Bij oma in de brommobiel

Discussie in 'De lounge' gestart door MamaZE, 17 jan 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sprits

    sprits Fanatiek lid

    21 feb 2011
    3.917
    376
    83
    Had het er net met mijn vriend over en die zei dat het inderdaad met het oog op de veiligheid niet zo verstandig is omdat die dingen van polyester zijn en er bij een aanrijding dus niks van overblijft.
    Je bent natuurlijk altijd kwetsbaar in het verkeer.
    Dus achterin...nee.
     
  2. Ik zou dat echt niet willen.
    Het mag simpelweg niet, en daar zijn goede redenen voor. Snap wel dat het makkelijk is voor haar hoor. Maar het is voor mij een reden geweest om alsnog mijn rijbewijs te halen en een kleine auto te kopen. Ik wil echt geen risico met mijn kinderen nemen. Jij ook niet toch? :)
     
  3. Huh dat is raar, brommobielen moeten de regels voor brommers en scooters volgen en die mogen echt niet op 80km p/u wegen rijden.
     
  4. mosterd

    mosterd Actief lid

    7 okt 2013
    290
    86
    28
    De andere kinderen die meegaan zijn van je schoonzus??
    Wat vind zij ervan?
     
  5. MamaZE

    MamaZE Niet meer actief

    De kinderen zijn van mijn zwager en zijn ex. Dat is ook de reden dat ze zo weinig bij elkaar zijn.
    De kinderen zijn op dinsdag en woensdag bij mijn zwager, die ze op de woensdag vaak bij mijn so brengt. Rest van de week bij hun moeder. En onze dochter zit woensdag gewoon op school. Dus het is heel af en toe op de woensdagsmiddag. Ze rijden eigenlijk alleen dan met z'n allen. Ze rijden naar school om mijn dochter op te halen. Ze vindt het onwijs leuk als haar neefjes haar op komen halen. Daarna weer naar huis, en dat is het dan eigenlijk. Maar dan nog...het kan gewoon gebeuren.

    Hoe mijn zwager erover denkt...volgens staat hij er of ook niet bij stil, of hij heeft er niets op tegen.
     
  6. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ja, dat klopt, maar op sommige 80 km wegen is er geen b-weg, waardoor het wel moet, niet vaak gelukkig, maar in mijn omgeving zijn er stukken waar je er wel op mag/moet. En dat is nog steeds zo: de auto's mogen daar 80 en de brommobielen en scooters rijden op dezelfde weg.
     
  7. moesje1

    moesje1 Bekend lid

    18 dec 2013
    595
    0
    16
    NULL
    NULL
    Lastig! Juist omdat je sm zo super lief is met de kids (en weinig oma's 3 kleinkids tegelijk op willen vangen) zou ik geneigd zijn om de lieve vrede te bewaren.
    Maar dat is natuurlijk niet goed, want die karretjes mogen niet voor niets geen personen achterin vervoeren.
    Ik zou het dan uiteindelijk toch met haar bespreken.. misschien beseft ze het zelf niet eens, net als jij dat niet deed!

    Wel kan ook ik me enorm kwaad maken op zo'n bemoeihal die een foto maakt vam de situatie! Wat een naar mens zeg!!! Er iets van benoemen naar jou toe oké, maar een foto maken???? Grrrrrr.....
     
  8. Poppe

    Poppe Bekend lid

    3 dec 2009
    504
    0
    0
    Rotterdam
    Ik zou mijn kinderen überhaupt niet laten vervoeren in een brommobiel!!! Zo'n ding biedt werkelijk geen enkele bescherming bij een aanrijding. Laat staan zonder de juiste stoeltjes en gordels.
     
  9. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.515
    7.312
    113
    Ik vind die dingen ook drie keer niks, en vaak (ik zeg niet dat dat bij jouw schoonmoeder het geval is hoor!) Rijden er mensen in een brommobiel omdat ze geen rijbewijs hebben en dus ook geen rijlessen gehad hebben wat dan helaas ook goed te merken is aan de rijstijl ...

    Trouwens, als jullie tweede er is, hoe gaat ze dat dan doen? Maxi cosi voorin en drie kinderen achterin?? Sowieso, als ze alleen jullie kinderen heeft, moet je dochter al achterin. Als ik jou was zou ik het nu zeker aankaarten, voordat de tweede er is.
     
  10. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    14 jul 2006
    35.431
    47
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Voorin op verhoger met gordel zou ik geen probleem mee hebben. Achterinzonder veilige stoeltjes en gordels zou ik niet toelaten
     
  11. Krissie85

    Krissie85 Niet meer actief

    Same here

    @poppe... dus je wandelt/fietst ook niet met je kind?
    Een buggy of fietsstoel biedt nog veeeeeeel minder bescherming
     

Deel Deze Pagina