger worden dus gaat de vergelijking niet op. Eigenlijk pas ik niet echt in dit topic omdat ik echt geen ivf ga doen maar ik heb dus wel die wens... Alleen denk ik dus nu dat de kans groter is na 2x dat ik toch misschien spontaan zwanger raak maar nu ben ik dus bang voor weer een mk. Ook weer lekker oneerlijk... Maar het blijft onze eigen keuze natuurlijk al voelt dat niet helemaal zo.

    Mannen hebben geloof ik wel sneller ziets van we laten het hierbij he? Mijn man wilde best verder zo op deze manier maar nu na die mk-en.......zegt hij het is goed zo.
     
  6. icsiwonder

    icsiwonder Actief lid

    13 jan 2012
    233
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bij onze eerste hebben we er 3,5 jaar overgedaan
    Lang zelf geprobeerd. Zaadtest zeer slecht en weinig zaad. 0,9 mil was het meest en zelfs een keer niks gehad. Dus voor ons werd het gelijk icsi.
    De 2de verse poging en 4 de tp eindelijk zwanger. Deze behandeling was het zaad zo slecht dat me man 2x moest doneren en dat het een zoekicsi werd.
    Al gauw wilde we een 2de en we hadden nog 1 cryo
    Deze terug laten plaatsen en tot onze verbazing gelijk zwanger.

    Een wens voor een derde was er voor mij wel maar zag het niet zitten om weer de mmm in te gaan misschien over een jaar of 2 wel. Dus het maar een beetje losgelaten en gedacht we zien dan wel nu lekker van onze kanjers genieten.
    Maar toen was ik gister dus 3 dagen overtijd. Toch voor de zekerheid maar een test gedaan al sloeg het natuurlijk nergens op. En die was positief. Zo bizar me man schrok zich ook wilt dit is toch niet mogelijk.
    Het is nog pril en hopen dat het goed blijft gaan maar dat ik zwanger ben is echt een groot wonder
     
  7. Roos25

    Roos25 Niet meer actief

    Zo, dat is nog eens een leuke verassing! Voorzichtig gefeliciteerd :)
    Wonderen bestaan dus echt. Ik hoop zelf ook ooit op zo'n wonder. We hebben nog een cryo, maar de kans dat ik daarvan zwanger raak is natuurlijk best klein.

    Ik hoop op een plakker voor je :)
     

Deel Deze Pagina