Ik heb een knolselderij en dan?

Discussie in 'De lounge' gestart door Kim11, 15 feb 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kim11

    Kim11 VIP lid

    23 mrt 2011
    5.960
    178
    63
    Beste zp'ers,

    Ik heb een knolselderij in de koelkast, en werkelijk geen flauw idee wat ik ermee moet doen :p

    Heeft hier iemand een super idee?

    Op google zie ik wat vreemde recepten voorbij komen, en een aardappelgratin die er wel goed uitziet, mjah ik heb geen slagroom in huis, en volgens mij ook geen kaas at the moment :)

    En geen zin om naar de winkel te lopen:p
     
  2. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    #2 Sifra, 15 feb 2014
    Laatst bewerkt door een moderator: 15 feb 2014
    Erwtensoep maken en de knolselderij hier door heen doen.
    Of gewoon koken met een groentesausje er over?
     
  3. mysteriousgirl1

    mysteriousgirl1 Fanatiek lid

    23 sep 2013
    1.303
    0
    0
    Amsterdam
  4. Anta

    Anta Actief lid

    10 aug 2009
    208
    1
    0
    NULL
    NULL
    Nee het is hartstikke lekker en goed te gebruiken. Wij raspen het en eten het als salade met wortel, komkommer e.d. Laatst heb ik het gebakken met ei en wat kruiden. Je kunt het door een soep doen of door je nasi o.i.d.
     
  5. babylove26

    babylove26 Fanatiek lid

    Ik maak er altijd puree van echt heel erg lekker. Gewoon schillen klein snijden blokjes van ongeveer 1 cm en dan koken net als aardappels.

    Afgieten klontje boter en scheutje melk erdoor meestal doe ik er ook nog een runder boulion blokje door en dan fijn stampen. Lekker stukje witvis erbij bakken hmmmmmm
     
  6. Kim11

    Kim11 VIP lid

    23 mrt 2011
    5.960
    178
    63
    Mysterious, wat een leuke website, die kende ik helemaal niet!

    En frietjes it is! Dat kan ik wel proberen. Heb geen knoflook, maar wel poeder. En heb ook geen verse peterselie, maar misschien nog wel een potje en anders vervang ik t met verse basilicum, dat heb ik dan weer wel.

    Ben benieuwd :D
     
  7. Kim11

    Kim11 VIP lid

    23 mrt 2011
    5.960
    178
    63
    Die ga ik ook onthouden! Zal er van de week nog eentje halen. Eet je hier dan nog meer bij dan alleen vlees/vis?

    Ik probeer een beetje meer volgens het seizoen te eten, vandaar dat ik dit ding gekocht had, maar had geen idee wat ik ermee moest.

    Ik heb van de week trouwens ook twee keer schorseneren klaargemaakt. Had er nog nooit van gehoord, en het is zooooo lekker!
     
  8. babylove26

    babylove26 Fanatiek lid

    Ik vind het met vis de beste combi. Verder kun je er nog spinazie bij doen met champignon knoflook en spekjes roerbakken of gewoon peultjes is ook heerlijk.

    Succes!
     
  9. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.899
    7.617
    113
    Of het schoonmaken, in wat brede stukken snijden en dan met olijfolie, knoflook, kruiden etc in een overschaal doen en lekker in de over sauteren. Erg lekker als je er ook stukken winterpeen bij doet. En pastinaak. Zo lekker als het hier en daar een beetje een goudbruinkorstje krijgt!
     
  10. Kim11

    Kim11 VIP lid

    23 mrt 2011
    5.960
    178
    63
    Ze zitten in de oven!

    Heb ze perongeluk veel te lang gekookt omdat de kookwekker stuk blijkt te zijn, dus ze zijn al zacht. Wat is dat lekker zeg! Het is net een soort kruidige asperge. Best wel lekker eigenlijk.

    Zet de oven op crisp in plaats van op gewoon, want anders komt het niet meer goed :p

    Het ruikt echt heeeerlijk, en dat terwijl ik geen knoflook heb.
     
  11. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    Soep van maken, zo lekker!!
     
  12. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Ik zocht vandeweek dus knolselderij... Nergens te vinden :(

    Voor in de boerenkoolsoep was het :)
     
  13. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Turkse winkel :) daar hebben ze nu in ieder geval meiknol, het kleine broertje van de knolselderij.

    Wij eten het eigenlijk altijd rauw :) salade van meiknol en wortel
     
  14. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hmm die zit hier op de hoek.
    Niet aangedacht.. Was ook al laat en "een snel soepje" is natuurlijk niet snel als ik eerst nog 3 winkels af moet.
    Maar goed om te weten... Koop er sowieso altijd graag m'n fruit en met name de wat specifiekere soorten die hier in de supermarkt alrijd wat magertjes zijn qua prijs/kwaliteit.

    Edit: wat een leuke site!
    En heel veel borek recepten!
    Dat moet ik toch eens maken :)
     
  15. Kim11

    Kim11 VIP lid

    23 mrt 2011
    5.960
    178
    63
    Oh ik baal als een stekker!

    Na 10minuten op crisp heb ik het bakpapier vervangen en dacht ik nou ik zet t nog maar even aan. Na 8 minuten begon het al langzaam bruin te worden en na 15 staat er een wolk waar je u tegen zegt en is het hopeloos verbrand :(

    Volgende keer beter dus. Er waren nog 2 frietjes 'goed' dus die hebben we geproefd en was heerlijk.

    Nu maar een paar eitjes bakken..... Tis te laat om nog te gaan koken.
     
  16. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hmm balen.
    Soms gaat het ineens heel hard he :(

    Maar goed... Je weet wel dat je het nog een keer kunt gaan proberen :)
     
  17. Kim11

    Kim11 VIP lid

    23 mrt 2011
    5.960
    178
    63
    Ja, het rook echt heerlijk! En dat ene stukje smaakte ook heerlijk.

    Ik ga morgen meteen een nieuwe kopen!
     
  18. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    1/4 knolselder door de zelfgemaakte erwtensoep. De rest van de knol koken en samen met aardappels puree van maken. Dit samen met gehakt en bloemkool of zuurkool of net wat je wilt als ovenschotel. Is ook erg lekker!
     
  19. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    0
    0
    Zelf zou ik hem weggooien ;) ... Ik krijg het echt niet binnen.

    Mijn moeder gebruikte het soms voor haarzelf als gezonder alternatief voor spaghetti. Gewoon in kleine reepjes gesneden dus en gekookt. En daar pastasaus bij.
    Of ze maakte er soms ook frietjes van voor zichzelf.
     

Deel Deze Pagina