Doe ik het goed en is dit allemaal normaal?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door , 16 nov 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niet meer actief

    Hoi,

    Ben sinds 11 weken moeder en soms vraag ik me af of ik het wel goed doe allemaal.

    Mijn dochtertje heeft het de eerste paar weken heel goed gedaan en daarna iets minder. Toen wilde ze overdag niet meer slapen.
    's Nachts is eigenlijk nooit een probleem geweest, maar nu komt ze heel soms om 4 uur 's nachts. Meestal tussen 7 en 8 uur. Mar op het CB zeggen ze dat ik haar om 4 uur geen flesje mag geven anders raakt ze eraan gewend. Maar ze krijst dan echt en ze heeft echt honger (wel raar dat ze maar heel af en toe 's nachts komt maar ok). Ik kan het dan echt niet rekken tot 7 uur. Speentje wil ze ook niet. Dus ik geef haar altijd een flesje. Ook een half flesje werkt niet, ze drinkt nl. heel goed en heel snel (binnen 10 min. leeg, daarom las ik 3 pauzes in per keer waar mevrouw het helemaal niet mee eens is natuurlijk).

    In elk geval, ze slaapt nu beter overdag. Maar ze wordt altijd na een half uurtje tot een uurtje wakker en begint dan wat te zeuren, kreunen, jengelen. Valt wel weer in slaap, overdag wordt ze vaker wakker. Is dit wel normaal? Moeten ze niet 3 uur aan een stuk door slapen?
    De laatste paar dagen heeft ze dit 's nachts ook, dan wordt ze bijna om het uur wakker en jengelt wat. Wat zou dit zijn?
    Heeft ze misschien behoefte aan meer voeding? Ze krijgt nu 150 water en 5 schepjes van het CB mag ik naar 180. Maar ik ben hier wat huiverig voor omdat ze hier nog lang mee moet doen. Ze woog gisteren 5,5 kilo en is 58 cm lang. Wat zouden jullie doen, meer voeding?

    En dat kreunen doet ze soms ook in de slaap, is dat ook normaal? En dat ze zo snel wakker wordt? Ik laat haar altijd liggen en ze valt meestal in slaap. Maar rust ze dan wel goed uit als ze steeds na 1 uur wakker wordt?

    Haar schema ziet er ongeveer zo uit, weet niet of dit goed is qua aantal uren slaap:
    7 uur verschonen, fles, spelen
    8 uur / half 9 bed
    tussen 10 en 11 uur verschonen, fles en spelen
    tussen 12 en half 1 naar bed
    (meestal) wakker tussen 2 uur en half 3 (soms 3 uur)
    dan verschonen, fles en spelen
    rond 4 uur/half 5 naar bed
    meestal moeten we haar dan wakker maken rond 7 uur
    flesje en spelen
    en rond 8 uur naar bed
    En om 11 uur 's avonds weer wakker maken voor fles.

    Vinden jullie dat ze overdag weinig slaapt? 's Morgens meestal 2 uurtjes, 's middags verschillend (ligt er ook aan of ik weg ga en wandelen ofzo) tussen de 1 en 3 uur. Na 3 uur slaapt ze wel goed, zo'n 3 uurtjes.
    En na de fles van 7 uur ook 3 uurtjes.
    En 's nachts dus verschillend, meestal vanaf half 12 tot 7 uur/half 8.

    Is dit een beetje goed? Is het allemaal normaal?

    Sorry voor de vragen maar soms word ik zo onzeker.

    En als ze eerder wakker ligt helpt ook alleen de fles en ik moet gaan wandelen dan is ze ook stil. Ze huilt niet veel, eigenlijk alleen als ze honger heeft, maar ze is best een hongerige baby, dus ik bang dat ik haar dadelijk te veel ga geven. Van het CB mag ik omhoog met de voeding dus misschien toch maar doen dan?

    Ik vind het alleen 'eng' om bij mensen op bezoek te gaan 's middags omdat ze dan niet slaapt meestal en dan begint ze meestal wel te huilen? Zou dit allemaal overgaan en wanneer? :oops: Wordt er soms moedeloos van, terwijl het eigenlijk hartstikke goed gaat, maar het is soms best zwaar.
     
  2. Daphne

    Daphne Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.615
    0
    0
    Roosendaal
    Ik denk dat ze wel goed slaapt hoor. Wat betreft het geen eten geven als ze honger heeft, dat vind ik echt onzin. Ik kan ook niet slapen met een lege maag.

    Verder heeft de ene baby nu eenmaal meer nodig dan de andere. Net zoals de ene volwassene meer boterhammen nodig heeft dan de andere. Je mag omhoog, dus gewoon doen hoor. Overigens zal een actief kindje ook meer nodig hebben dan een rustig kindje. Je geeft haar niet zomaar teveel. Dat komt pas als je ze snoep en koek gaat geven :)
     
  3. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    alicia eet nog steeds om 3 uur snachts en als ze begint te krijsen geef ik haar echt wel eten laat het cb maar lulle. ze hebbe daar echt adviesen waar ik niks mee kan zoals verplicht op vaste tijden slapen overdag (slaapt wanneer ze moe is en anders hoeft ze echt niet naar bed) en als ze honger heeft krijgt ze eten. alicia moet nu eigenlijk 5 x 150 drinken maar ze heeft liever 7 keer 120 en dat doe ik dan ook gewoon al drinkt ze dan niet altijd haar flesje op. sinds kort slaat ze de voeding van 12 uur over en slaapt van 9 tot 2/3 uur dan eten en dan komt ze om 5/6 uur nog is om te eten en rond 7 uur gaan we uit bed omdat mevrouwtje klaar wakker is.

    je doet het prima hoor. de ene dag slaapt alicia hier heel veel en de andere dag bijna niet en ja dit hebje zelf ook wel toch dat je de ene dag moeier bent dan de ander dus waarom die kleintjes niet. ik zal echt niet te veel naar hun luisteren hoor advies oke maar soms draaien ze daar ook door. ik zei dat alicia soms heel hard deed huilen in bed (toen 2wk oud) en dat ze dit heel lang volhield en ik haar er naar 15 min huilen er maar uitpakte en dit moest ik niet doen zeiden hun, ze kunnen zelfs wegvallen door het huilen maar die komen dan zo weer bij hoor gewoon laten liggen :( nou ben gek zover laat ik het echt niet komen hoor. ik denk zelf dat je je kind ook echt niet kunt verwennen met veel geknuffel want zeg nu zelf te veel knuffelen bestaat niet hoor

    dat kreunen snachts dat doet alicia ook wel is en ik laat haar dan ook lekker liggen en meestal valt ze weer snel in slaap.
     
  4. Niet meer actief

    Dank jullie voor jullie reacties. Ik word er soms zo onzeker van.
    Ik weet wel dat ze soms meer slapen. Maar als ze wakker wordt gaat ze meestal wel huilen. Behalve als ik dus ga wandelen.

    Wat doen jullie dan? In de box wil ze dan eventjes....kan slechts de hele middag gaan wandelen.

    Wanneer zouden ze beter kunnen spelen en minder huilen?
     
  5. eko

    eko Actief lid

    22 jul 2007
    244
    1
    0
    Gelderland
    Ik vind ook dat ze niet weinig slaapt, en wat betreft kreunen en tussendoor wakker worden en zelf weer in slaap vallen doet mijn zoontje nog steeds... ik denk dat de meeste baby's dit doen.

    en je andere vraag over of je omhoog mag met de voeding, ik zou het gewoon proberen. Dus 180 aanbieden en kijken hoeveel ze ervan opdrinkt. Als ze het niet op kan hoef je het ook niet te doen.
    Als ze overdag wel 180 drinkt komt ze misschien niet meer 's nachts.
    Dit is een kwestie van uitproberen .

    Succes ;)
     
  6. Niet meer actief

    Ik ga vanavond alleen de laatste voeding eens meer geven. Ik weet zeker dat ze het op kan. Ze kan wel 3 flessen achter elkaar op geloof ik, als ik haar dat zou aanbieden.

    Mijn moeder zei dat ik vroeger ook altijd heel snel dronk en na de fles ook altijd huilde. Dus dat heeft mijn dochter van mij schijnbaar.
    Het is wel lastig hoor, hopelijk is het makkelijker als ze een fruithapje enzo mag.

    Ik ben soms zo zenuwachtig als ze wakker wordt (eerder dan de planning zeg maar) dan weet ik niet wat ik moet gaan doen. Meestal doe ik haar dan in badje of ga wandelen of winkelen om het zo wat te rekken. Hoe doen jullie dit?
     
  7. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    alicia heeft overdag alles behalve een ritme, soms ga ik lekker met haar wandelen of doe haar in bad en de andere x alleen wat extra knuffelen of spelen of ze gaat even de box in ligt er aan hoe het uitkomt. maak je geen zorgen meis je doet het prima zo
     
  8. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Het lijkt me niet dat ze te weinig slaapt hoor. Ik zou denk ik wel beginnen met het ophogen van de flesjes. Verhoog anders eerst de laatste fles, als dat goed gaat verhoog je de rest ook, kijken hoe ze daarop reageert.
    Volgens mij hoef je niet huiverig te zijn hoor. Ik was dat eerst ook, Jesper krijgt namelijk nu al een paar weken 5 van 180 met 6 schepjes en ik dacht dat hij dan aldoor meer zou willen, maar dat is niet zo. Hij heeft er nu genoeg aan en voorlopig ook nog wel even denk ik
     
  9. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Jelle zit ook al zeker 2 maanden aan 180/6. Ik heb steeds een fles per keer opgehoogd. Hij had er met 150/5 steeds 4 uur tussen zitten en dat werd steeds minder. Na een goede week had hij alle 5 de flessen 180/6. En hij drinkt lang niet altijd alles op, ook nu nog niet... Zolang je in 24 uur niet meer geeft dan 1 liter, is het goed.

    En hij doet het er nog steeds mee... Alleen 's avonds de papfles krijgt hij 210/7 omdat hij het anders niet red tot de ochtend.
     
  10. erannick

    erannick Fanatiek lid

    4 okt 2006
    1.356
    0
    0
    Melissant
    Je doet het echt goed hoor, ik vindt dat ze goed slaapt, toen nick nog zo jong was moest ik blij zijn met 3 slaapjes van een half uur overdag, en zo jong mogen ze toch nog een voeding snachts, tenminste dat is wat mij werdt verteld nick sliep ook niet altijd door
     
  11. chaya

    chaya Bekend lid

    27 okt 2006
    607
    0
    0
    den-haag
    mijn jongens zijn tot ze 5 maanden waren elke nacht wakker geweest voor een fles....jammer wat de cb ook mag zeggen maar van mij krijgen ze eten hoor.
    ik ga echt niet midden in de nacht met krijsende babys zitten.
    en nu sinds een week of 2 willen ze geen eten meer snachts en nemen ze genoegen met een speen...
    dus gewoon naar je eigen gevoel en dat van je kind luisteren....
     
  12. mamita feliz

    mamita feliz Actief lid

    20 okt 2007
    260
    0
    0
    docente
    Lima
    Ik zou ook gewoon een flesje geven als ze s nachts erom vraagt. Heb ik ook gedaan. Mijn zoontje is inmiddels 4 maanden en slaapt elke nacht van 10.30 tot 5.45 (en dat is omdat ik hem dan wakker moet maken om te voeden, want ik moet zelf om 6.30 weg). Toen hij een maand of drie was kwam hij soms wel en soms niet s nachts. Gaat vanzelf over hoor. Als ze wakker worden, hebben ze gewoon honger en laten huilen heeft volgens mij geen zin.
     
  13. Loewiese

    Loewiese Actief lid

    15 okt 2006
    124
    4
    18
    Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik ook zo onzeker was in het begin (en nog wel eens, met een dochter van 9 maanden)! Je wil het zo graag goed doen maar wat is goed en normaal? Ik heb veel gelezen en met veel vriendinnen gepraat en elke baby is anders, er is geen normaal. Dat je 's nachts geen voeding mag geven lijkt me onzin, ze is nog maar heel erg klein en hoeft echt nog niet per se te kunnen doorslapen volgens mij. Misschien heeft ze even een groeispurtje en daarom meer voeding nodig. Ze slaapt best goed volgens mij. Dat overdag vaak wakker worden was bij ons ook het geval. En dan na een poosje jengelen weer in slaap vallen.
    Veel succes en plezier en probeer te vertrouwen op jezelf en je kindje!
     
  14. Loewiese

    Loewiese Actief lid

    15 okt 2006
    124
    4
    18
    Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik ook zo onzeker was in het begin (en nog wel eens, met een dochter van 9 maanden)! Je wil het zo graag goed doen maar wat is goed en normaal? Ik heb veel gelezen en met veel vriendinnen gepraat en elke baby is anders, er is geen normaal. Dat je 's nachts geen voeding mag geven lijkt me onzin, ze is nog maar heel erg klein en hoeft echt nog niet per se te kunnen doorslapen volgens mij. Misschien heeft ze even een groeispurtje en daarom meer voeding nodig. Ze slaapt best goed volgens mij. Dat overdag vaak wakker worden was bij ons ook het geval. En dan na een poosje jengelen weer in slaap vallen.
    Veel succes en plezier en probeer te vertrouwen op jezelf en je kindje!
     
  15. Loewiese

    Loewiese Actief lid

    15 okt 2006
    124
    4
    18
    Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik ook zo onzeker was in het begin (en nog wel eens, met een dochter van 9 maanden)! Je wil het zo graag goed doen maar wat is goed en normaal? Ik heb veel gelezen en met veel vriendinnen gepraat en elke baby is anders, er is geen normaal. Dat je 's nachts geen voeding mag geven lijkt me onzin, ze is nog maar heel erg klein en hoeft echt nog niet per se te kunnen doorslapen volgens mij. Misschien heeft ze even een groeispurtje en daarom meer voeding nodig. Ze slaapt best goed volgens mij. Dat overdag vaak wakker worden was bij ons ook het geval. En dan na een poosje jengelen weer in slaap vallen.
    Veel succes en plezier en probeer te vertrouwen op jezelf en je kindje!
     
  16. Niet meer actief

    Dank jullie wel meiden!

    Gisteravond de laatste fles 180 gegeven en ze werd ook om half 11 huilend wakker, dat heeft ze nog nooit gehad. Ik ben vanaf half 2 weggeweest met haar en was om 9 uur 's avonds terug. Zou ze hierdoor in de war zijn? Vandaag is het namelijk ook weer mis.

    Zou ik nu dan ook niet meer weg kunnen met haar? Of was het misschien te lang?
    Ze heeft trouwens geslapen tot half 6 vanacht. Normaal tot half 8 / 8 uur. Ik weet het gewoon even niet meer hoor. Sommige dagen gaan zo goed en andere echt minder.

    Ik twijfel of ik alle flesjes meer moet geven, ik krijg zoveel commentaar van iedereen hoe ik het moet doen dat ik het zelf gewoon niet meer weet.
    Mijn dochter ziet er goed uit! Ze heeft lekkere bolle wangetjes (hadden mijn man en ik vroeger ook dus dat is dan niet gek), maar de rest van haar lijfje is best slank (klinkt wat raar voor een baby) ze heeft helemaal geen dikke beentjes en van die rolletjes ofzo. Maar iedereen ziet die wangen en gilt dan meteen; wat een stevige baby. Hierdoor durf ik ook niet zo goed meer te geven.

    Ik wou soms dat iedereen mij eens met rust liet, dan ging het denk ik een stuk beter.
    Ik voel me dan ook weer schuldig als ik dit denk....

    Pfff wanneer zou het beter gaan met mijn schatje?
     
  17. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Jelle kreeg ook pas na een maand of 3-4 van die spekbillen... :D En als hij bloot ligt kun je nog steeds zijn ribben tellen.. :) Maar ja, de papa en de mama zijn ook allebei van die magere sprieten, dus ik had geen spekbillen verwacht.. :)

    Ze hebben in het begin zo veel energie nodig om te groeien, dat ze alles op gebruiken. Pas met een maand of 4 gaan ze minder hard groeien, en kunnen ze wat reserves opslaan... Wacht maar af, het komt vanzelf... :D

    Je moet je niks aantrekken van die andere mensen, maar doen wat jij denkt dat goed is... (ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan.. :D) Ik ben blij dat ik Jelle op een gegeven moment toch meer ben gaan geven, hij werd er een stuk vrolijker van, hij had al die tijd gewoon honger!

    O ja, en Jelle heeft ook zo'n periode gehad... 's Nachts ineens wakker en dan gillen. Van de honger bleek na 3 dagen (nachten) bal... Vanaf toen gewoon een flesje gegeven om 3 uur als hij wakker werd, en wat bleek? Hij sloeg de fles van 7 uur dan gewoon over, en kwam pas om 11.00 weer.. Hij regelde het mooi zelf... Uiteindelijk dronk hij op een dag dus niks extra's... En hij sliep mooi tot half 10.. :D

    Succes ermee!
     
  18. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.594
    3.483
    113
    Volgens mij gaat het toch al prima met je kindje? Ik vind zelf van 2 tot 9 wel een aardig lange tijd voor zo'n kleintje om van huis te zijn. Per kind is het natuurlijk verschillend, maar Robin trekt dat niet en ik zit daarna met de gebakken peren, dus dat doe ik ook maar niet.
    Gewoon voeden hoor, als ze honger heeft, 's nachts of wat dan ook. Moet jij dan nog 3 uur met een gillende baby in bed blijven liggen? Dan doe je geen oog dicht, vind het nog zielig ook. Het komt vanzelf goed hoor, met dat doorslapen.
    Ik had ook een keer iemand die haar op een foto zag en zei: oh, dat kind is groot genoeg, die heeft 's nachts helemaal geen fles meer nodig. Nou ja zeg, waar bemoeien mensen zich mee? Ze heeft lekkere wangetjes, maar ligt gewoon goed op gewicht, niet teveel en niet te weinig. En als ze voeding wil, krijgt ze dat ook gewoon.
    Je moet je niet te druk maken hoor, om wat mensen zeggen, denken en van je verwachten. Volgens mij doe je het toch allemaal prima?
     
  19. Niet meer actief

    Dank jullie wel!

    Ik word ook steeds onzeker van al dat commentaar van mensen. Vooral mijn schoonmoeder heeft er een handje van om te zeggen bij elke kik die mijn dochter geeft; ze heeft honger!

    Alsof ze de hele dag alleen maar honger heeft, ze huilt ook wel eens omdat ze ergens geen zin in heeft ofzo. Na de fles huilt ze soms ook nog heel zielig, maar dat had ik vroeger precies hetzelfde zei mijn moeder.

    Misschien dat ik binnenkort wel naar de 180 cc ga. Maar op zich doet ze het nog goed op 150 cc. Alleen 's nachts komt ze soms, ongeveer 1 x in de week komt ze rond 5 uur en verder tussen 6 en 8 uur. Is echt zo verschillend!

    Maar verder is het een super vrolijke baby met lekkere bolle wangetjes. Maar die hadden mijn man en ik vroeger ook, lekker toch?

    Ik snap niet waarom sommige mensen zo'n opmerkingen maken? Ik zou nooit zoiets raars tegen iemand zeggen. Maar ja iedereen is anders.
     

Deel Deze Pagina