Eten tijdens de zwangerschap

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door kimgrimbergen, 19 mrt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kimgrimbergen

    3 jun 2011
    53
    0
    0
    Hallo verloskundigen,

    Ik ben Kim en ik zit met een probleem... Ik ben nu acht weken zwanger van mijn tweede kindje. Mijn eerste zwangerschap is bepaald niet van een leien dakje gegaan. Bij mijn eerste zwangerschap leek alles in eerste instantie prima te gaan, maar met 20 weken zwangerschap braken mijn vliezen. Vervolgens heb ik het nog 13 weken volgehouden (waarbij ik dus dagelijks vruchtwater verloor) en toen werd mijn zoontje geboren. Hij heeft er godzijdank niets aan overgehouden (tegen alle verwachtingen in) en is nu een gezond ventje van 2,5 jaar oud. Maar nu ben ik dus weer zwanger... En ik ben doodsbang... Ik ben doodsbang dat mijn vliezen weer veel te vroeg gaan breken.

    Hoewel ze indertijd geen oorzaak konden vinden voor het vroegtijdig breken van mijn vliezen, maar ik heb uiteraard wel gelezen wat eventuele oorzaken zouden kunnen zijn voor het vroegtijdig breken van de vliezen... Eén van die oorzaken zou slechte voeding kunnen zijn. Nu ben ik geen makkelijke eter. Dat ben ik ook nooit geweest. Ik lust bijna niets (geen brood, geen fruit, bijna geen groente). Nu had ik voor mijn zwangerschap de ideale oplossing gevonden (dacht ik). Ik had een sapcentrifuge gekocht en maakte daarmee groente- en fruitsapjes. Sinds mijn zwangerschap lukt dit me echter niet meer. Ik ga al over mijn nek als ik een sapje zie en zodra ik toch een slokje neem, komt dat er linea recta weer uit. Ik slik wel dagelijks vitaminepillen (multivitaminen, vitamine c, foliumzuur met vitamine b-complex, tarwekiemolie en visoliecapsules), maar ik ben dus heel bang dat ik nu onvoldoende vitamines en mineralen binnenkrijg. Ik eet wel veel kwark, beschuit, ontbijtkoek, drie keer in de week aardappels met groente, tosti's met kaas (dat lust ik dan weer wel)...

    Wat kan ik nu doen om er toch voor te zorgen dat ik voldoende vitamines en mineralen binnenkrijg?

    Ik hoop dat jullie me daarbij kunnen helpen.

    Groetjes

    Kim
     
  2. Mirjam

    Mirjam Verloskundige

    2 dec 2005
    11.590
    2
    0
    verloskundige en lactatiekundige IBCLC
    hoi

    de kans dat je vliezen zijn gebroken door je eetgewoontes is echt minimaal klein hoor.
    Als je een goed dieetadvies wilt hebben kun je een afspraak maken met een dietiste.
    Die kan samen met jou zoeken wat wel haalbaar is nu.
    Maak je niet teveel zorgen erover alsjeblieft!
    Als je veel angsten hebt over weer zo'n zwangerschap als de vorige keer, is het wel belangrijk dat je daar met iemand over spreekt. Dit kan je huisarts zijn, of je verloskundige of misschien een coach.
    Succes en wens je een hele mooi en goede zwangerschap toe!

    Mirjam
     
  3. kimgrimbergen

    3 jun 2011
    53
    0
    0
    Hoi Mirjam,

    Dank je wel voor je reactie. Ik heb deze week een afspraak met de gyn die mijn vorige zwangerschap ook heeft begeleid. Zij weet dus precies wat er de vorige keer gebeurd is. Ik ga mijn angsten zeker met haar bespreken.

    Groetjes


    Kim
     

Deel Deze Pagina