stortbevalling

Discussie in 'De bevalling' gestart door Amayo, 16 jan 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sam86

    Sam86 Fanatiek lid

    16 aug 2007
    1.610
    89
    48
    Vrouw
    Mama
    Amersfoort
    Hier duurde het 1 uur en 50 minuten.
    Daarvan meer dan een uur in een vreselijke weeënstorm.
    2 persweeën en daar was Julian... Ik ben 4 weken wakker geweest. Vol adrenaline en eigenlijk best wel de weg kwijt.

    Binnen 7 weken was ik weer zwanger. Niet bewust, maar nu wel vreselijke angst voor mijn 3e bevalling... Morgen een dubbele afspraak bij de gyn om de bevalling te bespreken.

    Gelukkig nog maar even en dan sluit ik het hoofdstuk zwanger zijn af haha Dan heb ik 3 kindjes onder de 4 jaar :D
     
  2. NYmama80

    NYmama80 Actief lid

    16 apr 2013
    458
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik snap wat je bedoelt maar je kunt mensen die een langere bevalling hebben het ook niet kwalijk nemen...... Meer dan 12 uur weeen is ook geen pretje namelijk ;)
     
  3. Mrs Hair

    Mrs Hair Fanatiek lid

    9 jun 2010
    3.330
    0
    36
    Jurist
    Zwolle
    Ik heb niet alle reacties gelezen, maar ik heb zelf van onze tweede ook een stortbevalling gehad.

    Ik had wel wat krampjes (ben ingeleid), maar dat deed nog niets. Vanaf de eerste echte wee tot baby op buik heeft 15 min geduurd. Iedereen zei achteraf (mijn man voorop): wat fijn dat je zo'n makkelijke bevalling hebt gehad. Maar zo heb ik het helemaal niet ervaren, ik vond het verschrikkelijk.

    Vooral psychisch, ik heb zo'n paniek gevoeld, ook al was dat aan de buitenkant niet te zien, ik keek met een heel teleurgesteld gevoel op de bevalling terug. Nog steeds eigenlijk... Elke keer als ik voorbij het ziekenhuis rijd, word ik er weer een beetje naar van. Gek he?
     
  4. Onje

    Onje Niet meer actief

    Ja de eerste was snel hier. Een uur en net aan 20 min de laatste 20 min persen. Een grote weeënstorm, geen pauze , kind die niet adem haalde even 1 sec kijken en weg was hij. Hartmachines hersenscans bloedafnames gadverdamme, "leuk" zo een bevalling.
    Ik zelf had lichamelijk nergens last van,maar in m'n hoofd was ik totaal van de kaart. Gelukkig is alles goed gekomen en was mijn zoon gewoon totaal in shock door een te snelle bevallingz maar een leuke herinnering is het niet nee.
    Voor mijn 2e bevalling was ik ergens ook doodsbang. Niet voor de pijn, maar voor de afloop van m'n kind.
    De 2e bevalling duurde wel 3 uur maar was heerlijk. Pijnloos en zo rustig en het mooiste was dat ik een kind in m'n armen had! Ipv er alleen maar naar te mogen kijken.
     
  5. Kinge

    Kinge Nieuw lid

    16 feb 2014
    1
    0
    0
    Mijn eerste was een makkelijke bevalling, binnen 5 uurtjes gepiept! De 2e was heftig, een weeenstorm en 4 persweeen wegzuchten. 40 minuten nadat ik wakker was geworden van de eerste wee, lag mijn mooie ventje op mijn buik. Al duurde het even voordat ik me dat realiseerde, ik was eerst gewoon blij dat ik niet nog zo'n perswee weg moest zuchten.
    De eerste reactie van veel mensen is inderdaad "lekker vlot". Ik kan ze dan wel slaan!! Er was echt niks 'lekkers' aan deze stortbevalling!
    Gelukkig lichamelijk wel ongeschonden uit de strijd gekomen :)
     

Deel Deze Pagina